НОЕМВРИйчетата много се вълнуват - празника на буквите ще празнуват!

• 12 112
  • 288
  •   1
Отговори
# 60
Ха, добро утро!  Mr. Green

Ето още една добра новина!  Party Тази сутрин за първи път от много време смених сух памперс!  Laughing Акото ни се е сгъстилооооооооо!  Laughing Много съм щастлива! Дано тези мъки са ни последните! Praynig

Златна, ако разстройството продължава да ви тормози и не сте пробвали Хидра сек, сега е моментът. Да знаеш, малкото мишле много ще се дърпа да го пие, защото само мирисът му е приятен, много е горчиво, но помага.  Peace

Благодаря за отговорите, момичета!  Hug Днес ще ходим на лекар, въпреки че положението ни се е стабилизирало мъничко, ще настоявам за фекален секрет и да погледнат дупето, че нашето прилича на маймунско гъзе!  Confused

bubalina, на мен ми отдържат здравните осигуровки от майчинството, защото се водих фиктивно на работа 6те месеца преди да родя, отдръжката е 7 лв. и някакви стотинки.  Peace

Весел, усмихнат, щастлив ден ви пожелавам, изпълнен с много звънлив детски смях!   bouquet

# 61
 newsm10 newsm10 newsm10 за новата темичка
Отивам да чета....

# 62
Добро утро и от нас.

Ейнджи, чудесна новина. Радвам се, че звучиш по-ведро.  Hug

Аз ако не си внеса здравното предварително не мие превеждат болничните. Минималната вноска за здравно е 8.58.

Пюре като правя, още докато е горещо го наливам в бурканчета, от старите дето стават за стерилизиране, затварям ги и ги обръщам на капачката. Като изстинат ги прибирам в хладилника. Спосойно ми изкарват по една седмица. А може и повече. Правя няколко комбинации и редувам. Месни още не съм правила, но една приятелка каза, че вари месото, пасира го и го слага във формички за лед. После към зеленчуковото добавя по едно кубче месо и готово.  Grinning

# 63
ЕЙНДЖИ, въпреки леките лични проблеми , които имам това което прочетох току що МИ ОПРАВИ АБСОЛЮТНО настроението!!!
БРАВО!!! РАДВАМ СЕ ЗА ВАС!!
Нека днешния ден да е добър за всички нас!!!
Обичам ви момичета!  bouquet

# 64
Здравейте момичета  Hug
Аз се позагубих малко, но вече съм тук. Липсвах ли ви  Wink

Като ви чета режимите май излиза, че само аз вече давам попара за закуска  Thinking. Записала съм Анито на млечна кухня и съм много доволна - зеленчуково пюре за обяд и кисел или крем следобед. Педито препоръча да минаваме вече на втора група, т.е. месни пюрета, но все още се въздържам. Иначе и аз като Дени давам жълтък през ден. Хемоглобинът на бебка е 105 и е в нормите. Много странно, че на 106 са изписали желязо  newsm78 - нали една майка така сподели.

Иначе аз се специализирах в приготвянето на зеленчуковите пюрета, ама то си имало технология.

За колектора - измих дупето на Анито преди да го залепя и сложих памперса отворен. Измих очичките, почистих ушите и душичката се беше изпишкала вече. Много бързо стана.

Въпрос към счетоводителките - правя си ежемесечно вноски към доброволния пенсионен фонд. Сега ми удържат само тях, та се чудя, дали и след като премина на 180 лв пак ще ми ги приспадат / ще ми дойде нагорно/.

Момичета, ако някоя от вас ми изпрати рецептите на д-р Антонова ще съм и много благодарна  Praynig

Оп, душичката се пробужда. Бягам...
Хубав ден на всички и се радвам, че болничките са вече по-добре   bouquet

# 65
  • у дома...
Ейнджъл, Ани имаше гъбички от "Дайперс" - мацахме се с какво ли не, докато частното педи не изписа Фусцин /онова лилавото цапащото/ три вечери подред леко туширане и след това Певарил за около 5-6 дни. Даде страхотен резултат  Laughing

Мацки, от два дена Ачето реве като за последно почнем ли да се преобличаме...

