Спят вече в легла и колички, МАРТенските ни звездички!

• 16 894
  • 280
  •   1
Отговори
# 120
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Бимба, Гери, изчервих се Embarassed Hug!

Уич, давай, сестро, в теб ми е вЕрата, 'щото аз изглупях в последно време, а речника ми се обогатява единствено с всички разновидности на "гу", "га", "ааа" и "уаааааа" във всичките им различни тоналности и вариации, а и нямам много за разказване, освен, че  отглеждам най-лошото дете, което някой някога е раждал. Нямам мира - ей го на сега пак мрънка, а на мен вече не ми се реве, а ми се пищи до прегракване. За Муцун няма въртеливи играчки над леглото, няма камбанки, няма активна гимнастика, няма шарени петна по леглото, чаршафите и т.н. - има само Муцуна, която трябва да се прави на маймуна целодневно, че да е щастливо, кротко и усмихнато дрисливото му гъзе. Е може ли, кажете ми - денонощно да съм над главата му, че да ми починат ушите от писъците му?! Нощем аха - аха е заспал и като навири главата нагоре като костенурка и се почва едно "гхуууу" - "Е на к'во гукаш бе, Александре?!" отговора е  - на дъската на леглото ooooh!. Като се сетя колко му се молех на това дете да пусне една усмивка, да загука, а сега ми се ще да не беше почвал, 'щото  когато най- малко искам да ми гука, той решава да пуска очарователни усмивки, на които майка му някак си все не може да устои и да гука ли гука на нищото. Върти ме на малкия си пръст и ме играе, както си иска, а е още само на три месеца пикльото - чудя се като стане на 3 години какво ще е и как изобщо ще оцелея дотогава?! Tired
Ходя на прибежки до тоалетната. Понякога се случва 2 часа след като съм станала да пишкам, пък това да си измия очи, зъби - забрави, в много от случаите става обедно време, докато сколасам да стигна до банята. Влизам там с бейбифон, че, ако почне да се захласва маминия да тичам гола по етажа и да успокоявам лигавия си син.
Та кажете ми , Бимба, Гери - това ли да разкажа в сладкия конкурс за "приказното" си майчинство и всички топли и нежни чувства, които ме обливат ежедневно, отглеждайки лигавото си дете?!

Фейс, приготви се Драганов да те разплаче почти, заради това, че момче си родила Peace

# 121
Уич, Нощем аха - аха е заспал и като навири главата нагоре като костенурка и се почва едно "гхуууу" - "Е на к'во гукаш бе, Александре?!" отговора е  - на дъската на леглото ooooh!.

Joy Joy Joy прави са, хващай се да пишеш есе  Joy Joy Joy

Фейс, приготви се Драганов да те разплаче почти, заради това, че момче си родила Peace
Що бе?

# 122
  • София
Здравейте! newsm03Днес бяхме на косултация! newsm53Вече сме 5400гр. и 59см. smile3521Биха ни първата ваксина Пентаксим...малката много плака newsm45,сърцето ме заболя!Ама мина и сега е по спокойна newsm68Предписа ни ...Зимафлуор за зъбите,каза че се пие 3 месеца(по 4 капки на ден) и 1 месец се почива,така до 2 години.Обривчето почти ни е минало newsm44!

# 123
Щото ще почне да ти обяснява колко бавно се развиват момченцата, колко са глупавички, страхливи и как ще си го гледаш в най-добрия случай до 30 години, ако не си го възпитала добре - доживот Joy. Как не трябва да го сравняваш с други бебета, особено - момиченца и всякакви такива подобни.

# 124
Щото ще почне да ти обяснява колко бавно се развиват момченцата, колко са глупавички, страхливи и как ще си го гледаш в най-добрия случай до 30 години, ако не си го възпитала добре - доживот Joy. Как не трябва да го сравняваш с други бебета, особено - момиченца и всякакви такива подобни.

Joy Joy Joy като имам предвид мъжете около мен - баща ми, мъжа ми /и не само/, изобщо няма да ме изненада. Joy На колкото и години да станат все хленчещи хлапета си остават. Joy

# 125

вярно е,така е!!!!!
наде, ти за твоя син ли пишеш, или за моя, или ги е правил един и същ 30-год.лигльо и двамата  Mr. Green

прави са момичетата /мерси за искрените комплименти  Embarassed/- хайде да им пратим по едно контра-есе за колирит на умилителните каки от конкурса  Twisted Evil твоето гледам е готово, аз аз днес съм особено противна и малко ми трябва

# 126
  • Пловдив Белащица
най-после и аз да се добера до форума.

исках да питам някои неща.

