Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява коластрата и защо е важна за бебето?
Каква е срещата във Варна и къде ще се проведе?
Какво представлява болничният код и какво означават различните кодове?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява коластрата и защо е важна за бебето?
Коластрата е първата млечна течност, произведена от майката по време на бременност. Той съдържа антитела и е изключително важен за бебето, тъй като осигурява защитен слой в неукрепналите черва на бебето, помагайки му да започне да храносмила без стрес и да се справи с микроорганизмите в околната среда. Коластрата има по-високо съдържание на антитела от зрялата кърма и е ценен източник на хранителни вещества за бебето. Поради тези причини се препоръчва изключително кърмене от самото начало, за да се осигури достъп до коластра и нейните предимства.
-
Каква е срещата във Варна и къде ще се проведе?
-
Какво представлява болничният код и какво означават различните кодове?
Болничните кодове се използват за идентифициране на различни състояния или диагнози. Например, код 003 означава аборт, а код 14 означава бременност. В случай че болничният е върнат с диагноза по МКБ (Международна класификация на болестите) и различни кодове, може да се наложи консултация с лекар за изясняване на значението на тези кодове и връзката им със здравословното състояние.
-
Какво е схващането и какви са причините за него?
-
Какви са препоръките за предотвратяване на киселини по време на бременност?
, ха съм простряла / ако не съм забравила да включа пералнята , разбира се
/ ха е заваляло. Преди много го преживявах, но вече свикнах и хич не ми пука, много важно, че суша едно пране по 9 дни
.

ще ни удави вече ... искам си пак слънчицето 
ама то си е ясно че до сряда вечерта ако не се оправи времето, нема да се ходи
(

и аз къде къде.... при мамааа 

мен вече почна сериозно да ме тресе, щото нищо не оставаше в тенджерата и .... накрая не издържах и викам:
нали торта искаше да ти правя... ше ти оставя, спокойно
цял ден няма да стигне да смогна
главоболие хрема и още се влача с една гадна кашлица изписаха ми Дуамокс1000 на 12ч.много не ми се пиеше обаче прегледа на УНГме стресна че ще слезе на долу и бебка да не и стане нещо чух се и с докито каза да го пия не било страшно Т% била по страшна вдигах ли от вътре ставаше ад имах чуството че ще излезне такова мяткане ставаше като ги сметна 7-пъти вдигахТ% тази седмица сме на лекър да ни видят как сме че малко се шашкам
се някои се намира да ми се направи на доктор колко вредно било тва и онова тъкмо живнах и баткото се тръшна в събота вечерта като вдигна 
.

), слагам ги в една дълбочка тенджерка, че да ги разджуркам добре после. Отделно половин чаша захар я допълвам с прясно млекце (леко топличко, че да се разтвори захарта добре), а и една ванилия към млекцето! След това сипвам при бисквитките вече млекцето с разтворената захар, 1 пакетче краве масло (да не е току що изкарано от хладилника, че да може да се размекне и да се обърка добре с бисквитките), 2 жълтъка, малко какао така за цвят .... какво още .... а, да отделно може да накиснете малко стафидки във вода да се подуят и тях бух в тенджерката и всичко го омесвате едно хубоу до хомогенна смес. Може още малко млекце да добавите ако е необходимо и ако са много бисквитките.