ГРАДИНАРСТВО-моето хоби! 2

• 135 428
  • 567
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Да питам, на коя година японската дюля дава плод. В съседния двор на село има такава, даже две, доста са големи, но откакто имаме мястото, вече 2 години, не съм видяла плод. Освен да е някакъв див вид, защото има и бодли, доста големички. Аз от издънка си захванах, но още не е цъфтяла.

Далиите кога се вадят, моите още цъфтят.

# 376
Я, пак да преговорим - кога ще садим луковиците на пролетните цветя, newsm78

И да добавя към въпросчето - може ли на откритата тераса да оставя саксиите със засадените луковици  newsm78 (нарциси и зюмбюли) или на остъклената  newsm78

# 377
Постави ги на открито - доколкото знам луковиците имат нужда от минус температури.

Ето и снимки на декоративната дюля, не са хубави, защото уж се врях из бодлите, но нищо не стана. Но храста продължава да цъфти и е напъпил като напролет. Тази на майка ми, започна още на първата година да цъфти и да връзва. Нито някой я плеви, нито я полива. Расте си както си иска.

# 378
  • София
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=134783

Ето тук, първите три снимки са храстите дюля. LaDolce, казваш че боде, значи и твоята има бодли. Само гледам, че листата се различават, моите бият на червено. Дали е същото?

# 379
Да, има много бодли. Но иначе изглежда същото по снимките, може би и на тукашното ще му почервенеят листата, не знам  Thinking.

# 380
Много Благодаря
 newsm51

Започва да плододава още на 3-та г. ако е от по- нискорастящия вид. Повечето имат бодли

А от къде са снимките?

Утре ще пиша повече.

# 381
На декоративната дюля? От градината на майка са.

# 382
  • София
Теди, моите са от с. Веринско, близо до Ихтиман.

# 383
Здравейте   събирам идеи  за   жив плет     височина  2-3 метра   може и  около  два  да достига   предпочитам снимки  да давате  колебая се дали  да е  цьфтящ или    вечно зелен  Laughing.Който има такъв да пише и да каже  кое  е по добро   .. и по красиво   очаквам  вашите предложения   bouquet

# 384
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Лигуструма расте по 2 метра и повече , но има и нисък и висок, до колкото си спомням ... вечнозелен, но и цъфти с едни подобни на люляка цветни туфи, но много малки и бели, а на есен има плодове, малки и черни, които мисля, че са отровни ... цвета мирише хубаво

# 385
Да  и на мен  ми харесва  Лугуструма   ще  видим какъв  цвят  ще  избера  ... все още не сьм се решила  тк .... е за доста голяма  площ.. Hug

# 386
И на мене най - ми харесва Лигуструм (не знаех, че се казва така на бг.) но много често трябва да се реже. Поне 4 пъти в годината, за да изглежда поддържан и хубав.

# 387

И да добавя към въпросчето - може ли на откритата тераса да оставя саксиите със засадените луковици  newsm78 (нарциси и зюмбюли) или на остъклената  newsm78

На остъклена не съм пробвала, но на открита тераса до Варна  Wink  - замръзват със сигурност.

# 388
Aз ги засадих на 3-ти, сложила съм ги в мазето, обаче май е прекалено топло там, та мисля да ги преместя в гаража newsm78.Само фрезиите ги държа на балкона.Останаха ми още доста от лалета, кокичета и минзухари, сега ще експериментирам с тях Grinning

# 389
  • София
Момичета, бихте ли ми помогнали с разяснение, как се отглежда Ficus Ginseng

Общи условия

Активация на акаунт