Ако мъжът изкарва повече пари, има ли право да решава повече вкъщи?

• 15 273
  • 875
  •   9
Отговори
# 855
А ,в такива случаи с отделни сметки и всеки си знае ,кой какво да плаща ,любопитно ми е ,разделяте ли си и домакинската работа ?
Пример-работя пет дена в седмицата по 12 ч ,плащам тока и водата ,а той наема ,ама в къщи ,аз пускам пералнята ,готвя ,като се прибера от работа ,помагам на децата за домашните ,а на него единственото му задължение след работа да е ,да се излегне след работа на дивана ,е всичко друго но не 50:50 .

# 856
Какви дискусии.
Ако сте си близки стига и поглед да се разберете за кое как какво.
Ако пък има и – любов, какво ще кажеш да направим така, придружено със закачлива или страстна целувка и всичко е ок. Действаме.

# 857
А ,в такива случаи с отделни сметки и всеки си знае ,кой какво да плаща ,любопитно ми е ,разделяте ли си и домакинската работа ?
Пример-работя пет дена в седмицата по 12 ч ,плащам тока и водата ,а той наема ,ама в къщи ,аз пускам пералнята ,готвя ,като се прибера от работа ,помагам на децата за домашните ,а на него единственото му задължение след работа да е ,да се излегне след работа на дивана ,е всичко друго но не 50:50 .
Аз работя по 12 часа, повярвай ми, няма да можеш да правиш изброените неща в домакинството. Говориш предварително наизустени неща, с които си си натъпкала главата, цялото ти участие във форума е такова. Вземи наистина затвори компютъра/ телефона и излез навън, животът е хубав когато го живееш истински.

# 858
Аз работя по 12 часа, повярвай ми, няма да можеш да правиш изброените неща в домакинството. Говориш предварително наизустени неща, с които си си натъпкала главата, цялото ти участие във форума е такова. Вземи наистина затвори компютъра/ телефона и излез навън, животът е хубав когато го живееш истински.

Скъпи ,работя повече от 12 ч.на ден .Живея в чужбина, и не мога да си позволя да не работя. А ,ти самият няма да издържиш на този стандарт на живот, който аз живея .Включително съм работила и на строежи ,и да ви кажа на строежите ви е 1000 пъти по лесно .Не познаваш живота ми да си даваш мнение.Проявяваш типична агресия към човек с живот, който те кара да се чувстваш малък .

# 859
Скъпа, като ти чета постовете будиш единствено съжаление. Такава неудовлетвореност лъха от тях, че просто не можеш да си представиш, не знам за къв стандарт ми говориш, ама да си беше взела някой, дето да му сервираш всяка вечер ракията и салата, докато той чака по потник на масата, щеше да си хиляда пъти по добре. Въобще не можеш да ме накарал да се чувствам малък, по- скоро тъжен като гледам колко мъка има по тоя свят. Ми що се махна от строежите като е толкова хубаво?

# 860
Кое налага да го правим? Защо отделните сметки се обвързват задължително с делене?
Любопитно ти е за това ще ти кажа. Да, делим си ги според това кой в какво състояние е в момента, как е деня му е колко има да се прави. Как сме ги разпределили и аз не мога да ти кажа. Нямаме график на стената. Той се занимава повече със съдомиялната, кафемашината, хвърлянето на боклука и оправянето на прането след сушилнята, аз готвя, пускам пералня, чистя баня и тоалетни. Седмичното пазаруване го правим заедно. Дали е 50:50? Не съм никога мислила. Щях да го мисля ако се чувствах прецакана. Мисля ли го? - не. Любовта и живота с някого е като дишането - вдишваш, издишваш. Без да мислиш колко си взел и колко си дал. (Дано се сещате от кой филм е това)

# 861
И у нас не сме делили всичко точно 50:50, нито пари, нито работа, не сме мерили на кантар, но основно правило ми е било, че живота ми с мъж трябва да е по-хубав от живота, който бих имала сама. Такова семейство, което описва Мария, за мен е кошмар, не виждам защо някоя жена би си го причинила доброволно.

