НОЕМВРИйчетата много се вълнуват - празника на буквите ще празнуват!

• 12 106
  • 288
  •   1
Отговори
# 45
  • Ботевград
Здравейте банда!  Hug
Страхотна темичка  Heart Eyes
Ние все още сме болни и двете и не знам дали ще се оправим  Sick вече не вярвам - 2 седмици болни - пием антибиотици - нищо  Crossing Arms
Ту в носа, ту  в гърлото  #2gunfire
Да се махат тези настинки, че направооооооооооооооооо  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
За подсечено дупе ползвам бейби тан и съм много доволна  Peace

По въпроса за счетоводителките  #Cussing out моята тъпа оФца ми обяснява как вече трети месец не са и превели парите от НОИ  newsm78 та се чудя тя ли е объркала нещо или от НОИ са за бой  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Последноят път взех пари края на февруари - оттогава не са и превеждали  newsm78 не ми звучи реално, ама хич  Outta Joint

# 46
  • София
Ейнджи, възможно е това да са гъбички.
 Никола като пиеше антибиотик му се подсече много лошо дупето. Клотримазолът не ни помогна и се наложи да мажем с Тридерм. От него му мина за два -три дни. Имаше места, на които направо беше нацепено до кръв.
Обади се на педиатъра да ви види и ако трябва да ви изпише нещо.

# 47
Ейнджи, от антибиотика, верно може да са гъбички, вижте се с педиатър, щото от кремчета няма да минат... и наистина я остави по голо дупе ако можеш.

Аз пак се ентусиазирах да излъчвам по youtube...  Sunglasses
Който иска да види господин Дребосъчкин как свири на синтезатор и си върти гъзето- да заповяда:
http://www.youtube.com/watch?v=SuVGtAOEZTM

Целувки на всички, болните бебета да се оправят!!! Praynig Heart Eyes

Карил да зарови пистолетите в земята,
а търговците мошенници да го .... Whistling

# 48
Оф, каквото и да правя повече от 50 гр. пюре неще...
Ще карам полека щото ще ме намрази и мен и лъжичката..Имама чувството че е по инат и от мен, а аз съм върл инат...
Сменям през ден пюрето, през 2 жълтък, а като влезе в 8 месец, ще почна пилешко...
А и реших да и приготвям всичко пресно, ще готвя на всеки 2-3 дни, щото яде малко и само остават пюрета.
Някой има ли престава как точно се приготвя пилешко със зеленчуци? В каква пропорция е бульона и мръвката? Аз ще питам док в понеделник, но искам да знам...
Има и нещо друго- дали се е случило на друг??? Като влезе в 6 месец изведнъж започна да ака от 4 пъти на 2, после 1, после прескочи 1 ден после 2 ???
Ака с мъка - дали е от жегите , щото първо мислех че не и стига манджата ама тя го изака наведнъж колкото за 4 пъти?
Вода неще много, даже хич...Пробвах всички видове вода.

Последна редакция: чт, 17 май 2007, 23:10 от pepipetia

# 49
AngelEyes, аз съм за Бочко  Peace И с баткото го ползвах, и с малката също и съм много доволна  Peace Но ако са гъбички, нямам идея  newsm78
Златна, дано се оправяте бързо  Praynig
Мишенце, много хубави новини  Hug
Роси, и ние сменяхме бойлер преди месец, дошло му е времето явно...Ама какво чистене падна след това  ooooh! Та, подготви се психически  Mr. Green
Аз пък да се жалвам за нашата одисея с бактериите. Заведох и баткото за секрет от носоглътката, като бях убедена, че и той ще има същата бактерия. Ноооо, оказа се, че той има 2 бактерии в носоглътката, и то различни от тази на Моника  Shocked И както се казва "Казах си СТИГА!" Със секретите бях дотук!!! Особено като ми обясниха колко често се допускали грешки в лабораториите и как винаги излизало нещо  Close

# 50
здравейте в тази късна доба-ние с НИЯ нали сме си хаймани-точно сега се прибраме-тя разбира се спи в коша за кола отдавна-та само я попреместих да се опне на леглото и продължи,а аз направих грубата грешка да пия фрапе в 7 часа и сега май ще си чета до сутринта smile3507
така...вече и аз взех да си водя записки,че докъто изчета и ми минава мерака да пиша пък и забравям половината неща... Shocked
тъй:
първо за болничния-и аз мисля,че не може да е по-малко от 180 -ама нали всъщност се смята по дни-та колко идва среднодневната мнимална заплата newsm789редовния номер на фирмите е да се опитват да прецакват майките-а да не говоря колко некомпетентн счетоводители има #Cussing outна скоро пак една приятелка сега ще ражд й казат че не може да взима майченство щото била работила оследните 5 месеца а не 6-а да не говорим че жената си има преди това стаж колкото искаш-ама просто е прекъснала няколко месеца в началото на бременността ooooh!
pepipetia-не се тормози,че не яде по много-НИЯ в началото хапваше само по 3-4 лъжици и после голям зор-явно още им е трудно с лъжиците-аз практикувах така-давам й колкото иска а останалото разредено или с мляко или с вода в шшето да го изпие-да свиква с вкуса-и постепенно почна по повече да яде-аам рядко по цяло пюре-изморява се и почва да нервничи-
абе-голяма съм патица-сега разгледах колажа-ми то и нас ни няма-къде трябваше да се пусне снимка,че съмвем съм се отнесла Banghead
някой беше писал ч,е малчо се цупи на непознати-ние пък сме обратната работа-НИЯ нали от малка все с много хора и сега се хили на всеки непознат който я закачи и подава ръце да ходи да я гушкат-аз пк ревнувам и чак се дразня понякога-няма угода ейййй newsm62
абе къде зачезна онази лична девойка ДАЧИ/КАЧКА или там ще както се зове? newsm78
нещо да казвам и на ГАДАМЕР съм си отбелявала ама какво беше.... Bangheadа да thumbsup-да не е това комплектче случайно от ФОКС БЕЙБИ-щото яз взех на НИЯ от там един анцунг кадифе-червено и розово и ми обоядиса всички дрехи в пералнята Sob
ето една рецепта за ПЕПИПЕТЯ-ако искаш още напиши в гугъла детска кухня и ще излязат-и тук в библиотеката
Зеленчуково-картофена месна каша (най-рано от 5 месец)
Продукти:
90-100 г зеленчуци
40-60 г. картофи
30-45 г плодов сок
20-30 г месо
8-10 г растително масло

Начин на приготвяне:
Месото се сварява в малко вода, нарязва се на ситно и се пасира. Зеленчуците и картофите се нарязват на ситно и се задушават във вода или в бульона от свареното месо. Всичко това се пасира заедно с плодовия сок, растителното масло се добавя чрез разбъркване.

cook
angeleyes-когато НИЯ беше с подсечено дупе преди да я намажа я поливах по дупето с отвара от смрадлика и й слагах за малко памуче напоено-успокоява сърбежа и болката
еми..май е това-да има късмет сега нещо да си се изтрие-няма да пиша цяла година pironi
КАРИЛ,прекрасна ми войнствено насторена девойко-кат си тръгнала сс секирата-ела с мен да убием тре една в общината дет само си върти задника на стола и си чопли в носа-обещавам ти да се почустваме по-добре като излеем агресията и после сядаме на по бира Drunkайде мацки отивам да изпуша една цигара на терасата  smokeuuс  beer и после  luvbed ама сама Mr. Green,че мъжа е на концерт и никъф го няма още Crossing Arms
останете си със здраве newsm51