# 66
Като ви чета режимите май излиза, че само аз вече давам попара за закуска  Thinking. Записала съм Анито на млечна кухня и съм много доволна - зеленчуково пюре за обяд и кисел или крем следобед. Педито препоръча да минаваме вече на втора група, т.е. месни пюрета, но все още се въздържам.

Аааааааааааа, и аз давам попара Wink вече трета седмица...точно преди малко си похапна Тедката...и аз му взимам папкане от кухнята...при нас т.нар. "втори" купони са супа и кисел...та сега редувам един ден зеленчуково пюре, един ден супичка... Simple Smile

Ние още не сме усетили дъжда и хладното време, ама като гледам какви облаци идват от запад ще бързам да излизаме, че да си направим поне предиобедната разходка...

До после...Целувам ви! Heart Eyes

# 67
...
Роси, и ние сменяхме бойлер преди месец, дошло му е времето явно...Ама какво чистене падна след това  ooooh! Та, подготви се психически  Mr. Green
...
Може ли да попитам какъв си взехте? А за изследванията - нали знаеш - с нищо не бива да се прекалява Wink.

..
Мами, кажете как вземате урина?
...
Аз измих дупето на Гери, след което сложих памук, отгоре - найлон, най-отгоре-памперса - ще проверя след около 30 мин да видим отчело ли се е детето. И - това е нестерилна урина - така че не е нужна чак голяма стерилност  Peace.

Гадамер - отдавна се каня да ти пиша, но все забравям  Embarassed - алергията към полени не е алергия към пухчетата!!! Слушах/четох за алергиите - пухчетата механично дразнят дори и неалергичните към полени /като мен/ - а полените са всъщност от цъфтящите треви и т.н.

Ейнджи - много се радвам, че детенце е по-добре!!! Все по-добре ще става!  Hug

Ще дебна /като събера урината Wink/ м/у капките да изтичаме да и вземат кръв - дано успея. А каката днес има тържество по балет/гимнастика - щеше да е на двора, аз така се зарадвах, но най-вероятно пак ще е вътре - на тясно и задушно Sad.

Целувки от нас!

# 68
радвам се, че в това мрачно време има хубави новини. Laughing

ето го и нашият режим :
6 ч. - хапване /кърма/ и спане
9 ч. - пак хапване /кърма/
игра до 11 ч.
11 ч - 12 ч - спане
12 - 13 /зависи от настроението/ - хапване - зеленчуково пюре и после кърма
до 14 ч - ига и после спане до 16 ч
16ч - хапване - плодово пюре + кърма
пак игра, и спане за около 1/2 час и към
20.30 ч - баня + хапване /кърма/
около 12 ч пак хапване и май това е.....

имаме и излизания, естествено, но те са по различно времем и не ги описвам.

# 69
Елимира, върху болничните се дължат само здравни осигуровки. Никакви там ДОО-та и ДЗПО-та. Не знам защо ти ги удържат. newsm78

Наде, Калина открай време си реве при преобличане, но само вечер се дере яко. Кефи се като е гола и я е яд, че я обличам, а и се сеща, че е гладна май.

Ей, блазе ви, момичета за млечната кухня. И аз навремето давах на каката, ама вече, нъцки, няма.

Карил, не се коси на проблемите, ти си силна жена. Както казваше майка ми: "По три пъти на ден "майната му" и само напред." Жалко, че само го казваше, а не го спазваше.  Sad

Роси74, ние сме със Стибел Елтрон. Малко скъпичък ни дойде преди четири години, но сме дволни.

Не е ли малко рано за попара. И на мен вчера лекаря ми каза да започна да давам на Кали, но аз още глутен и сирене не съм давала. Вие как започнахте.  Навремето на каката всичко смело давах, ама сега нещо ме е шубе.

