Добавки и прегледи преди опити за бебе

• 353
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте. Жена съм на 27 години и не съм раждала до сега. Планираме вече бебе и приемам неофолик 400 мг от 1 месец. Искам да ви попитам нещо друго трябва ли да правя, да приемам добавки ? Задължителен ли е преглед при гинеколог ?

Последна редакция: ср, 30 сеп 2026, 22:14 от Модератор Никол

# 1
  • Melmak
Преглед може да направите като профилактика, микробиология, цитонамазка. Да сте сигурна, че всичко е наред. Друго не мисля, че е нужно.

# 2
Хубаво е да отидете на профилактичен преглед при гинеколог. Пуснете си кръвни излседвания, вит Д и други ако имате някакви дефицити, да почнете да си ги попълвате. Питайте гинеколога си.

# 3
Отидете на профилактичен преглед при гинеколога си за стандартните цитонамазка, микробиология и ехография. Според мен си пуснете ПКК, витамин D, B12, B9, хомоцистеин и желязо, както и някои хормони като TSH и FT4, но пак го изговорете с лекаря си. Успех!

# 4
Преди опитите правих цитонамазка, микробиология и кръвни - ПКК и щитовидни. Започнах да пия фолиева киселина 2 месеца преди това. Задължително ги направете сега, за да не се налага да лекувате нещо, което могат да видят по време на бременността.

# 5
Болезнени ли са тези тестове. Изключително много ме е страх от всякакви лекари, тестове. Получавам мини паник атаки. Това нормално ли е ?

# 6
Кръвните изследвания са ви ясни — нищо особено и не боли (само боцването, и то не винаги). При гинекологичните прегледи може да има лека болка или дискомфорт, да, но обикновено не е нещо страшно и продължава само минута-две.

През цялата бременност ще преминавате няколко пъти през кръвни изследвания и вагинални прегледи, но те не би трябвало да са нещо, от което да се притеснявате.

Опитайте да се успокоявате с мисълта, че целта е прекрасна. Simple Smile

ПП: Ако усещате, че тези мини паник атаки ви натоварват повече, хубаво е да помислите и за консултация с психотерапевт. По този начин ще преминете този прекрасен етап от живота си по-спокойно.

Успех!

# 7
На 27 не сте ли правили никога цитонамазка? Само тя е леко неприятна, но за няколко секунди. Микробиологията е с памучен тампон и не е болезнена. Настройте се за доста изследвания и прегледи през бременността, но не е нищо болезнено и непоносимо.

Общи условия

Активация на акаунт