Вадене на мъдрец...

• 1 152 177
  • 4 281
  •   2
Отговори
# 1 590
  • с/у ОколоМръсТното
За 5мин и само за 8.50лв снощи са извадили горен мъдрец на съпружието.
Болка няма. ЯдЕ само сладолед, днес вече всичко... и се жабурка с противовъзпалителен р-р.
Има и лесни процедури, стига мъдрецът да не е ретинирал.

# 1 591
  • София
Това време подходящо ли е за оперативно отстраняване на мъдрец/и? Понеже съм свободен две седмици и съм в София, а вече доста време отлагам...  ooooh!

Другия вариант е да отложа за още 2 месеца /да захладнее/  - предполагам, че се издава болничен (ако си на работа) - но личния лекар ли или от отделението?

# 1 592
Това време подходящо ли е за оперативно отстраняване на мъдрец/и? Понеже съм свободен две седмици и съм в София, а вече доста време отлагам...  ooooh!

Ако имаш възможност, изчакай, според мен. Peace Жегите са убийствени в момента - не е фатално и сега да отстраниш мъдреца, но ако нямаш климатик у вас (както сме ние), по-добре отложи процедурата за по-хладно време.

# 1 593
  • София

Ако имаш възможност, изчакай, според мен. Peace Жегите са убийствени в момента - не е фатално и сега да отстраниш мъдреца, но ако нямаш климатик у вас (както сме ние), по-добре отложи процедурата за по-хладно време.
Нямам климатик

# 1 594

Другия вариант е да отложа за още 2 месеца /да захладнее/  - предполагам, че се издава болничен (ако си на работа) - но личния лекар ли или от отделението?

Oнзи ден придружих мъжа ми до стоматолога за да му отстранят пукнато парче от зъба и докато го чаках един мъж зададе точно този въпрос на зъболекарката и тя му отговори: "Не е подходящо да вадиш зъби лятото защото кръвоностните съдове са много разширени от горещините и често се получават кръвоизливи вследствие на това че съдовете трудно се свиват".Но му каза че ако го боли - подходящо или не трябва да го махне...каза му "Когато те боли не можеш да избираш сезон".И му каза с приятна усмивка след ваденето да яде повече сладолед  Joy
А иначе моите два които оперирах не помня през кой сезон беше но отидох защото ме боляха и след операцията край на всички болки...ако пък те боли - отивай но след операцията ползвай торба лед през бузата както предполагам ще ти кажат и зъболекарите....

Последна редакция: чт, 30 юли 2015, 16:16 от Анонимен

# 1 595
Девойки, на голямата дъщеря  извадиха 2 мъдреца на 26.06.
Има за вадене още един , а тя е в бг още 15 дни.
От страната на извадените два обаче има все още частична изтръпналост в брадичката, устната и изобщо долните зъби, като ги чувства  нейни едва на степен 3 по скала до 10.
Дали може да се вади последния горен ретиниран при такова положение- как ще дъвче.
Ще се върне чак за Коледа.
Въобще не мисля засега вариант в Германия да прави това или ще ме разубедите?

Е мила нека този го оправи в Германия...няма да се наемат да го правят и този преди да са заздравели другите.На мен ми оперираха първо единия и чак след месец втория.Наистина няма да може да се храни.Ако не може в Германия и не я боли нека почака до Коледа за да го махнат тук...поне ще са зарастнали предните а и ще излезе по евтино в бг

Здравейте,
Не рискувахме. Извадихме само горния ретиниран, остана долния, който не е на зор и ще е за Коледа. 
Записвам тук със златни букви какво се прави при вадене на мъдреци. Извадих на първата девойка 2 + 1 бр., на втората ми - 2 бр. засега.

1. Алергия към упойка? - отидохме 30 мин. по-рано, драсна ръката на девойката, капна упойката и се тестувахме.  /Втората девойка пък беше тестувана при Мустаков преди това. А хирургът каза - аз с тези три стари упойки не работя./
2. Ако не си спокоен и си в шаш, вдигаш адреналина и ще трябва да ти шитне няколко упойки. Така че споко.„
3. Каквито и звуци да се чуват, пациента да не мърда и хвърля къчове, че хирурга може да трепне. Не дай Боже.
4. Станеш ли от стола, моментално ледена торбичка в/у бузата. Първите 15 мин. са решаващи. Вади пари, тичай до банкомат или рентген САМО С ЛЕДА НА БУЗАТА. Не очаквай да ти дадат от хирургията. Носи си сама. Аз лично последните два пъти влязох в кабинета с чанта за лед. Изглеждало е много потресаващо - все едно нося органи. Или ще си взема от хирурга, ако...
5.Раната трябва да спре да кърви на 10-та минута. Ако не- да се очаква усложнение. Е, първото вадене ни беше с пиене на антибиотик. 
6. Може да се разминеш с антибиотик като пробваш да държиш в уста /никакви смукателни движения!/ Хексоралетен. По няколко пъти на ден. И не разчиташ на елудрила, а на смрадликата. Ама бяхме гринговци.
7. Правенето на смрадлика - срам не срам, чак при второто вадене прочетох указанието как става. И не е действала, разбира се. /Вече варя 5 минути, после запарвам 30, прецеждам през двойна марля. Охлаждам, малко давам за моментална употреба, останалата -в бурканче в хладилник, и да си взима по малко. Слез 12 часа се прави нова партида!
8. Подутината спада с компрес от ракия. Найлон и памук, да го притисне към мястото, дори и половин час да стои- все има ефект.
9. Никакви обиколки из града, ходене на театър , уроци, работа в същия ден.
Е, аз точно обратното направих. Съжалявам.
Дори и на следващия ден трябва да се почива.
10. Да се мери температурата.

