Пак това паническо разстройство!

• 203 073
  • 791
  •   1
Отговори
# 135
Рени , защото ме е страх , че ще получа панически пристъп по пътя . Embarassed

# 136
  • Linz
Рени , защото ме е страх , че ще получа панически пристъп по пътя . Embarassed
С конкретна случка ли е свързан този страх? Ако смениш превозното средство?
Мен когато ме беше страх от пристъп- получавах (след антидепресантите не ми се е случвало).

Последна редакция: пт, 20 юли 2007, 17:35 от Рени

# 137
Получавам два пъти - на път ,много кофти кризи .Ще пробвам да се успокоя със сиропа - мента ,глог и валериян .Ако не ще  пия един транксен и това е .

# 138
  • София - Варна - Бургас
Хора ,тази вечер пътувам за морето - треса се от нерви .Имам транксен и се чудя - да пия или да не пия .. Tired

- Ако ти шофираш - в Никакъв случай!!! но ако ли не - по-добре пий една ..... водка за отпускане!  Laughing

# 139
И аз се вписвам при вас с ПР.Все още не успявам да преодолея стаха си,че ще припадна ако се возя в рейс или в препълнена маршрутка или ако се редя повече от минута на опашка в супермаркета.Много трудно преживях първите пристъпи и онова особено чувство,че умираш от задушаване SadПих сероксат и ривотрил продължително време и имаше ефект,но след като ги спрях.....страхът отново се появи ooooh!Сега пътувам само ако има някой с мен,но не и сама.Защото ме успокоява мисълта,че дори и да припадна ще има някой,който ще е с мен и ще ми помогне по някакъв начин.Много ми е трудно и не се чувсвам пълноценна.Пристъпите спират,но страхът no newsm25 newsm77

# 140
до преди две години незнаех какво е ходене по лекари (освен за някакви дреболии).през септември 2005г. майка ми-иначе здрава,енергична,силна жена-получи инфаркт,после инсулт,междувременно се оказа че има белодробна емболия,исхемична болест на сърцето и куп други такива.от тогава "дръпнах" и аз назад:започнаха депресии,сълзи,страх,всяка болежка за мен беше симптом на болест (така поне си мислех).минах през компютърна диагностика,скенер,кардиолог,гинеколог...всички казват че съм здрава.и въпреки това в главата ми все се промъква мисълта,че може да ми се случи нещо лошо (в здравословен план) и да не мога да си изгледам детето-това ме ужасява!не исках да прибягвам до хапчета-това е най-лесно.започнах с билкови чайове-традиционните успокояващи български билки;достатъчно време за релаксация-когато усетя че имам нужда от почивка,зарязвам всичко и си почивам.мисля че помага Grinningчовек понякога трябва да бъде егоист,да се съобрази със своите нужди в точно определен момент.така че въпреки всички специалисти(лекари),медикаменти и терапии,които се предлагат,човек трябва да промени отношението към самия себе си,за да вървят нещата напред,и то положително!!!успех на всички Wink

# 141
Случайно попаднах на тази тема и я прочетох цялата.
За мен всички вие сте едни здрави и красиви хора, съвсем нормални.
Всеки човек се страхува от нещо, но явно има хора при които страха надделява в определени ситуации.
Аз един ден се прибирах от работа, в най-горещия ден. Слънцето направо ми изгори главата, устата пресъхнала, пулса бързичък...Но си викам :баси жегата, чакай да прибягам до сянката. Пих една вода и по живо по здраво се прибрах. Няма от какво да ме е страх.
Та си мисля да ви кажа, като ви хване някъв страх си кажете:Очаква ме страхотен ден. Усмихнете се!

# 142
Здравейте
Чак сега видях че Бръмбаронка и Александър сте ми отговорили. Всъщност личната ми лекарка ме изпрати на психиатър най-напред. Тя ми сложи диагноза паническо разстройство и изписа антидепресанти. Една седмица след като ги пих станах още по-зле. В началото не можех да си поема дъх от време на време, а след тази една седмица не можех да дишам през цялото време и отидох пак при психиатърката. Тя тогава ме изпрати на кардиолог, откриха ми пролапс на митралната клапа и незабавно трябваше да спра антидепресантите и да започна бета-блокери. Пулса и съответно дишането ми се отравиха за 3 дни. Кардиоложката и психиатърката направиха една среща и решиха, че въпреки че си имам паническото разстройство, за мен е по-добре да не приемам антидепресантите, защото страничните им ефекти ми влошават тахикардията, независимо от първоначалната причина за нея. Аз пък в последствие открих информация че често паническото разстройство е само симптом на пролапса на митралната клапа. От опит знам, че антидепресантите не ми помагат, а бета-блокерите - да. Аз също не искам да ги пия за дълго време, защото те пък имат други странични ефекти, но в момента пак се налага да ги взимам, за съжаление. Правила съм преди време 2-седмична иглотерапия и масажи, които ме отърваха от проблема за около 3 години. Сега се опитвам да си уредя 2 седмици свободно време, за да повторя иглотерапията. Сигурна съм, че ще има пак ефект. Не се бях замисляла за хомеопатия, ако този път не помогне иглотерапията, ще пробвам.

