Спят вече в легла и колички, МАРТенските ни звездички!

• 16 912
  • 280
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Момичета, благодаря на всички, които са отделили от ценното си време, за да се запознаят с моето момиченце и да разгледат сайта Hug
Уичи, радвам се, че се вдгаме в очите на бъдещата смекърва  Wink

Иначе днес имахме страшен късмет с дъжда - спря преди да излезем и заваля точно като се прибрахме. Така че, успяхме да отидем на консултация - вече сме 56 см и 4250 гр. (от раждането е качила 9 см. и 1980 гр.). Дребнички сме още, но работим по въпроса.

И на нас докторката ни каза, че чува лек шум в сърцето, но тя много мрънкаше и не стана много ясно. Затова другия път пак ще я слуша и ако има проблем ще ни прати на кардиолог. Макар че, според педиатърката, почти всяко бебе имало лек шум, който с времето отшумявал, затова ме посъветва да не се притеснявам.

За обрива по лицето, който вече затихва (кожичката е станала твърда и се бели) ми изписа някакво кремче Exiptol (доколкото разчитам "красивия" докторски почерк) и следобяд ще го вземем да видим дали ще има ефект.

Препоръча ни и от 3 месец да почваме вече плодовите пюрета. Аз, разбира се, не й казах че даже още със сокчетата не съм почнала. Направих един жалък опит преди 2 седмици с ябълка (между другото chillysun настъргах го с ренде, защото за 1 лъжичка няма смисъл да мия половин час сокоизтисквачката - настъргваш го върху стерилна марличка и изцеждаш), но първо че половината го изплю и второ - такива колики я хванаха след него, че реших да не си правя скоро пак такива гаври с детето.

Не знам при вас как е, но ние още от родилния дом си имаме сополи, които не минават. Дори вечер понякога горката хърка Sad. Затова следващия път ще ни вземат секрет от нослето, за да видим защо така.

Най-после и за нас дойде времето за ваксината. Поръчах Пентаксим в аптеката и живот и здраве следобяд ще я докарат и на 24-ти ще ни я сложат. Педиатърката ни предупреди да си вземем Панадол (ако вдигне температура) и Риванол (ако се зачерви ръчичката).

Та това е от днешната консултация.

Много дълго стана, за което се извинявам  Confused
Само и за завиването да кажа - и Ралица много рита и се отвива и от време на време и ние сме със спален чувал. Това е единственото спасение.

# 61
За сокчето- вземаш една ябълка Златна превъзходна /от тези жълтите с точките/, измиваш я хубаво с препарат и после под силнотечаща струя изплакваш. Нарязваш я на 4-тинки и стържеш на най-ситното на рендето върху стерилна марля. След това в стерилизирано съдче изтискваш количеството. Всеки ден правиш процедурата, започва се с една лъжичка, на втория ден- 2 и т.н до 8 лъжички, след което можеш да даваш на обед и следобед по 20-30 мл сокче. Веднъж като го минеш можеш да почваш със сокчето от морков- по същия начин. Така ми обясни педиатърката в Селена, ама аз сокче мисля да е последното нещо, което ще вкарам в менюто й.
Мая, сайта наистина е страхотен, сигурна съм че Раличка ще е много горда след време от това.  Hug

# 62
  • София
Привет мамчета Hug
За нас коликите вече са минало Grinning

Да ви кажа мойта госпожица като по часовник вече няколко дни подред се буди в 6ч за ядене,тази сутрин беше с главата надолу ooooh!Как го прави този номер не знам Rolling Eyes

Честита годишнина на chillysun!Желая ви дълъг и щастлив семеен живот!  newsm51
Честита 2-ра месечинка на бебе Емма на мама morgause! smile3525
Честита 3-та месечинка на бебе Николай на мама sky angel! smile3525
Честита 3-та месечинка на бебе Грета на мама mimi4! smile3525
Честита 3-та месечинка на бебе Борислав на мама bopsi!
smile3525

# 63
Здравейте  Hug
Въпреки мокрото време вън, пак не мога да се включа във форума. Алек постоянно иска да си играем и докато предните дни поспиваше за по 1 час през 2-3, сега и за 30 мин не ме оставя. И на него му дотегна това мрачно време и си иска разходките, ама уви.
Вчера едва до докторката успяхме да идем, че беше време за ваксината. Сложиха ни вече и втория прием на Пентаксима. Пак мина без проблем, ни температура, ни зачервяване. Иначе е пораснал с 5 см и вече 65 и е наддал 800 гр, тежи 6700. Направо ми измъква ръцете като се приспиваме, защото напоследък се глези и иска да заспива на гърда докато аз обикалям из стаята  Rolling Eyes Ама какво да го правя, иначе се мъчим по половин час с биба и гушкане на играчка, ама резултат има 1-2 пъти само за 3 дена.
Докторката ни поне вече ме научи, че съм за късното захранване и спря да ми казва какво да правя  Stop Явно реши, че засега Алек се развива добре и няма нужда да се намесва   Simple Smile

Време е да ви пожелая лек и спокоен ден вкъщи, а аз отивам да умиря едно заспиващо човече Simple Smile

# 64
  • София
Аз на два пъти се опитах да й дам сокче,но така се мръщи и го плюе че не знам как ще го пие това нещо! ThinkingЩе пробвем пак но по натам!Явно вкуса е нов за нея и за това не го иска! Thinking

# 65
Благодаря ви милички за пожеланията  Hug
Моля да ми споделите по каква технология изцеждате сокчета на децата си от плодовете. Уреди ли ползвате или стържете на ренде?  newsm78 Аз все още не съм давала, но и това време ще дойде, а не знам как точно да изцедя примерно 2 супени лъжици сок от ябълка. Идват ми идейки наум, но реших да ви питам за съвет  Grinning
имам една безотказна сокоизтисквачка и марка няма,някаква руска пише на нея Нектар Grinning,амаааааа плодовете ги изцежда малееееееееееенищо не остава в тях,после даже морковите на супа слагам,а ябълките правя пай или щрудел Joy

