Ако мъжът изкарва повече пари, има ли право да решава повече вкъщи?

• 14 264
  • 809
  •   1
Отговори
# 360
Кой въпрос? Как я компенсираме жената?
Никак! Създаването на семейство и раждането на деца е доброволен акт. И като такъв не се полага никаква компенсация.
Компенсираме сурогатната майка, защото за това сме я наели.
Съжалявам, но не мога да осмисля идеата, че жената ражда и създава деца с идеята, че трябва да бъде компенсирана за това.

Да, и аз смятам, че е абсурдно да говорим за финансова компенсация. Simple Smile Но предполагам можем да се съгласим, че жената дава по-голям принос от мъжа при раждането на дете нали?

Но после се обръщаме и казваме, че ако тя печели 2000, а мъжът 5000, тези 3000 разлика са си негови пари и негови решения и това е ок?

Тоест просто жените сме изтеглили късата пръчка в живота, да си доброволстваме за благото на семейството, но финансово да си траем?

Ако не се разбра както е абсурдно да се компенсира финансово жената за раждане така и е абсурдно после Пешо да се вее как харчи своите пари докато някой друг гради семейството с тялото си. Обаче това е друга тема сигурно, няма общо.

# 361
  • София
Това, че мъжът изкарва повече пари, не означава автоматично че дава повече пари за домакинството. Той може да си реши, че не иска да дава. Ммм да.

# 362
  • София
Тролът и клонингите нямат нито семейства, нито деца и хал хабер си нямат от родителство и семейни отношения.
Като гледам и приятелки си нямат, щото и от жени генерално не разбират.
Има много жени, които ще изберат по-беден мъж, пред по-богат, богатството не е автоматизация за успех.
Има мъже, които ще изберат по-скромно изглеждащата, но по-разумна, образована жена пред някоя празноглава красавица и най-интересното е, че даже и ще се влюбят в нея.
Най-доброто обяснение за любовта съм чела от Рей Бредбъри - истинската любов е тази между умовете.
По принцип много богати мъже са страшно самотни, понеже никоя не ги иска си имат професионални приятелки или както казваме по нашата география - златотърсачки. Не могат да променят дълбоко вкоравеният си егоизъм и да делят нещо от сърце с друго човешко същество.
Така, че на първо място по това кого обичаме стоят добрите хора, а след тях се нареждат всички останали.

И още един от Маркес “Не умирай, без да разбереш какво е чувството да правиш любов с любов” Simple Smile

# 363
  • София
Никой не ми отговори на предния въпрос за децата.  
Никак! Създаването на семейство и раждането на деца е доброволен акт. И като такъв не се полага никаква компенсация.
Съжалявам, но не мога да осмисля идеата, че жената ражда и създава деца с идеята, че трябва да бъде компенсирана за това.

Малко излиза, че всичко, което жената върши, няма стойност, ако го върши в семейството, но пък извън семейството се заплаща богато Wink Та малко излиза, че не е много добре жената да върши неща за семейството си, щото хем не се ценят, хем после някой претендира да й се налага, защото той върши неща за шефа си, вместо за жена си, ама срещу това получава пари Smile

# 364
Спомням си как мама, баба, тати, лелите ми, ми казваха едно време, преди 30-35 години:"Търси човек от нашата черга " Тогава бях малка и не разбирах какво лошо има да се ожениш за богаташ, но сега като ви чета, си спомних тези думи. Иначе аз не се ожених за богат, намерих си мъж по любов.

# 365
Малко излиза, че всичко, което жената върши, няма стойност, ако го върши в семейството, но пък извън семейството се заплаща богато Wink Та малко излиза, че не е много добре жената да върши неща за семейството си, щото хем не се ценят, хем после някой претендира да й се налага, защото той върши неща за шефа си, вместо за жена си, ама срещу това получава пари Smile

Много хубаво го написа и ми е странно, че го пишат и вярват жени в бг мама, някои от които сигурно имат деца.

