Мамо, АПРИЛчето ела гушни, че коликите мъчат го уви.

• 15 207
  • 292
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро  Flowers Bouquet!
Благодаря ви от името на Даниел за пожеланията по повод първата месечинка Hug!
Аз съм се хванала за главата и съм много потисната от сутринта. Довечера сме на бал на сестрата на мъжа ми. И понеже, както знаете, "церемонията" е доста дълга и напоителна, реших да се изцедя и да нахраня Дани с шише. Честно казано, срам ме е да кърмя пред хора на открито, освен това дори да преодолея срама, не знам къде ще ни свари глада и дали ще има условия за кърмене. Дотук добре, но с цеденето ударих на камък. От миналата седмица (откак педиатърката ме изплаши, че на Дани не му стига кърмата) кърмя от двете гърди. Мислех днес  цял ден да доизцеждам след кърмене каквото остава и да събера достатъчно количество за едно хранене. Да, ама не. Сутринта, след едночасови усилия с прехвалената помпа на Авент, която досега си стоеше неупотребена в шкафа, успях да изцедя едва около 10мл - ужас Tired! Или Дани изяжда всичко, или аз не се справям с техниката. И сега се чудя какво да правя - дали да рискувам на следващото кърмене да му дам само от едната гърда, за да изцедя другата...но така може да остане гладен... или да си събирам по 10мл  newsm78. Ако някой е изпадал в подобна ситуация, моля да каже как се е справил!
А, и още един въпрос. Изцедените 10мл сложих в хладилника. След три часа като изцедя пак кърма моли ли директно да я прибавя в същото контейнерче, или да я сложа отделно в хладилника, докато и тя се охлади и тогава да ги смесвам?
veselina_miteva, в момента ти завиждам (не съвсем благородно Twisted Evil) за две неща - че Ванеса спи цяла нощ и че ти си успяла да изцедиш цели 50мл тази сутрин, а аз се мъча като грешен дявол Laughing

# 61
Добро утро  Flowers Bouquet!
Благодаря ви от името на Даниел за пожеланията по повод първата месечинка Hug!
Аз съм се хванала за главата и съм много потисната от сутринта. Довечера сме на бал на сестрата на мъжа ми. И понеже, както знаете, "церемонията" е доста дълга и напоителна, реших да се изцедя и да нахраня Дани с шише. Честно казано, срам ме е да кърмя пред хора на открито, освен това дори да преодолея срама, не знам къде ще ни свари глада и дали ще има условия за кърмене. Дотук добре, но с цеденето ударих на камък. От миналата седмица (откак педиатърката ме изплаши, че на Дани не му стига кърмата) кърмя от двете гърди. Мислех днес  цял ден да доизцеждам след кърмене каквото остава и да събера достатъчно количество за едно хранене. Да, ама не. Сутринта, след едночасови усилия с прехвалената помпа на Авент, която досега си стоеше неупотребена в шкафа, успях да изцедя едва около 10мл - ужас Tired! Или Дани изяжда всичко, или аз не се справям с техниката. И сега се чудя какво да правя - дали да рискувам на следващото кърмене да му дам само от едната гърда, за да изцедя другата...но така може да остане гладен... или да си събирам по 10мл  newsm78. Ако някой е изпадал в подобна ситуация, моля да каже как се е справил!
А, и още един въпрос. Изцедените 10мл сложих в хладилника. След три часа като изцедя пак кърма моли ли директно да я прибавя в същото контейнерче, или да я сложа отделно в хладилника, докато и тя се охлади и тогава да ги смесвам?
veselina_miteva, в момента ти завиждам (не съвсем благородно Twisted Evil) за две неща - че Ванеса спи цяла нощ и че ти си успяла да изцедиш цели 50мл тази сутрин, а аз се мъча като грешен дявол Laughing

защо мислиш, че само от едната гърда като сука остава гладен?А з съм на мнение, че не може гърдата да се изсуква до капка.Дръж го по-дълго само на едната гърда и после ако плачка му предложи и втората. И двете гърди еднакво ли произвеждат? Защото моята дясна винаги е по-голяма и от нея изцеждам повече.Пий до довечера повече течности-поне 2,5 л. и 2-3 лактогонни чая. Ако беше от Варна щях да ти дам изцедена кърмица за бала, ама ....някой от София който е замразил да помогне.Другия вариант ако не можеш да изцедиш да го кърмиш на бала Party

# 62
alina_nana ,пробваи м/у двете кърмения да изцедиш,така докато дойде следваштото пак ще се е посъбрала,а той бебчо ще се напъне малко да си го изсмучеа а и тъкмо ще си стимулиташ лактацията малко. не се притесняваи ,като поотрасне Дани,щезапочне да спинка по6-7 часа нощем,и Валето беше така-по 2-3 пъти на нощ го храних,но сега като заспи към 22,22.30ч.се събужда към 5,5.30 сутринта.
а в краина сметка ако не успееш да изцедиш,не може ли да се усамотиш в някоя стая(ако сте на дом.парти де)и да си го нахраниш детето?

веси,и нашия беше точно така както го описваш за Ванеска ,и аз се притеснявах дали му стига,щото той цица не пуска никога,и не повръща и аз си мислех че не му стига но вчера бяхме на консултация и се оказа че е наддал 1.300кг. и 3 см.така че....определено не гладувал. Mr. GreenНе се притесняваи,вероятно се наяжда детето ти,и си е до темперамент,ама ние с тази родителска параноя че все са гладни Simple Smileнали се сещаш как и баби и майки и нас са ни гонили цял живот ...да не гладуваме.
за зърната и мен ме наболяваха,като беше периода на срастване към цицата ми но сега съм добре,а бенитта беше споменала че нея я болят когато Рая суче на празно. а може и да е от млечницата,провери я

ние пък заминаваме на Велинград Simple Smileнякои ако има път на там да се обажда
пожелам Ви(си)  хубаво време и приятни празници

# 63
Доборо утро Simple Smile и много слънчев ден, да може да се рахождаме с колички/кенгура  Hug
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ !!! С ПОЖЕЛАНИЯ БЕБЧЕТАТА БЪРЗО БЪРЗО ДА ЗАПОЧНАТ ДА СВЪРЗВАТ ЗВУКОВЕТЕ В ДУМИЧКАТА, КОЯТО ЩЕ НИ РАЗТОПИ СЪРЦАТА "МАМА"  Heart Eyes

Пролет - по повод на коремните мускули - и аз съм с такава дупка - мога да си пъхна пръст над пъпа между двата мсукула. И вече правя по малко коремни преси - легнала, свит десен крак в коляното, лява ръка на тила, с лакът гледащ встрани от тялото. Правя коремна, като се стремя лакътя да стигне до коляното (просто стремеж, а не да ги допря). По този начин се съкращават, едновременно, противоположните страни на мускулите - лява горна и дясна долна част. И обратно. Повторенията се правят бавно - вдигане, броя 1...2, пускане назад.
Друго упражнение , което е много добро за стягане и на гърба и на цялата годна част на тялото - заема се поза като за лазене, повдига се и се изпъва десен крак и лява ръка, главата не се отпуска надолу - и се остава в това положение според индивидуалната възможност - например започваш от 15 сец. и сменяш ръце и крака, и пак, няколко повторения. На следващия ден може времето се увеличава. Може и да се появи малко мускулна треска в началото, на гърба. Дано вършат работа и при теб.
,
за сега се кърмим от едната гърда на хранене. И явно стига, защото Борис е наддал 450 гр за 2 седмици, и вече е 4950 и 56 см. шишкото на мама  Joy Но другата на която  не се храни, особенно ако е лявата, така се препълва, и на следващото хранене се дави, и на няколко пъти трябва да го вдигам , за да се уригне. и е доволно пълен на 10тта минута  #Crazy И се чудя, дали това няма да се избегне, ако започна да му давам от двете гърди, и те да се регулират, така че да произвеждат по-малко и той да си стига до мазничкото мляко на всяко хранене, а не само, когато е гладен.

# 64
Цитат
veselina_miteva, в момента ти завиждам (не съвсем благородно ) за две неща - че Ванеса спи цяла нощ и че ти си успяла да изцедиш цели 50мл тази сутрин, а аз се мъча като грешен дявол

щом се храните вечер изтисквай се тогава. ние спим от няколко дена по цяла нощ и когато я хранех в 2,3 или 4 зависи кога се събуди тогава си усещах гърдите напрегнати и изкарвах по 50-70 мл. след нея.

# 65
Помооощ!!! На едната гърда откъм ръката имам твърда бучка-участък и не се изтича от там кърмата и боли, слагах топли компреси и горещ душ нещо друго да ви идва наум по този повод?Страх мее да не стане мастит, а и тези дни докторите са кът. Cry Cry Cry

кърменетоАз кърмя и от двете гърди всеки път, иска ми се да опитам да ги редувам, но какво правите с пълната гърда изцеждате ли я или я оставяте да си се пълни за следващото папане? newsm78
Мони тази нощ направи рекорд 7,5 часа спа и аз го събудих накрая , защото гърдите ме заболяха от препълване!-Дали правилно съм постъпила незнам. Хем искам да спи повече нощем, хем не знам какво да правя с млякото, ако се изцедя и той се събуди сле15 мин. примерно, какво???
А и бебенцата , които спинкат непробудно по 6 и повече часа-сменяте ли им памперса до като спинкат или, когато се събудят?

Цитат
И се чудя, дали това няма да се избегне, ако започна да му давам от двете гърди, и те да се регулират, така че да произвеждат по-малко и той да си стига до мазничкото мляко на всяко хранене, а не само, когато е гладен.
Даването и от двете гърди по-скоро стимулира лактацията повече и ако по принцип ви е много ще трябва да доизцеждаш може би.Но ако искаш пробвай!
alina_nana Изцеждай по малко след папане и ще събереш до довечера, ако пък не успееш все ще намериш къде да го накърмиш бъди сигурна!А в контейнерчето може направо да добавяш изцедената кърма Peace.

veselina miteva Ако даваш допълнителното млекце го давай на 2 пъти с уригване между тях!

