Вадене на мъдрец...

• 1 152 246
  • 4 282
  •   1
Отговори
# 1 620
trohla-имам аналогичен проблем.След като няколко месеца зъбите на долната челюст от ляво ми изтръпваха отидох на зъболекар.Той ми направи снимка и каза че съм за хирург.Посетих  двама такива и те казаха че съм за операция защото мъдреца ми е разположен перпендикулярно на зъбите и така ги притиска-от там и изтръпването и болките.На снимката се вижда че мъдреца е  изцяло в костта.На 09.09 имах час при хирурга.Преди това ме прати на някакво изследване дето ми пускаха ток по зъба уж да видели дали е умъртвен .но мед.сестри нещо объркаха и като ме тресна тоя ток- светнах  и ми прилоша:crazyeyes:.Та им вдигнах един скандал и до там с това изследване.Докато бях замаяна се опитаха и да ми пробутат да се подпиша на нещо че съм била информирана ама  не ги отразих.Накрая хирурга като махна пломбата на последният седми зъб се оказа .че от натиска оказан му от мъдреца се е разцепил на две.Решихме да изкара този последен зъб и след време когато мъдреца се покаже ще се решава как ще се процедира.Е та изкара го обаче днес е 5 ден болките са нетърпими.Без Аулин не мога да заспя.След като два часа ми вади този зъб не знам как ще отида утре да го погледне?Мислите ли че е необходимо да ходя или да чакам още няколко дни болката да отшуми?

# 1 621
  • София
Антибиотик пиеш ли? Звучи ми като възпаление. След изваждане на мъдрец си ме болеше,не се подобряваше, след 5-6 дни вече полудявах, оказа се възпаление (макар че пиех антибиотик,но пък имунната ми система беше отслабена) иди да те видят най добре

# 1 622
Антибиотик пиеш ли? Звучи ми като възпаление. След изваждане на мъдрец си ме болеше,не се подобряваше, след 5-6 дни вече полудявах, оказа се възпаление (макар че пиех антибиотик,но пък имунната ми система беше отслабена) иди да те видят най добре
Ще отида да ме види зъболекаря- не ми е предписал антибиотик а доста си боли.

# 1 623
  • Бургас
Здравейте,имам поникнал мъдрец,който е наполовина покрит с венец и така си стои от години.Но скоро ми направи проблем и хирурга каза,че е по-добре да се изрежи тъканта и ще се разкрие целия мъдрец,ще се почиства по-добре и т.н.Каза ми,че няма шевове и бързо минава.Някой минавал ли е през такава процедура?

# 1 624
  • София
 Многократно. Минава за ден,два. Но може после пак да се покрие,то си заиси от случая де,но като цяло е временно решение. Ако се среже повече и има по-голяма раничка може и седмица да има усещане,но минава  Simple Smile

# 1 625
  • Бургас
Многократно. Минава за ден,два. Но може после пак да се покрие,то си заиси от случая де,но като цяло е временно решение. Ако се среже повече и има по-голяма раничка може и седмица да има усещане,но минава  Simple Smile
Благодаря за отговора!Интересно ми е как се покрива отново? Simple SmileПо принцип аз бях готова да го махам,но хирурга прецени,че е по-добър вариант,тъй като се получава добро триене и захапване с горния мъдрец и ако се извади долния и горния трябвало.От другата ми страна двата са извадени.

# 1 626
  • София
Не знам медицински защо се получава,не съм се и интересувала,но с моите полуретинирани мъдреци (виждаха им се само ръбчетата към 7ми зъб) имах много проблеми и възпаления на венечната шапчица, затова изрязвахме парченце,което в последствие пак или порасваше или нямам идея как зъбчето пак беше покрито. Трайно реших проблема с възпаленията с вече 4 изваден мъдреци.

# 1 627
  • Viena
Аз днес ходих да ми видят зъбите,направиха ми панорамна снимка и ми казаха.че трябва да се извадят двата ми долни мъдреца,записаха ми час след седмица и ми дадоха рецепта за антибиотик,които трябва да пия ден преди това.....от сега съм в стрес...

# 1 628
  • София
Днес ми извадиха горен мъдрец. Всичко мина много бързо и безболезнено. Зъбът излезе цял. Сега след като ме отпусна упойката усещам търпима болка и неразположение. Споделих с една приятелка за махането на мъдреца и тя ме попита дали са ме зашили или нещо подобно?!?! Аз като й казах, че не са, тя реагира, че е много грешно. Трябва ли да се притеснявам, че не са ме шили?

# 1 629
Аз знам, че ако мъдрецът е ретиниран, няма как да минеш без шевове.

Ако се е показал на повърхността на венеца, може и обикновен зъболекар да ти го отстрани и тогава не се налага мястото да бъде шито. Peace

# 1 630
  • София
Благодаря за бързия отговор. Стоматологът ми бе казал, че е напълно показал се. НАдявам се всичко да е наред. Сега ще се опитам да поспя. Благодаря.

# 1 631
Ааа, щом се е бил показал, няма проблеми. Peace В такъв случай, не се стига до шевове.

# 1 632
Ужаса при мен почти свърши...Миналия петък ми извадиха долния ляв мъдрец и като бонусче освен шевовете хирурга ми ,,отряза''част от седмия зъб,защото мъдреца го бил развалил ли и аз не знам.Сега седмия зъб ми ръби.След ваденето ходих няколко пъти ми промива дупката,която не знам защо се появи,нали бях зашита ?? Но пък тя си береше,болеше,нов АБ ми изписа,който ме разсипа.Уж пия и пробиотик..не знам,утре трябва да ми махне шевовете.При махане на шевове взимат ли отделно пари ?

# 1 633
При махане на шевове взимат ли отделно пари ?

На мен не са ми взимали. Всичко свърши за 3 мин. с махането на конците, нямаше болка. Peace

# 1 634
  • Бургас
колко време е нормално да има болка и оток след вадене на кътник?
днес вече е 8ми ден, а все още съм леко подута /не си личи , но аз си се усещам/. обезболяващо пия само вечер, макар че от следобеда почва да ме наболява.
според зъболекаря било нормално и просто минавало бавно и щом нямам температура, значи всичко било наред newsm78

Общи условия

Активация на акаунт