Отговори
# 90
Благодаря, Констанс!
Сега се сетих нещо от една лекция на 9 месеца. казаха след 6-тия месец да спрем да си мием гърдите със сапун, т.е. за тях си било достатъчно от тялото, което се стича.
Освен това тази моя приятелка много я стреснали с този мастит и я пратили на хирург. Тя обаче открила в интернет, че физиотерапия помага. Някакъв апарат, който се казва радар и разбива бучици при по-възлести гърди. Моите по принцип са възлести и си мисля, че би било добре да отида. Но сигурно ще го направя чак, когато родя.

# 91
  • София
Аз сега се прибирам мами Simple Smile нали бях на гости на една малка бебка на 15 дни Heart Eyes много е сладка и сега като я видях и ми се прииска още по бързо да минава времето и да си гушкаме нашия беболинчо Hug

Елхичка мила,звънни на лекаря ти и го попитай по подробно какво е имал в предвид това че шийката никаква я няма и какво да правиш в случая? И бъди спокойна не се шашкай  HugПочвай си повече!

Жужка радвам се че всичко при теб е добре Simple Smile Аз много се чудех дали да ходя пак на ФМ и май май няма да ида,то нали било хубаво  между 30-32 седмица а ако се обадя сега то няма да има часове скоро! Confused

Беличка радвам се че и при теб всичко е наред! HugСамо така! Peace

Оп Франито и ти все такива новини да казваш добри! Hug

Констанс мила много се радвам,че и вие сте добре! Hug

На мен кръв и урина ми е взимана 2 пъти до сега по направление на моя лекар и 1 път сама си отидох до лабораторията да си дам! Сега като бях на консултация и на мен ми казаха че понеже ми са правени изследвания в края на април и са били добре не е нужно и че на 07.06. като съм пак на консултация ще ми направят всички нужни изследвания за обменната карта  Peace ма не знам то не е ли рано 31 седмица за тази карта newsm78

Поли-Моли не се ядосвай с тея лекари,само си вредим на нас  и бебоците ни! Аз много мислеих за Токуда в началото но ме убедиха са се спра на Тина Киркова,Шейново или МД та аз най-накрая с триста зора избрах ТК,все пак това са специализирани болници.... но пък не  е казано че и там няма такива неща!      

Аз и днес съм самичка и вече не издържам но поне се оказа,че е за последна вечер Simple Smile моя утре късно вечерта ще си е в БГ Party Heart Eyes Чакам да ми се обади за да ми каже кога ще пристигне Simple Smile

Оп ..... Crazy забравих още нещо Simple Smile на мен до сега ми е правен един вагинален преглед като доки ми каза: Да видя състоянието на шийката newsm78 не болеше но не беше и приятно като всеки друг вагинален преглед и тогава ми взеха и секрет! Сега не знам за обменната карта дали ще ми взимат пак секрет и доколкото знам...... секрет се взима и в началото на 9 месец за да се види ако има нещо да се лекува преди бебо да се роди!

# 92
  • ГОре на черешата...
Тиги, и аз съм патила. Нещата, които ме спасиха -
да сложи една тенджера да заври вода и да се надвеси с гърдата над парата и да цеди във водата кърмата.
Магданоз, нарязан на едро, също се слага да заври, отцежда се, слага се на кърпа и се налага на гърдата. Сменя се често. Важното е /явно има повече кърма/ след всяко кърмене да доизцежда малко, за да не остава много кърма в каналите и да не се запушват. Колко е голямо бебчето? Като поотрасне ще я изсуква и проблема ще се реши, но много е важно бързо да се овладее положението, за да не развие мастит.
ако трябва цяла нощ някой да й прави тези компреси и да седи над парата.
Успех!