# 1 596
Здравейте,
Аз вчера махнах долен ляв мъдрец, с операция, пилене на костта, около час и половина на зъболекарският стол и 5 шева за финал.
Операцията мина по обед, 5 минути по-късно наложих мястото с лед и така до към 1 през нощта (когато ми се доспа. Оток - съвсем минимален, да не кажа незабележим, болки - също (а си купих аулин), нямам и схващане на устата. От вчера по обед, до  момента съм изпила 4 нурофена. А проблем с този проклет зъб имах от 17 години насам (в момента съм на 34). Чак ме е яд сега, че съм го чакала толкова време!
Никога не съм имала проблем със зъби и поради тази причина - не се е налагало да ходя на зъболекар, ако изключим 2-та пъти, в които ми е чистен зъбен камък. Дори млечните ми зъби си ги вадех сама или те си падаха. За щастие - имам здрави зъби, няма криви Grinning
Горното го казвам за всички, които от страх - търпят. Аз изпитвах неописуем ужас. Момичета и момчета - не си струва цялата тази болка за нещо, което минава от раз. Събирайте смелост и просто ги махайте!
Ако някой се интересува - нека драсне тук - ще кажа при кой хирург-стоматолог минах аз. В София Simple Smile
Цената беше 120 лв. в моя случай, от които 50 ги минахме по каса и заплатих 70 от джоба си. Мъдреца се беше показал, но нямаше място за него, единият му корен беше много близо до предният зъб и това наложи операция.
Да, кажете кой е стоматолога-хирург, за да се консултирам с него.

# 1 597
  • София
Здравейте, долните ми мъдреци са се показали частнично и двата. От време на време (много рядко) някой от тях се присеща и боли, но за кратко. Обаче от неделя единият е решил съвсем да излиза, място няма, заврял се е най-отзад, в бузата. Не е някаква непоносима болка, трудно си отварям до край устата, но като я пораздвижа и няма проблем, вечер и през нощта боли повече, тази сутрин бузата беше леко подута, но поспадна. С две думи, струва ми се, мога и да го отложа, а?
Обадих се на зъболекаря, каза, че няма къде да ме вмести, но да съм наминела да го види и да ми сложи един дренаж. Някой знае ли какво е това? Да ме е страх ли?

# 1 598
Вадили са ми два мъдреца с операция- единия за 150 лв , другият за 30 лв със здравна книжка.Само,че евтиното при мен ми излезе мн скъпо-мъки и болки , колкото искаш...докато при лицето,което ми го извади за 150 бях очарована и нямах никакви проблеми.Всъщност парите не са условие за качество, но при моя случай така се получи.

# 1 599
Дренажа е съвсем безболезнена процедура за секунди...това е нещо като марличка с напоено лекарство,нищо притеснително.

# 1 600
  • София
Размина ми се, болките намаляха, аз постоянно жабурех със смрадлика и вода за уста, та отложихме за далечно бъдеще, ако пак се повтаря проблемът. Simple Smile

# 1 601
  • русе
В вторник ми извадиха мъдрец,много малка болка имах,но от вчера се подух  и днес зъболекарката ми каза,че има малко гной,почисти я.Изписа ми антибиотик и утре пак ще ходя да ме види,може ли след 5дни след ваденето да се подуя?

# 1 602
В вторник ми извадиха мъдрец,много малка болка имах,но от вчера се подух  и днес зъболекарката ми каза,че има малко гной,почисти я.Изписа ми антибиотик и утре пак ще ходя да ме види,може ли след 5дни след ваденето да се подуя?

Както се оказва, може! Чудя се защо не са ти изписали антибиотик веднага след ваденето на мъдреца.

# 1 603
  • русе
Незнам,защото не бях подута ,като отидох да ми го извадят?!

# 1 604
Незнам,защото не бях подута ,като отидох да ми го извадят?!

О, ти ако си била подута, т.е. ако е имало инфекция, щяха да ти изпишат антибиотик и да отложат ваденето. Въпросът е защо не са ти дали антибиотик след изваждането на мъдреца.

Общи условия

Активация на акаунт