# 51
Ейнджи, да не е някаква алергична реакция на антибиотика?
Мами, кажете как вземате урина? Купих колекторче, което трябва да залепя утре сутринта на памперса и да го напасна с пишата. Ама мие ли се пак сутринта с вода или риванол дупето? Или е обикновено изследване?  newsm78Нас още ни дразни нослето. И вече два дни пак почнахме сухо да кашляме.Какво беше това чудо? Втора седмица вече...А носът му е празен, навътре, явно, е секретът.... #Crazy
Пепипетя, аз бих си играла да приготвям храна, ако не изпитвах ужас и страх за произхода на месото, за анаболите и стероидите, с които са натъпкани бройлерите, за нитратите в зеленчуците...Та затова предпочитам пюрета. Поне са проверени. Peace

# 52
  • София - Дианабад

Заповядайте, почерпете се на воля, има за всички. Grinning
EEEEЙ, МОМИЧЕТА, СТРАХОТНИ СТЕ!!!!! РАЗТОПИХТЕ МИ СЪРЧИЦЕТО НАПРАВО! МНООООГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ПОЖЕЛАНИЯТА! ПОЖЕЛАВАМ И НА ВАС МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ, КЪСМЕТ, ОБИЧ И НАСТРОЕНИЕ!!!

# 53
Ей, днеска в дъжда ли изписахте толкова? Simple Smile

Не съм дочела всичко, но бързам да отговоря на Еинджи.
Ейнджи, не слагай зехтин, доколкото знам го дават на запечени бебета. Аз лично съм го давала. Екстра разхлабва. Да не си направите беля.  Ако някой го е написал, извинявам се за повторението.

Ние днес бяхме на консултация. Станали сме 7 750 и 66 см. Набиха ни третата хепатитна ваксина. Как плака горкото Кали.  Cry
За обривчето около устата, което мислех, че е от лигите, педиатъра каза, че бил алергичен, но не ни сложи на диета. Само каза да пием Зиртек по 5 капки. Лигите само усилвали проблема.
Дали е възможно да е от силиконовата биба?  newsm78  Докато ползвахме каучукова нищо й нямаше. А отдавна не съм давала нова храна.  newsm78

Сега се връщам назад да чета

# 54
Горис честит рожден ден! Tada Много здраве, любов, нежни цунки от бебочето и много пътешествия!
Бързо пиша, че има още 5 минути до 12-тия час... Wink
мене пак ме валя дъжда днес, ужас, мокра пак до кости...ама бебчо сухичък Hug
мами, бебчо не иска да цока вече от мене, та ще избухна, сега ще се изцеждам, туй упражнение не съм го правила от 2 месеца и ми е противно доста... Sad
Днес за първи път аз приготвих и плодовото пюре на бебчо, една круша и една ябълка, изпапа до дъно купичката Crazy

Лека нощ на мами и бебчовци!

Ейнджи, не знам какво да те посъветвам, и ние сме на бочко, ама при вас трябва по-специално внимание, много късмет и скоро да оздравее душичката!

Докато го публикувам интернета се сбози, така става с нашия след буря или хич го няма или е с костенурска скорост! Mr. Green

# 55
  • София - Дианабад
Маша, прави се тоалет преди да се сложи колектора. Препоръчват да не се взема стерилна урина, ако има зачервяване на дупето.
Ейнджи, сигурно си пробвала какво ли не вече, но и аз да си кажа мнението - при зачервяване препоръчват отвара от смрадлика и обливане с калиев перманганат. И да стои по-често без памперс на въздух. Дано да се оправи Дарито! Praynig
Ети, мерси и аз за рецептата с пилешкото. И аз ще пробвам домашно - имам пилешко и телешко.

Момичета, вие следобяд с каква плодова храна захранихте и какъв вид беше - каша, пюре... На коя марка? Ние сега ще трябва да почнем да включваме плодовете, казаха ни да почнем с каша, ама много се чудя каква да е. То не че днес имаше избор в магазина, ама трябва да са заредили и утре да взема нещо. А след няколко дни ще включим и месото - 1 ден зеленчуково с жълтък, един ден месно с някакви зеленчуци и така.
А с какво месо започнахте? Чудя се какво да бъде.
И ние днес бяхме на консултация - в този ред на мисли призовавам Качка да гледа като излиза от лекарския кабинет, а не да минава като фурия Wink.
Та сме 6,740 кг и 63 см - май от най-малките като чета за другите бебчета. Бихме и Акт Хиб, че последния път вместо Пентаксим сложихме от живите ваксини. Остана ни хепатитната за тази годинка.
Ети, щях да те питам за онова момиче Диана, дето бяхме заедно на "9 месеца". Тя роди ли? Поздрави я от мен! Grinning
 Heart Eyes

# 56
Ейнджи, има едно кремче Бейбитан, продава се в аптеките. То е като Бочко, но е с по-силно действие. Страхотно успокоява силно зачервено дупе. Не е скъп и много добре действа. Успех.

Роси74, добре, че не е думнал бойлера. Мен от това най-ме е страх.

Ивиче, ако Ваяна е солета, аз за Кали какво да кажа?

Хайде, лека нощ. Пък може преди това малко luvbed за отпускане на напрежението.  newsm08

# 57
Тази сутрин нещо не съм на кеф... Sad влизам само да ви пожелая слънчев и усмихнат петък!  bouquet
Мишенце, радвам се за твоите сладури Simple Smile и се надявам и другите майчета да кажат добри новини днес Praynig

# 58
  Добро утро  bouquet
  Бързам да пиша,докато не съм забравила Wink
  Goris,аз включих плодовите пюрета и кашите след като София навърши 5 месеца-предиобяд давам по 1/2 плодово пюре-започнах с ябълка за бебе на ХИПП/първо,нали знаеш-по 2-3 лъжички и постепенно увеличаваш количеството/,после давах круша,ябълка+круша,банани,банан+ябълка и т.н.-все на ХИПП-имат и едни,с горски плодове,но от тях все още се въздържам.Следобяд/3 пъти в седмицата/ замествам храненето с каша-давам безглутенова,ориз и царевица на Фризокрем/ние сме на Фризовом,та затова купих и от същата марка каша Wink
  Гадамер,аз съм със сенна хрема-ужасно е Cry,много се надявам София да не прихване тази алергия от мен Praynig
   И аз щях да питам за взимането на урина newsm78-при момиченцата,по същия начин ли става?Другата седмица ще даваме проби/ако успеем Wink
   Pepipetia,аз ще въвеждам месото/мисля да започна със заешко,пуешко и после пилешко/ с готови пюрета-нямаме домашно,а на тези,по пазара нещо им нямам вяра ThinkingПо-нататък,като поотрасе,ще й правя аз-но поне въвеждането ще го направя с купешки пюрета.
   Още нещо щях да казвам,ама....на... newsm78 като не си водя записки....
   Хубав ден  bouquet

# 59
  • София
Доброютро Mr. Green

Започва се дъждовната седмица  ooooh! Поне ще разхлади малко, но пък сега комарите ще ни тормозят, а и бебчетата свикнаха да излизат......

Аз за режима на Алекс не мога да пиша нищо твърдо. Всичко е в някакви широки граници. Общо взето през нощта се буди да яде АМ 2 пъти по 120мл. После сутринта яде пак АМ - м/у 120 и 150мл. На обяд хапваме зеленчуково пюре с или без АМ (ако е без АМ, млякото си го хапваме примерно след час, час и половина). След обяд хапваме плодово пюренце - с или без АМ (ако е без АМ, млякото си го хапваме примерно след час, час и половина). Между 19 - 20 часа се къпем. После пийваме АМ и в периода 20 - 21 заспиваме. Mr. Green

Относно 180-те лева майчинство. Може би не ги дават всички, защото освен че изчисляват броя на работните дни в дадения месец правят и удръжки за здравно осигуряване newsm78 Но не съм счетоводител.

Майчета искам да ви питам: ОТКЪДЕ КОПУВАТЕ ТОЗИ ПРАХ САНО и КАТО СИ ПРИГОТВЯТЕ ДОМАШНИ ПЮРЕТА ПОСЛЕ КАК И КОЛКО ВРЕМЕ ГИ СЪХРАНЯВАТЕ?

Общи условия

Активация на акаунт