"Движение на българските майки"

• 85 768
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 1 140
  • София
Здравейте, прекрасни мами от Движението! Някои от вас вече познавам от благотворителния базар Wink. Гледах  онлайн част от репортажа за вас по БТВ- за съжаление, не целия, защото на сайта има някакъв  проблем със звука Confused Много беше хубав, страшно ми беше приятно да ви видя, възхищавам ви се безпределно и ще следя акциите ви и по-нататък!

Имам следния въпрос. Днес прегледах останали дрехи от децата; за съжаление, връхни дрешки за обличане вече не останаха, всичко е раздадено (на приятелки и в 19 ОДЗ), но имам доста топли бодита, с дълъг ръкав, размер 86 см (годинка-годинка и половина). Ще ви послужат ли за някой дом? Ако да, мога да се уговоря с Мерелин да й ги занеса на работата някой ден, ако й е удобно, близо сме Simple Smile (един път вече правихме така, когато носих нещата за благотворителния). Ако в момента не са необходими, ще се поинтересувам дали няма да свършат работа в 19-то ОДЗ.

# 1 141
Здравейте скъпи мами.
Аз отскоро съм във форума, опитвала съм се да помагам сама с приятелка на разни домове още преди да родя, но сега искам да се включа по-ефективно.
Във връзка с базара, мога да правя пана и аранжировки от суха растителност, мога да плета шалчета и да помагам с организационна дейност. Каквото точно ми кажете. А ако ми кажете някоя жена, която има нужда мога да дам дрешки за бебе до 8 месеца + шезлонг. Laughing

# 1 142
  • sofia
провери в 19 ОДЗ и ако не им вършат работа ще измислим къде

Деса,мерси,ще имаме нужда от такава помощ,нека решим какво точно Wink

# 1 143
Аз съм отскоро във форума,но съм във възторг от хубавите теми,които се обсъждат.От гр.Пловдив съм и имам желание да се включа активно в подпомагането на деца и майки.Имам опит от години в общуването с трудни деца и сираци,защото съм учителка и с радост ще участвам във всички инициативи.Аз самата раздадох всичко,което имах от мойте деца на нуждаещи се майки.Сега съм бремена отново и се нуждая от бебешки дрешки и кошарка за игра.Една добра жена ми даде количка.За сега само от това имам нужда.Пишете ми мами от гр.Пловдив с какво мога да ви помогна.Предварително благодаря.

# 1 144
Здравей Яна.Аз съм от Стара Загора.Имам дъщеря на 1година.Видях,че и ти имаш желание за помощ.Можем и ние тук да измислим нещо.

# 1 145
Здравейте на всички новодошли! Аз съм Ивет и отговарям за подпомагането на майки сираци. В момента изготвям подробна информация за това какво точно правим и на кои момичета помагаме. Ако имаме нужда от нещо, текущо пускам информация тук. В момента тече акция за ремонт на едно момиче от Роман (Мария). Повече информация за нейния случай може да видите тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19205.msg1337366#msg1337366. Ще им помогнем и с ремонт, който ще направим предполагам на 10 до 12- ти март. Бях пуснала списък с това какво ще ни трябва и сме посъбрали доста от нещата вече.
Пускам списъка отново, за да се види какво още липсва.
Ще направя една среща на София Ленд този уикенд, за да съберем всички неща. Пишете ми кога ви е удобно
Ето и списъка:

1. Стая

тапети /MardiGras/  + лепило /Denat
тънки пердета /Iza/

2. Баня + Кухня + Стая

блажна боя /Mardi Gras/ + мечета, четки /Ефросина/
разредител /Ефросина/
латекс - 5л /Mardi Gras, Denat/
лампа (съвсем обикновена - кръгли плафончета, топки....?) - 2бр. /Desa/
батерия за чешмата - или поне врътки (+ душ?) /Desa/
казанче (обикновено, пластмасово...)
кофа + моп /Ефросина/
шкурка
гипс - една малка торбичка за запълване на дупки /Ефросина/
2 шпакли /Ефросина/
легенчета за разтваряне на бои, лепило и гипс /Ефросина/
корниз /Ефросина/
голям бързовар, инстантен бойлер...?

