Вадене на мъдрец...

• 1 152 789
  • 4 283
  •   2
Отговори
# 1 530
И аз не го казах злонамерено - просто исках да уточня, че не е точно така. Peace Е, вероятно има и клиники, в които такива неща не се изискват.

# 1 531
Предстои ми вадене на долен ляв мъдрец.Два пъти ме връщат,че все е претъпкана хирургията.До края та седмицата трябва са го махна,а ужасно ме е страх Sad

# 1 532
като цяло операцията не е страшна . и болката след това се понася . лошото е когато има такива последствия като засегнати нерви и тем подобни .

# 1 533
  • София
Във финансов аспект - цената на зъб е 400 лв., а ако искаш допълнителна упойка, трябва да доплатиш още 150 лв. Предварителният преглед също е платен - 50 лв.

150 ЗА УПОЙКА? ТОВА СТРУВА 10 ЛВ С ПЕ4АЛБАТА.  ooooh! ooooh!

Това е за допълнителна упойка, т.е. за нея трябва да викат анестезиолог - иначе, стандартната не се заплаща. На мен си ми беше перфектно и с основната упойка, в чисто психологически аспект, така че не съм доплащала нищо. Peace

Незнам,
на мен доцент Петров в Стомат. ф-т тук в София ми би три упойки (третата бе допънителна), стандартно са две явно, и всичко влизаше в цената 250 лв. (ретиниран мъдрец, сложен случай),  горещо препоръчвам и съм много спокойна да кажа, че той е страхотен специалист, както и ми беше казано. 
Успех на всички, на които предстои подобно нещо.  Peace

# 1 534
Явно аз нещо не се изразявам добре. Rolling Eyes Под "допълнителна" имах в предвид тази упойка, която само анастезиолог може да ти постави. Тя има различно действие от стандартната и е предназначена за крайно страхливи хора, склонни към припадъци и нерви кризи. Иначе, естествено, че колкото пъти се налага да ми се слага упойка, толкова пъти лекарят ще го направи. Peace

# 1 535
вече разбрах че имам засегнат нерв . но някой може ли да ми каже защо си хапя  езика неволно без да разбера особено нощем . много е болезнено и депресиращо . дали е от нерва или има и нещо друго

# 1 536
Оффф,утре ще ми го вадят тъпият ретенирал мъдрец.Много,много ме е страх.. Cry Нямам болки,прави ми проблем веднъж на 4-5години и то само ако замърся мястото около него,ако чопля нещо там,пропусна миене или нещо такова....Всеки път минава след няколко дни на АБ.Така стана и преди 10дни.
Сега ме зачекна зъболекарката да го вадя.След висене по кабинетите си взех час за утре..ма нищо ми няма,не ме боли.Долен,ляв,ретенирал-страшна работа.Да не говорим,че и докторката дето ще го вади не ми вдъхна доверие SadНе знам защо избрах да си причиня такъв тормоз и съм на път да се откажа Sad

# 1 537
  • Sofia
Оффф,утре ще ми го вадят тъпият ретенирал мъдрец.Много,много ме е страх.. Cry Нямам болки,прави ми проблем веднъж на 4-5години и то само ако замърся мястото около него,ако чопля нещо там,пропусна миене или нещо такова....Всеки път минава след няколко дни на АБ.Така стана и преди 10дни.
Сега ме зачекна зъболекарката да го вадя.След висене по кабинетите си взех час за утре..ма нищо ми няма,не ме боли.Долен,ляв,ретенирал-страшна работа.Да не говорим,че и докторката дето ще го вади не ми вдъхна доверие SadНе знам защо избрах да си причиня такъв тормоз и съм на път да се откажа Sad

Не се отказвай, а го вади, може да ти причини повече неприятности, отколкото предполагаш, ако не го извадиш и отлагаш много Hug
Моите и 4те мъдреца бяха ретинирали и полегнали добре към другите, преживява се Peace

# 1 538
Извадиха го.Пия АБ превантивно.Болката се търпи,но продължавам да се надувам...Ледът не помага. Cry

# 1 539
  • София
Извадиха го.Пия АБ превантивно.Болката се търпи,но продължавам да се надувам...Ледът не помага. Cry

Продължавай с  леда, пий си АБ и довечера може да хапнеш сладолед.

# 1 540
Приятели при мен минаха вече 25 дена откакто ми извадиха мъдреца и половината ми език е все още изтръпнал.Явно е засегнал много здраво нерва и няма оправяне.Ходих и на физиотерапии две седмици..никакъв ефект..Ако някои знае какво да правя ,моля да помага.Благодаря Ви

# 1 541
  • София
Пий малко МИЛГАММА N.

# 1 542
Приятели при мен минаха вече 25 дена откакто ми извадиха мъдреца и половината ми език е все още изтръпнал.Явно е засегнал много здраво нерва и няма оправяне.Ходих и на физиотерапии две седмици..никакъв ефект..Ако някои знае какво да правя ,моля да помага.Благодаря Ви

Сигурно ли е, че засегнат нерв е причината за изтръпването? Хирургът ти какво казва?

# 1 543
и при мен 30 и още е изтръпнал . съдба

# 1 544
Мотаят ми се някакви конци от страната на операцията.Болка почти няма,но ме е страх да не съм отпрала някой шев.Снощи си гледах раната,доколкото можах и ми не стори ,че имам дупка някъде в бузата.Като натисна отока,в устата ми изтича някаква течност.Не е много,не е кръв,нито гной мисля..
Ако съм отпрала шев,това опасно ли е?Много съм внимателна,не знам как може да се е получило Tired
Тази течност...дали е нормална?
Не съм очаквала,че от едно надене на зъб,ще направа такава драма ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт