"Движение на българските майки"

• 85 979
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 960
Днес с Роси ходихме в ДМСГД"Св.Параскева",който е за деца от 0-3г. Дадохме каквото носехме и директорката и персонала се зарадваха много на всичко. Децата са около 60, бебетата са 20-ина, горе-долу с капацитет колкото в Перник. Разговаряхме с директорката, която беше много  мила и любезна с нас. Прие ни доста радушно и мисля че се заинтересува  от дейността на фондацията. Каза,че приемат дрешки,чорапки, обувки, играчки....неща от които имат нужда във всеки един такъв дом. Разведе ни  да разгледаме групите и видяхме всички малчовци. Там също има и увредени деца. Sad
Това е от мен, предполагам,че Роси ще се включи и ще пише още неща  bouquet

# 961
Днес с Роси ходихме в ДМСГД"Св.Параскева",който е за деца от 0-3г. Дадохме каквото носехме и директорката и персонала се зарадваха много на всичко. Децата са около 60, бебетата са 20-ина, горе-долу с капацитет колкото в Перник. Разговаряхме с директорката, която беше много  мила и любезна с нас. Прие ни доста радушно и мисля че се заинтересува  от дейността на фондацията. Каза,че приемат дрешки,чорапки, обувки, играчки....неща от които имат нужда във всеки един такъв дом. Разведе ни  да разгледаме групите и видяхме всички малчовци. Там също има и увредени деца. Sad
Това е от мен, предполагам,че Роси ще се включи и ще пише още неща  bouquet

Миленка, къде се намира този дом? Може за там да пратя мартеници, вместо за глухите деца, които били много!
И за да не ме обвинят за трети път, че спамя...направо, ако прецениш пусни адреса. Мисля, че ще имам готовност за още 60 мартенички. Днес взех 30 от една мама, а преди малко ходих до пощата за една голяма кутия с такива от Варна! Hug

# 962

И за да не ме обвинят за трети път, че спамя...
hahaha smile3534 smile3502 newsm51  love001- txtloves

# 963
Веси, за дома в Дупница ако искате информация, имам агенти там  Wink

Ивет, ако не ти представлява трудност айде да проучим. Знам, че едвам смогваме с работата, но нещата, които ми е написал човека са повече от брутални!
Цитат

Давай на лични ако искаш, да не разводняваме излишно темата. Кажи ми какво искаш да разберем за дома?

# 964
  • sofia
момичета,имам много неща да пиша,до всяка една от вас,дайте ми 20 ина мин Praynig и не си лягайте  bouquet

# 965
  • София
Чакам   bouquet

# 966
  • sofia
момичета,имам много неща да пиша,до всяка една от вас,дайте ми 20 ина мин Praynig и не си лягайте  bouquet

след обяд легнах с малкия и сме спали 3 ч. Embarassed

та,почвам едно по едно,нещата са вързани и не четете между редовете #2gunfire #2gunfire

ИВЕ,изрових нещата за Роман,майка ми и тя.И двете НЕ намерихме прибори за хранене.На линия сме с чинии,2-3 тавички,2-3 не много големи тенджери,малко чаши.Както и малко легенче и другите неща от спикък ти,който прецених,че ще осигуря.Значи ВИЛИЦИ и ЛЪЖИЦИ нямам SadМитко и доставката към него са си мой ангажимент Wink

Както 4арлин писа днес имахме среща с домът във фондови жилища.Това е бебешки дом ,досега не сме ходили по ясни причини.4арлин  имаше предварително инфо за него,директорката беше проявила интерес към кръщенето,което бяхме направили мин.година и днес се видяхме в дома.Много мила жена на средна възраст.Домът е добре поддържан и много ми хареса разпределението на помещенията и децата.Боксовете са за не повече от 4 деца,това за бебетата де,иначе големите са в едно спално помещение.
Ние й обяснихме какво правим и как обекновенно помагаме,казахме,че сме наясно с много от проблемите на децата и съм радостна,че с нея имиме еднакви виждания за решаването им.Имат си нужда от текущите разходи,а вие ги знаете Wink
Също така ЩЕ приеме помощници в отглеждането и разхождането на децата като се затопли времето Simple SmileОколо 20 бебета до годинка има,около 20 до 2 г. и останалите са 3 годишни.Не спирам да се удивявам какви красиви деца оставят ИЗНОСВАЧКИТЕ в домовете CryВсеки път се опитвам да проявявам някаква разберане,но вервайте ми-не мога.
Тя сподели,че има няколко дечица чиито майки са ги оставили за малко докато си стъпят на краката .Били изключително свестни момичета, а едното е от дом и още няма 18 год.Директорката предложи до ни срещне с тези майки и да поговорим,да си споделят проблемите и да помагаме както можем да си вземат децата при тях.Какво ще кажете newsm78Аз мисля,че това е страхотно,защото наистина ще се преборим с трудноктите им заедно Praynig

