Мамо, АПРИЛчето ела гушни, че коликите мъчат го уви.

• 15 206
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
Как забравих.

ЧЕСТИТ ПРОЗНИК на всички!!!

# 76
  • БГ
бяхме на разходка 1stroller , спа през цялото време сега.ами за даването с шише  Misc Baby Bottleявно да не го правя щом казвате smile3504, надявам се да й стига кърмата Thinking.пробвах със силиконовите зърна сега, удобни са.
сега имаме колики, дадох капки пак, иначе не  носим на ръце освен ако се присвие много и разплаче, а това е рядко засега. sling
за позитеluvbedзасега имам още течове та ще изчакам.
за разбуждането- събужда се на 3 часа, но вечер спи по дълго и понякога пропускма къпането smile3524, а като се събуди сутрин в 6 след това мноого трудно заспива. 1countingsheep

# 77
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
pepа_k средно дневната сума се намира като се събере брутния доход за последните 6 месеца и се раздели на отработените дни през този период. На тази сума се намира 90%. Сумата на дневното обезщетение не може да бъде повече от средно дневната сума на нетното възнаграждение за 6-те месеца /намерено по същия начин/.

Дейзи мерси ама сигурно аз нещо не мога да я вдена тази система  #2gunfire

Как така хем обезщетението е 90% от брутната хем не може да бъде повече от нетното възнаграждение  newsm78  newsm78  newsm78
Ами то има ли случай в който 90% от брутното не надвишава нетното ?????????  #Crazy  #Crazy В такъв случай ще си получавам нетното възнаграждение така ли?

И друга да попитам за първия болничен са ми превели за 17 +14 дни което прави 31дена а аз родих 12 дена по-рано значи ми липсват два дена, да ходя ли и към кой би следвало да се обърна или ще си ги оправят със следващите преводи, уф  Whistling  Whistling

Мерси много че ни помагаш и си толкова отзивчива винаги  Heart Eyes

Няма случай към момунта 90% от брутото да е повече от нетото, защото само личните осигуровки са повече от 10%, а при някои суми и ма иданък след това.
Гледа се колко е средно дневното нетно за 6-те месеца. Сумата която се получава всеки месец ще е различна, защото са различни работните дни, а обезщетение се изчислява за ден.

Защо реши че ти липсват 12 дни. Първия болничен ти важи до датата на раждане. Втория от родилния дом започва от датата на раждане, а третия от педиатъра изравнява дните, т.е. при теб ще е 48 + 12 = 60 дни. В НОИ ще си видят всичко, няма нужда ти да им се обаждаш или показваш каквото и да било по болничните.

# 78
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
От няколко дни Теди гука и се смее със глас. МНОГО Е МИЛО  Party

# 79
днес беше страхотен ден и като време и като емоции

сутринта малката гука и се смя със глас  Laughing беше нещо невероятно. цял ден суче само от едната гърда  Laughing ходихме на 2 места на гости и ми изплатиха едни пари кито бях отписала вече  Laughing . това последва бебешки шопинг. купих и страхотни неща на невероятни цени  даже мисля да ви се похваля и да ги сложа да ги видите  Laughing . след като се прибрахме се изака толкова много, че докато и сваля памперса всичко беше изцапано и затова реших да я изкъпя (тази вечер съм сама тати е дежурен) после цокна 10 мин и заспа като ангел. ех как искам всеки ден да е така.

# 80
Sad фотото няма батерии, а ни го подариха скоро и не знам как се зареждат. друг път ще се хваля

# 81

Ние се носим по цял ден на ръце, заради коремчето и му е най-добре с коремче към тялото, ако го оставим като е заспал след 10 мин. се буди. Има ли други глезанчовци като нас.

И ние сме така. На нас въобще не ни се иска така да я свикваме все на ръце и от днес решихме да я оставяме да си плаче. През деня беше спокойна, но какво ли ни чака тази вечер  Thinking

Силиконовитве зърна на мен пък съвсем не ми понесоха. Може би си е до човека де

# 82
Здравейте и от нас! bye
Днес беше много странен ден за нас. Криси пропусна едно дневно хранене, което до сега не се е случвало, а и през нощта спинка повечко...дали вече порстваме?! newsm78 Mr. Green Сега ще се гушкаме с нея, защото и нашият тати е дежурен, тя топли вече леглото за мама Laughing.
И аз съм следващата седмица на бал,но започнах да се изцеждам предварително и в началото нямаше почти нищо Confused, но след 4тия ден събирам по 50мл на изцеждане, което си има и негативи, много бързо се пълнят отново и се започват едни течове,ако пълни-памперса не папка Blush
Вчера купих нови пелени,памперси де- Либеро Thinking,ама нещо не ми допадат,малко са широки по крачетата, а пък на шкембето са тесни или аз още не мога да свикна с тях Rolling Eyes, ще видим как ще ги понесе госпожицата.
До сега само два пъти съм давала от шише и това беше, когато ми бяха разранени зърната....резълтатът е, че не можем да пием от шише, ако дам чайче или вода се започва едно давене Shocked....и само на една страна можем да пием.Спрях да подслаждам водичката и сега не я искаме,все едно й давам отрова Crazy
Как ги карате тея вашите бебоци да се оригват, при нас това е тема табу  33uu....не може и не може,ако случайно благоволи, то е веднъж на 20 пъти, наистина до сега 3 пъти да се оригнала....заспива и не иска Rolling Eyes.Понякога връща, но не винаги....
Ние сме с нов номер, не искаме да лежим,искаме да сме полу-легнали и да разглеждаме книжките на мама по етажерките Smile....май утре ще купувам шезлонг Mr. Green.
Лека нощ мами и бебоци и да спинкате дълго и спокойно! smile3524

# 83
Благодаря на всички за отговорите и за помоща! Мисля, че се подобри положението.
Сега пък със заспиването е истински ад -заспива само в количката и щом го сложа в креватчето ....рееееееееееев! ooooh!

# 84
  • София
neci, като ветеран със запушване на канали мога да споделя моя опит.
Слагай Монко първо на тази гърда и колкото може по-често! Правят чудеса тези малки помпички!  Hug Не забравяй и другата гърда обаче, за да не стане запушване и в нея. Ако не иска да папка от втората - изцеждай я с помпата за да поддържаш лактацията й.
Когато усетя, че се запушва някъде веднага слагам компрес с риванол и спирт. Напоявам памук, отгоре найлон за да не цапам дрехите и задържам със сутиена. Не бива да се слага на зърното и ареолата!!! Така седя между храненията и цеденето. Точно преди хранене/цедене е добре да се направи топъл компрес.
Докато кърмиш и цедиш прави масаж по посока на зърното.
Следи за зачервяване на мястото и за повишаване на Т!!!
Ако се случва често (при мен се получи поредица от поне 20 запушвания за 3 месеца #Crazy) помисли за промяна в храненето и пиене на лецитин. В кърмаческия има инфо по въпроса.
Да чукна на дърво сега с Мими само преди изписването от Шейново имах 1 запушване.

Пролет, в диска на Синди с упражнения за след раждане имаше специфично изпълнение на едно упражнение за мами с такъв проблем. Става въпрос за това като коремна преса, но движението е само с повдигане на ременете от пода, а не цялостно изправяне. За да се приберат мускулите, ръцете са кръстосани пред корема и хванали  талията (вместо на тила).

viva333, високата минерализация на минералната вода е много натоварваща за бъбреците на бебе, затова се препоръчва изворна (тя е по-ниско минерализирана). Например Девин с розов етикет. Всъщност дори за възрастни се препоръчва да не пият непрекъснато минерална вода.

Активна гимнастика - ние в момента имаме 3 бр. #Crazy. Един от Ида и 2 ни подариха сега за Мими. Още една - и ще има за всеки член от семейството! Joy

Цеденето ще се наложи и аз да поупражня тези дни. Трябва да събера кърма, че имаме билети за концерта на Джордж Майкъл! bowuu Голям съм му фен и с нетърпение чакам понеделник!!!
Като се сетя как Ида и до WC не ме пускаше сама когато имаха концерт другите ми любимци Депеш... и не отидох Twisted Evil Но сега никакви такива - каката вече не е такава "лепка", а малката още не проявява претенции за собственост! baby_neutral

# 85
Здравейте мами,
моля някой да разясни за Активната гимнастика, че аз за пръв път чувам за такова чудо  newsm78. Какво точно представлява и за какво служи?

# 86
Активната гимнастика до колкото аз зная е за развиване на моториката и когнитивните умения, не че ние като сме израстнали без такава ни има нещо, но аз много се кефя на нашата,това е тя:

# 87
sisi много е готина аз за първи път виждам такава. знаеш ли колко парички е защото обикновенните са околко 40-60 лв. но тази става и после за игра Simple Smile или поне магазина от който е купена и нарката

# 88
Привет HugДа ви се оплача-на Дани не му минава жълтеницата и може да се наложи да влезем в болница.Онзи ден бяхме цял ден на лекари,взимаха му кръв,а аз ужасно съм се изнервила.Тези лекари направо са за #2gunfireПърво личната ми каза,че трябва веднага да спра да кърмя и повече да не му давам никога кърма,прозвуча ми като,че ли съм му давала отрова и продължавам да имам желание да му давам...После ни прати при микропедиатър и тя беше категорична,че трябва веднага да влезем в болница и там да си решават какво да го правят,после отидохме в Торакс.Е за пореден път искам да ги похваля-жената преди да изкаже някакво мнение,с което да ме притесни неоснователно,каза,че трябва да види изследвания.Направихме ги веднага и се оказа,че положението не е толкова трагично,че не трябва да спирам да кърмя,защото това няма влияние.Това,което ме изненада е,че водата с повече захар забавя изхвърлянето на билирубина,а лекарите предписват точно това-докато е жълтеницата да се слага повече захар.Та вече сме на глюкоза,но той си я харесва и пие.Пратиха ни при някаква доцентка,която се занимава с жълтениците при бебетата.Тя също каза,че  нашата жълтеница ще отшуми сама,но това трябва това да стане да втория месец и затова да вземем фенобарбитал,който не се внася отдавна в България,а ако не го намерим след празниците да идем при нея и тя ще ни настани в болница,в която го има.И се започна едно търсене...Намерихме с триста зора и точно тогава реших пак да звънна на лекарката от Торакс-тя пък е на мнение засега да изчакаме с фенобарбитала,докато навърши Дани 2месеца, и ако тогава изследванията покажат високи стойности-ще го даваме.Но според нея вероятността да се е оправил е голяма,  или ще сме малко над нормите,което няма да е трагично.Реших да я послушам,защото й имам доверие,няколко пъти е лекувала дъщеря ми успешно без антибиотици.Дано и сега се окаже права,стискайте палци,че вече CrazyПриятен ден  bouquet  

# 89
Веси, нашата ни е подарък от САЩ, но ги има и в Европа. Това е сайта им: http://www.hasbro.com/playskool/
kamiordanova, силно стискам палци да се оправите бързо и да няма никакви болести вече! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт