? за памперсите и морето

• 3 366
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
Е все пак не е като да седне по голо дупе на пясъка Grinning

# 46
така и аз да споделя прясно инфо  от днес - бяхме на ваксина и питах песито за тези бански, тя каза така: По твой избор го пускаш на плажа, няма начение дали ще е обикновен памперс или бански, въпроса е да не е голо на пясъка защото може да се замърси отдолу и инфектира и след като се приберета от плаж задължително го проверявай за кърлежи - имало много по пясъка
И аз се очудих на последното, но факт  Shocked

# 47
  • Bristol
.... Памперс банския не съм забелязала да пуска урина навън и не пуска вода навътре. Поне нашите бяха такива.
Каква марка са  newsm78
Значи, ако топнеш детето във водата и то не се е изпишкало, излизате със сух памперс?! А как разбра, че не изпуска във водата. И без памперс да е, аз не мога да кажа дали е пишкала в басейна  Thinking

# 48
така и аз да споделя прясно инфо  от днес - бяхме на ваксина и питах песито за тези бански, тя каза така: По твой избор го пускаш на плажа, няма начение дали ще е обикновен памперс или бански, въпроса е да не е голо на пясъка защото може да се замърси отдолу и инфектира и след като се приберета от плаж задължително го проверявай за кърлежи - имало много по пясъка

В случай, че педиатърът ви е столичанин /или с какъвто и да е друг неморски произход/, моля те да му предадеш, че е абсолютно безсмислено да разпространява плажни митове и легенди, и да окепазява възможно най-здравословното лятно мероприятие за деца с подобни брътвежи за кърлежи и инфекции!!!   Laughing За 31 години плажуване, което ще рече някъде между 1500 и 1800 бани, не съм чула, нито видяла гореспоменатите зловещи последствия... Вероятно има единични случаи, но такива има и в гората, и в квартала, и в басейна, и т.н... Морето и пясъкът са незаменими за децата, и да се дават съвети за неводене, увиване в памперси до уши или мазане против кърлежи, маларийни комари и мухи цеце, е направо престъпление!  Mr. Green

# 49
С пелена-бански, на Хюджис. Има разлика, банските не се раздуват във водата  Peace

# 50
  • София
И аз мисля, че смисъл от памперс-бански няма. И гащите вършат същата работа.
Пак от опит ти препоръчвам това http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=1945
Пълни, сваляш, миеш, обуваш и така цял ден  Mr. Green

А това приспособление може ли да се намери по магазините или само от Данет?

# 51
boto, може ли да кажеш от къде си ги купила.  Hug
В темата, която аз бях пуснала една мама написа, че ги има в Бейби Нова в Павлово. Не съм ходила обаче да проверя. Говоря за обикновените найлонови памперс-гащи за многократна употреба, които струват по 2 лева. На мен ми подариха едни бели, които ще са за тази година. Другите ги купих от една мама от продавалника, но те са големи и сигурно ще останат за другата година.

# 52
.... Памперс банския не съм забелязала да пуска урина навън и не пуска вода навътре. Поне нашите бяха такива.
Каква марка са  newsm78
Значи, ако топнеш детето във водата и то не се е изпишкало, излизате със сух памперс?! А как разбра, че не изпуска във водата. И без памперс да е, аз не мога да кажа дали е пишкала в басейна  Thinking

И нашите са Хъджис...ако има значение купувани са от Италия. Ами веднъж се изпиша след като я извадих от басейна и не пропусна памперса, но не е напълно сух като излезе... След ползване определено го хвърлям и слагам нов.

Последна редакция: ср, 23 май 2007, 14:10 от Ivy

# 53
Да, това имах предвид и аз. Памперс-бански може, но трябва да се маха след излизане от водата. Да не очаквате да си карат децата с един и същ докато го нъпълни  Mr. Green
vnd, не знам дали ги има по магазините, още по-малко пък в София  Laughing

Huggies идва от Hug-прегръдка. Хъгис.

# 54
Няма да слагам памперси на морето.Нали сме на плаж все пак,за какво са ни?Може би за през нощта,ако не сме ги отказали дотогава.

