Вадене на мъдрец...

• 1 153 284
  • 4 283
  •   1
Отговори
# 1 005
  • Талант на 2012,2013 г.
Нормално ли е трети ден след ваденето да правя температура от рода на 37.1-37.2? Rolling Eyes

# 1 006
аз устата мога да я отварям не ме боли двете пломби за и двете горе ляво и дясно няма ли да  се замърси дупката на мъдреца при  правенето на пломбата 

# 1 007
Мари нормалната телесна температура е 37С и до 37.5С също се води в норма, нормални са отклоненията при налична рана. Температуропонижаващи лекарства можеш да вземеш при температура 38С, с  другото организма се справя. Миеш си зъбите без да достигаш раната, можеш да изплакваш и само с вода след хранене - без смучене и грубо жабурене.
Саисис за пломбите зъболекаря ще прецени, но при тях се почиства многократно устната кухина с вода под налягане и всичко се изплюва. Ако ти е затворена раната вече не е проблем - травмата с  може да отнеме още време, затварянето на дупката не става от днес за утре.
Всички оцеляват след пломба - някои дори не изпитват болка, аз не съм от тях, ама стискам стола и търпя.

# 1 008
  • Талант на 2012,2013 г.
Благодаря за съветите. Наистина са ми от полза. Успокоих се. Hug

# 1 009
Оххх момичета утре мятам да намина да питам едни други зъболекари да видя какво ще кажат мога ли да правя пломби вече неможе ли че и мъдреца ме наболява и двете дупки който са за  пломби и те не е за разправяне то мойта вече аманннн  Outta Joint стискайте ми палци

# 1 010
 Ходих на зъбар каза че  раната зараства добре но защо тогава имам болки леки в челюста или коста ли незнам и аз вече,каза ми че имам три дупчици за правене записах час за другата седмица ама уж малки а ми е едно дискомфортно не силни  болки а един такъв дискомфорт където са дупките,момичета дали всичко не ми стана от нерви и от страха който брах като извадих гадния мъдрец днес ми е 18 ден

# 1 011
Щом доторът е казал, че всичко е ОК, няма за какво да се притесняваш! Разбира се, че е нормално да имаш леки болки на този етап. Все пак вадене на зъб си е това. Но пък беше длъжна да провериш при доктора дали  има проблем. Ще мине всичко. Време е нужно. А за кариесите няма как да са станали от нерви. Образуването на кариес е продължителен процес и не става изведнъж. Няма страшно, ще ти ги оправят. Бъди спокойна вече!
Аз при ваденето на първия ми мъдрец толкова се бях шашнала, че досаждах на доктора през ден. Накрая той ми вика:"абе, момиче, върви да пиеш една водка и стига си се притеснявала!"  Wink

# 1 012
Оххх и мен вече ме е срам да ходя да досаждам а с мойте хиляди въпроси той вече се смее,даде ми да се жабуря с елудрил вика ако имам силни болки да правя снимка ама чак силни не са  ooooh! сега тез проклети кариеси ме болят повече от дупката на мъдреца то и не ме боли точно дупката а самат челюст  Crossing Arms   от студено и сладко не ме болят но през целия ден ми е едно кофти и гадно в устатат некви едни такива тъпи усещания за дискомфорт

# 1 013
Привет,
Вчера ми вадиха долен мъдрец(оперативно) струваше ми 250 лв,няма да ви опиша за каква болка става на въпрос,незнам дали това зависи от разположението на корените,но този човек ми съкрати живота с 10 години.
Аз съм на 24г и имам детенце на 2 което е раждано секцио,тогава не съм плакала толкова колкото вчера.
Неискам да ви плаша,много добре проучете този който ще ви прави процедурата,трябва да има отношение към пациента,но този който мен ме "оправи" беше брутален казва се Красимир Миланов от Русе!!!

# 1 014
  • Талант на 2012,2013 г.
Имах късмета да попадна на страхотния зъболекар. Мил, внимателен и професионалист. Нищо не усетих при ваденето, вече и почти забравих, че имам изваден мъдрец, а няма и седмица.
Да ни е жив и здрав му пожелавам!

# 1 015
Имах късмета да попадна на страхотния зъболекар. Мил, внимателен и професионалист. Нищо не усетих при ваденето, вече и почти забравих, че имам изваден мъдрец, а няма и седмица.
Да ни е жив и здрав му пожелавам!
Сподели кой е страхотния зъболекар ? Praynig

# 1 016
  • Талант на 2012,2013 г.
Казва се Николай Гечевски Peace

На лични ако искаш и координати ще дам. Flutter

# 1 017
Да ,благодаря ! Hug

# 1 018
Здравейте момичета,
Преди 2 дни ми извадиха долен мъдрец, с операция. Лекаря ми каза, че на втория ден вече мога да си мия зъбите и да се жабуря. Обаче забравих с какво ми каза  ooooh! лайка ли каза, какво беше. А 100 пъти вече му се обаждах и не искам пак да му звъня и то в събота.
Не ме боли, усещам лек дискомфорт и не мога много да си отварям устата.
Та ще ми кажете ли с какво да си изплаквам устата ? Имам и вода за уста Тамтум Верде, с нея мога ли ?

# 1 019
nikolovi Когато на мен ми вадиха такъв долен мъдрец също оперативно, д-ра каза да си взема вода за уста без да конкретизира кава да бъде като марка, така че може би не  проблем да ползваш тази, която имаш и ти  вкъщи. Щом нямаш болки е супер Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт