Вадене на мъдрец...

• 1 134 990
  • 4 212
  •   2
Отговори
# 1 740
  • София
Ама много се дразня , когато хората генерализират нещата! Всичко под общ знаменател и това е то!
Разбира се, че има зъболекари кожодери, но има и уникални хора и специалисти! В крайна сметка всеки си оценя труда, а ти дали ще си дадеш парите - сам преценявай! Факт е,че качествената медицинска услуга откъм кабинет, инструменти и прочее оскъпява цената, която плаща пациента. А и допълнително всичко в София ми се струва двойно като цяло....без значение за какво говорим. В Пловдив ми извадиха ретиниран мъдрец, гадничък такъв, а и аз самата съм малко сложен пациент по други причини. Струва ми всичко 150лв като после 2 седмици ходих да ми промиват раничката, че с конците не ми се получи.
В София за същото нещо ми искаха 300-350лв.
Та в този ред на мисли нека спрем с нападките към лекарите... когато цената не ни устройва - намираме място където ни харесва !
Поздрави на всички  bouquet

# 1 741
Пропускаш факта, че на българина му е природно заложено да мрънка за всичко, де що може. Mr. Green

# 1 742
Извинявайте, ама какво точно ще рече "уникален специалист" що се отнася до вадене на зъб, пък бил той и мъдрец? Първо, това не е никаква наука, второ това е примитивна средновековна практика, трето, цените са абсолютно нереални предвид горните два пункта и следователно- напълно кожодерни и който твърди обратното е меко казано наивен. Щях да уважавам този род "специалисти", ако те успяваха да предложат едно модерно и перспективно лечение на зъба, т.е. да го запазят и той да бъде функционален, а не да го премахват. Той и Сталин е казал- нет человека, не проблема, та и зъболекарите (неправилно наричани стоматолози)- няма зъб, няма проблем. Оп с клещите за 5 минути и гушваш едни 500 лева за тоя дето духа! Това е самата истина и няма смисъл да я преиначавате. И знаете ли- гордея се, че някои от българите назоваваме нещата с истинските им имена.

# 1 743
  • София
fire_strike, очевидно си уникален специалист, хайде според теб как един подобен мъдрец може да бъде запазен без последствия, о да и да бъде нормален зъб:

И вместо да тровиш настроението на хората по форумите с умните си подмятания, защо просто не преустановиш ходенето по зъболекари? Хем пари ще си спестиш, хем няма да ревеш много.

# 1 744
Дори да се наложи изваждането на даден зъб, това в никакъв случай не може да струва 500 лева, нито дори 50! Касата поема вадене на зъб и то струва точно 5 лева -ни повече, ни по-малко! Всичко останало е шарлатания на една мафия, зъболекарска мафия, която с нищо не е по-различна от мафията в шивашкия бранш или в други браншове. Мафиотско-печалбарското съзнание е присъщо на много съвременни начинаещи капиталисти и прохождащи новобогаташи, но аз лично отказвам да богатеят на мой гръб!
В повечето случай на пациент със определен зъбен проблем може да бъде помогнато, така че зъбът му да бъде запазен жив, но те нарочно протакат нещата, за да се усложнята и да вземат повече пари! Това е жестоката истина, която само те знаят и естествено никой не може да докаже. А тези горни снимки с криви зъби явно са на човек с доста лоша наследственост или аномалии. Това, което природата е създала, винаги е с определен замисъл и никой не може да върви срещу нея, още по-малко някакви си самозабравили се обирджии, които имат наглостта да се наричат и стоматолози, а де факто са едни средновековни хайдуци.

# 1 745
Стига глупости, Ралев. Аз бях с най-лошия случай на мъдрец сигурно - закотвените в съседния зъб. Вадят се настрани, не нагоре, но както и да е. Изваждането траеше 30 минути, не им беше много ясно как да започнат точно, и накрая от дърпане-дърпане, та се сетиха да отрежат там, дето е закотвил. Говоря за професионалисти от доста години. 200 лева на мъдрец взимат, та много за артерии и т.н., май не са мислили. Отношението също не им беше на ниво. Зъболекарите са кожодери, и така ще си остане. Отиваш стискаш зъби и това е, но определено 400 лева са много. Чувал съм 300, което е върхът на тортата.
- всичко друго ми е ясно, само не и по какви критерии ги определи че са кожодери. Това, зъболекарите. Също не ми е ясно как точно определи че 200 лева е добре, а 400 лева е много. Не ми е ясна методиката на изчисление. Също така искам да знам колко е средната сума, която се плаща за ремонт на автомобил в автосервиз. Ей така, чисто информативно. На 100 човека, преминали през автосервиз, колко средно се плаща за ремонт  Grinning