# 55
Ще споделя и моя опит.
Вики беше на 1г, когато я заведохме за първи път на море.Много се чудих и маех дали да купя памперс-бански.Е, не купих, и то защото тя тогава абсолютно отказа да се къпе в морето или в басейнче, или да ходи или да си играе с пясък, та за мен това беше идеалния вариант - това беше море - мечта, по време на плажуване си седеше на един надуваем дюшек и си играеше кротко.Миналата година беше на 2 г, когато я заведохме, тогава й бях купила 3-4 чифта обикновени бански и при всяко намокряне ги сменях, а не се притеснявах за пишкането и акането, защото винаги уцелвах момента кога да я издържа отстрани на плажа. Peace

# 56

В случай, че педиатърът ви е столичанин /или с какъвто и да е друг неморски произход/, моля те да му предадеш, че е абсолютно безсмислено да разпространява плажни митове и легенди, и да окепазява възможно най-здравословното лятно мероприятие за деца с подобни брътвежи за кърлежи и инфекции!!!   Laughing За 31 години плажуване, което ще рече някъде между 1500 и 1800 бани, не съм чула, нито видяла гореспоменатите зловещи последствия... Вероятно има единични случаи, но такива има и в гората, и в квартала, и в басейна, и т.н... Морето и пясъкът са незаменими за децата, и да се дават съвети за неводене, увиване в памперси до уши или мазане против кърлежи, маларийни комари и мухи цеце, е направо престъпление!  Mr. Green

Ох, колко си права! Избягвам вече да чета подобни теми, защото не мога да се начудя на наивността на някои хора, че ако детето е обуто например с гащи, нямало да му влезел пясък в дупето или там където и да било. Все едно не са ходили никога на море и не са стъпвали на плажа.... Thinking. Ми че то там пясъка е във въздуха даже, като духне ветрец и по лицето ти се налепи една шепа пясък, камо ли да не влезе през крачолите на гащите/банските. Трябва да си го овързал със стагнат ластик около крачетата и кръста и пак не е сигурно че банския няма да е пълен с пясък, особено пък ако е мокър (а както е ясно, почти никога не е сух  Laughing).
Това пък с кърлежите ме уби!

# 57

Ох, колко си права! Избягвам вече да чета подобни теми, защото не мога да се начудя на наивността на някои хора, че ако детето е обуто например с гащи, нямало да му влезел пясък в дупето или там където и да било. Все едно не са ходили никога на море и не са стъпвали на плажа.... Thinking. Ми че то там пясъка е във въздуха даже, като духне ветрец и по лицето ти се налепи една шепа пясък, камо ли да не влезе през крачолите на гащите/банските. Трябва да си го овързал със стагнат ластик около крачетата и кръста и пак не е сигурно че банския няма да е пълен с пясък, особено пък ако е мокър (а както е ясно, почти никога не е сух  Laughing).
Това пък с кърлежите ме уби!
аз просто споделям, не твърдя нищо  Peace

# 58
  • Кори Селести
Значи, когато детето е малко и се изпуска - с памперс...независимо какъв.
Когато вече може да каже поне 5-10 мин. преди събитието - голо.

Така процедирам аз.

# 59
аз просто споделям, не твърдя нищо  Peace

Аз не мисля изобщо че го търдиш, разбрах че споделяш това, което педиатърката е казала. Но всеки може да се замисли логично - възможно ли е да си на морето, да се въргаляш, копаеш, зариваш, и т.н. в пясъка и да не ти влезе в долнището, каквото и ще да е то - памперс, гащи, бански ??? Пък ако щеш и само в морето да влизаш, а през другото време да стоиш на кафето под чадъра - първата вълна, която те захлупи, ще ти напълни и душицата с пясък  Laughing. На морето няма спасение от пясъка, освен ако не си облечен в скафандър.
Аз съм голямо момиче  Grinning, стоя си мирно на шезлонга, плацикам се от време на време и пак като се прибирам от плаж, банският ми е пълен с пясък и водорасли.
С това не твърдя че децата трябва да се размотават с голи дупета до пълнолетие, но ми е малко смешно като видя 1-2 годишно с горнище, което и на майката е голямо  Laughing. Или пък при 30 и нагоре градуса увито в памперс, който ще се пръсне на дупето му  Rolling Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт