ГРАДИНАРСТВО-моето хоби! 2

• 135 364
  • 567
  •   1
Отговори
# 435
Коледната звезда направо я изхвърлих. Имам една стара, която така и не почервенява, но ме е жал, да я изхвърля, та за да не допусна подобно нещо - новозакупената тази Коледа я изхвърлих. Май, не помогнах със съвет.  Embarassed

Разсад имам само на сакъзчета, който с малки изключения върви добре. От семена нямам нерви, да правя разсад, а и резултатът не е сигурен - купувам готово.

Т.к. снегът се постопи при нас - успях, да си огледам розите под буркани, които засадих миналага година. Оцеляли са!
Peace

# 436
Да заповядай, но сигурно вече си ги разглеждала  Hug

http://tedym.multiply.com/photos/photo/8/4

Повечето цветни петна са от азалеи в алпинеума  bowuu

newsm10 страхотни са, направо ми напълниха душата, как си мечтая за едно такова кътче да си имам

# 437
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Кога се подрязва живия плет ? Време ли е ?

# 438
Аз нямам жив плет, но съседите го режат след Трифон Зарезан до средата на март в зависимост от времето навън.
При нас април е много сух и влагата от растенията се изпарява бързо през отрезите.
Пробвала съм само с рози, но след това или изсъхват, или правят рехава листна маса и анемичен цъфтеж.
Наблизо имаме и градински център, но в момента не работи.  Есента бяха казали, че ще отворят пак февруари.
Ако на 1-2 февруари някой се появи там, ще ги питам и ще дам инфо допълнително.

# 439
Благодаря ти ...

# 440
Позагубих се малко, но вече съм тук
Радвам се, че съм ви доставила малко радост, макар. че снимките не са много хубави - в действителност - азалеите са невероятни (но цъфят само през пролетта). Алпинеума е дело на моите родители - аз само мъкнех "китки" откъдето "сварех"  Whistling... трудно ми беше докато ги убедя да си имаме външна азалея , но сега са им големи фенове и не само те  Peace

А как ви красоти открих тук :Градината - идеи и решения http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=255404.0

secretgarden ,
рано е още за подрязване , когато започне да се развива (да пукне пролетта) и например да няма опасност от измръзване.... при нас още е снежна зима.

# 441
Здравейте, дами!
искам да попитам дали някой е виждал да се продават луковици на кокичета? или пък направо кокичета в саксия?
от скоро имам двор на разположение и много искам да посадя кокичета, днес бях там, и видях, че има само една мъъничка туфичка....

# 442
Когато прецъфтят можеш да  разсаждаш туфата -  за 3-4 години ще се размножат.
Луковици на кокичета не съм виждала да продават, а за отглеждането в саксия - не съм пробвала и незнам какъв е резултата.

# 443
Питам, понеже имам календар от списание къща и градина и там пише, че януари се подрязва живия плет  Grinning ...

# 444
Имам едно мъничко кокиченце в градината, което аха-аха, да цъфне! bowuu
Хваля се, т.к. след голямото вадене и връщане на луковици лани, си мислех, че съм си затрила кокичетата, които и без това са малко. Crazy

Идеята кокиче в саксия ми допадна много като за офиса ми, но и аз не съм виждала, да продават, а тепърва да се садят така, мисля че е крайно късно! Thinking

# 445
Здравейте, дами!
искам да попитам дали някой е виждал да се продават луковици на кокичета? или пък направо кокичета в саксия?
от скоро имам двор на разположение и много искам да посадя кокичета, днес бях там, и видях, че има само една мъъничка туфичка....

Днес видях да се продават луковици на кокичета в магазина на Сортове и семена, на Женски (близо е до църквата и посока Лъвов мост) - 10 бр за 3.80лв. а там където едно време продаваха цветя, а днеса е градинка - има магазинче в което продаваха и цъфнали кокичета в чашки от кафе (собствено производство)

# 446
ееей, Теди, благодаря ти!

# 447
Lois,
За нищо....
можеш да се разбереш и с някоя баба на село - да ти даде някоя туфа - ние така си ги преместихме от селската в градската къща - на село няма кой да им се радва и ги преместихме заедно с пръстта, когато бяха напъпили - нищо им нямаше  Peace може и най- добре се прихващат, когато прецъфтят - разделяш ги на малки туфички - след няколко години ще се радвате на големи туфи.
Не ми остана време да проверя в L2 company (Оранжерията до БАН - на 4- километър)  - там също може да има  и то на добри цени, но аз лично те съветвам да си вземеш - не от Холандския внос - по лични наблюдения в повечето случаи се продава болен - заразен материал и се получава ефекта "купи си пак", а от Бабите  Hug

secretgarden,
 сега си купих едно списание в което е описано на достъпен език кога, как и защо се подрязват храстите - като успея да го сканирам ще ти го изпратя.  Hug

# 448
Мерси Теди, няма нужда да сканираш, само кажи кога се реже  Hug

# 449
  • София
Момичета, не знам дали въпроса ми е за тук, ако не е моля да ме насочите към правилната тема. Имаме двор зад къщата, който с мъжа ми решихме миналата година да направим на поляна със трева и по краищата да посеем трева с японски цветя /такъв сорт трева намерихме/. Е да, ама се озорихме много. Много бурени, много празни места, въпреки, че посяхме както пишеше. Да не говоря за камъните, които колкото и да махаш, пак избиват. Стана хубаво въпреки всичко, с шатра в края, а и японските цветя бяха страхотни, поне тях насяхме както трябва. Искаме хубава, гъста трева,  да тича детето на воля. А пари за озеленители не можем да отделим тази година. Имате ли идея как да си направим хубава полянка.
Да допълня само, че имаме и овощни дръвчета, под тях също насяхме от тревата с японски цветя.

Общи условия

Активация на акаунт