Деца с очни проблеми - тема 9

 • 98 522
 • 524
 •   1
Отговори
 • ГОре на черешата...
 • Мнения: 11 511
Добре дошли в новата тема! Нека ни е на късмет и я изпълним само с добри новини!


 
 

ДЕЦА С ОЧНИ ПРОБЛЕМИ


 Специалистите, на които ние се доверяваме:

гр. София

д-р Алек Топов, Болница "Токуда" - http://www.tokudabolnica.bg/
д-р Иван Константинов, Очна клиника "Ден" - http://www.eyeclinic-den.com/
д-р Росица Лолова, МБАЛ "Св. Анна" - http://www.sveta-anna.eu/
д-р Галя Димитрова, Детската очна клиника на Александровска болница. Частен кабинет - ул." Пенчо Славейков" 33, тел. 415-4919
д-р Илиян Шандурков, Клиника "Академик Пашев" - http://sobalpashev.com/bg/home
д-р Виолета Чернодринска, Специализирана очна клиника "Визус" - http://www.visusbg.com/

гр. Варна

д-р Светла Николова - Детски Очен Център "Изгрев", ул. "Балчик" №5, 052/828186; 0887 883 690; http://www.facebook.com/ochencentarizgrev
доц. Контрова - ул. "Иван Аксаков" №1, тел.052/608 053 Проблемите на нашите деца:

mari_eta - Хиперметропия и езотропия. Лекуващ лекар д-р Светла Николова, гр. Варна

~Ина~ - Работна диагноза-Ретинопатия на недоносеното/ROP/; Фактическа- Персистиращо първично стъкловидно тяло/PHPV/. Следствена диагноза на дясното-освен горните две,вече и с кератопатия завършена фаза,склерокорнеа. Ляво око-афакия,амблиопия. Лекуващи лекари: проф. Клеменс (Германия), д-р Константинов (Очна клиника "Ден") и д-р Шандурков (Клиника "Академик Пашев")

happy mama - Миопия и астигматизъм. Лекуващ лекар като малка д-р Петкова , сега - д-р Шишкова, гр. Пловдив.

Небесна - Далекогледство и страбизъм. Лекуващ лекар д-р Алек Топов, Болница "Токуда".

SvetlaK - Вродена птоза на клепачите.

danielad - Висока миопия и висок астегматизъм. Лекуващ лекар д-р Виолета Чернодринска (Специализирана очна клиника "Визус"). Не е доволна от д-р Димитрова, Болница "Токуда".

МИШЕЛ - Преден увеит и синехии- ляво око, далекогледство и астигматизъм. Лекуващи лекари д-р Чернодринска -лекуващ и наблюдаващ, консултации с доц. Алексиева, д-р Константинов ("Ден"),  д-р Димитрова ("Токуда"), д-р Маринова и д-р Кемилев.

Шънди - Хипоплазия на зрителните нерви (ONH). Лекуващи лекари д-р Константинов и д-р Чернинкова.

*Diamond* - Опериран за Epiretinal Membrane. Лекуващи лекари проф. Кампик (Мюнхен, Германия) и д-р Филева (Клиника "Св. Петка").

Неврит на зрителния нерв и увреждане на ретината. Лекуващи лекари д-р С. Николова, доц. Контрова и доц. Митов (гр. Варна).

carpe diem - Кератоувеит на ляво око, вероятно от херпесен характер след прекарана варицела. Усложнения - неврит на очния нерв, с тежко увреждане на ретината, вторична глаукома. Лекуващи  лекари д-р Светла Николова (Очна болница -Варна) и д-р Драганов, извършил операцията за вторичната глаукома. Последствия от заболяването - 20% зрение на ляво око вследствие на безвъзвратно увреден зрителен нерв. В момента синът ми е на 18 г., две години след острия стадий на неврита и трабекулектомията (операция за глаукома) е в ремисия, с нормализирано налягане на окото и поддържащо лечение с кортизонови капки.

Октопод с рокля - Далекогледство (+8 на лявото и +7 на дясното око). Лекуващ лекар д-р Лолова (МБАЛ "Св. Анна") Алтернатива на лепенките за оклузия от M’eye Patch - http://meyepatch.co.uk/ 1, 2, 3, 4, 5.


Откъде пазаруваме:
Kids Optics - http://www.kidoptics.com/ - гр. София
Joy Optics - http://joyoptics.com/ - гр. София, гр. Варна, гр. Бургас, гр. Пловдив, гр. Хасково, гр. Враца, гр. Стара Загора
Solelil - гр. Стара Загора, бул. "М. Методи Кусев" №43 на ъгъла с ул. "Васил Левски", тел. 0893 480 701

предишна тема

Последна редакция: пт, 11 авг 2017, 07:10 от mari_eta

# 1
 • Мнения: 446
Благодаря за новата тема Simple Smile

Имам два въпроса, ако можете да споделите, защото радостта ми за подобреното зрение на детето трая доста кратко.

Ходихме на преглед при Петя Василева. Тя изписа да се капе сутрин и вечер по една капка атропин, за пет дни. Детето обаче започна да повръща всеки ден по веднъж обилно, а през останалото време има позиви за повръщане. Попитах друга офталмоложка, тя каза, че е възможно повръщането да е заради атропина.И всъщност Василева каза, че го капем, за да разкъса евентуално вторично перде(детето се роди с ьвустранна катаракта и го оперираха през месец май). Това ми се стори повече от апсурдно. Как мислите? И мнения за атропина, как е подействал при вашите деца?

