Вадене на мъдрец...

• 1 153 202
  • 4 283
  •   1
Отговори
# 1 020
Devil_Rose , мерси   bouquet
Ще ползвам тази, аз и лайка си сварих  Simple Smile

# 1 021
 welcome  Преди два дена ми вадиха оперативно долен десен мъдрец.Докато го вадиха нищо не усещах , но след това беше ужас.Сега на 3-ти ден усещам болка в зъбите над извадения мъдрец и ме боли също като преглъщам, т.е.  имам болка и в гърлото.НА 2-рия ден ходих при зъболекаря и той ми каза, че раната зараства добре и е нормално да ме боли челюстта и гърлото... но аз като ви чета не виждам да е нормално да ме боли гърлото- не усещам да имам подут лимфен възел. Според вас нормално ли е ?

# 1 022
  • София
welcome  Преди два дена ми вадиха оперативно долен десен мъдрец.Докато го вадиха нищо не усещах , но след това беше ужас.Сега на 3-ти ден усещам болка в зъбите над извадения мъдрец и ме боли също като преглъщам, т.е.  имам болка и в гърлото.НА 2-рия ден ходих при зъболекаря и той ми каза, че раната зараства добре и е нормално да ме боли челюстта и гърлото... но аз като ви чета не виждам да е нормално да ме боли гърлото- не усещам да имам подут лимфен възел. Според вас нормално ли е ?

Нормално е всичко което си описала, аз такива болки в гърлото и челюстта и невъзможност за отваряне на устата имах при НЕоперративно вадене на мъдрец. Ще отмине, търпение!

# 1 023
sisi_900 , нормално е! И аз имах болки в гърлото след оперативно вадене на долен ляв. Не съм го разправяла тук, защото това беше най-тежкото ми вадене. Операцията продължи повече от два часа. Травмираха ми нерв и два месеца се възстановявах. Така и ми остана лека нечувствителност в едното ъгълче на устната. А болките в гърлото бяха още един бонус. Да, и подути лимфни възли също.

# 1 024
По колко шева имахте , при оперативно вадене на мъдрец ? Аз имам 3 , утре ако всичко е наред, ще ми ги махат вече. Надявам се да ме отпусне , защото сега имам чувството, че ми е едно стегнато от тях .
Иначе и мен на 3-4 ден ме наболяваше гърлото, но мислех, че е от леда,, които постоянно си слагах  Joy

# 1 025
alpha_beta,  utro77 благодаря, успокоихте ме . За втори път си вадя мъдрец, но първия беше горен и нямах никакви болки след това, а сега е някакъв ад. За колко време отминава тази гадна болка в гърлото, а някакви хапчета за смучене дали ще помогнат- трахизан ги препоръчват за след вадене на зъб, но дали ще има някаква полза от тях ?

# 1 026
Аз имах 4 шева и наистина като ги махнаха по-лесно си отварях вече устата. Изобщо не боли махането, както се притеснявах.

Не помня вече колко време траят болките в гърлото.  Thinking Няколко дни вероятно.  Предполагам, че Трахизан ще помогне.

# 1 027
Аз имах 4 шева и наистина като ги махнаха по-лесно си отварях вече устата. Изобщо не боли махането, както се притеснявах.
Успокоих се  Hug И аз не мога да си отварям много устата сега.
Обаче на мен лекаря ми каза, че ще ми ги махне ако нямам болка, а мен още ме наболява  Sad

# 1 028
че то наболяването може да отиде доста нататък във времето. По принцип конците се махат около петия ден.

# 1 029
Бе зависи как са ти го извадили. Ако хубавичко са ти натъртили костта, както стана при мен в единия случай, може да си те боли и повече от седмица. Важното е да зараства добре, да не се инфектира, да не се осмуква съсирека, ако не е шит, а болката ще я изтраеш, де ще идеш... ще мине.

