НОЕМВРИйчетата много се вълнуват - празника на буквите ще празнуват!

• 12 149
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета!
Честит рожден ден(на патерици), Goris, Бъди обичана мама и дама   bouquet
Не си водих записки и може да пропусна: Нашия хемоглобин е 113, само на кърма сме. В кърмаческия прочетох, че е добре и съм спокойна, даже доволна, нищо че педката измрънка, че е малко "щот не давам месо Simple Smile" ми тя не знае, че нишо не давам Simple Smile
Пак в кърмаческия пише, че е по-добре вместо желязо на бебчетата с нисък хемоглобин да се дават желязосъдържащи храни.
Клюки много гадно това за болницата....ние като бяхме на 3 месеца влязохме в Пирогов. ТОгава ако знаех, че приемат, само за да взимат пари от ЗК колко мъки шях да си спестя. ВИки повръщаше много и един ден ми направи серия от 20 повръщания за по-малко от час. Аз естествено я закарах в Пирогов и хоп приеха ни със съмнение за пилорна стеноза. Оказа се, че няма как да е това, защото тя се среща по-често при момченцата и освен това децата с пилорна стеноза не наддават а Вики си наддаваше чудесно. Искаха да и правят рентгенови снимки и на моя въпрос необходимо ли е това и зашо е необходимо лекарите ми отговориха, че за да си вземат парите от касата за нашия престой по клиничната пътека която съм влязла трябва да напраят това това и това (включително и ренгтенова снимка) Не защото се налага а защото им трябва за парите от касата. УЖАС!!!! Не искаха да ни изпишат защото им правили проверки от КАСАТА и пак по тази кл. пътека трябвало да стоим три дни.Платих на една подкупна докторка и се изнесох. Условията не бяха лоши, бяхме сами в стая, но ...
Дадоха ни епикриза, но тя беше абсолютно фалшива и вътре пише, че са и правили куп процедури- разбира се не са и правили нищо!

За урината при момиченцата- аз използвах колекторчето и стана лесно. ЗАлепих го добре около срамните устнички с отвора към перинеума, като внимавах да не отива към дупето и за половин час Вики се беше изпишкала.
Нашия режим:
7:30-8:00 ставане, тоалет и кърмене. СЛед това кърмене 5,6,7,8 пъти-колкото поиска.
18:30-19:00 баня
19:00-20:00 игра, кърмене и заспиване
През нощта едно кърмене, обикновено между 0 и 2 часа.
Рапорт даден! Wink
Приятни почивни дни

# 91
БОЖЕ, АМА НЯМАМ ДУМИ!!!
ТОВА С КЛИНИЧНИТЕ ПЪТЕКИ И ЗДРАВНАТА КАСА НЕЗНАМ КАК ДА ГО ОПРЕДЕЛЯ- МАФИЯ, АБСУРД, ИДИОТИЯ?
А, като прибавим прекрасното отношение на медицинския персонал и невероятните условия в болниците и аз ще взема да кажа- по- добре кракът ми да не стъпва на такова място... ужас!!!

Данни вчера беше на контролен преглед и ваксини:
7100гр
 69.5см
"прекрасен размер на главата"- цитирам докторката  Crazy

Пак е под средната норма за килцата, но докторката рече, че ако ни каже, че е слаб, най- вероятно другия път ще и го доведем дебел като кюфтак, затова да сме продължавали в същия дух...
.... Добре де викам аз- колко да му давам и кога? А тя- сега колко и кога му давате? И аз- наобяд- към 65грама пюре и това е... а тя- ами давйте му и толкова каша следобед...

Ама аз днес реших да му дам 2 кутиики различни пюрета за обяд (демек двойна доза) и той, взе че си ги излапа (едното беше от омразните тиквички), така, че ДОВОЛНА СЪМ!!!!
Може и да загладим още косъма... допреди просто не искаше повече- затваряше си устата плюеше и плачеше в края на първата кутийка... А купих и шунково и пилешко пюре от Gerber Baby 2nd Food , с които ще пробвам да го натъпча утре!

Като човек на цели 6 месеца и с опит в живота позволяващ му да се досети какво става наш'то момче се дра почти непрекъснато в продължение на час докато бяхме в педиатрията, а естествено докато му биха инжекциите рева най- малко... иначе- пак ни преглеждаха седнали, щото легнали не щем...
Още с излизането от сградата спря да реве... Горкия в къщи още му бяха мокри миглите... уххх ама МНОГО СИ ГО ОБИчАМ ТОВА чОВЕчЕ!!!!!

А, ей сега за сефте заспа сам в леглото си за следобеден сън, като преди това ми се смя, защото му мяуках и му чик-чирик-ах...

