В декемврийската редичка чакаме на Диди малката сестричка!

• 20 663
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Първо, може да не е запушване, а стеснение на каналчето. И не, не се е отпушил/разширил, щом има сълзене. Просто е отминала инфекцията. Не преставай с масажите!!!!! Докато не спре да сълзи окото, със стабилен резултат от поне 2 седмици, никакво спиране на масажи.  При запушването/стеснението на каналчетата сълзичките не се оттичат, и понеже е водна среда с телесна температура има перфектни условия за завъждане на всякакви гадории. Това е и причината от време на време да се възпалява окото. Почиствай оченцето непрекъснато с физиологичен серум или слаба отвара от лайка, действа антисептично, да не се възпали пак. Масажът има 2 ефекта - краткосрочен - колкото повече масажираш, толкова повече се оттича и се намалява риска да се задържа течност, въдеща гадинки. Другият ефект от масажа е дългосрочен - чрез механичен натиск да се разшири/отвори каналчето.

Цвети, страхотно бебе! Оформена, бяла, въобще не й личи, че е раждана 27 часа. И какви големи очи е ококорила само...А кака Ди е супер сладка, как само важно и гордо кръжи около беба  Laughing Да са ти живи и здрави! Да ги нацелуваш и нагушкаш от нас! Ей, с тия красиви бебета ще ме агитирате на дърти години да раждам пак.

Какви са тия болести пак бе, аман. Смайли, Неви, как са децата?

# 196
  • София
Цвети, честита бебка Емма  bouquet
Много, много здраве й желая, на каката естествено също  Grinning. Все така засмени да растат Grinning

МКР, няма какво да се чудиш, ами давай, знаеш ли колко е хубаво двечки  Grinning

ЧРД и на Деси със закъснение  bouquet

Смайли, ако имате възможност за стволовите клетки, изобщо не се чуди, това е нещо което може и никога да не потрябва, но пък е застраховка за цял живот. Естествено, човек трябва да си направи сметката дали ще му бъде възможно да я поддържа години напред.

# 197
  • Благоевград
_ШоШи_ честито дъщеричка!!!

Да ви е жива , здрава и много да ви радва!!!

Чудесни снимки ,а и каката е принцеска и половина!!!Супер!  Grinning

bouquet

# 198
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Габи е болна и утре сме при Чамурлийска.
Нели имаше в Темата по Нова за стволовите клетки. В Шейново директора на болницата си е направил фирма, която предлага услугата със съхранение в чужбина. Първо няма право да си прави фирма, още повече със адрес в родилния дом и сходна дейност. Второ оказа се че в съответната болница/център/ в чужбина не са получили пари за съхранението и дефакто не са съхранили нищо. И трето по закон от България няма право да се изнасят кръвни продукти и органи. Директора на Шейново каза, че стволовите клетки не са кръвни продукти и няма проблем за износа и щели тепърва да превеждат пари в чужбина. Мисля че беше нещо такова

# 199
здравейте, ами при нас няма проблеми днес почти  -т.е. сутринта имаше някакво малко съмнително ако и аз за всеки случай му дадох ентерол, после всичко е наред, поне се надявам да е така... но и от разни възрастни чувам за нещо като стомашен вирус. Дано Дара е добре днес също!

# 200
Смайли, мисля, че ще се причисля към вярващите в чудесата на Чамурлийска. Почти се е оправила от гнойната ангина и пропуснахме АБ.
Крайно време беше Simple Smile

Ние днес водихме Дара. Накапа й капки. Чакаме резултат. Иначе днес не беше повръщала до вечерта, когато повърна отново на инат /имаше непасирана троха сухар в супата/. Аз побеснях. Направо не мога да се контролирам в такива моменти, чувствам се абсолютно неадекватна и колкото и да се разкайвам и да ми е болно след това не мога да се овладея на момента. Не знам какво да правя с това ядене ... Само Милена може да ме разбере, но колкото и да си говорим с нея не стигаме до каквото и да било решение на проблема. Момента с детската градина наближава ... до тогава трябва да се е научила поне да яде нормална храна, ако не и да яде сама Sad

А за болестта /отклоних се/ - днес кашлицата се засили, затова и пришпорих Чамурлето да ни приеме още днес. Дара беше и по-топличка от обикновено, но не с температура. Дадохме капките, да видим ...

