ГРАДИНАРСТВО-моето хоби! 2

• 135 355
  • 567
  •   1
Отговори
# 450
  • София /Абсурдистан
Момичета, не знам дали въпроса ми е за тук, ако не е моля да ме насочите към правилната тема. Имаме двор зад къщата, който с мъжа ми решихме миналата година да направим на поляна със трева и по краищата да посеем трева с японски цветя /такъв сорт трева намерихме/. Е да, ама се озорихме много. Много бурени, много празни места, въпреки, че посяхме както пишеше. Да не говоря за камъните, които колкото и да махаш, пак избиват. Стана хубаво въпреки всичко, с шатра в края, а и японските цветя бяха страхотни, поне тях насяхме както трябва. Искаме хубава, гъста трева,  да тича детето на воля. А пари за озеленители не можем да отделим тази година. Имате ли идея как да си направим хубава полянка.
Да допълня само, че имаме и овощни дръвчета, под тях също насяхме от тревата с японски цветя.
Имам приятелка, която си реши същият проблем като пося в двора детелина. Стана много красив и плътен зелен килим, при това не изисква специална поддръжка.

# 451
  • София
Благодаря за отговора, много ми помогна, написах в гугъл "Детелина" и едно от попаденията е ТОВА

# 452
  • Банкя
време ли е да се сеят петуниите?

# 453
Благодаря за отговора, много ми помогна, написах в гугъл "Детелина" и едно от попаденията е ТОВА

Детелината за мен не е добро решение за двора. Тревна смеска "Стадион " и пр. е доста по-добре. Нашата детелина я морим с препарат против плевели.
Да те питам, вие сетихте ли се преди садите да прекопаете, да минете с гребло за да махнете камъните? И още, като посяхте семената покрихте ли ги с найлон, да не ги изкълват врабците? Ние тук си имахме на ята.
И мнооооого се полива.

време ли е да се сеят петуниите?
Аз имам много неуспешни опити да хвана петунии от семе. За това всяка пролет ходя до "Дружба" в "Плантава", пазарувам си разсад и после имам разкошни сандъчета.

Последна редакция: нд, 03 фев 2008, 17:14 от superslavy

# 454
  • София
superslavy, прекопахме даже два пъти, после, както пишеше на опаковката на тревата, минахме с гребло, махахме камъни в продължение на близо 2 седмици и гадини все едно никнеха, да не казвам пък и колко пирони извадихме, така и не разбрахме откъде са дошли. После като ни се видя почистено от камъни посяхме тревата и отъпкахме с дъска отгоре, за да ги покрием добре. За найлон не помня дали пишеше на опаковката, но не сме слагали. Но пък и врабци нямаме много. А пък поливахме всяка вечер и махахме плевелите. Единственото хубаво нещо в махането на плевелите, е че изкарваш лошотията, набрана през деня. Но мисля и че ужасно горещото лято миналата година ни изигра лоша шега. Поливаш вечерта, а до обяд на другия ден слънцето е изсмукало всичко и тревата пожълтява.

# 455
Отглеждал ли е някой арония? Моля, ако някой е садил и отглеждал някакви по-бързорастящи храсти и съответно от къде да намеря, да сподели!
Благодаря!

# 456
А пък поливахме всяка вечер и махахме плевелите. Единственото хубаво нещо в махането на плевелите, е че изкарваш лошотията, набрана през деня. Но мисля и че ужасно горещото лято миналата година ни изигра лоша шега. Поливаш вечерта, а до обяд на другия ден слънцето е изсмукало всичко и тревата пожълтява.
Значи може да е от тревната смеска (некачествена) и от поливането.... Давай на ново към април.

# 457
Отглеждал ли е някой арония? Моля, ако някой е садил и отглеждал някакви по-бързорастящи храсти и съответно от къде да намеря, да сподели!
Благодаря!

Voodoo,
отглеждането на Арония , за декоративни цели ли ти е - ако да самотрябва да имаш в предвид, че не трябва подпочвените води да са на по- малко от 1.5м под земята - иначе не е нищо особено отглеждането й, а иначе - киселият трън - е много бързо растящ и бодлив, Хеномелес, туите, спирея - има много видове за какъв район .... колко високи искаш да са  Hug

А пък поливахме всяка вечер и махахме плевелите. Единственото хубаво нещо в махането на плевелите, е че изкарваш лошотията, набрана през деня. Но мисля и че ужасно горещото лято миналата година ни изигра лоша шега. Поливаш вечерта, а до обяд на другия ден слънцето е изсмукало всичко и тревата пожълтява.

много плевене и почистване от камъните се иска - поне през първата и втората година, а за тревната смеска - сигурно не й е понесла жегата, напролет - пак - дано тази година да е по- балгосклонна към вас  Flutter

# 458
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
добро утро,

някой да е правил спирала за подправки? newsm78

ако някой е правил да сподели подробности.
ето TYK   има снимка на една спирала, която още не е засята с подправките, но се вижда идеята.

# 459
  • София
Първото кокиченце в градината

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=216292

не мога да не се похваля

# 460
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Супер е  Hug ...кипарис ли расте над него ?

Аз имам много кокичета вече , че и минзухар се е показал, но не е цъфнал, естествено

# 461
  • София
Беше кипарис, но изсъхна. Целия окапа. И моите минзухари са наболи, нямам търпение да цъфнат Grinning Видях, че и лалетата също са тръгнали.

# 462
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Беше кипарис, но изсъхна. Целия окапа. И моите минзухари са наболи, нямам търпение да цъфнат Grinning Видях, че и лалетата също са тръгнали.

Ехааа, аз нямам помен нито от лалета, нито от минзухари, а набодох 20 лукувици на есен ...дано да покарат, защото са холандски

# 463
  • под тепетата
Аз също засадих през есента в кофички от мляко 6 луковици -на лалета и на зюмбюли.Държа ги вън на двора,забучени в земята.Направих го с цел да мога да ги внеса по някое време и да цъфнат март месец.Видях вече,че едната е подала връхче.
 Та въпросът ми е -да ги внасям ли ,та за 8 март да цъфнат? Работя в ДГ и вътре е топло и светло.

# 464
[quote

Voodoo,
отглеждането на Арония , за декоративни цели ли ти е - ако да самотрябва да имаш в предвид, че не трябва подпочвените води да са на по- малко от 1.5м под земята - иначе не е нищо особено отглеждането й, а иначе - киселият трън - е много бързо растящ и бодлив, Хеномелес, туите, спирея - има много видове за какъв район .... колко високи искаш да са  Hug

[/quote]

Благодаря за отговора! Търся както по-ниски, така и по-високи, ще се опитам някакси да ги аранжирам, но определено не ми се ще да ги чакам да растат дълго. Мястото е близо до София, нито много студено нито топло, но е доста влажно.

Общи условия

Активация на акаунт