# 366
Жената, ако не бъде убедена от мъжа че ще получи подкрепа след раждането от мъжа си, защото тя си жертва работата и доходите, а може и кариерата, за минимум няколко години, и няма да роди от съответния мъж, ако е млада и/или има други, по-добри опции.

А, и между другото, колкото и помпозно да го пишат някои като домашна помощница филипинката, която идва за един час седмично да изрине авгиевите обори на ергена, то с малко дете вкъщи това не е достатъчно, трябва си домашна помощница на пълен работен ден, защото децата имат свойството, като изцапат, направят боклук или счупят нещо, след това моментално да минат и да разнесат изцапанито на максимална площ, да се подхлъзнат и да паднат върху него, или да минат точно през парчетата счупено стъкло.

# 367
Звучи логично да вземеш решение когато имаш повече познания, нали? Само че е точно толкова греда, колкото ако го оправдаем с повече изкарвани пари.

Когато аз реша нещо, което ти не искаш има ли значение останалото?!

Двойка нормални хора, при които единият е привилегирован да решава заради заслуга X няма да са дълго заедно., каквато ще и да е заслугата. Онагледено:
Когато аз давам парите, аз ще избера каквото на мен ми се кара, нищо че някой иска да се купи спортна кола или някаква друга... и нищо, че ще се води семейна. Ако има претенции, да дава пари и да купува друга!
Но аз съм разведена, точно поради подобни причини! Нямам в момента сериозен партньор. Евентуално бих се съобразявала с такъв, ако човекът наистина си струва, не знам... пиша го, защото може би вече имам повредено мнение от предишния си опит
В случая е написано от жена, но няма значение, важи еднакво и за мъж. Всеки човек с някакви зачатъци на достойнство не би търпял да е безгласна буква, само заради качество Y на другия.

Първо двамата решават кой какво ще решава поотделно. Така вече е друго, решението е взаимно, съгласието е взаимно, чак после идва рационалността.

# 368

Тоест просто жените сме изтеглили късата пръчка в живота, да си доброволстваме за благото на семейството, но финансово да си траем?

Не е къса клечка - казва се ребро адамово. Жената е създадена от реброто на Адам.

Добре, има ли концепция за основния provider, т.е. основния приносител на блага и той/ тя да имат повече тежест в решенията или... жената ще решава винаги?

Ако кажете на един... пакистанец (а може би и българин преди години) как жената ще решава наравно или повече от мъж, изкарващ повече от нея, или мъж, в чието жилище живеят, той ще се задъха от нещо като шок.

Приемаме ли, че единият може повече да решава или винаги е жената?

# 369
Ако се обичат еднакво ще решават еднакво. При всеки друг сценарий или ще се разделят, или са у Пакистан.

# 370
  • Шоплука
Не е къса клечка - казва се ребро адамово. Жената е създадена от реброто на Адам.
Еврейски митове, всъщност идваме от някаква си маймуна. Единственият оцелял / за сега / вид от 14 от рода хомо

Добре, има ли концепция за основния provider, т.е. основния приносител на блага и той/ тя да имат повече тежест в решенията или... жената ще решава винаги?
Да ти кажа истината - в едно семейство, всичко се решава от децата, а после и от котката - и жената и мъжа, нищо не решават, те само изпълняват.

# 371

Виц по първата теза 1+1
Скрит текст:
Иванчо - приказки за програмисти...

На Иванчо са му дали 3 ябълки.
Той е изял 2.
Колко ябълки има Иванчо?
Мислите си че 1?
Ама никъде не е казано, колко ябълки е имал Иванчо преди да му дадат 3-те.
Извод - нулирайте си променливите!

Иванчо има 3 ябълки. Дали му още 3. Той изял 2. Колко ябълки има Иванчо?
4? Неееееееееее! 6! Двете ги е изял един ден по рано.
Извод - синхронизирайте си нишките!

Иванчо имал 5 ябълки. Изял 2. Колко са му останали?
3? Нееее! Той не е ял свои ябълки! Пак има 5!
Извод - защитавайте си адресното пространство!