# 201
Смайли, не се тревожи за яденето. Диля като тръгна октомври на ясла, също беше само на пасирана храна. И първия ден - изненада - ядене с кайма! Помолих ги поне да я понамачкват... Полека, лека детето си се научи да яде такива храни. Mr. Green Е, поотслабна малко, но не съм решила дали е от трите вирусни инфекции за два месеца, или от невъзможност да яде нормално не-гладка храна. Последните месеци яденето ни непременно бе съпроводено с хиляда занимавки и траеше около половин час - не яде сама, и не ме питай как съм издържала лигавенето. Иначе добре си хапваше. Откакто е отново на ясла се храним не повече от 15 минути - дъвче бързо и не държи храната по 5 минути, както го правеше преди. Така че - споко - детето гладно няма да остане  Peace Само си е малко срам да ти кажа от личен опит, че на тая възраст не ядат сами. Embarassed Ама майната му - това да ни е проблема!
Шоши, впечатляващи снимки! Другото, за щастието, са ти го казали момичетата. Аз също точно това видях и ви желая да сте все така. Hug
Минимо, не можах да погледна всички снимки, но на едната Марто направо жесток поглед вади - страшен е! После разбрах, че е сърдит заради дрешките - сладурко... Hug

# 202
  • София
Смайли, аз се отървах от повръщащите стачки като се преборих със себе си да не реагирам. Наложи си да се правиш, че нищо не е станало, въобще никаква реакция, дума не обелвай. Мълчешком измиване, преобличане, и без храна до следващото ядене. Така няколко пъти, докато не се откаже сама от оръжието си за изнудване. Ама си мисля, че този път Дара не ти е спретнала постановка. Може наистина да й е било лошо на коремчето. А иначе проблема с яденето и нямам идея как да реша, но не бой се в детската никой няма да да се занимава с тях, ще си ходят гладни, докато не се научат да лапат каквото и както им се дава.
Айде да се оправят дечица, че прогнозата за времето за следващите 3 дни е оптимистична, може съботно-неделно да щъкнем някъде на слънчице. Направо полудя това дете цяла седмица затворено в къщи. Спасява положението единствено палатката, която й подарихте за рождения ден - играе си на Червената шапчица вътре, а Евлоги (котарака) е вълка. Той обожава да се завира в кутии, торби и прочие закрити пространства, така че се включва с удоволствие в играта. Котакът се завира в къщичката, а Ванеса квичи наоколо и го гони с пушка  Laughing

# 203
Смайли, аз се отървах от повръщащите стачки като се преборих със себе си да не реагирам. Наложи си да се правиш, че нищо не е станало, въобще никаква реакция, дума не обелвай. Мълчешком измиване, преобличане, и без храна до следващото ядене. Така няколко пъти, докато не се откаже сама от оръжието си за изнудване. Ама си мисля, че този път Дара не ти е спретнала постановка. Може наистина да й е било лошо на коремчето. А иначе проблема с яденето и нямам идея как да реша, но не бой се в детската никой няма да да се занимава с тях, ще си ходят гладни, докато не се научат да лапат каквото и както им се дава.
Миленка е права Нели, спри да и се връзваш, Нели Дара ще се справи в детската, о как само ще се справи. Имам си го у дома - оказа се, че Виктор може сам да ходи до тоалетна, сам да се облича, сам да се храни, и много други неща можел, ама като е прин вкъщи що да ги върши, нали 4 човека тичаме по него. Споко. И аз мисля, че може да и е било лошо наистина този път. но просто не и обръщай внимание. Истината е, че и 2 дни да не яде, нищо нма да и стане освен, да прояде, не я подканяй, опитай го сериозно, сложи и храна - ако иска. Абе кво ли давам акъл и аз, като никога е съм имала злоядо дете, Нелка извинявай, исках само да помогна Peace

# 204
  • София
Нели, спокойно. В детската никой няма да и обръща внимание колко е изяла, така че тя ще не ще като е гладна ще яде, защото после няма кой да и дава пак.
Иначе Дара е в група "Невенче" приета. А пък Жули ми каза, че с Веси ще са в една група...не знам последно кое е вярното, защото Веси е в другата група.
Не съм сигурна дали не трябва да потвърдиш обаче, ако сте решили да я записвате там.

Ние в петък живот и здраве заминаваме на море. Дано да ни е хубаво времето и децата да са здрави.

Май някой трябваше да се обади да каже дали ще идва с нас, ама карай Simple Smile

Официално обявявам - Веси е без памперс. Ура!

# 205
  • София
Ох, за яденето, незнам какво да кажа Rolling Eyes. Калоян ми е злояд, може със седмици да не яде. То и по килограмите си му личи на 9 г. само 23 кг. Много съм се нервирала, много съм се ядосвала, била съм го, изсипвала съм му яденето на главата  Embarassed, не и не. Има някои любими неща като паржоли, шоколад, прясно мляко и сок, които не отказва. Всичко друго мъкаааа. Плодове и зеленчуци не им знае вкуса, само  ябълка и банан по една хапка. Стискала съм му в устата ягода, череша ,но такива позиви на повръщане ми е правил  Sick. И си продължава така. Най-интересно е, че е абсолютно здрав, ръста му е нормален за възрастта, и явно не му се отразява на умствените способности Laughing. Обяснявам си, че организма му се нуждае просто от по-малко храна Thinking. Чакам с нетърпение да влезе в пуберитета. С Виктор е съвсем различно - той е всеяден, яде от всичко и по много Grinning.

Нели, пожелавам ти бебока да ти яде всичко, това си е рахат работа  Grinning.

# 206
... не ме питай как съм издържала лигавенето. ...
Не те питам щот си знам Simple Smile. Ние по половин час ядем пасираната супа.
Да ме е срам ли? Че от какво? Както вече съм се изказвала по въпроса - не се състезавам с никой за нищо.
Снощи повръщането си беше чиста постановка /различавам я от оня ден - съвсем различно е/ - точно на последната лъжица реши, че има непасирана ТРОХА и всичко аут.
За градината - не се и съмнявам, че там ще прояде всичко във всякакъв вид. Ще я научат те, лиглата й с лигла!  Twisted Evil
Асе, благодаря за пожеланията. Дай Боже! Който не го е изпитал, не знае какво е! Ако не се е нахранила добре и на мен храната не ми е вкусна, гузно ми е, че аз ям, а тя седи гладна...

Елексирче, още в понеделник, мила, ти писах, че съм потвърдила в Радост и че Веси и Дара са в различни групи. Върни се и прочети подробности /говорих и с Жули/, за да не се повтарям.

Миме, до събота сме здрави! Обещавам! Кашлицата днес е влажна и отхрачваща. До утре ще сме я забравили  Wink

Ние сме на вълна дограми ... пламна ми главата с тия профили, нискоемисийни стъкла, 3-5 камерни ненамсикво, отваряеми, неотваряеми ...  Crazy Не е лесно!

# 207
Извинете ме, но четохте ли това: http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-05-29&article=190411

Joy

# 208
Смайли, аз от половин век съм ти казала, че принцесите ни си приличат. Peace А по повод публикацията - аз също не си състезавам детето с никой /дори се ужасявам да се сочи друго дете за пример пред собственото/, обаче явно някои хора са на друго мнение и точно те, "за късмет", определят правилата на играта. Айде изпити сега! Sick

# 209
Как може да родя толкова глупаво дете - на 2 и половина да не знае да брои, и да не разпознава цветовете, не го е срам, серсемина му със серсемин, ще види той довечера, ще ме срами в детската, пикльо с пикльо, никви бонбони докато не научи цветовете, ааааааааа ма хааааааааааааа
майка му на 2 години есета зьа опазване на околоната среда пишеше Crazy

Общи условия

Активация на акаунт