# 1 746
Скрит текст:
Дори да се наложи изваждането на даден зъб, това в никакъв случай не може да струва 500 лева, нито дори 50! Касата поема вадене на зъб и то струва точно 5 лева -ни повече, ни по-малко! Всичко останало е шарлатания на една мафия, зъболекарска мафия, която с нищо не е по-различна от мафията в шивашкия бранш или в други браншове. Мафиотско-печалбарското съзнание е присъщо на много съвременни начинаещи капиталисти и прохождащи новобогаташи, но аз лично отказвам да богатеят на мой гръб!
В повечето случай на пациент със определен зъбен проблем може да бъде помогнато, така че зъбът му да бъде запазен жив, но те нарочно протакат нещата, за да се усложнята и да вземат повече пари! Това е жестоката истина, която само те знаят и естествено никой не може да докаже. А тези горни снимки с криви зъби явно са на човек с доста лоша наследственост или аномалии. Това, което природата е създала, винаги е с определен замисъл и никой не може да върви срещу нея, още по-малко някакви си самозабравили се обирджии, които имат наглостта да се наричат и стоматолози, а де факто са едни средновековни хайдуци.
fire_strike,
Като ти е скъпо имаш избор - в някоя бивша поликлиника, сега с гордото съвременно наименование МЦ, където работят все нереализирали се и спряли развитието си стоматолози. Там освен да ти доопропастят зъбите на първо място с това, че оборудването им е на възраст 50+ и напълно амортизирано, и после с това, че не знаят какво правят, друго не може да се очаква.
Природата понякога създава и парадокси, като пример 4 мъдреца, които са изцяло ретинирани, вкопали се под последния зъб и за които в устната кухина просто няма място, за да е по друг начин. Тенденция при по-новото поколение. Как ли няма да се доверя на някой, който ще се упражнява над проблема с моето дете. Качеството върви с определена цена. Плащам и съм особено благодарна за възможностите на този, който е оценил реално труда си, самоусъвършенства се, защото има тази /финансова/ възможност, оборудването му е на ниво, защото може да си го позволи и с това оборудване и квалификация е много по-добър от останалите. Не на последно място е комфорта и отношението към пациентите. Така, че както се казва, за всеки влак си има пътници, за останалите изборът е определящ от приоритетите, здравната култура и ред други фактори. Не истерясвай, направи така, че да имаш възможност да си позволиш най-доброто, тогава ще можеш да направиш разликата!

# 1 747
Първо, не ми е ясно въз основа на какви критерии и познания правите съвършено погрешните си и предубедени изводи, че тези, които работят в частните кабинети са непременно по-опитни и по-усъвършенстващи се от останалите. Познавам много потомствени зъболекари, които са изключително некадърни и не могат да се мерят с предшествениците си, но пък яко скубят пациентите си. И не е нормално да се говори за здравето на пациентите по подобен избирателен и делящ начин, както правите вие. Би трябвало да се засрамите, изобщо срам и вина трябва да изпитат всички такива псевдоинтелигенти като вас, заради чиито думи, изкривени разбирания и съмнителен морал, хиляди млади хора продължават да напускат България! Какво значи "за всеки влак си има пътници". Т.е., ако някой няма достатъчно пари, а се нуждае от по-особен тип зъболекарска намеса за сложен случай като цитирания от вас, той трябва да подложи на риск здравето си или направо да умре? Касата за какво е? Министърът за какво е? Всъщност аз знам за какво или по-точно за къде е т. нар. министър Петър Москов- директно за затвора и да не излиза оттам, камо ли да безчинства в политиката. Разберете, че здравето няма цена, то е безценно и че всеки човек се нуждае от еднакъв тип винамание и определена здравна процедура, независимо дали е богат или беден и това би трябвало да е гарантирано от държавата, на която този човек е гражданин и данъкоплатец. А онези с много пари за зъби и коли, те не са особено съвестни нито като граждани, нито като данъкоплатци, защото повечето са изпечени мошеници- новозабогатели капиталисти с мозък като на муха, които най-често командват много по-качествени от тях хора. Не задълбочвайте острия проблем с липсата на справедливост в нашето общество с подобни порочни разсъждения като вашите, защото те водят само към още по-голямо социално разделение и още по-недостъпно и некачествено здравеопазване.

# 1 748
fire_strike, изводите си правя на база опит. Не бих спорила с теб. Всеки прави своя избор. Докато разсъждаваш така, както разсъждаваш и обиждаш всеки и всичко, нещата няма как да се променят. Бъди здрав и щастлив!