# 143
http://www.artofliving-bg.org/c_AOL1.php това е невероятен курс. Може да освободиш стреса и съм убеден, че ще премахне проблема наречен панеческо разстройство.

# 144
Здравейте,искам да споделя моето мнение по въпроса.Аз още не съм майка но от три години изпитвам тези въпросни страхове и пристъпи на паника.Получи се след едно натравяне с лекарство,последвано от много високо кръвно че дори и халюцинации...Страховете не са постоянни-на периоди са-при мен обикновенно привечер и особенно през есента.Не съм ходила на никакви лекари и не съм пила никакви успокоителни освен глог,мента и валериан и трябва да ви кажа че осъзнавам че за това никой и нищо не може да ми помогне освен аз самата.Иска се силна воля,търпение и особено някакво занимание.Забелязвам че когато имам работа въобще не се сещам дори да мисля за страхове.Моя съвет е да не се тъпчете с никакви лекарства от които само се чувствате още по зле.Имайте вяра и се молете!На мен само това ми помага.Съпричастна съм с всички които имат този проблем,защото доскоро и аз си мислех че съм единствената.МОЛЯ ВИ-бъдете силни и имайте повече вяра!!!Успех на всички!!! thumbsup

# 145
  • София
Аз все още не мога да се преборя с проблема,но от сърце желая на всички успех!  bouquetПиса ми едно момиче,на което се опитах да отговоря
jtshterionova,ако това е темата,която си чела,моля те,изчисти си кутията!Отговарях ти няколко пъти,но е пълна и не можеш да ми получиш отговора.

# 146
Здравейте,
Попрочетох малко темата и реших да напиша някой и друг ред и да споделя моя опит по въпроса, дано да помогна на някого Wink
Поне според мен е доста погрешна практиката паническо розстройство да се лекува с антидипресанти(а при нарълно здраво сърце и с Бета-блокери), това най-често спасява положението на момента, но самият проблем си остава и никога не бива преодолян
Аз самият имах панически атаки, доста тежки при това, губех тотално контрол над тялото си, нервната ми система просто изключваше на моменти, пулсът ми беше постоянно в границите 100-120(при 55-60 нормален пулс при мен, бил съм спортист), имах почти постоянно главоболие, губене на равновесие...
страхувах се да излизам, да се виждам с хора, а за капак на всичко, когато атаките бяха най-силни ми се наложи и да замина в командировка което задълбочи нещата
Лекарите ми бяха предписали антидепресенти + бета блокери и в началото ги пиех и донякъде замазвах положението, но в повечето случаи се чувствах като пацал, побъркваше ме мисълта, че ставам зависим от лекарства предназначени за лекуване на сериозни заболявания, и които аз ползвах просто да елиминирам някакви симптоми без да премахна същинския проблем
постоянно се самонаблюдавах, нямаше и секунда в която да не мисля за това как се чувствам на момента
Това което научих след доста четене на литература по въпроса е, че единственият начин човек да преодолее положението напълно е да се научи да диша правилно... да, паническите атаки не са нищо повече от последица от така нареченото хипервентилиране вследствие на стреса
Не е достатъчно единствено самовнушението, спортуването и елиминирането на стреса, да, те са необходимост, но не водят до пълно излекуване
В интернет има доста материали по въпроса, за това как да преодолеем anxiety/pannic attacks чрез правилно дишане и упражнения свързани с дишането, прочетете и ще нучите доста интересни неща Wink
И помнете - разчитането на антидепресанти е безумие!(поне според мен, аз не съм лекар все пак, може и да греша)

# 147
само да допълня към предния си пост, че имах ПР малко повече от 2 години
след като започнах да овладявам състоянията на паника с дихателни упражнения и вподледствие успях да накарам тялото си несъзнателно да "диша правилно"(diaphragm breathing) всичко отшумя
интересен е и фактът, че  когато изпадах в състояние на паника и пулсът ми стигаше 120, след овладяване на състоянието с дишане, той се стабилизираше веднага на около 60
даже и в момента като изпитам силен стрес и главоболие отделям 10-15 минутки, в които правя дихателни упражнения и всичко се нормализира

при всички случаи е хубаво да се приемат и малко витамини и хранителни добавки, когато човек е изложен на голям стрес
специално витамините, за не много дълъг период от време, защото някои от тях са токсични
Магнезий и Цинк
Витамин Ц
Б-комплекс
Омега-3 - може да се приема всекидневно и има доста положителен ефект за здравето

пиенето на достатъчно количество течности също е много важно - около 2 литра вода на ден

и разбира се - всекидневни спортни занимания и положително мислене!!!

Последна редакция: пн, 26 май 2008, 12:56 от tonito25

# 148
  • София
Момичета аз имам един въпрос, какъв специалист може да диагностицира нервно вегетативна дистония ?

# 149

интересен е и фактът, че  когато изпадах в състояние на паника и пулсът ми стигаше 120, след овладяване на състоянието с дишане, той се стабилизираше веднага на около 60

на кръвното налягане и кръвната zахар как се отраzи?

може ли блиzък да помогне на човек в подобно положение и как?

Общи условия

Активация на акаунт