ГРАДИНАРСТВО-моето хоби! 2

• 135 411
  • 567
  •   1
Отговори
# 420
Уаааууууу! Shocked

Жестоко ти завидях! Blush

Напролет да покажеш снимки! Peace

# 421
Може ли някой да ми отговори защо посадена преди 5 години глициния не цъфти? Израстна доста голяма, но много искам да видя и цвят, освен листа! Посадената по същото време текома цъфна едва това лято доста скромно. Става въпрос за София-град. Моля, споделете вашия опит с тези две растения.
Всичко друго в двора вирее много добре.

# 422
# 423
  • Bristol
ЗДРАВЕЙТЕ!!
ЕДИН ВЪПРОС ОТ "ПИШМАН" ГРАДИНАРКА, НО ПЪЛНА С ЕНТУСИАЗЪМ:
ЗАСЯХ ТРЕВНА СМЕСКА В КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ, ТРЪГНА ДОБРЕ, НО НЕЗНАМ ДАЛИ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ НАПРАВИ ПЪРВО КОСЕНЕ В КРАЯ НА ЕСЕНТА ИЛИ ДА СЕ ИЗЧАКА.?
На инструкциите на моята пишеше, да се коси, когато достигне определена дължина. Аз я окосих веднъж, бих я подрязала и втори път, но тук вече е прекалено влажно, не мисля че ще й се отрази добре.

# 424
Здравейте аз не съм от опитните цветарки но пък си ги обичкам растенията отскоро се сдобих с едно цвете което не знам как се казва а и от там и как се гледа а е много красиво ето снимката му http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=GALLERY_IMAGE&IMA … =890&TYPE=ALL
моля ви за помощ   Praynig

# 425
И аз искам да попитам нещо.Дървото Acer palmatum Ozakazuki, може ли да расте в България при нашите зими?Благодаря предварително.

# 426
Тedy как се казва растението на снимка DCAM0490.JPG в твоя албум "Моят Алпинеум".

# 427
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
И аз искам да попитам нещо.Дървото Acer palmatum Ozakazuki, може ли да расте в България при нашите зими?Благодаря предварително.

http://www.gradinata.bg/index.php?plant=14

http://www.zeleno.bg/?action=view&productid=294

# 428
Честита Нова Година!!!
Да сте живи, здрави и с много късмет!  Hug newsm67  Gift
Тedy как се казва растението на снимка DCAM0490.JPG в твоя албум "Моят Алпинеум".

Азалея - градинска, много е по- хубава в действителност (на снимката е ужасна). Цъфти по-рано от другите азалеи в къщи (двора) заедно с минзухарите и ранните лалета. Взела съм си я от София Бул. "Черни връх "182(май или 180). с цена около 15лв. Това което съм си взела от тях - всичко си оцелява ! Те са "Първи частен разсадник за рододендрони". Не стават високи - 50-60см, но се разстилат настрани, когато се засаждат в дупката се слага задължително торф или иглолистна почва (обичат да им е киселко Simple Smile , студоустойчиви са !

# 429
  • София

Азалея - градинска, много е по- хубава в действителност (на снимката е ужасна). Цъфти по-рано от другите азалеи в къщи (двора) заедно с минзухарите и ранните лалета. Взела съм си я от София Бул. "Черни връх "182(май или 180). с цена около 15лв. Това което съм си взела от тях - всичко си оцелява ! Те са "Първи частен разсадник за рододендрони". Не стават високи - 50-60см, но се разстилат настрани, когато се засаждат в дупката се слага задължително торф или иглолистна почва (обичат да им е киселко Simple Smile , студоустойчиви са !

Може ли линк, че се заинтригувах  Grinning

# 430
 Благодаря ти Тedy.Беше много изчерпателна.Аз съм от Бургас, но съм чувала за този  разсадник.Преди много време си купувах списание "Градина"  newsm78("Зелен рай"), там често го споменаваха.

# 431
Да заповядай, но сигурно вече си ги разглеждала  Hug

http://tedym.multiply.com/photos/photo/8/4

Повечето цветни петна са от азалеи в алпинеума  bowuu

# 432
Имам въпрос за Коледната звезда.След като прецъфти почива ли?Трябва ли да е на тъмно ?

# 433
  • София
Теди, цветята ти са толкова красиви, не могат да ми омръзнат да ги гледам Simple Smile

# 434
  • БГ
Привет момичета!
Подготвяте ли разсади и на какво?
Аз купих семена на петунии, кобея и лобелия и мисля да ги сея сега, дали ще стане  newsm78,
обикновено ги сея март или април,но сега искам по рано.

Общи условия

Активация на акаунт