Има ли детенце, на което след вграждане на леща, след операция на катаракта, изкуствената леща да е направила срастване и зеницата да изглежда като деформирана, а не с правилна, кръгла форма? И всъщност на какво въобще може да се дължи това? Естествено, че попитах лекаря, който оперира малкия и казах, че зеницата постоянно е така-безформена. Отговорът беше, че е от светлината в момента?!?!?  Аз ли не съм нормална, или детските офталмолози си правят шеги със здравето на моето дете?

Благодаря

# 2
 • sofia
 • Мнения: 411
За Атропина , може би не го поставяте правилно. Трябва да затискате очният канал, за да не попада в организма.
Поне при нас така стана. Не  ни бяха обяснили тази подробност и детето стана червен като домат и гореше. Може и при вас това повръщане да е реакция.

# 3
 • София
 • Мнения: 1 928
Благодаря за новата тема. Hug Hug Дано в темата да няма нови попълнения( деца с очни проблеми), а всички останали потребители бързо да я напуснем.

На малката слагах капки Атропин преди седмица, не ми казаха нищо друго само да се старая да не попадне в нослето или устата, че се съпротивява много докато капнех в окото. Не сме имали проблеми като повръщане или нещо подобно.

Последна редакция: пт, 11 авг 2017, 16:02 от Мaksy

# 4
 • Мнения: 446
Благодаря,момичета Simple Smile Опитвах се да затискам слъзния канал,даже двете с баба му,но как да стане това упражнение,като той изпада в истерия и не спира да върти глава.Явно не успяхме да се справим...

# 5
 • София
 • Мнения: 10 705
Радост, бих завела детето на друг лекар. Д-р Топов , д-р Константинов въпреки , че не го харесвам особено. Преди операцията зеницата с правилна форма ли беше?

# 6
 • Мнения: 446
Магнет,да,с правилна форма беше.Д-р Топов ми отказва преглед-не преглеждал деца вече.Или ако да,детето трябва да говори.Записах час при неговата колежка Димитрова в Токуда.

# 7
 • София
 • Мнения: 1 928
Водих миналата година голямата си дъщеря при д-р Димитрова от Токуда, останах с добри впечатления от нея. Сега съм в голямо чудене дали да не зведа и малкра за второ мнение, но ме е страх от противоречиви мнения. Доц. Чернодринска ни иска отно на преглед през месец Ноември, толкова далеч ми се струва във времето.

# 8
 • Мнения: 2 156
Здравейте и от нас в новата тема, за която благодаря.
Лекувахме мързеливо око на сина ни, успешно до тук, макар че през последните 2 години резултата плаваше - между 80 и 100% зрителна острота на болното око.
До тук, когато "връщаше", леко, много леко пипваха диоптъра, и нещата се стабилизираха. Последният път, резултатът беше около 100-те процента, и му оставиха същите очила. Казаха ни да се явим на контрола след 8 месеца, което предстои на 23-ти. По този повод, ми е малко притеснено (ако пак има регрес, например); ще ви следя.

# 9
 • Мнения: 4 393
Записвам се със свито сърце.
Дъщеря ми е на 9 години и й предстои операция на страбизъм в края на следващия месец при д-р Цонев в клиника Вижън. Някой в темата дали е минавал през такава операция? Какво мога да очаквам? Знам, че се води лека процедура и пр., но все пак искам да чуя мнения от преминали през това изпитание.

# 10
 • Мнения: X
Записвам се със свито сърце.
Дъщеря ми е на 9 години и й предстои операция на страбизъм в края на следващия месец при д-р Цонев в клиника Вижън. Някой в темата дали е минавал през такава операция? Какво мога да очаквам? Знам, че се води лека процедура и пр., но все пак искам да чуя мнения от преминали през това изпитание.

Здравей.Ние минахме през това февруари месец. Операцията е наистина лека,води се козметична. Аз лично не знам да има някакви усложнения от такава операция. Ние отидохме сутринта и на обяд си бяхме вкъщи.Марля след това не се носи,единствено се слагат  2 вида капки по схема. Няма нищо страшно,всичко ще мине бързо Hug
Ние ще имаме още една такава операция след време,понеже изкривяването беше много голямо и не стана само с една .

# 11
 • Мнения: 4 393
Момичета, пак съм аз, в отчаян вопъл да ми дадете надежда, въпреки че знам, че 100% гаранция няма и няма кой да ми даде.   Cry
Ако изследванията на детето са добри - кардиограма, преглед при педиатър, направихме и тестове при алерголог /всички са отрицателни/, анестезиологът е с опит...какви рискове има при операция на страбизъм?

# 12
 • Мнения: 4
Здравейте, разпитвах за добър специалист по детски очни болести, препоръчаха ми доц. Контрова във Варна, но не бяха сигурни дали още работи. Ако някои е запознат?

# 13
 • ГОре на черешата...
 • Мнения: 11 511
За Варна мога да ви препоръчам с две ръце д-р Светла Николова, Детски очен център "Изгрев".

# 14
 • Мнения: X
Доц.Контрова вече почти не преглежда.Препраща пациенти при д-р Филева в очна клиника "Св.Петка".

Общи условия

Активация на акаунт