# 66
Цитат
Пак мина без проблем, ни температура, ни зачервяване. Иначе е пораснал с 5 см и вече 65 и е наддал 800 гр, тежи 6700
малееееее,а моята дребла на 2 месеца 4700 ужас та вие сте с две кила повече,пък ако ме видите аз ква съм голяма 1,80,ама тя и каката ни беше същия фъстък.
Лубриканта много сладко верно сте измислили сайта и снимките с думичките много точно казани.
За началото на сокчетата да прави сте стъркане и цедене в марличка му е майката,каката много ги хареса още втория месец ги пиеше,че и колики нямаше от тях ма сега с дребното не смея,ще чакат и аз незнам до кога,вероятно първо ще дам зеленчуково пюре и то като навърши 4-5 месеца,да видим първо как ще тръгнем натам.Аз от скромния ми опит имам наблюдения ,че започнат ли пюренцата децата качват по-малко та,ако вървим така и до 6 месец можем да почакаме,виж кашите са друга работа,но има време за всичко има време  bouquet

# 67
Бимба, тя свеки остава с малката 2ри път за по един час, ама за баткото от както съм родила много ми помага. Главно тя го води и взима от градина, освен когато не е в града.Няколко пъти и е спал у тях и тогава в къщи настава една тишина и спокойствие...., но на мен ми е мъчно и ме е страх да не се чуства изолиран и го пращам да спи там само когато сам поиска.
mila_pa, ние вече проспахме 3 тържества на бати, Цвети много обича да спи на шум стига да не е в къщи, там се бъдим от всичко.

# 68
Lubricant, историята на малката Раличка ме трогна до дъното на душата ми, а снимките са невероятни, да я нацелуваш по малките крачета и от нас  Heart Eyes

# 69
Забравих да ви напомня че днес иьлезе новия брой на списание Моето дете с диска с песнички. Още не съм го слушала,но мисля че си заслужава. Съдържа 19 песни -все много известни: часовник, Хей ръчички, зайченцето бяло и т.н

# 70
  • Пловдив
Това време ще ни побърка  Confused Вече не издържам вкъщи, а дъжда няма и идея да спира  Close
За ортопеда - споменах и ренгена, защото педито ни обясни двата варианта и ни остави ние да си решим. С баткото се правеше само снимка, явно това е бил единственият метод тогава. Мненията са доста противоречиви - разбира се, че е добре детето да не се облъчва, но все пак е по-сигурният метод. За ехографът пък казват, че ако все пак има настина сериозен проблем, то той ще се види и така. Засега сме решили да го гледат с ехограф и дано не се наложи и ренгена  Praynig
И Пресиян не е фен на бибите Simple Smile Последните 1-2 седмици обаче само си бута ръцете в устата и аз само вървя и бутам бибата Grinning Взела съм му силиконова на Авент и когато му се смуче си я ползва.
Сокчета педито ни съветва да почваме другия месец след консултацията, т.е. на около 3 мес и половина. Още не съм сигурна дали ще я послушам, но имам време да помисля. По-принцип й имам голямо доверие, а и чета и една книга за храненето на бебето и там пише също, че сокчетата се почват през 3-я месец. Та може и да разнообразим менюто на малчо Simple Smile

# 71
Цитат
Пак мина без проблем, ни температура, ни зачервяване. Иначе е пораснал с 5 см и вече 65 и е наддал 800 гр, тежи 6700
малееееее,а моята дребла на 2 месеца 4700 ужас та вие сте с две кила повече,пък ако ме видите аз ква съм голяма 1,80,ама тя и каката ни беше същия фъстък.
...

Ние сме още по-дребни - 4150, 55 см. наддала е за първия месец 780 гр., а за втория 600 гр. и е порастнала с 8 см. общо, но мисля, че е нормално. Все пак всяко дете е различно. Пък и ние се родихме под 3 кг.

# 72
Да се отчета от "срещата" с дерматолога. Каза, че не е толкова страшно. Изписа ни три мазила и сега почваме да се клепотиме здраво. Каза, че сигурно много бързо ще й мине и веднага щом това стане може да й се бие Пентаксим-а. Това, което много ме учуди е, че утре ще ни се обади да чуе как е Калина. Не вярвах, че все още има толкова загрижени хора/доктори. Е, това е, надявам се бързо да ни се оправи кожата  Praynig Сега отивам да се приготвям за концерта на Мила  Simple Smile и ще разказвам после.

# 73
Ние сме само на силикон- дали залъгалка, дали за шише. Тя не че Стефка предпочита биберон- майка й нали гърди има. Първата й бибка беше на Чико- капковидна, много си я харесвах, ама тя нещя да я сложи в уста. После си взехме на Нук, една с пчелички с физиологична форма- скосена , първата ни беше такава, но както съм вървяла още на другия ден като я купихме и съм я изгубила, после така и не можах да намеря същата- само с дръжка, а тя не е толкова сладурска. Ама ще го преживеем, така или иначе тя не е фен.

Калина е точно с тия на НУК. Тя си ги харесва и си ги смуче, а на мен са ми много сладки с тия пчелички и тревички  Laughing  имаме и с дръжка и без дръжка и съм много доволна, но тия без дръжката действително са по-сладките.

# 74
mila_pa, дерматолога какво каза, на какво се дължи това лющене на кожата, че и ние сме със същия проблем. Моето джипи ни изписа Линола фет, каза, че може би е алергична реакция към нещо. Вие с какво ще се мажете?

Общи условия

Активация на акаунт