Осмокласници 2026/2027 - тема II

• 5 924
  • 178
  •   1
Отговори
# 150
  • shumen
Моят също каза,че имат гримирани момичета и не ги харесва.В компанията им има едно момиченце заедно са на танцовата и каза,че повече я харесва без грим.За нокти каза,че имаха момичета още от 6 клас ходиха с гел лак и маникюр.
Гиги,моят от 5 клас се местят,но тази година са вече на една смяна и каза,че в коридорите е някаква лудница.

# 151
  • пустинята Гоби
Аз чакам с трепет децата да минат на едносменен режим (не знам дали ще го дочакам), но явно си има и недостатъци - много деца по коридорите Аз като бях ученичка цялото училище беше една смяна, не помня да е била чак такава лудницата, реално всеки клас си имаше стая и учеше в нея

# 152
  • София
Аз съм с момчета, но на 15-ти бях с него и като цяло не бяха много гримираните момичета от класа, не повече от 2-3.Аз също започнах да се гримирам в тази възраст, но спирала и евентуално молив на очите. Не знам как ги понасят тези мигли и защо са им изобщо, като имат собствени. Аз съм на химиотерапия от 1г и 9м и нямам коса, мигли и вежди. Ами най-много страдам за миглите честно казано. Много е досадно това всекидневно лепене, а хич не е и приятно усещането с тях. Направо им се чудя защо се го причиняват.
 И да споделя, че скенера ми е добър и има свиване на метастазите, така че продължавам същата терапия слава Богу.

Мислите ли, че сега е подходящ момент да запиша детето на школа по испански? Много се чудя кога да започне. Сега ще учи интензивен английски и много малко предмети, затова ми се струва добър вариант. От друга страна, ако им дават много думи всеки ден, дали ще се бърка с испанския и аз не знам.

# 153
zori_g_n , много се радвам за добрите резултати при теб! Гуш! 🤗🥰❤️
И аз си мислех да запиша дъщеря ми на някакъв друг чужд език в школа. Мислех за италиански или немски. На опознавателната РС учителката по АЕ, която е класна на другата паралелка, каза, че на ден може да имат по 100 нови думи, които трябва да напишат по 10 пъти и да ги научат. Ние сме при друга учителка, но вероятно синхронизират нещата, защото ѝ двете паралелки са ИИЧЕ. Моята дъщеря знае да пише доста думи. Специално цифрите ги учиха в някой от класовете, изпитваха ги. Така беше и с доста други думи. Та в началото ще ѝ е лесно, защото ги знае, но все пак е домашно и не може да не го напише. В чуденка съм за втори език сега. Хубаво е, защото нямат много предмети, но ако трябва да пише всеки път по толкова много думи, не знам как ще се справи. Мисля да изчакам до началото на другия месец.

Стана ми странно за разделянето на децата на групи по математика според резултатите от НВО. Това някаква паралелка със засилено изучаване на математика ли е? Ако е така, може би има някакъв смисъл, иначе не. Все пак НВО е един изпит, в един ден, в който може да си в кондиция, може и да не си.

# 154
Откриването при нас мина супер, много се вдъхнови от децата, участващи в него и артистичните им заложби. Попадна си на мястото. 🙂 Езикът й харесва, с класа се опознават. Изкуствени мигли не харесва, но пък обича да си слага спирала на естествените. 🙃 Понеже по участия ги гримират, в ежедневието носи или никакъв, или лек грим - коректор, ако има нужда, спирала и балсам с цвят/гланц за устни. Маникюр харесва, но за кастинги се налага да го маха напълно, затова й купих полуперманентен лак, който издържа две седмици, но се маха много лесно и без никакво пилене. Щастлива е, че с него лесно си пуска дълги нокти, а аз съм щастлива, че не са остри и се махат лесно. 😂

# 155
Zori, браво, все така да е добре и занапред! Hug

Винаги съм била на две смени. Хич не обичах втората. Вярно, че поне се наспивах, но за друго не оставаше време, освен за училище.

# 156
zori_g_n , много се радвам за добрите резултати при теб! Гуш! 🤗🥰❤️
Стана ми странно за разделянето на децата на групи по математика според резултатите от НВО. Това някаква паралелка със засилено изучаване на математика ли е? Ако е така, може би има някакъв смисъл, иначе не. Все пак НВО е един изпит, в един ден, в който може да си в кондиция, може и да не си.
Имат 1 час допълнително математика. И все пак е странно и разделянето, и начинът на разделяне.

# 157
За деца под 14 години правят ли проблем ,че се дава сметка на родител? Тук сме в спор със секретаря на училището ,че трябва сметката трябва да е на детето ,но няма такъв вариант освен влог ,който не се пипа до 18годишна възраст. Класната пък казва ,че може на име на родител ...