# 70
Здравейте мамчета newsm51 newsm51
  БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ ЗА ПОДКРЕПАТА КОЯТО НИ ДАДОХТЕ В ЕДИН НАИСТИНА МНОГО ТЕЖЪК МОМЕНТ-ПОВЕчЕ ЗА МЕН ОТ КОЛКОТОТО ЗА ПОСЕРКОТО  love001  love001  love001
   Толкова много имам да ви се жалвам ама мах да не ви развалям настроението в този и без това мрачен ден,а и сигурно ще се разплача... ето вече даже започнах...
 Ами ние си влязохме в болницата с посиране и си излизаме с посиране. И на мен педи като и се обадих ми вика ,че са си измислили диагнозата за плевмонията т.е възпаление от дясната страна newsm78което уж било плевмония ама не била 100 процентова-било нагодено заради здравната.Ама може ли пък не болно дете да го вкарат сред тежко ама повярвайте ми много тежко болни от плевмония деца и да нии тъпчат с антибиотик ей така заради здравната #2gunfireпък и щяха онзи ден да ни спрат антибиотика и да си вървим ама като видя завеждащата снимката каза още един ден антибиотик и тогава
 , а дриснята си продължавааааа.Дължала се :
   1-100гр. НУТРИЛОН-бил алергичен
    2-на салатата която ям от 1 месец и половина(та 3 дни вече карам на сухар и сирене)
    3-на възпалението -бронхита
    4 сега пък продължавало заради евентуални гъбички причинени от антибиотика.Взвха ни аки и другата седмица сме на контрокла и да видим какви са тия гъби има ли ги или не
   Пиеме от 3 дни ентерол,но за сега нищо,иначе ни тъпчеха със смекта и никой да не ми каже да си закупя ентерол аз толкова имам да си ги закупя не струват колкото апартамент я-мани мани-МНОГО МЪКА ИМА ПО ТОЯ СВЯТ -КАКВО ВИДЯХ НЕ МИ СЕ ГОВОРИ-САМО щЕ КАЖА ,чЕ СЕ ЗАПОЗНАХ С МАЙКА ,чИЕТО ДЕТЕНЦЕ СА РАЗБОЛЕЛИ НА 2 ГОДИНКИ СЛЕД РЕИМОНИЗАЦИЯ- ОТ МИНИНГИТ....МНОГО МЪКА newsm45,а АЗ НА 4-ТАТА НОщ ИЗПАДНАХ В ДЕПРЕСИЯ ЗАРАДИ УСЛОВИЯТА В КОИТО МЕ БЯХА ПОСТАВИЛИ (спях почти на земята в БОКС-широх 1 метър и половина и дълъг 3 метра в който имаше две креватчета ,две шкафчета и моето походни което се згъваше на половина защото 1 метър не е достатъчен ,а я си мръдна малко краката и си ги дрях в ребрестия радиатор.Сигурно се пиртате защо не съм искала платена стая -о и доктора пред който започнах неистово да рава на 4-тата нощ ме попита наи-нагло,ама аз му викам ,че от момента в който влязох в болницата исках ама ми казаха чакай че няма свободни в понеделник можело(беше петък)е чаках аз търпеливо ама в понеделник -нали съм кърмачка (и всичко е безплатно)и съм в боксовете където съответно настаняват ромки и ромчета оставени без придружители-що да минат при мен на визитация-моето дете не заслужава да се види от специалистите на главната визитация.И така чакам аз  цял ден да минат да ми прегледат и да кажа че искам платена ама никох няма нали сме безплатно....и към 17 ч виждам аз доки която ни прие и викам че искам платена стая а тя ами тищо не каза то имаче днес 3 стаи ама и 3-те се заеха-ми на кох да кажа бе то като никох не мина..от там рухнах и ревнах и се вдигна една патардия... няма да ви занимавам,та на следващия ден ми намериха място ....ТРЯБВА ДА СМЕ НАХАЛНИИИИИИИИИИИИИИИИИ-спестявам ви доста от моите преживелици....
    и така ние пак си просираме...
    МАМИ чЕРПЯ ВИ ВИЗУАЛНО С ВСИчКАТА ФКУСОТИЯ НА СВЕТА И ВДИГАМ НАЗДРАВИЦА ЗА МОЕТО СЕМЕЙСТВО КОЕТО ДНЕС ПРАВИ 2 ГОДИНКИ ОТ КАК СМЕ ГО СЪЗДАЛИ.
   пОЗДРАВЯВАМ  Гери малко на патерици-още не съм ви прочела-много сте писали-цункам ви всички  love001  love001

