Завишени еозинофили

• 72
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, мами! Детето ми е на 2г и 3м. Наскоро пуснахме пкк, урина и микробиология, защото сме приети в детска градина. Детето има завишени еозинофили. Посетихме педиатър, каза ни, че е възможно да е алергична реакция и изписа сипор- противоалергичен.Еозинофилите са 8.7%. Знам, че все пак лекарят е достатъчно компетентен, но бих искала и мнение от някоя мама,ако и при нея се е случвало и към какво да се насоча. До сега не е проявявал алергична реакция към храна.

# 1
  • Варна
Не е нещо страшно тази стойност, стандартно се изписва противоалергично. Възможно е да става дума за леко алергично състояние, което не сте и забелязали. А как са еозинофилите като абсолютно число - в граници или също са леко нагоре?

# 2
Моят син имаше доста често завишени еозинофили. Той разви атопичен дерматит на около 5 месеца и винаги когато се обостряше състоянието, еозинофилите бяха завишени. Когато нямаше обриви, всичко си беше в норма. Скоро не съм пускала кръвни изследвания, но от около година вече обривите изчезнаха, на 4 години е.

# 3
Не е нещо страшно тази стойност, стандартно се изписва противоалергично. Възможно е да става дума за леко алергично състояние, което не сте и забелязали. А как са еозинофилите като абсолютно число - в граници или също са леко нагоре?

Не съм особено наясно- по- скоро са леко завишени- 0.760х10^9/l

# 4
Моят син имаше доста често завишени еозинофили. Той разви атопичен дерматит на около 5 месеца и винаги когато се обостряше състоянието, еозинофилите бяха завишени. Когато нямаше обриви, всичко си беше в норма. Скоро не съм пускала кръвни изследвания, но от около година вече обривите изчезнаха, на 4 години е.
Ох, благодаря! Дано да отмине скоро, че се притеснявам. Просто не знам какво стана. Не виждам признаци на алергия

# 5
  • Варна
А референтни стойности? Така или иначе леко повишение не е причина за тревога, случва се доста често. И при моя син се е случвало.

# 6
А референтни стойности? Така или иначе леко повишение не е причина за тревога, случва се доста често. И при моя син се е случвало.
Референтните са до 5%, а на бр- до 0.500

Общи условия

Активация на акаунт