На Иванчо му дали 3 ябълки. Той ги изял.
На другия ден дошли да му ги искат, защото били дадени само за съхранение.
Извод - четете си спецификацията.

Скрит текст:
За лъскавият мъж - показвам пропуските - има много жени, които не харесват този тип, защото е арогантен в повече от 90% от случаите, има много жени, които се плашат от арогантни мъже, повече от 80% от случаите, има жени, които са boss bitch и няма да търпят тази арогантност и ще стане меле от скандали, повече от 50% от слечаите, та остават някакви си между 5 и 10%, които ще го харесат.
Какви мъже наистина се харесват на жените в повече от 99% от случаите - аристократът - джентълмен, красив и стилен мъж, с благородна осаннка
Типът е -  Хенри Тилни от Абатството Нортангър или Едуард Ферарс от Разум и Чувства на Дж. Остин

Това е напълно вярно - 99% от жените харесват 0,001% от мъжете. Чудесно, всеки може да харесва това, което наистина му харесва, а не да се преструва.
Защо обаче скачате като ужилени, когато се изкажат аналогичните предпочитания при размяна на пола? Факта, че 90% от мъжете харесват 10% от жените? Доста по-приемливо съотношение, между другото.
Защото е еквивалентно на твърдението, че 90% от жените не са харесвани. Поне не достатъчно. Според тях самите Simple Smile
И се започват едни жалвания - ама той защо се съпротивлява аз да взимам решенията за парите, които той изкарва? Защото отговора е : не ме харесва достатъчно.
Обвързал се е с нея по сбор от други причини, Ако не си е изгубил напълно акъла по физиологически характеристики Wink, всъщност заради баланс около 51% в полза на очакваните позитиви. Може и малко повече да е, но да си признаем, 51% не е ласкателно. И това е все още добре, защото в мнозинството от случаите причината е същата, поради която хората гласуват в политиката - за най-малкото зло.  Simple Smile

# 372
  • Далечният изток
От толкова много сметки, процентни съотношения и изчисления няма никакъв смисъл като дойде сляпата неделя.

# 373
Да, и аз смятам, че е абсурдно да говорим за финансова компенсация. Simple Smile Но предполагам можем да се съгласим, че жената дава по-голям принос от мъжа при раждането на дете нали?
Скрит текст:
Но после се обръщаме и казваме, че ако тя печели 2000, а мъжът 5000, тези 3000 разлика са си негови пари и негови решения и това е ок?

Ако не се разбра както е абсурдно да се компенсира финансово жената за раждане така и е абсурдно после Пешо да се вее как харчи своите пари докато някой друг гради семейството с тялото си. Обаче това е друга тема сигурно, няма общо.
spoiler]

Мисля, че тези две неща: че жената износва, ражда, кърми и дава повече принос за семейството няма нищо общо с това какво печели. Това се два абсолютно различни страни на една жена. Те нямат много помежду си освен факта, че ако избереш да жертваш личното си развитие заради децата е въпрос на личен избор. Тезата, че родилата жена печели по-малко, защото е родила и мъжът ѝ трябва някак да я обгрижва в други сфери и по друг начин е също толкова абсурдна, както и тезата на точно тези двама потребители, че мъже дето били необразовани и печелели малко имали право също да ги обичат образовани и печелещи жени от сой. Даже сега ми става смешно като го пиша.
Проблемът на жените, дано най-после да го разберат, е че сами се поставят в тази роля “ааа, голяма работа”, “то не е нищо работа”, и вършат десетки неща ежедневно, принизяват ги до “нищо работа” и като каталясат и грохнат очакват мъжът им най-после са започне да помага. И тук идва неговото голямо противоречие: ама нали не беше голяма работа до вчера.
А тя жената вече на ръба на силите си.

# 374
Няма.
Иначе остава без жена.
Всичко е въпрос на отношение един към друг. Така се крепи връзката.

Общи условия

Активация на акаунт