Флуорно мляко

• 29 470
  • 338
  •   1
Отговори
# 90
То си има и цяла директива на ЕС относно нежеланите вещества в храните за животни … , флуор и кадмий, та какво говорим за хората.

Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 15:50 от Grace m

# 91
В Нетерра го гледах и аз, 19:20 мин. е.

А в крайна сметка ясно ли е какво се случва в случай на отказ? Варианта да не им дават мляко е неприемлив, а не виждам как на практика ще стане да сервират и двата варианта. То да беше само айряна и млякото, ами то са и кремчета с мляко, застройки ...  ooooh!

# 92
В Нетерра го гледах и аз, 19:20 мин. е.

А в крайна сметка ясно ли е какво се случва в случай на отказ? Варианта да не им дават мляко е неприемлив, а не виждам как на практика ще стане да сервират и двата варианта. То да беше само айряна и млякото, ами то са и кремчета с мляко, застройки ...  ooooh!
Вчера имахме родителска среща, касаеща въпроса. То и на самите учители още не им е ясно как точно ще стане сервирането и на двете. Добре поне, че в нашата група всички са против.

# 93

Вчера имахме родителска среща, касаеща въпроса. То и на самите учители още не им е ясно как точно ще стане сервирането и на двете. Добре поне, че в нашата група всички са против.
Похвално! Срештата за цялата градина ли беше, или инициатива само на вашите учителки? Коя градина е това?

# 94
Само за нашата група, но мисля, че и за другите групи ще има - лично директорката се е заела(то си е и нейно задължение). Градината е 14-та "Успех" - до техникумите.

# 95
Sony0508, изключително се радвам за вашата група, за трезвомислещите родители там и за всички останали, където има хора, отказали приема на отровата. Hug  bouquet
Преди половин час попаднах на огромна статия ЗА флуорното мляко във варненската притурка на в-к Труд. Малко по-късно ще коментирам, но мисля, че вместо да информират обществеността с всички видове рискове и "предимства", платените медии просто правят агитация за програмата, ставайки съучастници в нарушаването на законите!

Предлагам да внесем официална идея за разрешаване на "проблема" с децата, които няма да консумират флуорирано мляко-Ученическо и столово хранене в определена тяхна кухня (1,2 или 3-колкото преценят в зависимост от броя на отказалите се деца) да приготвят храна изцяло с нормално мляко, след което тази храна да бъде разнасяна по градините и яслите. Това е задължение на общината, и трябва да бъде изпълнено (пак в съгласие с цитираната от Юлия конвенция). Ако имате други предложения-давайте ги. Peace

Предлагам и да занимаем и ЕС с проблема с флуорната програма, прокарана тихомълком в 7 града на България!

# 96
 Кажете моля ви длъжни ли са от детската градина да искат съгласието на родителите,за да дават мляко с флуор.Възможно ли е да го правят без наше знание?

# 97
Кажете моля ви длъжни ли са от детската градина да искат съгласието на родителите,за да дават мляко с флуор.Възможно ли е да го правят без наше знание?

Те го правят без знанието и съгласието на родителите. Прочети текмата, както и всички останали за флуорирането. Peace Както и само 4-5 постинга по-горе-поста на JuliaP .

# 98
[quote author=Доня Туфиня link=topic=191379.msg6350450#msg6350450 date=1201712929

Предлагам да внесем официална идея за разрешаване на "проблема" с децата, които няма да консумират флуорирано мляко-Ученическо и столово хранене в определена тяхна кухня (1,2 или 3-колкото преценят в зависимост от броя на отказалите се деца) да приготвят храна изцяло с нормално мляко, след което тази храна да бъде разнасяна по градините и яслите. Това е задължение на общината, и трябва да бъде изпълнено (пак в съгласие с цитираната от Юлия конвенция). Ако имате други предложения-давайте ги. Peace

Предлагам и да занимаем и ЕС с проблема с флуорната програма, прокарана тихомълком в 7 града на България!

[/quote
Доня Туфиня, много умно предложение. Подкрепям! Не мисля, че е нормално да лишават децата ни от консумация на мляко, ако родителите са отказали прием на флуорирано.

# 99
Гледах го и аз. Ох, тази Даковска - в Чили се флуорирало, в Русия... егати, от кого взимаме пример. А целия Европейски съюз? Да не би да са най-задръстените, щом не дават флуор на децата?!!

# 100
Китай, Тайлант... Mr. Green
Все държави с робска психика...

# 101
  • Варна
Тази сутрин и в нашата детска градина даваха на родителите да подписват такива декларации.Единствените листовки бяха за това,колко е полезно флуорираното мляко.За съжаление ,госпожата нищо друго не можа да обясни.За по-подробни обяснения да сме се обръщали към медицинската сестра.Така или иначе такова мляко им е давано,откакто са тръгнали на градина,без нашето знание естествено.
Днес бях единствената майка от 5-6 такива,която отказа да дават на детето й такова мляко.Другите все още се чудеха.На въпроса,какво друго мляко ще дават,отговора беше "не знам".Щели да направят списък,кой иска и кой не,и тогава да се реши какво ще се прави.Лошото в случая е ,че нашите госпожи са в отпуска и не може да направим родителска среща,на която да се обсъди това и родителите да бъдат осведомени за ползите и вредите от флуорираното мляко.
А и още нещо.Направи ми впечатление как един баща се съгласи,защото щом от градината ще го правят,значи ще е полезно.

# 102
На въпроса,какво друго мляко ще дават,отговора беше "не знам".Щели да направят списък,кой иска и кой не,и тогава да се реши какво ще се прави.Лошото в случая е ,че нашите госпожи са в отпуска и не може да направим родителска среща,на която да се обсъди това и родителите да бъдат осведомени за ползите и вредите от флуорираното мляко.

Може да се допитаме до Шуменската Община - тя е по-напред с материала  Wink как се организира храненето с двата вида мляко.

Ето един шуменски доклад:

http://209.85.129.104/search?q=cache:t7iJ3AWSuecJ:www.shumen.bg/ … il/05C2217.pdf%20варна%20флуорно%20мляко&hl=bg&ct=clnk&cd=7&gl=bg

Ако не ви се чете, погледнете анкетата на края на документа Simple Smile

# 103
Здраейте мами, основно от Варна в тази тема.
За съжаление май не виждам от други градове да се включват в темата.

Само искам да ви споделя, че в нашата ДГ, има изложено седмично меню, където е отбелязано какво дават на децата. Моят син се информира всяка сутрин какво ще има през деня, нещо като традиция, та затова съм забелязала.
Когато е предвидено "Флуорно" както те го наричат, е отбелязано изрично.

Но ще си поставя за цел да запишат како е количеството, колко мл. мляко и колко Флуор на 100мл .

# 104
Здраейте мами, основно от Варна в тази тема.
...
Но ще си поставя за цел да запишат како е количеството, колко мл. мляко и колко Флуор на 100мл .
Ще ти бъдем много благодарни  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт