Вадене на мъдрец...

• 1 153 190
  • 4 283
  •   1
Отговори
# 1 455
  • София
Охх и аз се разтреперах, след като си видях рентгеновата снимка с ретиниран мъдрец.. Cry  Ще се налага операция явно, макар и да се е показал над костта, иначе не виждам как ще се извади, като коронката му подпира съседния зъб. Sad  Венеца го покрива, но поне  е над костта. Другия ми мъдрец си е с нормално разположение и се надявам да не иска и него да махаме, защото не виждам да е спешно - нито опира в съседните зъби, нито ми прави проблеми..Ама...знам ли. Sad Шубе ме е доста...

# 1 456
vadiha mi dolen mudrec, ve4e 4etvurti den me boli i imam otok, vuzmojno li e , da ima ostanali nervi , i koreni , momi4eta ,ili pak 6te trqbva da lqgam pod noja , kajete mi  ooooh!

# 1 457
  • София
vadiha mi dolen mudrec, ve4e 4etvurti den me boli i imam otok, vuzmojno li e , da ima ostanali nervi , i koreni , momi4eta ,ili pak 6te trqbva da lqgam pod noja , kajete mi  ooooh!

Зависи каква е била интервенцията. Мен ме боля около 3 седмици. При някои отокът спада трудно. При мен е минал месец, а все още имам дискомфорт при рязко отваряне на устата и по-интензивно дъвчене (при хранене напр.). Пиеш ли АБ? Слагай лед!

# 1 458
Здравейте! Може ли да ми препоръчате добри хирурзи във ВМА или във Факултета по дентална медицина? Simple Smile

# 1 459
  • София
Елица Деливерска е добър хирург във факултета

# 1 460
Добра е, да, познавам я Simple Smile. Препоръчвам ви я!

# 1 461
  • Sofia
Елица Деливерска е добър хирург във факултета

И аз - моите 3 ретинирали мъдреца тя ги извади Peace

# 1 462
Може ли да дадете контакти на д-р Деливерова? Има ли частен кабинет?

# 1 463
Нямам неин телефон, намери я във Фейсбуук - профил Елица Деливерска.

# 1 464
  • при морето
А някой има ли опит с вадене на 4-те мъдреци едновременно,на мъжа ми искат да му ги вадят с пълна упойка,притеснява ме как ще се храни ,какво представлява пълната упойка в см. заспиваш ли и с анестезиолог ли се извършва,колко време продължава операцията,трябва ли после да остане в болница или може да се прибере у дома,много ще се успокоя психологичепсихологически,ако някой сподели ... ooooh!

# 1 465
Здравейте и от мен! Аз до момента съм с 3 извадени мъдреца, като 2 са с операция. Последният, който ми извадиха (преди 13 дни) беше горен десен ретиниран. Беше наистина неприятно преживяване. По лошото е, че попаднах и аз на някакъв касапин. С изваждането на мъдреца установи, че се е отворил синуса. Но нищо не ми каза, заши ме, изписа Клиндаметицин, каза да не духам носа и след 7 дни да отида да ми махне конците. На 4-я ден започнах да изпитвам много силна болка в цялата челюст от страната на извадения мъдрец, боляха ме венците и зъбите, а също и костта под окото. Звъннах на въпросния хирург и той ми каза, че било нормално, да продължавам антибиотика и това е, попитах го дали да отида да ме види, но той каза, че нямало смисъл. Тъй като до вечерта болките станаха непоносими посетих друг хирург, който каза, че има кръвонасядане в синуса, предписа ми други антибиотици, които също не помогнаха. След като се установи, че не помагат ми прави два дни поред промивки на синуса (с една огромна игла бърка в синуса (от към устата, а не от към носа) и вкарва някакво лекарство. Болките отшумяха за тези два дни, вчера не е правил промивка на синуса и днес пак започва да ме боли, довечера ще го посещавам отново.
Искам да попитам дали някой от тук се е сблъсквал с подобен проблем и как е протекло лечението?

# 1 466
Здравейте и от мен! Аз до момента съм с 3 извадени мъдреца, като 2 са с операция. Последният, който ми извадиха (преди 13 дни) беше горен десен ретиниран. Беше наистина неприятно преживяване. По лошото е, че попаднах и аз на някакъв касапин. С изваждането на мъдреца установи, че се е отворил синуса. Но нищо не ми каза, заши ме, изписа Клиндаметицин, каза да не духам носа и след 7 дни да отида да ми махне конците. На 4-я ден започнах да изпитвам много силна болка в цялата челюст от страната на извадения мъдрец, боляха ме венците и зъбите, а също и костта под окото. Звъннах на въпросния хирург и той ми каза, че било нормално, да продължавам антибиотика и това е, попитах го дали да отида да ме види, но той каза, че нямало смисъл. Тъй като до вечерта болките станаха непоносими посетих друг хирург, който каза, че има кръвонасядане в синуса, предписа ми други антибиотици, които също не помогнаха. След като се установи, че не помагат ми прави два дни поред промивки на синуса (с една огромна игла бърка в синуса (от към устата, а не от към носа) и вкарва някакво лекарство. Болките отшумяха за тези два дни, вчера не е правил промивка на синуса и днес пак започва да ме боли, довечера ще го посещавам отново.
Искам да попитам дали някой от тук се е сблъсквал с подобен проблем и как е протекло лечението?
Какво е това зверство? Как няма нищо да ти каже? Бързо възстановяване ти пожелавам!