# 1 030
Здравейте,

ходих в стоматологията за консултация за ваденето на мъдреца ми при Едрев. Добре се отнесе към мен въпреки, че си почаках доста. Сега проблема ми е каква упойка да избера, защото не са ми вадили до сега зъб и да си призная честно бая си ме е страх. Дали да сложа местна или пълна. Вие какво ще ми препоръчате? Естествено и пълната ще ми излезе 100 лв отгоре  Sad

# 1 031
Здравейте утре ми предстой вадене на мъдрец.Умирам от страх и не знам.Искам да попитам възможно ли е от мъдрец да ме боли ухото?Преди няколко месеца  ме боля ухото(поне така си мисля може и мъдреца да е бил.Simple Smile ) Болката започваше от челюста към ухото...чак антибиотик пих хихи после мина известен период и ми се отчупи зъба..Ходих при един зъболекар,който го почисти и ми сложи паста..и до там повече не отидох от страх...даже и след като се върнах в България..обаче сега  почна да ме наболява отново  и не знам...пак същата работа...та въпроса ми е дали е възможно мъдреца да ми е направил някакво усложнение...охх ще умра от страх

# 1 032
bulgari_bs - възможно е болката от мъдреца да дава отражение и да предизвиква болка и дискомфорт нагоре-надолу по бузата и шията. Няма страшно - като махнат мъдреца един проблем по-малко.
valmigo местна упойка според мен е по-удачно решение, все пак е вадене на зъб.
Не че има връзка, но аз родих секцио с местна упойка Simple Smile, бях в съзнание прец цялото време и виждах какво се случва.
Недостатък на местната упойка като си вадих оперативно мъдреца беше, че видях как сестрата за малко да припадне. Не знам тя какво е видяла в устата ми  Mr. Green

# 1 033
bulgari_bs , стискаме палци за бързо вадене! И чакаме да се отчетеш! Добра идея е да се извади мъдреца. Само проблеми и болки носят тези зъби.

valmigo , няма нищо страшно от самото вадене. Местната упойка напълно перфектно ти обезчувствява. Единствения дискомфорт е дългото седене с отворена уста. Поне мен много ме дразни. Но то може и да е по-кратко, зависи колко бързо ще ти извадят зъба. Самата упойка се поставя за секунда и абсолютно никаква болка не се усеща при слагането й - още с докосването на иглата и почва да ти се обезчувствява мястото. Няма нищо страшно от ваденето! Неприятното идва вече след като премине действието на упойката, защото има известна болка - все пак си е вадене на зъб. Но ще пиеш обезболяващи и ще мине.

# 1 034
bulgari_bs , стискаме палци за бързо вадене! И чакаме да се отчетеш! Добра идея е да се извади мъдреца. Само проблеми и болки носят тези зъби.

valmigo , няма нищо страшно от самото вадене. Местната упойка напълно перфектно ти обезчувствява. Единствения дискомфорт е дългото седене с отворена уста. Поне мен много ме дразни. Но то може и да е по-кратко, зависи колко бързо ще ти извадят зъба. Самата упойка се поставя за секунда и абсолютно никаква болка не се усеща при слагането й - още с докосването на иглата и почва да ти се обезчувствява мястото. Няма нищо страшно от ваденето! Неприятното идва вече след като премине действието на упойката, защото има известна болка - все пак си е вадене на зъб. Но ще пиеш обезболяващи и ще мине.

Охх днес го извадих..ходих при хирург да го махне..Какво да кажа..отвори се една хралупа малеее  Laughing Laughing Laughing  Умрях от страх,но бързо го махна де...нямаше ядове..Платих 75 лв Sad Ужас..в смисъл не можело с направления били свършили..Аз идея си нямах.че ,може по здравна каса и че се дават направления за вадене на мъдрец Simple Smile Сега малко ме наболява чак и сливицата. но ще мине  Simple Smile Страхът ми беше по голям явно хихихи

Общи условия

Активация на акаунт