Ако мъжът изкарва повече пари, има ли право да решава повече вкъщи?

• 16 490
  • 962
  •   4
Отговори
# 945
Какво означава "транзакционна връзка"? С банкови транзакции ли е свързано?
Не, свързано е с държанка/ ескорт, без емоции и от двете страни, за определен период от време.

# 946
Ооо, я стига! За толерантност молел.

# 947
  • София
И между другото, държанка е едно нещо, ескорт съвсем друго.

# 948
А какво правим при болест в прекрасното семейство? Провайдерът се тръшва и не може да провайдва, жената на ръба на оцелявонето се разтапя от кеф да го обслужва, това е ясно. А ако тя се тръшне?
Преди време имаше съфорумка, която разказваше, че майка ù, като с по-малка заплата, се грижела само тя за дома. В замяна нейните пари са си били само нейни. И когато мъжът се разболява, ù се налага да занули всичките си спестявания за да може семейството да продължи да функционира.
Интересното бе, че за тази съфорумка това беше нормално и самата тя го практикуваше с НМ. Тя не плаща нищо, но поема всички битовизми. Накрая даже малко се обиди, че ние не припаднахме по този почин
Пфф, явно доста съм те жегнала щом след половин година още ме мислиш, че съм казала, че мъжа ми плаща сметките вкъщи.

# 949
Ако отсеем невежеството и злобата, има интересни и забавни коментари. Благодаря!

Искам да помоля от душа и сърце да бъдете по-толерантни и отворени, първо, към различни мнения, второ - към  чужди мнения.

Искате лични неща за мен - защо? Темата не е моя. Всички коментираме публична тема. От различни гледни точки.

Когато съм задавал своя тема, отговарял съм на всички въпроси и съм я заключвал, когато е изчерпвана.

Нямам проблем с алкохола, не съм живял в Испания, но съм я посещавал, не съм помак или турчин по произход, но разбирам и съм отворен към исляма, който намирам за много хуманен и топъл. Имал съм връзка със сунитска мюсюлманка и от нея съм получавал много адекватно отношение, по-адекватно от бъларки и източно-европейки. Някой спомена чукча - ако щете вярвайте, имах транзакционна връзка и с жена - половин чукча (по бащина линия). Имаше страхотен з****к...  

Вярно е, че жените са много почитани от мюсюлманите, но само в условията на пълна подкрепа, кротуване и следване от страна на жената. Да, там е прието тя да бъде издържана от мъжа, но кривне ли, наруши ли честта и достойнството, се стига до много тежки последици. Да, там жената има сериозна власт - чрез възпитанието на децата, уюта вкъщи, но в рамките на определени правила.

Много се отклонихме от темата. Кой командва вкъщи? 🙂 Или винаги е жената?
Познах абсолютно всичко за живота ти нали?Не е нужно да имаш проблем с алкохола, за да конкумираш алкохол. Замисли се !Жените сме такива, онакива !Исам ,жена от ислямският свят !Но ,ти дали си достоен мъж ,да имаш такава жена ?
Познах 100%всичко!Типичен селски бег ,от Долно уйно ,наливащ се цяла нощ с алкохол, ама с претенции да има благоверна жена.Но той дали е достоен мъж е отделен въпрос!Срещала съм такива мъже ,израсли и въспитавани че имат право само те .Гнусното е че използват религията ,Коранът ,като  средство за манипулация.

Последна редакция: нд, 11 окт 2026, 10:14 от Maria 3333

# 950
  • France
Ти ли беше, Миме?
Трудно се забравя такъв куриоз - да въртиш сама къщата и да си мислиш, че си на сметка Simple Smile

# 951
Хайде, хайде, мъжът ти да цепи косъма на две и да си смятате стотинките също не е за хвалба. Ама аз поне имам личен живот и не мисля за някой половин година, кой какво плаща.

# 952
"Транзакционна" връзка има и по-широк втори смисъл - времето между нея и срещата с "принца, принцесата", "самодостатъчният" моногамен партньор, с когото да се създаде общо домакинство и семейство, и потенциално да се остарее.

Мимето да вземе да поработи върху грамотността, че е майка плаче.

Хасане, много първобитно мислене и поведение имаш, но и за теб ще се намери някоя. Всеки случай няма да е модерна съвременна дама, а от тия с бурките, покорните и без мнение. Само се молиш да си жив и здрав да можеш да "провайдваш", че какво ще правят после без теб, ако нещо ти се случи...

Не, че нещо, но аз съм от другия лагер - и двамата правим всичко - и в битов, и във финансов план, и ми е много добре. Жена ми си харесва много работата, аз пък за нищо на света не бих я "заключил" до печката и това да й е "мисията в живота". Точно обратното - подкрепям и съм там, когато има нужда от обратната връзка. Така се създава силен екип и истинска връзка.

Последна редакция: нд, 11 окт 2026, 10:20 от AlphaM

# 953
Голяма работа, че някой мюсюлманин си носи жената на ръце, като не я пуска да ходи със собствените си крака. Има ли религия, тоест външно налагане на правила и норми в една връзка, нещата клонят към NPC ботове, които имитират някакви отношения по зададена отвън програма. Много яко, нема що.

# 954
...от тия с бурките, покорните и без мнение...

Не е конкретно към теб, хващам се за този пост, защото не ми се превърта назад.

Точно тези хич не са без мнение. В добавка - и нямат разбиране за семейството-ядро и придружаващите тази концепция ясни граници пред майки, бащи, братя, сестри, братовчеди, чичовци и пр.
Без мнение е някоя от третия свят, поставила си за цел гражданство и паспорт, но и това е само за периода до придобиването им.

# 955
Не се хващайте за термина - аз не исках да използвам най-народната дума, да не вземе някой да се обиди 😅

Не съм селски бег, но я вижте как един футболист от Витоша Бистрица - ББ, ви управлява 100 г. и още дърпа конците. А какво беше казал той за Курнелла? 😂🤣

Хич не искам "модерна жена", еле пък от България или Източна Европа. Надявам се да се спася от такива...

# 956
# 957
Модерната жена не е върла феминистка и мъжемразка, а поддържана, самостоятелна, умна събеседница, с подбрана среда и интереси.
Та. Да.
ТРудно ще те допусне някоя подобна в обкръжението си. Е, разбира се, ако си добър любовник, може и да се прежали за транзакционен между трансфера.
//
Хаси е чук и бег. Затуй.

# 958
Аз не срещам "модерни", "свободни" жени за нещо различно от транзакция, т.е желаещи нещо различно от транзакция.

Сетете се колко теми имаше във форума за трудността на връзките 35-40+.

Не съм съвсем лош любовник 😅

# 959
Не съм съвсем лош любовник 😅
Това ти ли го казваш или жените? Smile

Общи условия

Активация на акаунт