Хайде, стига съм си хвалила гарджето  Stop ... вие сте  Grinning Grinning Grinning

# 92

Да ви е сладко , за нашата половин годинка!
Дано всички бебоци вече са здрави Peace  bouquet Peace/ че не мога да смогна да ви изчета/
Ето я и Вилхелмина при другите сладури Sunglasses
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=122043&photo=102

# 93
  • sofia
На Гери хемоглобина е 111, но и при нея сума неща са или над горна /по-често/ или под долна граница - май и ние ще се разходим до поликлиниката другата седмица...
А за групата - взима се още кръв, и ти си заплащаш изследването, така ли е?
Не, същата кръв, в смисъл с едно боцкане и в същото контейнерче. 10 кинта е кръвната група и ти дават картонче. Можете да използвате момента, когато на годинка ще правите профилактично изследване, да не я боцкат допълнително.

Софко и ние не искаме легнали, даже вече саднал го къпя. Като се гепи за коритото и няма ставане. Вече седи доста дълго (4-5 мин) сам (без никакви подпиралки) на средата на спалнята, докато се катури нанякъде.

# 94
Клю, съжалявам за ужасните ви премеждия и стискам палци да се оправи милото ти детенце!!!

Мишенце, Ейнджи, радвам се за вашите бебчета, че са добре  Grinning

Роси, препоръчвам горещо бойлерите на Хасково .. чакай само да видя как се казва - пише Dominator на него. Препоръчаха ми го от познати продавачи на бяла техника и сме изключително доволни. С 6г. гаранция, с дебел кожух вътре, което пази водата да не изстива бързо, затопля водата бързо и въобще е супе отвсекъде! Харесах го от пръв поглед още като почуках на него и не дрънчеше на кухо като тези на Елдом Инвест. Освен това струва към 180лв. Ние откакто сме го взели, не сме го спирали въобще. Ники го го е нагласил на някакви градуси и той само си регулира темп. и е изключително икономичен. Всъщност за бойлерите, незнам дали знаете, но харчат по-малко ток, когато не се изключват и се нагласят на средна темп.

Олеее, колко писах за бойлерите ...  Crazy

Жени, права си да реагираш на определенията за счетоводителите, но пък съгласи се, че се навъдиха много такива, които са изкарали само курс и си мислят, че вече са вещи в професията, готови са за 10лв на месец да обработват документите на фирмите и така подронват престижа и авторитета на професията. Аз затова се и отказах ... А иначе тук всички си ви обичаме и уважаваме много и разчитаме на вещите ви съвети  Hug

Габи също раздава усмивки на всички, но е и много смешна като се загледа втренчено и изледващо в някого .. много е смешна, прилича също на мен - и аз така се пуля понякога и сега се виждам отстрани  Joy

Лека и спокойна нощ на всички   bouquet

# 95
  • София
http://www.vbox7.com/play:849fbca5
 Joy Joy Joy

Лека нощ от мен и дано спре вече да вали!!!

# 96
  • София
Да впишем и нашето режимче.

7-7.30 ч.Ставане, кърмене.
Заспиваме веднага след ядене, защото на мама обикновено много й се спи.
10-10.30 ч.събуждане, тоалет
11 ч. кърмене
12.30-13.30/14 сън, (време на мама за форум и закуска)
14-14.30 кърмене
Разходка на вън. Тук вече спим различно. Може около час, а може и към три часа. Колкото е по-хладно навън, толкова по-дълго и по-добре спи Никола.
18ч. се прибираме и отново се кърмим
след това игра, готвене, игра в кухнята
21.30-22 баня, кърмене и хоп Сънчо дошъл   ............................и така отново.

Вчера ни излязоха резултатите от кръвната проба. Хемоглобин 107.  Педи каза, че е нисък, ама аз не съм се притиснила, тъй като знам че при бебета, изцяло на кърма, е нормално хемоглобина да е по-нисък. Изписа ни Малтофер, но се чудя дали да го давам. Имам намерение след около 10 дни да започвам захранване..Ще се почудя до утре.......... newsm78, пък ще видим.

Иначе Ники е качил за 20 дни само 50 грама, което ми се вижда направо невъзможно, имайки предвид как тежи. Ама то не е скачане, то не е друсане. Като го сложиш на коляно и той започва да подскача, взе едно язди кон smile3540. А като е легнал по корем се надига на ръце и колена и започва едно люлеене.... Абе диване.

Урина успях да му взема много лесно. Бях се подготвила с контейнерче и с колектор, ама не ми се наложи да ползвам колектора. От няколко седмици като го видя да пишка му казвам Пиш и той се научи да свързва звука с действието. И така вчера успех с първа сутрешна. Да му се не надяваш на момчето...........послушно бе. Grinning

Клю, надявам се повече НИКОГА да не ви се налага да минавате даже покрай болница. То бива безочливост и корупция, ама пък нашата т.нар. "здравна система" си е за опело отвсякъде bishop
Не си водих записки и сега на  newsm78.......не си спомням това ли беше всичко.