# 862
Скъпа, като ти чета постовете будиш единствено съжаление. Такава неудовлетвореност лъха от тях, че просто не можеш да си представиш, не знам за къв стандарт ми говориш, ама да си беше взела някой, дето да му сервираш всяка вечер ракията и салата, докато той чака по потник на масата, щеше да си хиляда пъти по добре. Въобще не можеш да ме накарал да се чувствам малък, по- скоро тъжен като гледам колко мъка има по тоя свят. Ми що се махна от строежите като е толкова хубаво?
Кой ти каза че съм се махнала?И ,да се надявам че жените в чужбина, ще ме подкрепят ,че на доста жени в Германия, Англия, Испания и др.страни са работили по 12хч.на ден .Жените са способни да работят ,и даже са по издръжливи от мъжете.Но такива жени ,ти не можеш да си ги позволиш ,защото трябва да покажеш класа .Въпросът е ,че една жена докара ли се да е толкова не зависима ,за да не може да я впечетлиш с пари ,то си загубен. Мисълта ми е ,че в нормална правова държава ,домакинската работа се смята за работа. Ако ,държиш една жена в къщи ,ако ти върши всичко в къщи е редно ти да поемаш сметките. Не го ли правиш ,и я ограничаваш, то това е финансов контрол и подлежи на съд.

# 863
Така де, да обобщим. На 40 без мъж, без деца, без собствен дом най - вероятно, знаем как стоят нещата в чужбина по този въпрос, работеща по 12 часа по строежите да налива бетон. Евала на тоя феминизъм, сигурен съм, че това е мечтата на всяка една жена тук във форума и по принцип. Можем да закриваме темата.

# 864
Благодаря за смислените мнения.

Много се фокусирате кой или какъв е потребителят - аз , а ние обсъждаме една тема, зададена в публичен форум. Няма значение какви сме и с колко и какви хора от другия пол сме били, а какво мислим и изразяваме, какви позиции заемаме.

...Който мисли на обществени теми, ето, днес е в новините за банда на хамали, която дава първоначални ниски цени, а после изнудва за много по-големи. Това ни е начина на мислене във всички сфери на живота - използване, измама, изнудване, шантаж, тарикатлък, далаверка, никакво доверие към никого и т.н.

Привлекателната жена в репродуктивна възраст - ако съдим със старомодните разбиране - да, повече за семейство, вместо за кариера, но тя днес иска кариера, а покрай другото може да зачене и от колега или шефа. Може би шансът да зачене от партньора си/ мъжа си и колегата/ шефа е 50:50, не е ли така?

Много се отклонихме, вкл. и аз, от темата. Какво сега - който печели повече ще има ли право да решава повече вкъщи или мнозинството е за разбирателство?!

Последна редакция: пт, 09 окт 2026, 20:13 от Hassan117

# 865
Така де, да обобщим. На 40 без мъж, без деца, без собствен дом най - вероятно, знаем как стоят нещата в чужбина по този въпрос, работеща по 12 часа по строежите да налива бетон. Евала на тоя феминизъм, сигурен съм, че това е мечтата на всяка една жена тук във форума и по принцип. Можем да закриваме темата.
Ама ,кой ти каза че нямам мъж ?Какво знаеш за живота ми ?Но ,аз излизам с мъже не с момченца. И ,да работила съм повече от 12ч.,Само ,за едно си прав нямам деца ,но виждам жени ,които по цал ден ходят да чистят тук в чужбина, и като се приберат пак работят ,а мъжете им стоят пред телевизора. Да ,съгласна съм да има 50:50 ,жената да плаща сметките, но и мъжът да готви в къщи ,да пуска пералня ,да къпе децата ,ако има деца .Съгласна съм с Di Solei ,ако и в другата работа в къщи е равноправие.

# 866
Как 50 на 50 да зачене от шефа си?!
Ти какви ги говориш изобщо.
В село Страхилово ли живееш?
Как ги виждаш нещата жена да работи в огромна фирма, компания, корпорация и шефа да опложда всяка втора?!
Дори и в училище, болница, градския транспорт, университета и където се сетиш.
Що за глупости се пишат.
Тази тема хептен изпростя.
Админ да закрива.

# 867
Хасане, някоя ти е изневерила с колега и ти си се озлобил към жените ли?
Не е невъзможно жена да изневери, същото важи и за мъжете. И сега какво правим?

# 868
BasilA - хубаво е, че мислиш така, дано има повече такива хора.

Зависи от много неща - привлекателността на жената и отношението на шефа.

# 869
  • София
Хасане, на око 99,9% от жените държат "зачеването" и "шефа" в две отделни вселени. Не знам в твоята глава как се смесиха така безумно. Някоя служебно-сексуална афера не е нещо необичайно, ама за зачеванията (откъде въобще ти дойде тая дума) хората внимават. Може би много филми гледаш?

Общи условия

Активация на акаунт