"Движение на българските майки"

• 85 806
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Цитат на: Teika
Момичета, Деситата и Павлина имат нужда и от пералня.
Нали се сещате как се пере на ръка.
Имам полуавтоматична и обещах да им я дам, но ако някой има автоматична която не ползва нека да им я даде. Дори и да трябва да се ремонтира ще намерим начин да  оправим.
А за превоза няма да има ангажимент, аз ще се оправя.

Много искам да помогна с пералня, но няма да е веднага. Нашата пералня е автоматична, немска, не знам на колко години е защото ни я оставиха приятели , които заминаха за чужбина. Проблема й е, че започна от време на време да не плакне като хората, в смисъл, че явно по тръбите и маркучите има отлагания, които с времето се отделят и остават по някои дрехи/не по всички/ като боклучета /не знам дали разбрахте изобщо какво искам да кажа/, но поне едно изплакване на ръка не е голяма болка според мен. Та ще си взимаме нова на изплащане, но още не сме се спряли на модел и цена. Надявам се до месец- два да си вземем и на драго сърце ще я подаря старата ни пералня на някоя мама. Ще се радвам да бъда полезна с нещо.
Всичко най-добро !!!

# 76
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Днес посетихме домът в Перник/осиновеният от нас дом/
Заедно с Роси/Лавендър/ и Анна от Франция,видяхме тези прекрасни деца
За мен и Ана това беше първо посещение в дома,за Роси - поредното.
Май4ета,нямате си представа какви прекрасни деца са .......Толкова малки,толкова беззащитни и толкова невинни....Бяхме си обещали да не пла4ем пред тях,да сме силни и усмихнати,но сълзите бяха по-силни от нас..............В дома има и болни де4ица и бебета,за които ми е адски трудно да пиша.........Мъката е голяма,гледаш,пла4еш и се питаш защо някой ги е осъдил на това мъ4ение?!!!
Персонала е прекрасен,грижат се много добре за тях,директорката е наистина много мил и всеотдаен 4овек.
По-големите ни пяха,снимахме се с тях,а те са наистина невероятниСмяхме се,прегръщахме се,говорихме си много..
С бебетата се гушкахме,оворихме си,смяхме се
.........усещането е неописуемо.......
Занесохме им пюрета,бисквити,цареви4ни пръ4ици и дрешки.
Гледайки тези малки ангел4ета,разбираме защо правим вси4ко това - усмивките с които те даряват,многото детски въпрос4ета с които те обсипват,нежността,с която можем да ги дарим - ето това е нашата награда!
Много ще се радваме,ако следващият път има и други желаещи мами да дойдат с нас,за да можете да усетите смисълът на вси4ко,което заедно тук правим

И както сме си говорили неведнъж с Роси/лавендър/,виждайки тези деца,вси4ката суета и егоизъм моментално се изпаряват,и ти запо4ваш да осъзнаваш в действителност кои са истинските ,стойностните неща,които увле4ени от ежедневието,много,прекалено много 4есто забравяме.А не е нужно много,за да дариш нежност,доброта и усмивка,на тези деца,така невинни и ве4е осъдени да имат труден живот..

Това е мами,исках да споделя с вас как се 4увствахме,и дори и сега,емоционално из4ерпана и тъжна,и в същото време усмихната и удовлетворена , спомняйки си вси4ките онези истински и топли прегръдки,които полу4ихме днес,си казвам,4е има смисъл и ние няма да спрем!Дори и смеейки се през сълзи,ти усещаш,как вси4ките онези дребни и незна4ителни проблеми,които си мислиш 4е имаш,се изпаряват,и умът ти трескаво запо4ва да мисли,какво още можем да направим,за да направим животът им по-красив,по нежен,по усмихнат.
А сигурна съм вси4ки ние преливаме от нежност към собствените си деца,но повярвайте ми - давайки нежността си на тези деца,ние ставаме толкова богати...

# 77
Отлагаме погачата за Павлина и Мишел. Нито аз, нито Гери се чувстваме физически добре. Също така има някои моменти, които искаме да доуточним. Ще пиша допълнително по въпроса следващата седмица.

# 78
  • Sofia
magoliamm, с удоволствие бих дошла с вас, трява да знам само малко по-отрано за кога планирате следващото посещение. Въпреки че като се познавам , ще падне голям рев...

Yvette, имам някои дрехи вкл. и мъжки - момичетата от Люлин имат ли нужда? Пиши ми на ЛС, ако искаш.

# 79
Мира, дрехи винаги ще вземем. И женски, и мъжки. Освен в Люлин носим и на други места.

# 80
Цитат на: Mira
magoliamm, с удоволствие бих дошла с вас, трява да знам само малко по-отрано за кога планирате следващото посещение. Въпреки че като се познавам , ще падне голям рев...

Yvette, имам някои дрехи вкл. и мъжки - момичетата от Люлин имат ли нужда? Пиши ми на ЛС, ако искаш.

Mira,следващият път,когато  ходим,ще те предупредим по-рано.
Права си,голям рев пада,но си струва заради тези малки съкровища. Simple Smile

# 81
Цитат на: lavender
Момичета ,
тук ще ви информираме за предстоящи срещи , за нуждите в домовете е за всичко което ще правим заедно.
Основно мамите от София ще помолим за повишено внимание.

Искам да благодаря на момичетата от Варна и Бургас за това коета правят там и за информациятя която на подават.

Моля ,ако има момичета от Пловдив и района , които  биха ни съдействали да се обадят тук.Смолян и Велико Търново също.В това време(snega viziram) тези райони за момента са ни невъзможни за посещение и ще имаме нужда от помощ.А там има доста домове.

Благодаря.

Май4ета,спешно се нуждаем от няколко майки-доброволки,които да помогнат за подготовката на боготворителната великденска изложба-базар,която предстои.Поради ли4ни при4ини,художниците-доброволци,които ходеха в домовете в Доганово и Калотина,не могат да продължат да ходят,което озна4ава,4е може да имаме сериозен проблем с направата на нещата за изложбата в София ленд - изрисуването на керами4ните и стъклените предмети.
Идеята ни с Роси/лавендър/ е в сряда или петък тази седмица,да се съберем по 4-5 майки за всеки дом,да отделим няколко 4аса и да отидем да помогнем за направата на нещата.Ще е хубаво и ако някоя от нас разбира по-професионално от рисуване,останалите ще помогнем и с уменията които имаме.
Идеята е да сме две групи по 4-5 мами,едните отиват с Роси в Калотина,другите с мен в Доганово.
Много ще се радваме ако се съберем двете групи ,за да довършим запо4натото от нас-събирането на материалите,и да направим една хубава изложба,с която да наберем средства за тези домове.
Ако не успеем,рискуваме да нямаме достатъ4но неща за изложбата,съответно да разо4ароваме вси4ки тези деца,и най-ве4е да не успеем да им помогнем

# 82
Искам да дам дрехи - детски и по-големи (мои, но аз нямам и 160 височина, така че ще станат на някое по-голямо детенце)..Проблемът е, че съм с бебе вкъщи и няма как да отида аз да ги занеса, където трябва, а ще трябва някой да дойде да ги вземе....

# 83
  • sofia
Цитат на: Godzilla
Искам да дам дрехи - детски и по-големи (мои, но аз нямам и 160 височина, така че ще станат на някое по-голямо детенце)..Проблемът е, че съм с бебе вкъщи и няма как да отида аз да ги занеса, където трябва, а ще трябва някой да дойде да ги вземе....

kade v Sofia si?

# 84
  • Sofia
Цитат на: magnoliamm

Май4ета,спешно се нуждаем от няколко майки-доброволки,които да помогнат за подготовката на боготворителната великденска изложба-базар,която предстои

Едната от доброволките за Доганово ми е колежка и не се е отказала - сега я попитах, но ако има нужда за ходене през седмицата, мога да се включа. Само трябва да знам поне от предишния ден сутринта.

# 85
  • sofia

Май4ета,спешно се нуждаем от няколко майки-доброволки,които да помогнат за подготовката на боготворителната великденска изложба-базар,която предстои

Едната от доброволките за Доганово ми е колежка и не се е отказала - сега я попитах, но ако има нужда за ходене през седмицата, мога да се включа. Само трябва да знам поне от предишния ден сутринта.

znam,che ne e,no ostava malko vreme ,a tia shte hodi chak sabota i nedelia.KOito sa poslednite predi izlojbata.Ima mnogo materiali, a malko gotovi neshta v Doganovo.
Zatova ako sega se spretnem i otidem poveche hora shte napravim poveche neshta.

# 86
  • Sofia
Ами добре, давайте, мога да си освободя петък следобед, само кажете.

# 87
  • sofia
Ами добре, давайте, мога да си освободя петък следобед, само кажете.

petak shte patuvam az s moita kola za Kalotino s oshte dve momicheta.Shte tragnaem okolo 10.30,che e na 65 km. i shtes e vranem okolo 16.00.

Do Doganovo shte se hodi sigurno chetvartak s Magnoliamm,no chakame 2-3 mami da reshat okonchatelno.

izberi si dali ti e po-udobno s men v Petak ot sutrinta ili s Maria v chetvartak.Te sigurno shte tragnat po-kasno zashtoto e Doganovo e po-blizo.

Pusni i ibelejka da se razberete,che samo ot Dira za seg aima jelaeshti i tam se razbirat okonchatelno.

# 88
Момичета ,
тук ще ви информираме за предстоящи срещи , за нуждите в домовете е за всичко което ще правим заедно.

Искам да благодаря на момичетата от Варна и Бургас за това коета правят там и за информациятя която на подават.

Моля ,ако има момичета от Пловдив и района , които  биха ни съдействали да се обадят тук.Смолян и Велико Търново също.В това време(snega viziram) тези райони за момента са ни невъзможни за посещение и ще имаме нужда от помощ.А там има доста домове.

Благодаря.

Май4ета,спешно се нуждаем от няколко майки-доброволки,които да помогнат за подготовката на боготворителната великденска изложба-базар,която предстои.Поради ли4ни при4ини,художниците-доброволци,които ходеха в домовете в Доганово и Калотина,не могат да продължат да ходят,което озна4ава,4е може да имаме сериозен проблем с направата на нещата за изложбата в София ленд - изрисуването на керами4ните и стъклените предмети.
Идеята ни с Роси/лавендър/ е в сряда или петък тази седмица,да се съберем по 4-5 майки за всеки дом,да отделим няколко 4аса и да отидем да помогнем за направата на нещата.Ще е хубаво и ако някоя от нас разбира по-професионално от рисуване,останалите ще помогнем и с уменията които имаме.
Идеята е да сме две групи по 4-5 мами,едните отиват с Роси в Калотина,другите с мен в Доганово.
Много ще се радваме ако се съберем двете групи ,за да довършим запо4натото от нас-събирането на материалите,и да направим една хубава изложба,с която да наберем средства за тези домове.
Ако не успеем,рискуваме да нямаме достатъ4но неща за изложбата,съответно да разо4ароваме вси4ки тези деца,и най-ве4е да не успеем да им помогнем

Днес аз и Кика/Гери/ ходихме до Доганово.Свършихме много хубава работа,рисувахме заедно с децата,показахме им някои идеи и на4ини за рисуване,без да сме професионални художници въобще.Колкото можем,толкова[усмихвам се]Занесохме им и банани,които утре ще им бъдат сервирани за десерт на обяд:-))
Е,вярно ,4е двете бяхме най-изцапаните,ама важното е 4е свършихме работа,децата бяха радостни да видят,4е някой "голям" прави същото като тях,и то с голямо желание[усмихвам се]Заедно успяхме да изрисуваме 16 гипсови фигурки/ку4ета,костенурки,пти4ета,таралеж4ета и самолет4ета/,както и 15 великденски яйца[усмихвам се],като държа да под4ертая,4е основно децата си ги рисуваха,а ние помагахме.
Наистина е страхотно да си 4аст от техният твор4ески процес,и съжалявам,4е не бяхме пове4е мами,за да направим още пове4е неща.Но,надявам се,следващият път да сме пове4е.
Много се радваме и 4е директора на дома г-н Дун4ев и  у4ителката,която отговаря за този проект много им помагат,насър4ават ги,което е много важно за тях и нас.По време на рисуването,децата ни рецитираха стихотворения,говорехме си много,разменяхме си бои4ки и идеи.Беше наистина много приятно:-)
Ами това е,исках да ви споделя как е минало ходенето ни,[усмихвам се],да ви направя съпри4астни към твор4еската 4аст на проекта, и да ви кажа,4е нещата се полу4ават.Има още много работа,но сигурна сме ,4е заедно ще се справим[усмихвам се]

# 89
Момичета ,

Благодаря.

Днес аз и Кика/Гери/ ходихме до Доганово.Свършихме много хубава работа,рисувахме заедно с децата,показахме им някои идеи и на4ини за рисуване,без да сме професионални художници въобще.Колкото можем,толкова[усмихвам се]Занесохме им и банани,които утре ще им бъдат сервирани за десерт на обяд:-))
Е,вярно ,4е двете бяхме най-изцапаните,ама важното е 4е свършихме работа,децата бяха радостни да видят,4е някой "голям" прави същото като тях,и то с голямо желание[усмихвам се]Заедно успяхме да изрисуваме 16 гипсови фигурки/ку4ета,костенурки,пти4ета,таралеж4ета и самолет4ета/,както и 15 великденски яйца[усмихвам се],като държа да под4ертая,4е основно децата си ги рисуваха,а ние помагахме.
Наистина е страхотно да си 4аст от техният твор4ески процес,и съжалявам,4е не бяхме пове4е мами,за да направим още пове4е неща.Но,надявам се,следващият път да сме пове4е.
Много се радваме и 4е директора на дома г-н Дун4ев и  у4ителката,която отговаря за този проект много им помагат,насър4ават ги,което е много важно за тях и нас.По време на рисуването,децата ни рецитираха стихотворения,говорехме си много,разменяхме си бои4ки и идеи.Беше наистина много приятно:-)
Ами това е,исках да ви споделя как е минало ходенето ни,[усмихвам се],да ви направя съпри4астни към твор4еската 4аст на проекта, и да ви кажа,4е нещата се полу4ават.Има още много работа,но сигурна сме ,4е заедно ще се справим[усмихвам се]

Забравих да кажа,4е бои4ките в Доганово са на свършване,а има още много неща да се изрисуват.Мисля,4е ще се наложи една бърза акция за събирането на още бои4ки,които да изпратим в събота по другата доброволка,която ще ходи там.

Общи условия

Активация на акаунт