Как да постъпя?

• 1 102
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте!
За първи път живея със съквартирантка.
От известно време обаче, започнах да се съмнявам че има меко казано странни проявления, на които в началото изобщо не обръщах внимание.
На няколко пъти нахълтва в тоалетната без да почука и после се извинява.
Също ми прави впечатление, че като изляза и моментално влиза, сякаш ме дебне.
Дори ме пита, уж на шега вечер или сутрин ходя по... номер 2.
Онзи ден, пък беше върха - дали нарочно или нещо друго, но се наложи да чистя с четката след нея...
Нищо не й казах, обаче започвам да мисля, че това не е нормално и не знам на какво се дължи.

# 1
Явно ти е сефте да живееш със съквартирантка.
Свиквай,може и по зле да бъде.

# 2
  • Мадрид / София
Здравейте!
От известно време обаче, започнах да се съмнявам че има меко казано странни проявления, на които в началото изобщо не обръщах внимание.
Онзи ден, пък беше върха - дали нарочно или нещо друго, но се наложи да чистя с четката след нея...
Нищо не й казах, обаче започвам да мисля, че това не е нормално и не знам на какво се дължи.
Сложи райбер на вратата на тоалетната за да не влиза, когато си там. Някои хора се сещат, че искат да идат до тоалетната, когато някой го направи преди тях.  Трудно е със съквартиранти, няма две мнения по въпроса. Мойта съквартирантка пък никога не чисти и живее като на хотел. Ама нищо не ѝ казвам, че дори и да тръгне да чисти пак няма да е като хората, та предпочитам аз да чистя, когато мога.

# 3
Нямаш ли ключ на вратата? Иначе ако всичко друго е наред и се разбирате не се самонавивай. Може да е много по зле.
Да те краде, да е мърла, да бави своята част от наема и всевъзможни други варианти.

# 4
Трябва да се разберете за поддържането на хигиената. Това става с разговор, ако трябва повече от един.
Колкото до влизането без да чука, може би дълго е живяла сама и няма навик да го прави.

Това са нормални неща, аз не знам какво толкова те учудва, като че искаш нещо да намекнеш, но не схващам какво.

# 5
Гнус.
Заключваш и директно заявяваш, че не понасяш мърляви хора и тоалетни. Показваш как се чисти. Ако продължава - разкарваш.
Не понасям нечистоплътни хора.

# 6
  • Мадрид / София
Гнус.
Заключваш и директно заявяваш, че не понасяш мърляви хора и тоалетни. Показваш как се чисти. Ако продължава - разкарваш.
Не понасям нечистоплътни хора.
Това вече зависи кой е наемодателя. Ако е собственика на апартамента само той/тя може да изгони наемателя, но ако другия наемател е наел апартамента, то тогава собственика му няма думата ако не е фрапиращ случай.
Неприятно е да съжителстваш с мърлячи.

# 7
От едва два месеца съм в тази квартира.
Понасяме се, не сме имали спорове, разпределяме си задълженията.
Не бих казала, че е мръсна или нещо подобно, притесняват ме повече тези повтарящи се моменти.
Сякаш иска нещо да инспектира, уж така непринудено, но някои неща започват да ме тревожат.
Вратата на тоалетната не може да се заключва. Вариантът е смяна, но на този етап не мога да си позволя нова.

# 8
Отиваш в железария и купуваш кукичка или райбер. После си ги монтираш и заключваш.  Ще се изненадаш, колко много хора не си почистват тоалетната след себе си. Явно до сега не си попадала.
Не разбирам,  какво може да инспектира. Искаш да кажеш, че има нещо извратено към теб,  или какво точно? Ако ти е  възможно,  търси вариант да живееш без нея. Ако не ти е възможно, говорете и свиквай.

# 9
  • 2860 км северно от Екватора
Следващата може да е и по зле.

Райбер на вратата от вътре, Доместос и разговор.
Или кой от къде е.

# 10
Внушаваш си нещо ми се струва... Simple Smile
Говори с нея, обясни ѝ, че ти е неприятно да нахлува в тоалетната, когато ти я ползваш. Помоли я да чука и да обръща внимание дали лампата е светната. Т.е. да гледа първо положението на ключа за осветлението.
Иначе не е чудо невиждано някой, който е на зор, да нахлуе в тоалетна, която се оказва заета. Случва се и в най-добрите семейства. Simple Smile Или пък да ти се приходи, но някой да се шмугне пред теб и да те изпревари. А ако ти е спешно, а човекът вътре се бави, понякога се налага да го подсетиш, че и друг иска да я ползва.
Каквито и битови проблеми да имате със съквартирантите ти, приеми ги като полезна тренировка за бъдещия семеен живот. Simple Smile

# 11
На мнението на Какʼ Сийка съм.
Момичето ако не е свикнало да чука може и да не е свикнало да си чисти …
Не на последно място може да има проблем с изхождането и за това те е питала. Като знае, че и двете ходите сутрин може да иска да минава първа, или след теб или да изчака 15 минути след теб. Хората имат някои особености, за които човек не подозира. Някои си я вършат тая работа само в тях и не могат на непознато място. Ако и тя е нова има някаква логика.
Не дупчете и не слагайте нищо по вратата преди да сте говорили със собственика.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2026, 20:02 от Di Soleil

# 12
Може на вратата да слагате цветно ярко лепящо листче, когато е заето поне докато се създаде навика да чука. Това при положение, че не въ е възможно да сложите райбер.

# 13
  • София
Кажи, кажи какво си се филмирала и защо?
На къде ти бие мисленето по темата?

# 14
Здравейте!
Ужас.
А ти уста имаш ли? Да не си няма?
Ако имаш и можеш да говориш е трябвало досега да и кажеш да спре да влиза в тоалетната с теб.
Сложи райбер, ключ.
За изцапаната тоалетна защо не си и  казала и защо чистиш ти?

Общи условия

Активация на акаунт