# 93
  • София
После ще ви разкажа едно смешно нещо, което каза, мъжа ми вчера във връзка с бебето и секса, ама сега имам бърз въпрос. Дали можете да помогнете. Моята приятелка направи мастит на едната гърда. Ходи на физиотерапия и се оправи. Сега пак е вдигнала температура и май и се подува другата гърда. Някоя мама може ли да даде съвет. Цеди се и си прави копреси, а той реве ли реве и тя е сама в другия край на София. А аз съм пълно безполезна:((((
Сега като гледам как се ядосвате на ЖК-то все едно се връщам 2 седмици назад. Аз от яд така си направих черни мисли. Да вземем да се доверим и да пием по една ракийка за успокение. Е, ракийката само мислено, моля
Тиги,и от мен един начин да се отърве от мастита твоята приятелка.На болната гърда се слага обезсолена студена извара,това се прави след кърмене или след като се е изцедила хубаво.С компреса се стои 30 мин.На мен само това ми помагаше.

# 94
После ще ви разкажа едно смешно нещо, което каза, мъжа ми вчера във връзка с бебето и секса, ама сега имам бърз въпрос. Дали можете да помогнете. Моята приятелка направи мастит на едната гърда. Ходи на физиотерапия и се оправи. Сега пак е вдигнала температура и май и се подува другата гърда. Някоя мама може ли да даде съвет. Цеди се и си прави копреси, а той реве ли реве и тя е сама в другия край на София. А аз съм пълно безполезна:((((
Сега като гледам как се ядосвате на ЖК-то все едно се връщам 2 седмици назад. Аз от яд така си направих черни мисли. Да вземем да се доверим и да пием по една ракийка за успокение. Е, ракийката само мислено, моля
Тиги,и от мен един начин да се отърве от мастита твоята приятелка.На болната гърда се слага обезсолена студена извара,това се прави след кърмене или след като се е изцедила хубаво.С компреса се стои 30 мин.На мен само това ми помагаше.

Да, подкрепям метода с изварата, него го забравих

# 95
Цитат
Ирра, радвам се, че се обади от дома. Аз се сетих, че явно в сряда са те вкарали в болница и не смеех дая питам. Радвам се, че сте закрепили положението. Нещо по-особено правиха ли ти? Аз се чудя дали там освен лежане и същите лекарства, но под формата на инджекции нещо друго правят????
И аз вчера бях с много стегнат корем. Явно нещо денят не ми се беше отразил добре! Сега се поразходих малко под дъжда и съм по-свежа

И аз се радвам че съм си вкъщи вече,повече никога не искам да стъпвам в тази болница,родилното там е под всякаква критика,другите етажи ремонтирани на Окръжна,а където са малките бебоци абсолютно нехигиенично и мизерно,но какво да направя като лекарката ми етам работи,не мога сега да я сменям,пък и тя е добра.
Иначе вливаха ми системи с абокад в ръката за задържане май беше лекарството кортизон,даваха ми папаверин на таблетки и всеки ден по три пъти служат тонове на бебко и ми му правят записи на сърцето. Също така пак ми пуснаха пълни изследвания за общото ми състояние,сега са ми предписали диаспорал 300-магнезий,неоренал и полижинакс.Общо взето лежиш по цял ден ,и умираш от тъпотия и скука SickВажното ,че всичко е ок,не се пренатоварвайте момичета Naughty,аз последниаят месец много  фучах от работа напред назад и се докарах до тука,пазете се много,сега вие и бебеоците сте най важни Hug

# 96
Мариета честито на цялото семейство  Hug

Елхичка мила колкото повече се тревожиш по-зле стават нещата почивай и лежи. А доктора ти е за убиване  #2gunfire

Мен за разкритие сега не са ме гледали, а предния път чак в края на 8-мия или началото на 9-тия.

За изследванията аз се водя рискова бременност и ми пускат през месец, но това са си частни прегледи, така че нямам идея...Абе защо не им кажете, че не са ви пускали изследвания и че настоявате да ви пуснат  newsm78

Поли ние такова нещо изживяхме с педиатърката. Сега детето си има само Джи Пи, която ни праща при някаква доста неопитна лекарка, която пък от своя страна хич не е в час  ooooh! Това ме подсеща да ви напомня, че трябва да се ориентирате да си потърсите педиатър на детето, докато е време и да се огледате за такъв, който ще ви е на удобно и ще отговаря на поне основните ви изисквания. Има разни лелки, да не ги наричам бабки дето въобще не са в час  #Crazy Основното, за което би трябвало да се пита е по каква схема при тях се захранват децата и дали тя отговаря на това, което вие смятате за правилно, какво мислят за кърменето и за изключителното кърмене, за да знаете каква подкрепа бихте могли да имате, да проверите дали поне малко не схващат нещо за хомеопатия за да не ви тъпчат бебетата с антибиотици и май това се сещам...

Тиги може да си сложи зелево листо, така че да и покрие цялата гърда. То изсмуква каквото е необходимо. Сменя го на следващото кърмене с ново и след няколко пъти трябва чувствително да се е подобрила. Трябва да внимава да не го държи повече от една вечер примерно, защото зелевото листо намалява количеството кърма и може даже да спре, ако го държи повече. На мен ми помогна като ми се образуваха бучки. Помогна после и на приятелка с мастит. Стискам палци  fingerscrossed Гледам и Констанс е писала  Mr. Green Не бива и да изцежда докрай, защото може да предизвика свръхлактация.

# 97
  • София
Аз сега се напапках  и поседнах малко тук Simple Smile Моя любимец ми се обади преди половин час и ме зарадва вече Simple Smile УТРЕ СЕ ПРЕБИРА!  Heart Eyes Hug
Ирраа а ти се пази много мани тая работа! Naughty
Иви как е временцето при вас?Моите познати май моренце няма да видят Simple SmileПък и тук ми се струва че доста захладня!

# 98
Иви, Констанс, Марти и Мариета, знаех си че мога да разчитам за съвет. Вие се сещате, че тя е изчела какво ли не из интернет за мастит, но и аз реших да питама хора, които "познавам".Тя така старателно се цеди душицата ми. Момченцето е на 2 месеца и 10 дни.
Ирраа, благодаря за разяснението за болницата. Аз те питам, защото нали моята ми беше предложила да вляза в болница, ако искам???? та аз все се гриза от гузна съвест, че не съм отишла и се чудя какво още биха ми направили там освен папаверин и гинипрал. Аз също си пия неоренал. Мен ми помага за разни бъбречни неразположения и то бързо.
Сега ще ви призная нещо, за което ще ме обявите за куку. Вчера с мъжа ми отидохме до спешния кабинет на Тина Киркова, за да ми запишат контракциите, защото се бях стреснала. Толкова беше мила акушерката. Слуша бебето и прави запис на контракциите. И сега идва най-интресното. Коремът ми беше цялостно твър, а контракции не отчете апарата. Аз да не съм от космоса, момичета??? Акушерката каза да не се шашкам и да се избавя от грешния навик да пипам постоянно коремчето, защото така го дразня. и вие да знаете. Освен това каза, че има жени, които малко да не усещат бебето и тичат там:)
Относно усещането на бебето (забравих кой питаше - извинявм се) и аз усещам беето само сутрин и вечер. През деня почти не ритка. Може да се издува, ама не съм сигурна. няма страшно. Мързелуват си

# 99
  • Pb
Благодаря ви момичета за подкрепата, наистина ми е нужна и много ми помагате! Просто днес незнам на кой свят се намирам.
Марианамама, преглежда ме вагинално - така да се каже го изпросих този преглед, но мен просто ме човъркаше нещо отвътре и бях настоятелна, имаче щях да си продължавам да ходя така... Понеже бях си взела предварително епруветка за ваг.секрет, сестрата ме вижда и строснато вика "Ама, какви са тези епруветки, всяка бременна има бяло течение... Какви са тези прегледи!" Въобще, оставам малко разочарована от този АГ, а бях с добри впечатления от него... Тиги, да, на една дата сме и моля се да устискаме възможно по-дълго. Ти лежиш ли? На мен ми каза, че от нормално дълга шийка половин пръст, моята е колкото върха на пръста. И разбирате ли, ама нищо конкретно не ме посъветва, просто констатира факта и толкоз!!! Може да пуснеш темичка в Кърмаческия, там момичетата са мн. отзивчиви и съм сигурна, че ще дадат адекватни съвети. А това със залето, знам, че мн. помага.Поли, миличка, такова е положението - всеки гледа търговията да върви, а нас, пациентите, кучета ни яли. 
Херелина, и на мен само веднъж са ми пускали. Знам, че е мн. важно последния месец да се пуска урина вс. седмица.
Отивам да лягам, че седнала не ми е мн. добре, целувки, до утре!