# 1 749
Здравейте, в Понеделник ми извадиха първия от 4 мъдреца, които ще се наложи да напуснат устата ми, беше горен десен, учудващо бърза беше процедурата, бях се наплашила за повече време и ужас, днес е втория ден след ваденето и учудващо се чуствам добре не е ужасяващо болезнено и раната започна като, че да се затваря след като започнах да се жабуркам с Глимбакс, в аптеката ми го препоръчаха, оказа се страхотно. Зъба извадих срещу само 130 лева в 7 ма поликлиника...
Ще пиша какви са резултатите и по натам, имам един полегнал в долната челюст... и нито един показал се от венеца.. Shocked

# 1 750
  • София
за горен безпроблемен мъдрец е малко по-скъпо от нужното. Като цяло те излизат по-лесно , зарастват по-лесно...поне при мен и познатите ми, които са вадили горни мъдреци беше така Simple Smile
За долните си приготви повече парички, потърси кадърен хирург и така...ще стискаме палци Wink

# 1 751
Безпроблемен или дори леко проблемен мъдрец изобщо не бива да се вади! А да се лекувас всички ваъзможни методи. Ако е нормално израснал и повреден, било то от кариес или пулпит, не трябва да се вади, а да се лекува, пломбира и да се ползва още поне 10 години наред, да не кажа 20. Много зъболекари нарочни неглижират мъдреците, когато имат леки кариеси и го оставят да прераснат в пулпити, след което вземат 3 пъти повече пари, за да ги излекуват. След година-две пък ви скубят за пореден път, искайки да ви вадят мъдреца с пулпит, понеже е мъртъв, уязвим към фрактуриране и нефункционален.Само ще кажа, че за такива "зъболекари" малко ще е да бъдат осъдени, защото здравето е безценно и не може да се върне. Жалко само, че след като те ни "лекуват" със средновековни примитивни методи, ни вземат съвсем съвременни суми пари. По-правилното щеше да е на такъв тип средновековна медицина да съответства и средновековен тип наказание- бой на голо със 100 удара с камшик.

# 1 752
Fire_strike, а дали да не въведем и 50 удара с камшик на голо за всеки пациент, който не си мие зъбите редовно  Grinning? След това можем да започнем и да обезглавяваме пациенти, които не си почистват зъбния камък на всеки 6 месеца. Не е лоша идея и да отсичаме дясната ръка на всеки, който не се е явил на профилактичен преглед при зъболекаря си - пак на шест месеца  Laughing. Не те знам колко набюдения имаш над работата на зъболекари, които нарочно оставят мъдреца да се развали от кариес, но не бива да се вадят такива генерални умозаключения.

# 1 753
Наблюденията са мои лични и ми стигат! И съм абсолютно убеден, че много зъболекари постъпват така не само с мъдреците, а и с други зъби на пациенти. И понеже, естествено, никой нищо не може да докаже и това все пак са само догадки, те се чувстват абсолютно неуязвими. А какво правим в случаите, когато пациентът е достатъчно съвестен по отношение на оралната си хигиена и посещава редовно зъболекаря си за профилактични прегледи, но въпреки това, се случва гореспоменатият сценарий? Отиваш, казват ти, зъбът засега може да почака, след по-малко от 6 месеца обаче отново отиваш с известни симптоми на болка и хоп- ама то станало пулпит  Rolling Eyes Е как така? Ами така- то лесно ставало на мъдреците...и хоп вместо 5-те лева пломба за обичаен кариес по каса, 85 лв за лечение на пулпит, лекарство и т. н. На това му викам аз пладнешки обир по модерному! И добре, че все пак има и малко по-интелигентни и досетливи пациенти като мен, които казват нещата с истинските им имена, за да разобличат малко от малко зъболекарската мафия в България, която с нищо не е по-различна от другите видове мафия в другите браншове. При това обирждийството се прави от не особено кадърни зъболекари, защото по-кадърните, предполага се, вече се повдвизават някъде на запад. Така че имаме налице аморални и неопитни зъболекари, от които не можем и не бива да очакваме никаква форма на адекватно лечение! Не знам защо се заблуждавате, че положението при зъбното здраве може да е по-добро от това с другото здраве. В здравеопазването цари пълен хаос, намалява степента на достъпност, намалява драстично качеството на услугата, нарастват цените и корупционните практики, а един самозабравил се некадърен министър като Петър Москов продължава да заема този пост, вместо да бъде вкаран в затвора. Ако бяхме друга държава, това щеше да се е случило отдавна.

# 1 754
Fire_strike, явно имаш лош късмет с дентални доктори... Прав си, че много от докторите са некадърни и алчни, което си е факт, но това се отнася за специалистите от всички професии.
Много ми се вижда 120 лв.за почистване на зъбен камък, а аз ходя на по-малко от 6 месеца. Знам, че докторите ще кажат, че много са учили и инвестирали в образование и оборудване..., но в случая трябва да се съобрази възможността на средностатистическия гражданин да плати тази цена... За мен е висока и затова търся нещо според моите възможности.
Имам голяма пломба на шести зъб,правена по ЗК с доплащане от моя страна. Падна след 4 месеца, докторът не уважи рекламацията, но каза, че ако ОЩЕ веднъж падне, ще я поправи безплатно. След този случай разбрах, че докторът е некоректен, а не че всички са като него...

Общи условия

Активация на акаунт