Вадене на мъдрец...

• 1 152 921
  • 4 283
  •   0
Отговори
# 1 470
Виждам различни цени за вадене на мъдрец - някои казват, че им взимат по 200 по лв, а други едва 10??? Как се получават тези разлики? За частно и здравна каса ли говорим? Имам 4 проблеми мъдреца и още не съм се консултирала с хирург, но все пак ми се иска да знам колко пари да приготвя... Каква е приемлива цена по ЗК и какво точно се поема от ЗК? Много ще съм благодарна на отговор!

# 1 471
В страната средната цена за един ретиниран мъдрец е от порядъка на 200 лева. За 10 лева е възможно да се извади мъдрец при заплащане на услугата от НЗОК, но повечето колеги не се решават на нещо такова. Причина за това е техническата трудност на манипулацията в повечето случаи, която трудност донякъде оскъпява и затруднява намесата. От друга страна, един горен прорастнал мъдрец спокойно може да се извади дори от студенти, така че, да ви кажа, нещата са много индивидуални. Попитайте няколко колеги за цена и вземете сама решение на кого да се доверите.

# 1 472
Благодаря за отговора.

# 1 473
Здравейте, приятели Simple Smile

Налага ми се и аз да се включа в тази тема, тъй като в скоро време ще трябва да се разделя с ретинираните си мъдреци си, няма как.

Като всеки човек, поставен пред този проблем, въпросът, който ме вълнува е къде и при кого да се подложа на тази процедура. Попрегледах темата назад, но въпреки това, не ми се изясни, когато казвате, че най-добрите специалисти са във ВМА, говорите за Клиниката по лицево-челюстна хирургия във ВМА или за т.нар. Стоматология, която, доколкото разбирам, е високата сграда, разположена непосредствено до ВМА, на "Св. Георги Софийски" 1? Т.е., оставам с впечатлението, че това са 2 различни места. Извинете, ако задавам глупави въпроси, но тотално се обърках от толкова информация...

Второто ми питане е следното - можете ли да ми препоръчате конкретен специалист (хирург, разбира се), на когото бих могла да гласувам доверие и да съм спокойна, че процедурата ще протече максимално професионално? Чувала съм / чела съм добри мнения за: доц. Антон Джоров (ВМА), д-р Полихронов (ВМА), д-р Свещаров (ВМА), проф. Угринов и д-р Павел Станимиров (Св. Анна), но не съм сигурна дали всички от изброените все още практикуват на посочените места и дали изобщо се занимават с ваденето на мъдреци. Бих се радвала, ако споделите и вашите препоръки от първа ръка. Praynig

Благодарности от мен!  bouquet

# 1 474

Налага ми се и аз да се включа в тази тема, тъй като в скоро време ще трябва да се разделя с ретинираните си мъдреци си, няма как.

Като всеки човек, поставен пред този проблем, въпросът, който ме вълнува е къде и при кого да се подложа на тази процедура. Попрегледах темата назад, но въпреки това, не ми се изясни, когато казвате, че най-добрите специалисти са във ВМА, говорите за Клиниката по лицево-челюстна хирургия във ВМА или за т.нар. Стоматология, която, доколкото разбирам, е високата сграда, разположена непосредствено до ВМА, на "Св. Георги Софийски" 1? Т.е., оставам с впечатлението, че това са 2 различни места. Извинете, ако задавам глупави въпроси, но тотално се обърках от толкова информация...

Второто ми питане е следното - можете ли да ми препоръчате конкретен специалист (хирург, разбира се), на когото бих могла да гласувам доверие и да съм спокойна, че процедурата ще протече максимално професионално? Чувала съм / чела съм добри мнения за: доц. Антон Джоров (ВМА), д-р Полихронов (ВМА), д-р Свещаров (ВМА), проф. Угринов и д-р Павел Станимиров (Св. Анна), но не съм сигурна дали всички от изброените все още практикуват на посочените места и дали изобщо се занимават с ваденето на мъдреци. Бих се радвала, ако споделите и вашите препоръки от първа ръка. Praynig

Благодарности от мен!  bouquet

Според мен д-р Полихронов работи в Стоматологичния факултет към МУ, т. нар. Стоматология и сградата е точно до ВМА. Много добър хирург, но ние ходихме в частната му клиника.