# 71
Клю, чудесно е, че сте си в къщи вече.  Hug Дано всичко лошо да е зад гърба ви.
Пак от бабешките рецепти знам, че и чайче от джоджен помага при разстройство, но не знам дали на бебета се дава. Що не?

# 72
Клю, съжалявам за преживелиците ви! Дано всичко остане зад гърба ви  Hug Ами, трудна работа е това с разстройството. Като знам що илачи издавах, когато Моника беше така - Ентерол, Хидрасек, оризова вода....Почти месец се влачи детенцето така  ooooh! Дано по-бързо премине при вас  Praynig
Роси, на Елдом Инвест е бойлера ни, с 5-годишна гаранция  Peace

# 73
Гери, честит рожден ден на патерици   bouquet! Да си жива и здрава, много щастие, късмет и успехи   bouquet!
  Малеееееее, що нещо сте изписали  ooooh!!
 Сега малко клюки: видяхме се с Мирена онзи ден в Борисовата и тя каза, че Качка/Дачи т.е. Калина  Joy, ходи на фитнес покрай другите задължения и няма време да форумства  Mr. Green! Така че да и стискаме палци скоро да се покаже още по финна от преди  Mr. Green!
  За режима - ние такъв нямаме много, много! Ставаме около 7, цокаме към 8 и така долу горе през 3 часа. Понякога по обяд хапва картофено пюре или оризова каша, а друг път ги пропускаме и суче и после цокане когато му скимне / в жегите искаше и през час/, къпане към 20 часа, игри, цокане и сън към 21-22  Mr. Green! Имаме няколко кратки дрямки от по 40 мин. между храненията, които са по различно време и за това не съм ги описвала!
  Вчера като се събудихме, Бу се оказа нахапан от бълха  ooooh!! Само по прасците нямаше пъпки и по ръцете от лактите надолу  ooooh!! Миличкия, изглеждаше ужасно! Гадината явно се е била навряла под главата му докато е спал и вратлето и целия му тил бяха като огромно алено петно  Confused! Добре че имахме час при гастрото и тя ни препрати при кожната, та се мазахме вчера с Фенистил и днес има само бледи петна!
  Santangela, излъгала съм те, мила, без да искам! Вчера питах гастрото за ензимите и за чувствителността към лактозата, та жената ми обясни, че няма как да го изследва / аз нещо съм се заблудила/, но ми препоръча, ако разстройството ни продължи да му правя безмлечната каша с лечебно мляко AL 100, а ако нямам кърма да мина направо на Фризопеп! Но дума и не отвори за спиране на кърменето  Peace!
  Жени, зехтина наистина разхлабва, банана също за разлика от готовата бананова каша! Давай и чисти ориз и картофи, без да добавяш нищо в тях! Чай от шипки и т'ва е! Радвам се, че разстройството вече го овладявате! Колкото до пъпките, АБ унищожава нормалната флора и е напълно възможно да имате гъбички! За това много често при продължителен прием на АБ се дава и противогъбичен препарат!
  Мариянка, кашите Беби ги има в Бебелан и в магазинчето до РУМ-а!
  Силви, хайде бързо да ви минават пъпките  Peace!
  Златна, дано и вие бързо се излекувате  Peace!
   Миленка, дано Ивко да се оправи бързо и да забравите скоро всичко лошо! Аз мисля ти казах на срещата за Ентерола и че Смектата не върши никаква работа! Пробвай свещичките Вомитусхил, които препоръча Мариянка и му дай това лечебно мляко АЛ100, което ми препоръча доки, ако има нужда от добавка!
  Sofko, Данни го виждам със своя група след има/няма 16 години   superuu!
  За парите - и аз съм осигурявана на 200 лв, но взимам 180 всеки месец! Счетито каза, че им превеждат парите всеки месец към 20 число  Peace!
  Ухххх, снощи оставих Бу пак по боди да спи, но станало хладно / оставям отворен прозореца в кухнята и вратата от нея към спалнята / и към 5 беше отвит и завръзнал и сега е леко сополив и накашля  Confused! Дано ни се размине  Praynig!
  Цалуфки от нас! Отивам да бъркам каша  Mr. Green!