Имат 2 слепи дечица,за които им помагат от училището в Надежда.Тези деца след 3 тата им годинка отиват там Sad
Имат и няколко дечица с Даун и ДЦП.Много сладки бебоци имаше,искам всичките да си ги взема ,честно.Просто на моменти ми става толкова болно.

Ще приеме наши момичета като доброволци от пролетта.Да помагаме за разходките основно.Да ги водим в Зоо парка и на такива други места.Ще се радва на такава помощ HugТака че,имъйте го в предвид и всяка която желае да се свързва с 4арлин основно Hug!!!!!!!!!!!!!!Живот и здраве от април,май ще даваме зор да почваме да ходим.Един ,два пъти ще е достатъчно.Тя допълнително ще подаде дните и часовете.

На 1 март ще имат тържество от 10-10.30ч.Кайто желае може да отиде,само да се обадим преди това.Моля ви дръжте връзка с 4арлин и съгласявайте с нея ходенето.
Миленче,ти само кажи къде ще ходиш на 1 за да знаем и ние с колите Praynig

Танче,можеш ли да качиш за Даката и Сашко от Перник СД-та с хубави бълг. песнички и приказки за да ги занесат в сряда.Осиновяват ги в чужбина и искаме да ин направим комплект с бълг.подаръци Praynig

Дуцка,моля те да скочиш до училището да провериш за бебешкото, нямам физ.възможност да отида тия дни Sad

Мариетче,утре ще се видим и ще говорим каквото има.
На който му трябва Мери-не влиза в интернет,търсете я на телефоните й.

Весе,забравих да звънна за бройката на персонала Embarassed,не мъ бииииииии Praynig

в Доганово са добре,казах,че ще ходите на 1 март,аз вероятно няма да мога.

Да знаете всички ,че от 1 до 11 март не съм в БГ.......Малко изчезвам да си освежа мозъка,че пуши,пушииииииииии Crazy

Просто ако има нещо важно като документи и такива неща казвайте сега.Иначе каквото прецените и къдто прецените си действайте ,всички сте страхотно оправни и знам,че няма да се посрамите Heart Eyes.А и Мери си е тук,така че-немате проблеми Simple Smile

Ще говоря с Васко и Зари за евентуално кръщене началото на лятото.Визирам малки дечица,но това основно с директорите ще се уточнява.
Не говорихме за Великденски базар ,а то няма време.Хайде да го мислим Praynig

Питайте,викайте,карайте се-вие сте Hug

# 967
  • в гората
Момичета, чета ви, не съм ви забравила, но почнах работа и ме завъртя шайбата яко. Crazy Но това не означава, че ще ви забравя, надявам се да намирам още хора, които могат да помагат и с това поне да съм полезна.  bouquet
Иначе виждам, че мартенички сте посъбрали и реших, че мога да помогна с блажна боя, тапети, латекс и евентуално още нещо за семейството за което Ивет събира неща. Ивет, моля те, пиши ми на лични горе-долу какви количества трябват и кога да се видим.
Много ви прегръщам всички!

# 968
  • в гората
Само за Великденския базар да драсна два реда. Мисля, че някъде на открито трябва да се направи... обаче за целта трябва да се говори с общината. Или в двора на някое училище в центъра? В НДК през хубавото пролетно време по Великден никой няма, мисля, че няма смисъл.
Друго какво трябва да се направи?
1. Да се направи списък с фирми на  които да се прати инфо и да се поканят да дадат стоки за базара, да не разчитаме само на нашите стоки.
2. Медийни партньори да се намерят, които да тръбят 1 месец преди това....
Не знам, това са моите първи разсъждения по темата, казвайте и вие...

