Вадене на мъдрец...

• 1 135 427
  • 4 224
  •   2
Отговори
# 4 215
  • пустинята Гоби
Олеле 14 дни, плашиш ме, толкова ли е страшно? Не съм решила къде да го вадя, това ми е другия голям проблем, но в темата има доста имена, та ще мисля..

# 4 216
Олеле 14 дни, плашиш ме, толкова ли е страшно? Не съм решила къде да го вадя, това ми е другия голям проблем, но в темата има доста имена, та ще мисля..
Нееее, не е страшно! Аз исках максимума, за да си почина. Реално зависи какъв е мъдреца, операция ли ще е, горен или долен. Вадила съм ввднъж горен - не си взех болничен, не се подух, на втория ден бях чудесно. Вадила съм веднъж долен с операция - беше тегаво. И последните два ги извадих наведнъж, бях с инфекция и операция отново и си взех 14 дни. След 6-7 ден вече си бях добре. Не е страшно, нищо не съм усетила, а бяха кофти разположени. Последната операция си исках и венозна упойка, даже не разбрах какво се случва, беше ми весело и приятно.

# 4 217
Леле, аз за отстраняване на цял бъбрек с отворена операция ползвах само един месец ...
След вадене на мъдрец с леки усложнения съм се възстановявала за 24 -36 часа, но имам и още два по-сложни, ще видим. Гледам да е петък следобед при възможност.

# 4 218
Леле, аз за отстраняване на цял бъбрек с отворена операция ползвах само един месец ...
След вадене на мъдрец с леки усложнения съм се възстановявала за 24 -36 часа, но имам и още два по-сложни, ще видим. Гледам да е петък следобед при възможност.
Оперирана съм и аз коремно и също съм взимала месец, но както казах, вадиха ми два наведнъж с операция, рязане на кост и т.н. и не бързах да работя. Който е мераклия, може и на същия ден да си работи, няма лошо 😉

# 4 219
  • София
До 1 седмица според мен е достатъчно, и то ако са извадени 2 или повече мъдреца накуп.

# 4 220
Долните мъдреци са по- сложни. Аз след операция се възстановявах поне седмица

# 4 221
Долните мъдреци са по- сложни. Аз след операция се възстановявах поне седмица
Възстановяването не е много бързо, така е, но ние говорихме за болничния от 14 дни. Все пак зависи и какво работи човек.

# 4 222
  • пустинята Гоби
За горен мъдрец питам, един ден би ми бил достатъчен реално. Мъдрецът е леко изпилен и образува джоб със съседния зъб, та създава предпоставки за кариеси. Просто много се притеснявам и ако мога да взема болничен в деня на вадене, ще ми е по-спокойно. Вероятно като ида на преглед при лекаря, на който съм се спряла, ще се изясни ситуацията.

# 4 223
За горен мъдрец питам, един ден би ми бил достатъчен реално. Мъдрецът е леко изпилен и образува джоб със съседния зъб, та създава предпоставки за кариеси. Просто много се притеснявам и ако мога да взема болничен в деня на вадене, ще ми е по-спокойно. Вероятно като ида на преглед при лекаря, на който съм се спряла, ще се изясни ситуацията.

При горен безпроблемен аз вадих в 17 ч и си тръгнах по-рано от работа и на следващия ден си бях ма работа. Зъба го извадиха за 5 минути, нямах оток, почти никаква болка след това. Но да, 1-2 дни със сигурност ще са ти достатъчни. А може и в петък да го направиш, за дс имаш няколко почивни дни след товаю

# 4 224
Горен като вадих, бях на работа в същия ден. Но долните ги извадих преди празници. Силно ви препоръчвам, ако ще вадите долни, да е поне в петък, за да може през уикенда да се възстановите.

Общи условия

Активация на акаунт