Както и да е  ЛЕКА НОЩ и
УТРЕ СЛЪНЧЕВО, но ПРОХЛАДНО ВРЕМЕ.

# 97
запис и от мен- аз пък вчера купих на Неда проходилка и тя се предвижва в хола на заден ход и е много щастлива- аз вече съм казвала, че колкото и против да има за проходилките- аз ще ползвам, защото на Ран нищо му няма- единствения проблем е, че Ран иска да я бута да ходи по- бързо Simple Smile

# 98
  • София - Дианабад
Добро утро! Grinning
Честити месечинки на празнуващите последните дни! Да са здрави, жизнени, игриви, късметлии и мнооого да радват мама и тати!  bouquet
Клюки, радвам се, че вече сте добре. Браво и на Мишенце, Ейнджи. Дано и Сбруни скоро да се похвали с отминала шарка Peace.
Чудя се дали днес ще вали. Вчера излязохме и такъв дъжд се изсипа. Добре, че се скрихме под моста на автогара Юг. Не че на София й беше лошо, спеше си сладичко под дъждобрана. Но аз се понамокрих лекичко, най-вече покрай локвите и колите.
Момичета, как се справяте с комарите? София е цялата изпохапана. Взех Фенистил гел и ми се стори, че няма особен ефект. Чудя от за тези неща в контактите дали може да сложим.
А, и да си кажем нашия режим:
- 5,00-6,00 ч. - кърма
- спане или бърборене
- 8,00-10,00ч. - кърма
- игра и после малко спане
- 11,30-13,30 - зеленчуково пюре, 1/4 жълтък през ден
- спане и игра
- 14,00-17,00ч. - кърма /от вчера се захранваме плодова каша/
- игра и понякога сън
- 18,00-20,00ч. - кърма
- 21,00 ч. - къпане и евентуално кърма
- сън

Heart Eyes

# 99
Добро утро!!!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДНЕС !!!
  bouquet
Правя заявка официална за следния режим, който най-ми допадна, само ...дето незнам пред кой да я представя, ...май пред ДЪ БОСС-а - ДАНО де Марсиано Joy Joy Joy Joy
7-7.30 ч.Ставане, кърмене.
Заспиваме веднага след ядене, защото на мама обикновено много й се спи.
10-10.30 ч.събуждане, тоалет
11 ч. кърмене
12.30-13.30/14 сън, (време на мама за форум и закуска)
14-14.30 кърмене
Разходка на вън. Тук вече спим различно. Може около час, а може и към три часа. Колкото е по-хладно навън, толкова по-дълго и по-добре спи Никола.
18ч. се прибираме и отново се кърмим
след това игра, готвене, игра в кухнята
21.30-22 баня, кърмене и хоп Сънчо дошъл   

Е ТЕ ТОВА ИСКАМ!!!!!!!! Ама веднагически - просто и магически!!!! babydust7 Са съм го турнАла в кошарата да спи, аз съм черно-бяла с подпухнали очи Mr. GreenнИ съм спала - яла.. newsm77.Ни съм кОкуряк ... newsm57
Само съм пикАла
Куд-куд ..
Кудкудяк
С татко му щастливо се гледаме в очи... Tired
На нашето Хвърчило newsm32, май не му личи...
Папа си добречо, ала ХИЧ НЕ СПИ!!! finger
БРЕЙ КАКВО ЧОВЕЧЕ !!!!!
ЩЕ МЕ УМОРИ Shocked Shocked

# 100
Добро утро. Пак Карил да ме усмихне в това гадно време, дето ми действа зле и ме депресира.Пак мрачно, пак вали.... Ама как ти идват, ма, жена, такива бодри стихчета в тоя дъжд?! Само не разбрах кой е Никола?! newsm78 Rolling Eyes Rolling Eyes Hug Hug Peace
Крео, ти си решаваш, но мисля, че е по-добре вече да захранваш, за да вдигнеш хемоглобина. Той се вдига и от жълтъка. Нашият хемоглобин преди два месеца беше 105, а сега е 109 - след по-малко от месец захранване. Peace
Ние сме на цица и почти вече заспахме.Хубав ден на всички. Hug

Последна редакция: сб, 19 май 2007, 10:02 от masha

# 101
Привет!  Simple Smile

Малкото шило Теа вече заспа и мама се лепна пред компа.

Маша, Никола е бебо на Крео.Поне аз така разбрах, че Карил е харесала неговия режим за Дани  Wink
Карил, ами ха дано го получиш, тоест ха Дано го гепи  Mr. Green
Ние днес сме без тати и смятам Теа кат се наспи и хапне за обяд да я натоваря в колата и да се разходим до Мол-а на Стамболийски.Че вчера в кщи ме подлуди от мрънкане  Rolling Eyes Ако има и други, които ще ходят към мола звинкайте.Тел. ми е 0887 238 074 - Радина.