# 1 467
  • София
Здравейте,

И аз искам да разкажа за ваденето на моите мъдреци.
Преди 10 дена с пълна упойка ми извадиха двата долни мъдреца. Те се бяха показали напълно - но имаха кариеси и бяха започнали да избутват другите зъби, за това реших да ги махна, а не да ги лекувам.
Операцията се извърша с анестезиолог, упойката е венозна. Нищо не усетих - даже след като операцията беше свършила, аз мислех, че все още чакаме лекаря и не съм заспивала.  Crazy Веднага след това си отидох в къщи, даже си мислих, че ще може да шофирам сама, но се оказа, че ми трябва придружител, защото бях леко замаяна от упойката. Не съм имала никакво подуване, болки почти никакви. Пих АБ 1 седмица. Яденето - не ми е представлявало кой знае какъв проблем, в начало просто трябва да се яде по-мека храна.
Доволна съм, че избрах този вариант, въпреки значителната разлика в цената. Комфорта обаче е  по-голям, също така за мен беше важно да не преживявам възстановителния период два пъти ( просто наистина нямам време и съм доста заета) - предупредиха ме, че с локална упойка може да се вади само по един мъдрец.

Бях чела преди това, че хората се подуват, държат си лед, спят седнали, за да не се подуват, не могат да говорят, не могат да си отварят устите и да ядат, пият със сламки, не могат да си мият зъбите - абсолютно нито едно от тези неща не се случи при мен.Без подуване, болки, все едно не са ми вадили зъби. Единсвеното по-различно е, че след всяко хранене си мия зъбите и използва вода за уста.
Успех на всички!  Peace

# 1 468
А някой има ли опит с вадене на 4-те мъдреци едновременно,на мъжа ми искат да му ги вадят с пълна упойка,притеснява ме как ще се храни ,какво представлява пълната упойка в см. заспиваш ли и с анестезиолог ли се извършва,колко време продължава операцията,трябва ли после да остане в болница или може да се прибере у дома,много ще се успокоя психологичепсихологически,ако някой сподели ... ooooh!

Здравей, Winter fairy,

Чувала съм за такива случаи и е напълно възможно, но честно казано не е особено препоръчван вариант. Не толкова за самата операция, той нея няма да я усети, не се тревожи въобще Simple Smile А и анестезията в днешно време би трябвало да се прави с доста изчистени медикаменти. По-скоро възстановителният процес може да е една идея по-труден. Аз лично съм с 4 извадени мъдреца. Бяха огромни, ретинирани хубавци, а аз бях в нелека форма на нервна криза  Blush  Извадих ги 2 по 2 в рамките на месец. Моят стоматолог предложи горен и долен от една страна и след 3 седмици другите два. Идеята е точно в храненето и подуването. Има щастливци, при които такова почти няма. Но при мнозинството не е така. В крайна сметка си е операция.
Не ме разбирай погрешно. Надявам се и вярвам, че всичко при съпруга ти ще е супер и ще е забравено бързо след това. Но си мисля, че ако има опцията да го разбие на 2 и той самият не го приема с голямо притеснение, ще е по-добре от физическа гледна точка.
Разбира се, да подчертая - за мен най-важното беше да намеря добър хирург! В крайна сметка дали ще е 1, 2 или всички 4 навенъж, важното е да сте проучили човека, в чиито ръце се оставяте.  Peace

# 1 469
Здравейте,
искам да кажа на всички, на които им предстои такава оперативна намеса за вадене на  мъдрец да не четат форумите и да не се влияят отпреживяното на други хора.
Имах 2 мъдреца сраснали в костта с криви корени.
След 2 години чудене, търсене на специалист и страх, защото изчетох какво ли не.. долните зъби ми се изкривиха, на езика ми се получи нещо като екземка...
Наложи се да преодолея страха си. !
Избрах доц Дериверска. Изпили ми леко костта, извади ми мъдреца ивсичко за около 15тина минути. Няма нищо страшно! Имам 2 или 3 шева. Зъба не се счупи и всичко мина добре. Опойката ме отпусна след около 3 часа, нямаше болка... Усещането е все едно мястото е натъртено!!! Оттока трае един ден, по-видимо и вече постепенно спада. Можете да говорите! Можете да се храните, разбира се внимателно с малки лъжички (бебешките пюрета вършат чудесна работа). Пия антибиотик, не силен, витамин ц и хомопатични хапчета под езика.
Ще ми струва 150лв. Не издава болнични листове, така процедирали с всички клиенти.
Утре вечер ще ми маха конците.
И след около 2седмици като се изчистя от антибиотика ще извадя и другият долен мъдрец.
Това е от мен. Не отлагайте и не преживявайте и не приемайте стряскащите случаи на другите, като лично ваши Wink)
Успех на всички!

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 16:27 от VaNиNa

Общи условия

Активация на акаунт