3. Почистващи препарати и подобни

почистващи препарати /Iza, Ефросина/
прах за пране (бебешки) /Iza, Ефросина, Tanya Genova/
леген за пране на дрехи /Iza, Ефросина/
гъбички за миене + четка за тоалетна /Lavender, Ефросина/
сушилник за дрехи + щипки за пране /Lavender/

+ Прибори за хранене + чинии + купи пластмасови + тенджери ..... каквото и да е.... /Мерелин, Lavender, Ефросина/

изтривалки, килимче, покривала за легла /Мерелин, Lavender/
спални комплекти, одеала /Мерелин, Tanya Genova/
пижами, детски спален комплект /Tanya Genova/

... каквото и да е.....

+ ПАМПЕРСИ /най-малък размер/
+ храна - дълготрайна

Последна редакция: вт, 28 фев 2006, 13:06 от Yvette

# 1 146
Защо никой не ми отговори дали имате организация в Стара Загора?Информацията Ви е само за София.

# 1 147
  • sofia
Защо никой не ми отговори дали имате организация в Стара Загора?Информацията Ви е само за София.

не,за сега нямаме някой,който изцяла да е поел инициативата там.

Искаш ли по-късно координати да ти дадем

# 1 148
  • на път
Здравейте,
Не се включвам по темата, но ми хрумна нещо. Останах с впечатление, че чаршафите по домовете са кът. Аз мога да се включа с материал /хасе/ за 10-20 комплекта /в зависимост от големината на леглата/, но нямам време да ги ушия. Дайте предложение моля за реализация.
Хрумна ми, че в някой дом с по-големи деца, ако им подарим една шевна машина на тях ще им е приятно да си ги направят даже сами /може и с наша помощ за начало/. Хубаво е да ги включим в проектите дейно.
После може да се мине и на покривки и завеси /неща които стават по-лесно/л

# 1 149

спални комплекти, одеала /Мерелин/
 ... каквото и да е.....

+ ПАМПЕРСИ /най-малък размер/
+ храна - дълготрайна

Момичета, във връзка с горния списък:
- имам чисто нови родопски одеала, които подарявам (мисля, че са 2 бр.)
- ще проверя и за спални комплекти, но не съм сигурна дали са чисто нови или не са ползвани 2-3 пъти.

Една мама на 56 или 57 стр. беше писала нещо да дома в кв. Фондови жилища....доколкото схванах newsm78 и там ще се носи нещо.
Живея на 20 м. от дома и ако има нужда от нещо - звънкайте1 Hug

# 1 150
  • София
малкият ми е с температура от снощи Sad, но изпратих мартениците на Джулианна по куриер (. за дома на Гюешево)
Много съжалявам, че ще пропусна тържеството, но свеки ме издъни и няма кой да гледа малкия  Cry
Сориииииииии

# 1 151
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
d_iva, Аз мога да шия, така, че мога да изтракам чаршафи с най- голямо удоволствие, макар че идеята ти не е лоша децата да се учат да шият, но това са по- големите деца. Свиркайте - с каквото мога съм на среща.
Госпожата с колбасите- не помня дали някой и отговори- идеята е супер, но може би трябва да се говори с директорите за нуждите им.
Утре съм в Драгалевци следобед, и понеже съм сама с децата ще ги водя с мене. Сутринта ми се идваше в св. София, но трябва да дойда с малката. Не знам дали  няма да е  неудобно. ХМ, какво ще кажете?

# 1 152
  • на път
Благодаря,
Утре ще проверя точно с какво разполагам /за чаршафи, може и покривки ако има нужда/ и ще се свържем да предам материала /хасето/л Мога да подсигуря и конци за ушиване.
Поздрави!

# 1 153
  • София
но трябва да дойда с малката. Не знам дали  няма да е  неудобно. ХМ, какво ще кажете?
И аз мислех да дойда с малкия, но сега е невъзможно, а и до колкото разбрах, не е удачно, защото имало болни дечица  Sad

# 1 154
Здравей, Ивет. Аз съм таня Генова. Видях списъка с необходимите неща за Мария от Роман. Аз мога да донеса един  спален комплект и пижамка за детето и пижама за майката. Дали обаче да купя спален комлект за детско креватче или за голямо легло, защото не е ясно от списъка? Мога да донеса и тоалетна хартия и прах за пране. Удобно ми е да дойда на срещата в София Ленд. Ще чета тук, за да видя в колко часа е срещата.

Общи условия

Активация на акаунт