# 158
  • София
Синът ми мърмори от вкъщи до училище и от училище до вкъщи. От утре, ако ги подпукат с входящи нива, жална ми майка. Уж щяха да са 26 деца и 4 момичета, изведнъж се оказаха, че ще са около 30 с 6-7 момичета.
Чак 30? Странно уж вашето училище беше с по-умерен надпланов прием каквото съм чела в последните години... При нас също на РС на 9.09. бяха 27 (без близнаци, за равен бал няма как да знаем) и на 15 вече стартираха в първия си ЧК - 28. Надявам се толкова да останат. Явно е в последния момент появило се девойчето, защото не е било предвидено дори за хромбук (нашите са по системата обучение 1:1) и за униформа са го викали да си подаде заявка. Започнаха ударно с 8 ч вчера, уморена беше наборката. При седмица с 34 уч. ч. защо им слагат 8ми час не знам, но излезе вече и в Школо програмата - явно ще е така. Дано втори срок като са втора смяна да са с макс 7 ч.
Fortuna, много думи при вас, дано е по-умерено нататък.

zori_g_n, все така добри резултати да имаш!

_EVA_ за детски ендокринолог съм много доволна от д-р Елена Вучкова - преглежда в болниза Лозенец и в Здравето.
Скрит текст:
Проблем е, че трудно се записват часове - в супердок почти не качват график. Аз звъня директно на тел и ако няма, ме записват в списък с чакащи и връщат обаждане като излезе графика. Не зная за колко висок инсулин става дума, но имай предвид, че са в пубертет и хормоните играят. Голямата ми дъщеря така беше с умерено висок на 14 г. и само с промяна на хранителните навици успя да го свали под 10. Глюкозната революция може да ѝ е интересна да прочете.

В Испанската има място за момче с ИЕ и ФЕ. Сега вече кандидатстването е с копие от дипломата и сигурно ще има доста кандидати, но пък няма риск, за който иска да се пробва. Явно някакви последни места се донаместват в София. И при нас записват днес последния младеж с АЕ/ИЕ. Дано само е в съседен клас, да не се увеличват още при девойката. Ние 13 момчета си имаме Simple Smile

На голяма патерица Честити рожденици от последните дни - доста мами бяха споделили за септемврийчета. Здрави, щастливи деца да са!
И на днешния ден - Честити да са всички именици! Да носят със здраве имената си и само с добро да ги споменават!:four_leaf_clover:

# 159
  • Пловдив
След първия ден наборката като цяло хареса класа,има познати и от другите  осми и горни класове.
Тя нали записа немски ,разширено е в Търговската гимназия,не интензивно,но.....след вчерашната среща с госпожата малко ги е постреснала.
Много ще изисква,минимума оценки ще са 20 и за срока оставя 2-ки без да и мигне окото .И като цяло нищо ,че са в Търговската гимназия,щяла така да натиска,че  все едно са завършили езиковата.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 160
zori_g_n, браво за хубавите резултати, дано все такива да виждаш!

За мигли моята дъщеря не е казвала да иска, но и да иска не мисля, че бих се съгласила, защото за мен стоят грозно.
Гел лак си слага редовно от година някъде. Дори аз съм тази, която ѝ се кара, когато не го поддържа - казала съм ако иска лак, ще си поддържа ноктите, ако не - да го маха.
Иначе с грим е постоянно навън - дори на разходка с кучето не излиза без грим. Винаги е и с прическа - има купища продукти, сега си взе и преса за изправяне с пара.
От тази година е и с боядисана коса. Аз самата около тази възраст си сменях цветовете на косата през няколко месеца, така че не виждам лошо да експериментира колкото си иска - кога ако не сега.

За език аз се чудя кога ще е удачно да я запиша на 3ти чужд език. Първо мислих за английския да изчакам първо да покрие B2 преди да записва втори чужд, но се случи че ще кара паралелно B2 английски с корейския. Мисля някакви схеми дали догодина да ѝ увелича часовете корейски или да я запиша на 3ти език.
За мен в съвремието освен английски е добре да имаш поне 2 други чужди езика (реално английския дори вече не го броят за чужд език).

# 161
Зори, много се радвам, че химиотерапията дава резултат. Изпращам ти цялата си положителна енергия подобрението да продължи и след това дълги години да си в ремисия.

# 162
За деца под 14 години правят ли проблем ,че се дава сметка на родител? Тук сме в спор със секретаря на училището ,че трябва сметката трябва да е на детето ,но няма такъв вариант освен влог ,който не се пипа до 18годишна възраст. Класната пък казва ,че може на име на родител ...
Лятото открих сметка на детето от 7 до 14 години (още не ги е навършила), титуляр съм аз, но пък пише и нейното име. Не съм питала за стипендиите, но трябва да го направя. Няма как да е само на детето, защото няма ЛК.

# 163
  • Бургас
Аз ще направя сметка на детето към моята банка, тя навърши 14 години,но л.к още не е готова. Сега ще и дават стипендията в брой, втори срок,ако получава тогава по банка

# 164
  • пустинята Гоби
28 са децата, чакали още 2. Аз не видях дете с хронично заболяване прието в класа, не знам откъде са се пръкнали тези 2+2 бройки.

Общи условия

Активация на акаунт