Дано болничките бебчета днес да са по-добре  Praynig

Честита половин годинка на малките рожденничета  Mr. Green

# 102
МАША, Никола е на Крео сина , а това е ТЕХНИЯ РЕЖИМ, Егати късметлийката е тази КРЕО ooooh!

Ние сме на авиационен режим :
 ВСЕ СМЕ В ПОЛЕТ УСТРЕМЕНИ,  newsm32рипаме, все будни сме пилоти,  newsm32
на кой му пука, че Карилка е все във същите кюлоти Flushed
НЕма време тя за смяна,
нЕма време да пере,
нЕма време за РЕЛАКСА,...
туй е нейното чаве - дръзко, много артистично,
Само прави се че спи  Tired..
А Карилката сиротна, е със дремещи очи..
Гледа празно във небето...със молба..."Оооо МИГ ПОСПРИ!!!"
нЕма спиране обаче newsm32
нАл Земята се върти Tired Tired Tired
Тъй върти се като пумпал,
смело малкия юнак,
а Карилката заплашва, ...
"Ще те смачкам! Козунак!
Ще те месна, ще те прасна #Onfire #Onfire
Айде !!! Стига си ревал,
Стига се врЪтка ужасно
че безкрай си ми писнАл!!"

Ох, дано да ми е здраво, ...па
макар и САМОЛЕТ!!! ВАЖНО Е ЧЕ Е КОРАВО!!!
НЕКА ДА ЛЕТИ С КЪСМЕТ!!!

# 103
Ха, добър ден!  Mr. Green

По зелена ми и зъбата усмивка може да познае, че Дари вече е доста по-добре!  Party Акото ни се сгъсти доста, вече не се лее като водичка. Пък ако днес сменя 3-4 насрани памперса, ще бъда мега щастлива!  Laughing

Клюки, първоначално акото ни беше с блатист цвят, дори биеше на сиво .. стоеше като на парцали. После от лечебната Милупа стана млечно оранжево, имаше момент, в който каквото хапнеше такова вадеше (като цвят). Слуз не сме имали. Мога да ти препоръчам да опиташ едни хомеопатични гранулки, не знам дали от тях имаме някакво подобрение, но така или иначе от тях вредя няма никаква, та защо да не пробва човек. Казват се Podophyllum peltatum 9 ch, разстварят се в малко топла водичка 4-5 гранулки. Другото, което мисля, че даде резултат е Хидра сек .. 3 пъти по 1 саше. Дари хич не го обича, не мога да й го дам с биберон, за това директно в устата с лъжичка. Доста зор виждам, докато й го дам, защото реве, върти се, плюе, но пък по-добре тормоз за 1-2 минутки, отколкото това гадно разстройство. Давам й също и Глюкоза 5% със соли .. разреждам я с вода 1 към 3.
Успех, мила .. дано скоро да преборите тази гадост, защото вече знам какво е.  Hug

Ето и нашия режим:
7-8 ч. - събуждане, тоалет, папкане АМ
8:30 - 10:00, 10:30 - сън
10:30 - 11:30 - игра, папкане пюренце
11:30 - 13:00, 13:30 - игра, папкане АМ
13:30 - 15:30 - сън
15:30 - 17:30 - игра, папкане каша
20:30 - къпане
21, 21:30 - сън

Ради, не съм забравила за уговорката ни, мила! Съжалявам, че така поокъснях, ама с тия болести.  #Cussing out В понеделник ще си свърша работата задължително!  Hug

Тук времето е ужасно, цял ден ще сме си удома. Confused

Весел, спокоен и усмихнат ден!  bouquet

о н8т8кх7 , ликъхйкпил9ийх7ом  ..щйн  м,  уиоик

Ето един поздрав и от Дари!  Joy

# 104
  • София
Карил, да не би Дани да спинка и да е прихванал нашия режим, защото Никола сутринта се събуди към 5.30  Tiredи папкахме. Е, сега верно спи, но май човек не трябва да се хвали Simple Smile
Хайде, пък ако Дани не е прихванал от днес ще се видим скоро, пък дано моя син убеди твоя, че когато на мама й се спи и той трябва да поспива. Simple Smile.
Да ти е живо и здраво момчето, пък време за сън все ще има.  Peace:

Маша, аз имам желание да започна захранване, но изчаквам да сложим и третия Пентаксим и тогава. Так се разбрахме с педиатърката.

Да ви питам за зъбките. Нас напоследък многони мъчат. Бях чела, че давате Хамомила. Кажете ми  какво разреждане е и по колко и как я давате Praynig

Общи условия

Активация на акаунт