# 100
Да, Елхичка, и аз лежа. не знам помага ли или не. Понякога ми се струва, че се стягам повече.
Сега такив боцкащи болки получих там където е бебето, та се изпотих. дано да е от черешите. Ама........Лягам по-добре

# 101
Димианки времето е дъждовно, за плаж трябва да са големи ентусиасти  Mr. Green Не че не съм ходила в такова време  Whistling

Аз досега бачках и вече  Tired

Като ви гледам как се притеснявате дали рита...Елито почти не ме риташе едва, едва лекичко и отвреме на време...да ама сега втората бременност дали заради отпуснатата коремна стена или заради самото бебе нямам идея рита ме постоянно. Понякога се моля просто за малко да се спре  Crazy

Елхичка много момичета изкарват бременността си и преносват дори с изгладена скъсена шийка. Просто се пази повече, полежи си повече и всичко ще е наред  Hug Наистина е за бой, как може да не се съобразяват, че сме доста чувствителни и попиваме всяка тяхна дума, а тя ни се запечатва и ни мъчи...големи идиоти има  ooooh!

Тиги
не си от космоса...и на мен ми се случи съвсем същото веднъж  Heart Eyes

# 102
  • Stavanger,Norway/ Varna
Елхи4ке, Тиги, знам 4е няма да ви каа ни6то ново, но много е важно да мислите възможно най- позитивно. Елхи4ке, забрави вдигането на каквото и да било по- тежко от лъжица, недей да се залежава6, но и се пази пове4е от обикновенно и най- важното- знам 4е е трудно, но си насо4и мислите към не6то друго. Тиги, мила, раздвижвай се ако мисли6 4е от това те боли кръста, по4ни с ежедневна, лека сутри6на гимнастика и 6те види6 как 6те се освежи6  Peace. Вярвам ,4е вси4ко 6те се развие както трябва.
Ето и аз 4акам с нетърпение консултацията и видеозона в петък, да се види дали ми расте беб4ето, но гледам да правя какво ли не през деня, да съм заета и да не мисля много на това, 4е то 4ерните мисли първи ни застигат.
Смейте се пове4е, да ни се родят 6тастливи и спокойни бебоци.
За усе6тането- аз съ6то не я усе6там през цялото време. При мен е на дни, някои дни е много активна, в други само спи, 4е 4ак ми изкарва акъла.
Поздрави   bouquet

# 103
  • София
В този късен час я да видим кой не спи като мен Simple Smile Но след малко си лягам,че сутринта няма ставане Simple Smile
Иви те не ходят на плаж освен че се разхождат само по него Mr. Green до петък са там и след това се прибират Simple Smile и смятам след 20 дни да се пробват пак Peace
Бобченка успех и на теб мила на консултацията в сряда! Praynig Всичко ще е наред! Hug
Аз утре ще ходя до Тина Киркова да си взема нов болничен но се чудя след като този в момента ми е до утре включително дали ще могат още утре да ми издадат нов?Защото след това са 4 почивни дни и не знам какво да правя newsm78Някой ако има представа да каже  FlutterАйде и аз отивам да лягам че бебо се разрита Crazy Лека нощ на неспящите Hug

# 104
Добро Утро Момичета!
Влизам само за да кажа  baloni ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ИВЧЕНЦЕ!!!! МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И МНОГО МНОГО ЗДРАВИЧКО И СЛАДИЧКО БЕБЕНЦЕ ПРЕЗ АВГУСТ!!!  baloni
 newsm59 nbirthday newsm67  Gift  party023 Tada Gift Tada  Party Time  bigdance2  ura hbday bdbaloni baloni

Аз отивам на изследвания и после се връщам да си пия кафенцето с вас.

Общи условия

Активация на акаунт