1. Колко често сменяте памперса, до кога се сменя на всяко ядене?
2. При всяка смяна ли мажете с кремче и с какво?
3. Как са като поредност ваксините, на какъв период? Има ли някаква ваксина в 4-ия месец?

# 127
# 128

3. Как са като поредност ваксините, на какъв период? Има ли някаква ваксина в 4-ия месец?
1-ако няма торта на 3-4 часа
2-не мажа с никви кремчета само при нужда и олио мажа сутрин и вечер
3-2,3,4 месец  има ваксини ДТК и полиомиелит 5 месец няча и после има 6 мисля за рубеола ама не съм сигурна

# 129
Пампите - на 3-4 часа също, обикновено преди хранене, обаче ако го пипна между крачетата и усетя че се е надуло желето - и по-често, щото ние да акаме не умеем, ама да пикаме - елате ни вижте, като коронния номер ни е да се напикаме и в ушите веднага щом махна мръсния памперс, преди чистия

За кремчетата - аз не го мажа с нищо  Embarassed обаче така се чувства най-добре. Още от самото начало му се белеше кожичката между крачетата и колкото по-мажех - толкова по-влажно и обелено и побеляло беше, спрях да мажа, то си изсъхна и така сме си, само с вечерното намазване, обаче аз си мажа по "бабешкия" начин - веднъж мас, веднъж зехтин и кожата ни е великолепна - не се бели, грапавее, съхне, корясва, зачервява - никакви проблеми, така че внушителната ни колекция козметика така и си стои неупотребена.

И да ви питам 2 неща:
някой носи ли ортопедични гащичкиThinking на нас днес ортопеда ни препоръча 1 месец да ги носим, щото нищо му нямало, ама му бил много силен тонуса, малко да се отпуснат мускулите, та мигом 20 лв хвръкнаха  Sad

За циците - мажете ли си ги и с какво - имам чувството че докато приключим тая работа с кърменето, дай Боже, дълго да продължи - ще мога вече да си ги загащвам  Blush , пък и на едната гърда са ми се появили едва забележими, но все пак, стрии, та така, помагайте ако можете моля

# 130

Памперса сменям когато се е подуло желето или е наакан, т.е. нямаме някакви часове или интервали.
При всяка смяна мажа с олиото на Бюбхен, а вечер или преди да се наака /щото го усещам обикновено, има някакъв режим/ с защитното кремче на Бюбхен /с цинка/. Но не го обичам много, щото му остава бяло в гънките.
Ако сте започнали ваксинирането през втория месец, както е по новия имунизационен календар, през четвъртия се падат ДТК+полио ІІІ-ти прием.

В 6-тия месец е ІІІ-ти прием хепатит.
От 13-ия - първата имунизация за паротит, морбили и рубеола.

# 131
  • София
Забравих да кажа че ни дадоха направление за ортопед.Казаха ни до следващата консултация да отидем,и ни препоръча Окръжна.Вие къде ги водихте на ортопед?

# 132
  • София
...Абе, я кажете, не е ли рано за зъбки? Щото се лигави като булдог, ... Thinking

и аз мисля че е рано но малката и тя се лигави

# 133
Да ви се похвалим-при нас напече едно вечерно слънце и ние беж на вън. Направихме си едночасова вечерна разходка, че то ако продължават тези дъждове колелетата на количките ни ще клеясат.

# 134
вярно е,така е!!!!!
наде, ти за твоя син ли пишеш, или за моя, или ги е правил един и същ 30-год.лигльо и двамата  Mr. Green
прави са момичетата /мерси за искрените комплименти  Embarassed/- хайде да им пратим по едно контра-есе за колирит на умилителните каки от конкурса  Twisted Evil твоето гледам е готово, аз аз днес съм особено противна и малко ми трябва
Ааааа, не Naughty! Тоя дет' е правил Муцун е на 27 и е по-бетер от сина ми ooooh!, ама добре, че ходи на работа и повечето време го няма, 'щото щях вече да съм на антидепресанти.
За есето - ми да ти кажа навитак съм, ама ще изчакам "вдъхновението ми" да ме поизнерви още малко (излиза, че още не е, ама това сигурно, 'щот съм корава кака), да ми се качи съвсем на топ-а на главата и тогава ще седна да ви доразкажа...

Последна редакция: ср, 23 май 2007, 19:31 от Муцуна

Общи условия

Активация на акаунт