# 969
Линде,усеща се липсата ти на свежи идеи-с 2 думи домъчня ми Hug
сега за базара-според мен трябва да има Великденски Базар-аз лично съм много доволна от резултатите от коледния-а сега още повече хора ще знаят за нас след неделя,имаме опит вече,знаем кое,как и най-важното защо го правим-само дето си правя сметки без кръчмар-най-важно е май дали ще ни дадат отново помещение Embarassed
за домовете с мъниците-знаете ,че съм на линия за помощта там-само с тая здравна книжка-така и не я изкарах на време Embarassed #Cussing out
не знам дали казах ,че Кика29 Hug уреди безплатни кандидат-студенски уроци за Дани от Доганово-в събота ще я водя- поемем й пътните и Дунчев възприе  идеята-няма проблем от негова страна
Ивет,от мен ще има малко прибори за хранене-споко-както и чинии както обещах-а и останалите неща
това е от мен-на Роси до утреа на останалите много целувки и до скоро Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

п.с.искам да се оплача малко и на вас-днес имах ужасен ден в болницата-правиха ми хидротубация и колабирах от болка Cry-казвате къде да ходя на цветна снимка с упойка-иначе няма да я бъде-sorry за спама ама...

# 970
  • sofia
Линде,трябва да включим и децата!!!!!!
1.кои домове и с какво.
2.Акция за материали-какви
3.Място
4.1 или 2 дни
5.кога е Великден newsm78

# 971
Линде,трябва да включим и децата!!!!!!
1.кои домове и с какво.
2.Акция за материали-какви
3.Място
4.1 или 2 дни
5.кога е Великден newsm78
Великден е на 22-23 април
трябва да разучим къде ще има мероприятия за празника и някъде там да се направи-ако ще е готино времето може и на входа на Южния парк дори-
предлагам да е 2 дни
но...задължително предварителен анонс в медиите-видяхте на 2рия ден колко хора дойдоха само заради материала по телевизията

# 972

та,почвам едно по едно,нещата са вързани и не четете между редовете #2gunfire #2gunfire

Така ли ми се стори или ни обвини, че четем между редовете? Stop Naughty
Споко, нищо, че не си питала...ще пратя мартеници за персонала по мое усмотрение! Peace

За разходките на бебчетата съм навита на 100%, още повече, че в края на март свършвам с шофьорските и ще имам повече време, а може би ще спестя време и с колата! Blush

Освен това искам да кажа, че съм решила лятото да се посветя изцяло на децата от домовете...няма да почвам друга работа, което ще рече че ще съм заета не повече от 2-2,5 дни седмично! Party

Единственият ми проблем е, че се привързвам много бързо към дечковците и не ми се мисли, ако някога се наложи да спрем взаимоотношенията си с тях! Sad Cry

Само за Великденския базар да драсна два реда. Мисля, че някъде на открито трябва да се направи... обаче за целта трябва да се говори с общината. Или в двора на някое училище в центъра? В НДК през хубавото пролетно време по Великден никой няма, мисля, че няма смисъл.
Друго какво трябва да се направи?
1. Да се направи списък с фирми на които да се прати инфо и да се поканят да дадат стоки за базара, да не разчитаме само на нашите стоки.
2. Медийни партньори да се намерят, които да тръбят 1 месец преди това....
Не знам, това са моите първи разсъждения по темата, казвайте и вие...

Да добавя само, че трябва да осигурим реклама по телевизията ПРЕДИ базара!!!

А относно мястото...учила съм в 105 СОУ, намиращо се в Дианабад...мисля, че може би ще ни съдействат за нещо подобно! Но не знам до колко е удобно!
Другото, което ми хрумва...познавам кмета (или пък беше зам. кмета newsm78) на район Триадица - не знам дали ще може да откликне, но ако го направи може би ще имаме по-централно място! Thinking

# 973
  • sofia
Великден е на 22-23 април
трябва да разучим къде ще има мероприятия за празника и някъде там да се направи-ако ще е готино времето може и на входа на Южния парк дори-
предлагам да е 2 дни
но...задължително предварителен анонс в медиите-видяхте на 2рия ден колко хора дойдоха само заради материала по телевизията
Цитат

това значи,че децата в домовете трябва да имат материалите до края на март ,за да са готови до 20 април.
Но,дали да е Великденският уикенд или предният newsm78Ако е предният-в домовете да имат материалите до 15  март!!!!!!!!!Трябват им поне 20 дни да се оправят децата Wink

# 974
  • sofia
Весе,ще се привържеш,затова просто го приеми.Тръгваш и спиране няма,това е положението.
Някои живеем вече 2 год. с тия деца и става все по-страшно Cry
Важното е да го приемешположението такова каквото е и че поне малко им помагаш да се чувстват щастливи.Поне това Praynig

Общи условия

Активация на акаунт