Споделям това тук, защото смятам, че мълчанието прави подобни прояви на грубост и липса на емпатия ежедневие в болниците ни.

На 09.09.2026 г. дъщеря ми (на 19 г.) отиде в Софиямед - клон Люлин за изследване с ЯМР на главен мозък. Изключително неприятно бях изненадана, когато тя ми се обади плачеща от отношението на екипа в отделение „Образна диагностика“ – г-жа Цветелина Мирчева (рентгенов лаборант) и друга служителка, представила се като Гинка Йорданова.

Дъщеря ми е споделила, че изпитва силна болка в ръката от поставения абокат и ѝ е трудно да попълни документацията. По време на изследването, при вкарването на контрастното вещество, тя е сигнализирала, че не си чувства ръцете и изпитва силна болка. Вместо реакция от медицинско лице, отговорът е бил коментар, че имала „много нисък праг на болка“.

При свалянето на абоката след изследването, служителката (представила се като Гинка Йорданова) е реагирала грубо, а на плача на дъщеря ми от болка е казала снизходително, че „нищо ѝ няма“. Когато отидох да взема резултатите, поисках три пъти да видя баджа на тази служителка – тя категорично отказа да го покаже и просто каза името си устно.

Недопустимо е медицински лица да се държат по този груб, надменен и пренебрежителен начин, особено спрямо млади хора или възрастни пациенти, които в такъв момент са уязвими и под стрес!

Официалната жалба до Управителя на ДКЦ „Софиямед“ и Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ вече е подадена. Надявам се ръководството да вземе мерки, защото пациентът заслужава уважение и професионализъм, а не снизходителна наглост.

Моля, споделяйте, за да знаят хората какво отношение да очакват!