Вадене на мъдрец...

• 1 171 058
  • 4 366
  •   2
Отговори
# 4 365
Аз извадих ретинирали мъдреци, за да не избутат и да провалят резултата след лечението. Извадих ги по време на ортодонтското лечение и е най-доброто, което съм правила. На 26 години ретиниралия започна да се мъчи да избива, добре, че имах вече час за екстракция, изникна едва забележимо ръбче с кариес. Та, аз бих вадила без да мисля.
Последният мъдрец извадих при ЛЧХ от Пирогов ( писах вече тук, мога да дам координати) и от 4те мъдреца този беше най-лек като вадене, а беше най-тежък (в опасна близост до нерв, огромен зъб за моята челюст).

# 4 366
Здравейте, предстои ми вадене на 4 мъдреца, в София. Два ретинирали, единия от които с полуразрушена коронка, другия долен с напълно разрушена. Ясно е че ще е при хирург, с операция и рязане... Та кой бихте ми препоръчали? Гледам добри отзиви за д-р Добрева в Ортодент, но не съм сигурна дали има толкова опит със по - сложни случаи.Търся прецизен и спокоен лекар, който си знае работата и няма да ме насоли и увика. От страхливите съм и изпадам в паник атаки като се доближа до кабинет на зъболекар. До сега не са ми правили проблеми мъдреците, освен че кривят другите зъби в устата. Днес ме заболя единия и като погледнах ми стана лошо. Пих кетонал, облекчи ме. Иначе като го натисна ме заболява. Ходя на прегледи веднъж годишно, нямаха проблем и за кратко време се разрушиха. Спазвам добра устна хигиена, паста четка, конец и вода за уста. При другите зъби съм имала леки кариеси, но нищо по - сериозно. Какво се приема в такъв случаи за паниката? Работата ми е доста стресова и натоварена, с тези мъдреци не знам как ще ми издържи психиката. Знам че някой практикуват с венозна анестезия и приспиване? Те първа ще ходя за панорамна снимка да се видят корените и нервите.

Общи условия

Активация на акаунт