Вадене на мъдрец...

• 1 152 550
  • 4 283
  •   4
Отговори
# 1 545
Здравейте, в четвъртък, 18сти юни, ми извадиха долен ляв мъдрец с операция. Отока спадна, но още ме боли до толкова, че взимам обезболяващи. Дали е нормално още да ме боли?

# 1 546
Здравейте, в четвъртък, 18сти юни, ми извадиха долен ляв мъдрец с операция. Отока спадна, но още ме боли до толкова, че взимам обезболяващи. Дали е нормално още да ме боли?

Не е нормално да си на обезболяващи една седмица след операцията. Аз бих те посъветвала да отидеш при хирурга, който ти е извадил мъдреца, на преглед.

# 1 547
Herz,
Благодаря много за отговора.Лошото е че хирурга го няма тази седмица и ще е на работа чак в понеделник. А моя зъболекар също го няма. Лош късмет май.

# 1 548
Herz,
Благодаря много за отговора.Лошото е че хирурга го няма тази седмица и ще е на работа чак в понеделник. А моя зъболекар също го няма. Лош късмет май.

Отиди при друг, трябва да ти погледнат мястото, може да е инфекция, може да не е добре изчистено...Нямам представа каква може да е причината, но толкова време да си на обезболяващи, е притеснително.

# 1 549
При мен има сух алвеолит.Ходя всеки ден да ми сменят дренажите.Някой имал ли е подобно усложнение след вадене на мъдрец?Ако да,споделете,моля ви как мина възстановяването ви.

# 1 550
Herz,

Отиди при друг, трябва да ти погледнат мястото, може да е инфекция, може да не е добре изчистено...Нямам представа каква може да е причината, но толкова време да си на обезболяващи, е притеснително.
Ходих при друг зъболекар, каза ми че всичко е наред уж, болката зависела от това къде е бил мъдреца. Видя раната, каза че е добре, да взимам обезбявящи още няколко дни и да жабуря с вода за уста. Дано поотмине скоро болката, че вече не знам, доста време стана.

# 1 551
Herz,

Ходих при друг зъболекар, каза ми че всичко е наред уж, болката зависела от това къде е бил мъдреца. Видя раната, каза че е добре, да взимам обезбявящи още няколко дни и да жабуря с вода за уста. Дано поотмине скоро болката, че вече не знам, доста време стана.
Това ме учудва, но тъй като не съм специалист, няма как да оспорвам казаното. Прави това, което ти е казал, и дано скоро всичко да бъде наред.

# 1 552
  • София

Не е нормално да си на обезболяващи една седмица след операцията. Аз бих те посъветвала да отидеш при хирурга, който ти е извадил мъдреца, на преглед.

Напротив. Зависи от интервенцията, организъм и т.н. Аз бях и повече от седмица, разреждах приемите и после ги спрях.

# 1 553

Напротив. Зависи от интервенцията, организъм и т.н. Аз бях и повече от седмица, разреждах приемите и после ги спрях.

Вадене на мъдрец е интервенцията. Не правя свободни съчинения, а говоря от личен опит. И става въпрос за четири ретинирани мъдреци, всички извадени с операция. Няма такова нещо, седмица след операцията да се взима обезболяващо и това да е нормално.

# 1 554
  • София
И аз говоря от опит. При мен зъбът беше огромен, с остър връх и т.н. (да не отекчавам аудиторията). Имах засегнат нерв, болки и т.н. Нещата отшумяха постепенно и бях повече от седмица на лекарства. Първите дни имах чести приеми, после по веднъж на ден и ги спрях.
Както се вижда не е ненормално, невиждано и нечувано  Peace

pipi_82, успокой се, посети хирурга и слушай лекарите.

# 1 555
И аз говоря от опит. При мен зъбът беше огромен, с остър връх и т.н. (да не отекчавам аудиторията). Имах засегнат нерв, болки и т.н. Нещата отшумяха постепенно и бях повече от седмица на лекарства. Първите дни имах чести приеми, после по веднъж на ден и ги спрях.
Както се вижда не е ненормално, невиждано и нечувано  Peace

pipi_82, успокой се, посети хирурга и слушай лекарите.

Аз не прочетох pipi_82 да говори за усложнения, засегнат нерв  и т.н.
Разбира се ние си почесваме клавиатурите, хирургът ще прецени кое е правилно и нормално, и кое не. Без усложнения, при нормално възстановяване, на 10-ия ден се махат конците, не мога да си представя че дни преди това пациентът ще е на обезболяващи и това ще се счита за нормално.

# 1 556
Естествено,че зависи как,какво и колко време е било ваденето.Аз съм със страшно висок праг на болка,разпробиха ми яко костта,мъдреца си го взех(целият в месорляци)със сух алвеолит съм в момента и почти не съм пила болкоуспокояващи,а докторката каза,че ще умирам от болка след упойката и ще имам болки 2 седмици.
Моя приятелка,след нормално вадене,2 дни беше на легло и нищо не и помагаше.
Дори да няма засегнат нерв,прагът на болка,при всеки човек е различен.

# 1 557
  • София
И това за прага е вярно. Аз съм с нисък праг на болка, имах усложнения и пих по-дълго лекарства. Конци не са ми вадили, те паднаха сами.
6м. след интервенцията все още усещам как венецът ми с всеки изминал ден се свива. Имах огромна дупка, дълбока и т.н.

# 1 558
А случвало ли ви се е , венецът да ви е подут дълго време след изваждането на мъдреца? На мен ми го извадиха на 4.06. Раната зарасна, но венеца от тази страна все още ми е подут и се притеснявам нормално ли е, почти месец да не е спаднал.

# 1 559
Здравейте отново,
Махнаха ми конците, имах задържана храна и от това ме е боляло, така каза хирурга. В момента, в който прочисти раната и храната се махна, спря да ме боли. От тогава не съм взимала обезболяващи. Каза, ако има нещо пак да отида да ми я прочисти.

Общи условия

Активация на акаунт