# 74
Здравейте на всички!

Много гадно това време, добре че поне беба я избива на сън.

Ейнджи, радвам се че Дари е по-добре с акането  Hug А подсеченото дупе най-вероятно е от антибиотиците дето ги е пила милата, може гъбичка да е станала. Нека я види доктор и да ти каже с какво да я мажеш. Иначе смрадликата и дупето на въздух, както са ти казали мамите много ще помогнат.

Клю, добре, че вече сте си вкъщи. По-бързо ще се оправи бебо у дома. А за перипетиите си, гледай да забравиш за простотията и си гледай бебето. За съжаление Ивко не е първото, нито последното бебе взето в болница заради "здравната" каса. Така ще е с тази загубена здравна система дето си я имаме и докато това чудо наречено "здравна каса" съществува.

Абе малко по малко се оправят децата, ето Мишенце се похвали  Hug Чакаме Ейнджи и Клюки да кажат че дечковци са ОК!!!!

Sigy, и Кати имаше такъв обрив около устата, баш от лигите се оказа и от дразненето с бибата. Намазах я с кремчето на A-derma, казва се Exomega, за 1 ден всичко изчезна. То не е лекарство, така че ако все пак е алергия или някаква по-сериозна екзема няма да се повлияе. Сега де що има пъпчица или нещо по кожата дето да ме впечатли мажа, и всичко изчезва. Аз също се мажа, много добро кремче.

А за урината ние не се справихме с тия колектори. Два пъти слагах и после всичко си беше отишло в памперса. Като се намокри и се отлепва. Така че другия месец или ще я дебна сутрин с шишенце  Simple Smile или номера с памучето. Наистина изследването е за обикновенна урина, а не стерилна. Така или иначе първо се прави тоалет, само се измива дупето, няма нужда от риванол, както някой беше писал.

Goris, плодовото пюре го дадох 15 дена след зеленчуковото. За сега яде само ябълка, много и харесва. Давам следобед. От утре ще дам круша, после слива, банан, взела съм и едно манго. Каши аз за сега не мисля да давам, може би по-нататък за разнообразие. А за месото по принцип знам, че се въвежда след 8 месец, но моята педиатърка ми каза да дам 15 дена след плодовете. Това ще е като стане на 7 месеца Кати. И да почна с пиле или пуйка, после заек и телешко по-нататък. След 9 месец и риба, но само бели риби. Аз още не съм решила 100 % дали точно след 15 дена ще дам месо или ще изчакам малко. Както дойде. Иначе мисля, че при всички положения е по-добре да се почне с купешко готово месно пюре. Първо, че тия пилци дето ги ядеме ги тъпчат с какво ли не, няма чисто пиле на пазара, по зле са от зеленчуците. А и с месото като количество трябва много да се внимава в началото, понеже белтъчините много товарят бъбреците на бебето, които са още незряли. А в готовите пюрета количеството е изчислено много добре. Но всеки си решава сам де.

Bubalina, аз купувам Сано от бебешки магазини. До сега съм взимала от Бебемаркет в Иван Вазов ( още бях бременна) и втория път от Малечко на Оборище. Иначе съм виждала почти във всички по-добре заредени бебешки и детски магазини. Предполагам, че и в магазините за разни препарати за чистене също ще има. В Била, Метро и т.н. не съм виждала до сега. Ако някой знае да каже.

Аз отивам да сготвя нещо за обяд и да чакам беба да се събуди и тя да обядва.

Лек ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт