НОЕМВРИйчетата много се вълнуват - празника на буквите ще празнуват!

• 12 153
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
Клю, радвам се, че сте се прибрали, макар и след такива неприятни преживявания.
Дано се оправи Ивчо и да спре да дриска. А ти се опитай да забравиш гадната болница, успокой се и си го намачкай и нацелувай....

# 76
Така, изядохме си кашата, нацокахме се и сега заспа! Сигурно към 13: 30 вече ще е буден, ако не и по-рано  Mr. Green! Забравих да добавя в режима допълнителното обедно кърмене към пюрето/кашата, защото не сме заместили още ядене, а също и нощното кърмене към 3-4  Peace!
 Да ви се похваля: хемоглобинът на Бу е 112  Peace! Много съм доволна от детето, като се има предвид, че започнах да го захранвам само с картоф седмица преди изследването! Е, т'ва ако не е доказателство, че в кърмата има всичко необходимо... Peace!
  Сано има навсякъде! Тук в Младост на пътеките има в 2-3 магазинчета, в Бебелан в Гео Милев, в Бебемаркет в Изток! Аз взимам от праха, а не от течността и съм страшно доволна! Праха е 8-9лв. и е страшно икономичен! Верче, питай Дари М, тя май си беше купила от Дианабад  newsm78!

# 77
Здрасти,

Миленка, радвам се че сте се прибрали !!!   bouquet

Чудя се защо наричате счетоводителите винаги тъпи и невежи и т.н... newsm78 Не че нещо, ама на никой не е приятно ако не знае всички казуси веднага да се определи като тъп най-малко. .... Поне на мен не ми е приятно. Не е само това, ама не ми се говори повече по темата.. #Cussing out

Ечи, за хемоглобина 93 било минимално, а от 100 до 110 долна граница, но не под минимума. Това каза док. А жълтък аз също няма да давам скоро, месце може би след месец..

Още щах да пиша, ама забравих.

А, Марианка, кой ви каза че имате алергия към полени? Защото и аз съм много зле тия дни и Сашко се чеше по нослето и търка очетата.. Чудя се дали по подобни симптоми са го казали това за Емката..

Златна, при нас се оплакват някои мои колежки, че бавят от НОИ болничните. Даже имаше и по ТВ преди -12 седмици репортажи за това..

Фъстъчка, много ми е обострена и на мен от вчера алергията към полени, клепачите ми са подути. Единственото лекарство което мога да слагам сега е Кузикром - капките за очи. И Неоринактив, за нос спрей.

Последна редакция: пт, 18 май 2007, 14:02 от jenny_b

# 78
  • sofia
Хубаво че болните бебоци се оправят  Hug
Ние пък точим сополи и баткото нещо подкашля.
Такова нещо като режим нямаме, то аз съм виновна, ама не мога да се клонирам и да успявам с всичко  Whistling
Почнах да мешам пюретата с оризова каша и ги яде повече (даже и аз мога да ги ям  Mr. Green) но гаранция за добро хапване е някой насреща да яде, а трябва и лъжица да си държи.

И нашите кръвни изследвания са готови. Другата седмица ще ги нося на докторката. Хемоглобина ни е 108, но има някакви други показатели дето нищо не ми говорят и те са извън средните граници.
Кръвната група му е А1 + (като на баткото и таткото)

От Сано-то на прах и аз съм доволна. Да знаете, че след като извадите дрехите от пералнята и има някое петно, като изсъхнат вече го няма петното (сигурно заради кислородните съставки).

Жени, не се засягай, не е лично. Просто има такива счетоводители, които не си гледат работата. А вашата работа, че е много, спор няма.
От НОИ действително бавят болничните с по 2-3 месеца.

# 79
Привет  Hug
Не мога да седна да пиша от много време  ooooh!
Моя син не ме оставя и за миг на спокойствие. Иска да ходи  Shocked Правим крачки, спираме и почиваме. След малко пак тръгваме, крещим по хората ... Много боли кръста  Sick
Момичета сърцето ми се къса като ви чета с болни бебчета  Cry Моля се да се оправят бързо и да не се налага вече на никое малко сладко бебче да влиза по болници!!!
Нашият график:
8.00 - попарка или елда
9.00 - спинкане за около час
12.00 - Зеленчуково/месно пюренце
13.30 спинкане час и половина
16.00 - Каша
16.30 - евентоално дремуцане за половин час
18.30 - плодово пюренце
21.00 - АМ 180 мл
02.00 - АМ 90 мл
Ние юли месец заминаваме с малкия за 2 седмици на моренце на Равда на бунгала. Нямам търпение и се надявам да си починем.
Изгоряла съм като бесна текезесарка - на потник!
Ех, трябва да ставам  Mr. Green
До скоро и приятни почивни дни  Hug Дано само да пекне малко слънце, че днес полудях у дома цял ден.

# 80
  Bubalinka,аз правя зеленчуковите пюрета на картофена основа-настъргвам 1-2 картофа,и добавям-тиква,чушки,моркови,броколи,карфиол/от замразените смеси/,магданоз....-в различни комбинации помежду си;задушавам ги за 10-на мин.в микровълновата,изчаквам малко да поистине,и пасирам-след това,пълня в бурканчета/запазила съм си няколко на ХИПП/ и като изситнат-в хладилника PeaceНо аз обикновено правя за 2 дни пюре,и съответно-по 2 бурканчета Wink
  Клюки,дано НИКОГА повече не се повторят премеждията ви PraynigРадвам се,че сте вече у дома Hug
  Аз пак да питам-относно взимането на урина-какви са тези колекторчета,които се прикрепят към памперса newsm78-как се поставят,кога ги слагате,и за момиченцата ли по същия начин?

# 81
За урината - дадох му вода и той веднага се изпишка в контейнерче - такова от 80 ст. от аптеката.
А педито каза, че може да се сложи памук между краката и отдолу найлон. Като се изпишка се изтисква памука в контейнерче. Понеже не било за стерилна урина и така ставало да се вземе..

# 82
Набързо да се разпиша и аз, че ще имаме гости и ще готвя    chef
Нямахме нет след гръмотевиците вчера  Close Тези гръмотевици ми побъркаха детето, тъкмо заспи и се разпищи след гръмването.Ама то милото има на кой да прилича, майка му изпада в ужас от гръмотевици  Embarassed

Жени, радвам се че Дари е по-добре вече.Дано съвсем да се закрепи детенцето.Има едно сокче от моркови на ХИП, което е с ориз и на него пише, че се прилага в случаи като вашия.
Миленка, направо се разплаках след разказа тиИ се отвраих от цялото ни здравеопазване  #Cussing out Радвам се че вече сте у дома и дано Ивко да спре да ака.Това със сокчето на ХИП, което съм написала на Жени важи и за вас май  newsm78

Гери, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА!(на патерици) Много щастие ти желая с любимите същества

Мариянка, май ти беше писала за количеството пюре, което изяждат бебетата  newsm78 Само отбелязвам, че 180 гр. пюре са всъщност около 160 мл.Така че зависи кой как си го измерва.Едно малко бурканче на ХИП от 125 гр, измерено в милилитри е 100 мл.За това изглежда, че някои бебета похапват здраво.А и дано да е им се хапва де, щото аз се побърках от как Теа стана от злоядите.Добре, че се захлади, че да похапне днес.

Софи, тези колекторчета се малко мисия невъзможна за момиченцата.Иначе се купуват от аптеките.
За зарязах колекторчето след втория неуспешен опит.Просто я измих, постлах и подложка и я пуснах по голо дупе.Е, малко писва да стоиш 20 мин. и да дебнеш кога ще почне да пишка, за да подложиш контейнерче, но върши работа със сигурност  Wink
Жени, мен пък педито изришно ме предупреди да не изстисквам памперси, памуци и т.н.  newsm78

После пак ще пиша, а сега ще използвам, че спи, за да приготва вечерята.

Целувам ви всички  Heart Eyes

# 83
Sigy, и Кати имаше такъв обрив около устата, баш от лигите се оказа и от дразненето с бибата. Намазах я с кремчето на A-derma, казва се Exomega, за 1 ден всичко изчезна.

Благодаря, ще го пробвам още днес.

[/quote author=Gugi link=topic=190941.msg3976132#msg3976132 date=1179480854]
 Аз още не съм решила 100 % дали точно след 15 дена ще дам месо или ще изчакам малко. Както дойде. Иначе мисля, че при всички положения е по-добре да се почне с купешко готово месно пюре.
[/quote]

Аз цял месец въвеждах постепенно зеленчуците и чак сега, от няколко дена въвеждам месото.

Само отбелязвам, че 180 гр. пюре са всъщност около 160 мл.Така че зависи кой как си го измерва.Едно малко бурканче на ХИП от 125 гр, измерено в милилитри е 100 мл.За това изглежда, че някои бебета похапват здраво.

Малиии, значи мойто яко папа.  newsm78

Ега ти късмета днеска, тъкмо спря дъжда излязохме и пак ни запука, добре, че бяхме наблизо. И десет минути след като се прибрахме спря да вали.  #Cussing out А сега и слънце изпече, ама диването заспа в креватчето. Докато се събуди сигурно пак ще завали. Ега си.

# 84
....
И нашите кръвни изследвания са готови. Другата седмица ще ги нося на докторката. Хемоглобина ни е 108, но има някакви други показатели дето нищо не ми говорят и те са извън средните граници.
Кръвната група му е А1 + (като на баткото и таткото)
...

На Гери хемоглобина е 111, но и при нея сума неща са или над горна /по-често/ или под долна граница - май и ние ще се разходим до поликлиниката другата седмица...
А за групата - взима се още кръв, и ти си заплащаш изследването, така ли е?

# 85
  • София
Момичета, благодаря ви за бързите отговори  Hug  bouquet

Миненче, радвам се, че вече сте си у дома. Напълно те разбирам - отвратително е по тези болници.

Дано всички дечица бързо да оздравяват Praynig

# 86
   ЛАИТБЛУ-НА НАС НИ ИЗПИСА ОщЕ ПРЕДИ СЕДМИЦА ПЕДИТО ТОВА СОКчЕ АМА НИщО
    За КОНТЕНЕРчЕТО-ПОНЕЖЕ НИ ПРАВЕХА УРИНА-слага се лепенката в/у -около чурата или влагалището и се слага памперса по късно гледате далии торбичката се е напълнила-не трябва да се е изакало детето-ние сменихме 3 контенерчета-ама нали си просираме-АБЕ СЛАГА СЕ ВСЕ ЕДНО Е ПРЕЗЕРВАТИВ
   Енжъл-на нас ни забраниха дори и вигантол да даваме докато има разтроиство се спира всичко-само мляко(кърма или ам)и вода.
   Абе на мен никаква епикриза-нищо не ми дадоха от болницата-някоу беше писал ,че не дават снимката за да се оправдаят пред здравната-ами то тогава е логично да има някакво възпаление -щото иначе здравната не би го признала newsm78
 Енжъл-вашето разтройство колко продължи и какъв цвят беше имаше ли слуз?

# 87
здравейте мами
колко много сте изписали и колко много споделили,а ние с Ина само скиторим и време за форума не остава
и ние ядем попарка и жълтък през ден ,но не повече от 3 пъти в седмицата
на болните бързо оздравяване а всички останали весело настроение
Ина тежи 7650кг и е 70см на 6 месеца

# 88
Нашият хемоглобин е 109. Днес направихме изследванията по ЗК. Урината е нормална, но при кръвта и ние имаме още три стойности, дето са различни - или над границата, или под нея. Педи каза, че няма нужда от лекарства, но от утре почваме жълтъка. Иначе тя смяташе да ни го препоръчва от седмия месец. И пак преслуша Мишето - бил здрав. Нищо да не давам, освен стеримара. Не знам тогава откъде е сухата кашлица, хъркането и трудното дишане?! newsm78
Siqi, здравните вноски ти ги внася работодателят или ведомството. Така пише в закона. Защо на тебе ще ти ги удържат? Това е нарушение. Майките са освободени от всякакви вноски.
Клю, много се радвам, че сте на линия. Ужасии си преживяла. Сутринта, като ти четох преживяванията, направо настръхнах от бяс срещу тая здравна реформа....Срамота!  #2gunfireЗа какво тогава им плащаме? #Crazy
ЕЙнджи, радвам се , че и вие се оправяте. Peace
За КОЛЕкторчето - лепнах го около пишката плътно и затворих памперса. Около час по-късно се беше изпишкал, тъкмо, след като го накърмих и стигнах до поликлиниката. Там бяхме заедно с Карил и Дани, и ни боцнаха един след друг. И двамата малчовци се оказаха герои - изобщо не реваха, когато им взимаха кръвчицата! baby_neutral baby_neutral
Надя, Дайпърс-а и на нас ни направиха обрив още първия месец. Много не разбрах дали от пелените или по-скоро от кърпичките, но вторите са още по-гадни. и повече не съм ги пробвала. Доста упорит беше обривът - малки пъпчици с бели връхчета, които се пукаха, уж завяхваха, после пак се появяваваха. Но ги изчистих с крем "Здраве", Дефламол и кремчето на Бюбхен за след всяка смяна на пелените. Peace

# 89
Клюки, прочетох разказа ти, но отдавна съм си изплакала сълзите. ДА, тъжно ми стана, но признавам -  Embarassed Rolling Eyesне се разплаках. Знаете ли, момичета, ....в един момент, когато тоооолкова много човек е плакал \за същото\ вече няма емоция, изчерпан, празен е. Tired Tired
В същите условия съм била, в същия бокс, с бебе 1900гр, на мускулни инжекции, с хлебарки под подпухналата мазилка под мивката и т.н. и т.н.
Само дето това беше преди 14 години...което идва да покаже, че нещата не са мръднали оттогава.
Освен да кажа, че ДА, така е - заради клиничните пътеки се оставят пациенти ДОКРАЯ на изтичане на клиничната пътека, ДА, отврат са ни  и персонала и условията, ДА не е оправдание безпаричието на персонала, за некоректното отношение...това опира до СЪРЦЕ, ЧОВЕЩИНА, НРАВСТВЕНОСТ. Благодаря на Бог, че ми ги е съхранил.

МАМИ ДА НЕ СЕ НАЛАГА, НО ЕДНО ДОБРО РЕШЕНИЕ ЗА ХОСПИТАЛИЗАЦИЯ Е ТОКУДА-болница. Сега се сещам...

Дани заспа, яде АМ с каша и чакам татито ни...

Общи условия

Активация на акаунт