НОЕМВРИйчетата много се вълнуват - празника на буквите ще празнуват!

• 12 096
  • 288
  •   1
Отговори
# 15
РОСИ 74, изследванията може да направите във ВМА - по ЗК, в 106 кабинет на поликлиниката. Лаборантките са много внимателни и вежливи Peaceако искаш телефон мога да ти дам

# 16
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН , GORIS !!! newsm67
И последно да питам майчетата счетоводителки- има ли някакъв минимум на болничните, щото аз си мислих, че минимума е 180 лв, а до сега съм получавала различни суми всеки месец , най-голямата е 170 лв.(осигурявана съм на 200 лв).Лъжат ли ме работодателите  newsm78
Мдам, или те лъжат или имат некадърни счетоводители - в твоя случай трябва да вземаш винаги по 180 лева, т.е. минималната работна заплата за страната.

# 17
Айде и аз разпис в новата тема...Наде, изпревари ме smile3534 ...абе нещо заглавието не ми излиза цялото newsm78

ragtime, аз давам на Теди жълтък вече месец и нещо...нищо му няма на детето...пу пу пу...ама и в двата ни рода няма алергии... Peace
masha, ами как няма да се ошетвам на ранина, като младежът ме буди в 6ч и като се храни не ме търси, а си играе и около 8 отнася плувката за около час и половина - два...за мен е голямо удобство, защото цял ден сме на вън и не мисля, че къщната работа ме чака...само готвенето оставям за вечерта, ама сега с прибирането за следобеден сън вкъщи май ще почна да готвя по това време Grinning

# 18
  • у дома...
Лелей, Дени ти си за завиждане! Пу - пу, да не ви е уроки. Ани не търпи да е сама и такива спанета за по час - два само по изключение. Или пък да заспи сама... Май трябва да я събера с Тедко или с адаша да се научи малко  Mr. Green

Аз готвя заедно с Ачето - тя в столчето за кола или на леглото и си пеем заедно... Чистя когато има още някой у дома за да я наглежда. А с пералнята е най-голям кеф - гледа я като хипнотизирана=

Ани се хили на всеки който я закачи. Обаче я да видиш как реагира ако искат да я гушнат. Напоследък като види че тати я синма и започва да се подсмихва Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 май 2007, 15:16 от Надя Велинова

# 19
Добър ден!

Надявам се бебоците да са по-добре вече!!!!

Да напиша и аз режима на Катерина :
8.30 - 9.00 събужда се, 150 мл АМ, излизаме до обяд
12.30 - 13.00 зеленчуково пюре 125гр + 50мл. АМ, после спи
16.00 - 17.00 плодово пюре, може и цяло бурканче да изяде, до 50мл АМ, пак излизаме
19.30 150 АМ
22.00 къпем я, 150 мл АМ и спи
През ноща не се събужда, спи до сутринта. Преди след първото хранене сутринта, до обяд спеше плътно, но вече сме навън тогава, а тя вънка не спи, максимум 30 мин, но пък се забавлява. За това след като обядва спи много. Следобед понякога, ако сме вкъщи също дремва около 1 час. Този следобед май няма да излизаме, че вали и гърми. То повече гърми де, ама е гадно.
Сега се чудя дали да не и изместя плодовото пюре в 19.00, че да имам редуване на АМ с пюре. newsm78 Може да пробвам. После пак ще го върна в 16 като въведа кашата, ама не знам кога ще стане това... Днес и купих пюре от манго на Семпер, че при нас близо няма такива. Ще го лансирам другата седмица, дано го хареса, че аз обожавам манго!

Ейнджи, за разтройството и аз мисля, че е по-добре да не даваш зехтин. Peace

Лек дъждовен следобед на всички!

# 20
goris, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !  nbirthdayДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И ВСЕ ТАКА УСМИХНАТА !!!!  ura

benighted, много са сладки младите.....дано си останат приятелчета  :peace:

Sbruny
, ако има начин, не й давай да си чеше пъпките, а и ти твойте не разчесвай, че от тази шарка остават белези /само, ако се чешат, де Wink/

ние вчера бяхме на консултация - за протокола 6900 и 66.5 .... мойте двете явно ще се гонят коя да прилича повече на солета... Laughing

# 21
Сантанджела, не съм счетоводител, но знам, че размерът на майчинството не може да е по-нисък от определената за 2007 г. сума от 180 лв. Може да варира, само ако е по-висок. Лъжат те нещо! а, виждам, че професионалистът сред нас вече ти е отговорил...
Ние пък се наспахме, наядохме, облякохме и навън взе да вали и гърми, та се ядосвам и се чудя какво да правя... newsm78а така, току-що Мишето събори активната гимнастика от леглото на земята и тя издрънча...Ще видя дали има счупено... #Crazy

# 22
 Mина, благодаря  Hug
 Преди малко звъннах счетоводителка да и искам обяснение, а тя каза, че болничният ми зависи от броя на работните дни в месеца и затова парите всеки път били различни. Бясна съм, защото  се чувствам  безпомощна, че не мога да я опровергая #Cussing out