# 1 475
Благодаря за уточнението, Herz Peace Ще ти пиша на лично едно бързо съобщение ей-сега Simple Smile

# 1 476

Благодарности от мен!  bouquet

Здравейте,

Виждам, че сте проучвали подробно. Аз нямам мнение за тези лекари, но мога да препоръчам друг - д-р Румен Събов. Принципно съм от страхливите пациенти и на първата консултация този едър мъж буквално ме ужаси. Но този човек ми извади 4 ретинирани, огромни мъдреца в рамките на 1 месец (2х2). Нямаше грам усложнение. Изпих по 1 Аулин след всяка от двете операции и това беше. След всички кошмари, които бях изчела за пробити синуси, останали корени и не знам какви други усложнения, този човек ми дойде като дар от Бога. Да, не беше евтино. Но когато касае здраве, внимателно си подреждам приоритетите.
В крайна сметка, при когото и да решите, пожелавам успех и обещавам, че когато мине, ще видите, че страхът е бил по-голям, отколкото се е налагало  Peace

# 1 477
  • София
Нормално ли е да чувствам дискомфорт в долната част на челюстта 2 месеца след ваденето на мъдреца?
Вярно, че операцията беше доста сложна и трудно се възстанових, но все още чувствам придъпване на венеца при рязко отваряне на устата и много, много тъпа болна от външната страна (под долната челюст).

# 1 478
GretaG, мерси, писах ти на лични, за да не разводнявам темата Peace

# 1 479
Нормално ли е да чувствам дискомфорт в долната част на челюстта 2 месеца след ваденето на мъдреца?
Вярно, че операцията беше доста сложна и трудно се възстанових, но все още чувствам придъпване на венеца при рязко отваряне на устата и много, много тъпа болна от външната страна (под долната челюст).

Нормално е, на мен дълго време ми беше като изтръпнала челюстта от тази страна, от която ми вадиха зъба.

# 1 480
  • София

Нормално е, на мен дълго време ми беше като изтръпнала челюстта от тази страна, от която ми вадиха зъба.

Много благодаря за мнението.  Peace

# 1 481
  • София
Привет,

имам мъдрец долу ляво, който расте полегато и бута останалите зъби, трябва да се извади...
Ортодонта ми казва, че трябва по - скоро да се вади, за да не се възпали (с брекети съм).

Аз все още търся специалист в София за вадене на по - особен случай вадене на мъдрец (той е в костта, не се е показал почти).

Ще съм благодарна да споделите имена и своя опит. (Специалист, цени?)
  bouquet

# 1 482
Привет,

имам мъдрец долу ляво, който расте полегато и бута останалите зъби, трябва да се извади...
Ортодонта ми казва, че трябва по - скоро да се вади, за да не се възпали (с брекети съм).

Аз все още търся специалист в София за вадене на по - особен случай вадене на мъдрец (той е в костта, не се е показал почти).

Ще съм благодарна да споделите имена и своя опит. (Специалист, цени?)
  bouquet

Назад в темата има доста предложения. Хващай някой за ушите! А сега сериозно, не те ли посъветваха да извадиш мъдреците преди да сложиш брекетите?

# 1 483
  • София
само един остана за вадене..   bouquet

# 1 484
И на мен, операция ми правеха в Манев Дентал. За ваденето на същия мъдрец ми взеха 250лв., но това беше преди 3, 4 години. Сега ми остана само един да извадя, който израсна правилно преди години, но се развали. Доколкото знам мъдреците е препоръчително да се вадят защото се развалят много и създават доста проблеми.  newsm24

Общи условия

Активация на акаунт