Гледам, че в режимите ви за хранене преобладават 150 мл АМ. Понеже от няколко дни давам АМ и не съм много в час, та на кутията пише за 6 месеца- 210 мл и аз давам толкова. Много ли давам  newsm78

# 23
Mина, благодаря  Hug
 Преди малко звъннах счетоводителка да и искам обяснение, а тя каза, че болничният ми зависи от броя на работните дни в месеца и затова парите всеки път били различни. Бясна съм, защото  се чувствам  безпомощна, че не мога да я опровергая #Cussing out

Ето ти цитат от Кодекса за социално осигуряване, търси си правата:
Чл. 49. (1) (Доп. - ДВ, бр. 104 от 2005 г., в сила от 1.01.2006 г., бр. 105 от 2006 г.) Дневното парично обезщетение при бременност и раждане се определя в размер на 90 на сто от среднодневното възнаграждение или осигурителния доход, определени по чл. 41 и не може да бъде по-голямо от среднодневното нетно възнаграждение за периода, от който е изчислено обезщетението и по-малко от минималната дневна работна заплата, установена за страната.

# 24
  • София
Мила Гери, Честит РоЖден Ден, бъди все така усмихната, чаровна и обичана!!!

newsm51

Нашият режим е гор-долу такъв:

7:30-8:00 Ставане и кърмене, ако стане по-рано я кърмя после пак си доспива до това време.
8:00-8:30 Тоалет
8:30-11:00 Игра + спане, през което време мама работи (понякога излизаме към 10... но е по-рядко)
11:00 Кърмене и излизане
12:00 каша (навън или се прибиаме
13:00 кърмене и пак игра
14:00-16:00 сън с мама в голямото легло
16:00-16:30 кърмене
16:30 - 20:00 разходка +кърмене
22:00 къпане, кърмене и приспиване.

А мен ме хвана ужасно алергия от полените... вчера беше ад.. очите ми сълзят, носа ми тече... прибрх се нещастна у дома. А за лекарства не мога да мисля докато кърмя...

# 25
Сантанджела, така е, делят на броя работни дни. Примерно моето майчинство варира - един път е 300, друг път 330 лв., но твоето не бива да варира, защото е минималната сума. Все пак, консултирай се с някой друг счетоводител. Peace
А, иначе, фирмите пишат 210 грама, за да свършва по-бързо кутията и да си купиш нова! Шегичка.. Joy Joy Joy Ама наистина, не ги чети какво пишат. прави си, колкото си яде детето. аз правя обикновено по 150. Понякога Мишо иска повече и правя нова доза. В шестия месец изяждат по около 160, в седмия - по 170 и т.н. Но това са относителни грамажи. Може да изядат и 100, и 200 грама.
Ивиче, не съм забелязала Ваяна да ми прилича на солет. Пухкавка си е! Hug

# 26
Гледам, че в режимите ви за хранене преобладават 150 мл АМ. Понеже от няколко дни давам АМ и не съм много в час, та на кутията пише за 6 месеца- 210 мл и аз давам толкова. Много ли давам  newsm78

На тази възраст "нормата" е от 160 до 200мл...Тедката например си похапва вечер по 180мл., а сутрин и 150мл. му идват много...Всяко дете е различно...има деца, които хапват по-малко АМ, но пък по-често...
А ти на колко часа храниш Вики? И винаги ли всичко изпапква?

# 27
Ние излизаме. Дъждът спря и не ни свърта вече. Въздухът е свеж и мирише прекрасно!  bouquet

# 28
Честит рожден ден на goris! Много здраве и късмет на теб и цялото семейство    bouquet

Ние определено нямаме твърд режим - събуждаме се към 7.00-7.30 цокаме от цицата и заспиваме до около 9.00-9.30, а днес до 10.30  Mr. Green После ставаме, оправяме леглата, пак цокаме, и така колкото дойде 5-6-7-8 пъти. Зеленчуково пюре давам между 11.00 и 13.30, а кашата вечер след 18.00. Това е, къпем се към 22.00 и се приспиваме. През нощта се събужда към 4 или 5, не се и опитвам да лъжа с вода. Та това ни е горе-долу разчета, че режим малко трудно да го нарека  Mr. Green

# 29
  • София
Santangela, гони ги до дупка!!! Мина ти е цитирала закона. Аз съм на половин заплата и ми даваха по 60-70лв, ама като дигнах патардия, ми ги изравниха - миналата седмица взех изравнението от октомри насам - 456 лв, да си ги търсят от НОИ. И това заради тъпата ни счетоводителка! На мен добре ми дойдоха парите накуп, ама на шефката ми надали Thinking

Горис, Честит Рожден Ден  bouquet

Аз сега се чудя дали да излизаме, хем ме мързи, хем трябва и да пазарувам, че ще имаме гости, хем не знам дали няма пак да завали...

Общи условия

Активация на акаунт