# 66
Цитат
veselina miteva Ако даваш допълнителното млекце го давай на 2 пъти с уригване между тях!

аз я уригвам на всеки 10 мин. като яде за да изкара въздуха и да не повръща, а снощи докато я храних със шишето поне 3 пъъти съм я уригвала (всеки път когато пусне биберона и преди да и го предложа пак) но повръщането започна още преди да е изяла всичко

# 67
  • София
Misho4ka за еднократната помощ си взимаш от служба ЕСГРАОН (май така се пише) акта за раждане и справка за семейно положение. След това с копие от акта за раждане отиваш в службата за социално подпомагане и подаваш молба от името на двамата родители (и двамата трябва да се подпишат) взимат ти копието и справката и трябва в молбата да си напишеш и сметката по която да ти преведат парите. Доколкото знам ако имаш и друго дете май трябва и копие от неговия акт за раждане. За гъбичките моята педиатърка каза преди кърмене да мажа гърдата с дактарин, след кърмане да й мажа езика и аз си мазах и гърдите, защото иначе си предаваме. Само че май е гадно на вкус или поне на консистенция, защото малката се напъваше да повръща след като я намажех. Може и да и го даваш намазано на биберона, ако иска след ядене да го лапне. Според мен 1/4 лъжица е много за такова малко човече.
alina_nana на нас в училището за родители ни казаха, че като изцедим кърма и сложим в хладилника за да съберем цялата от деня, следващата трябва да се остави с помпата например, за да се темперира в хладилника и едва тогава да се смесят.

# 68
Здравейте и честит празник!  Hug Със закъснение най-хубави пожалания на рождениците и месечниците   bouquet  bouquet  bouquet

За разбуждането по време на хранене - или си размърдвам ръката, на която лежи, или леко масажирам едно от крачетата /стъпалцето/, или малко по гръбчето нагоре-надолу.
За хигиената почиствам я преди всяко хранене и мажа всеки път с кремче против подсичане. И мен обаче ме е страх да я пипам наватре.
Ние също повръщаме, въпреки че се уригваме. Казаха ми, че е нормално и по-добре излишъка от кърмата да излезе, вместо да й товари коремчето.
За рязането на ноктенцата - още не съм го правила, има още време, те са още меки люспици и сами се отчупват. За сега сме с ръкавички. Един път беше точно 10 секунди без и веднага се възползва от случая да се разкраси  Wink
Аз пак да питам кога минават пъпчиците?

Лек ден за сега от нас.И много ви благодаря за хубавите пожелания и съветите  Hug 

П.С. Виктория пак не спа цяла нощ, чак сутринта се укроти. Сега ще се храним и излизаме на разходка.

# 69
  • БГ
привет от нас Hug
честит празник на празнуващите  bouquet
neci пробвай ако имаш с ел.възглавничка, в началото ми помогна много или топли компреси но горещи да стоят докато изстинат на гърдите.също и масажи помагат,може да помолиш мъжа ти- имаше голям ефект при мен,уж съм с малки гърди но голям проблем беше първите дни при мен,само така се оправиха.
аз си купих силиконови зърна на Камера, довечера ще ги пробвам.
за ноктите-режа за пореден път, че моята кукла се дращи по лицето,и й слагам ръкавички.
за кърменето-сега през едно хранене давам шише без гърда да знам колко изяжда,иначе мисля че не суче достатъчно.
и ние сме с пъпки, днес са повече newsm78

# 70
tevolere само внимавай с това давене от шише, че като нищо може да се отбие.Ще ти дам свеж пример-момичето с което родих се върна на работа на 10-тия ден и кърмеше само сутрин, вечер и през ноща. През  деня майка й го хранеше с шише и за няма и месец тотално се отби.Тя сега се чуди как да се цеди и понякога не може да изцеди необходимото, даже сега я чакам да й дам мойте запаси с кърма да си хапва момченцето.И аз като теб така си позволих 4-5 пъти да дам от шише, за да видя колко изсмуква, но вече не смея, беше само експеримент.Не се тревожи, ,те като пуснат смукачките дърпат много повече от помпата, Томи суче интензивно 5-6 минути и после само се лигави... Laughing

# 71
  • София
Я кажете, като се подмивам с тази смрадлика, после трябва ли и с вода или само със смрадликата  Embarassed ?
И никой нищо не каза за позите след секцио- има ли такива, които трябва да се избягват или не  newsm78 ? Не че сме почнали още с кексенето де..... Течовете си продължават с пълна сила  Wink.

# 72
  • София
alina_nana, и при мен в един момент се оказа проблем цеденето и така, както в началото доизцеждах с Авент без проблем, преди седмица изцедих някакви си 20 мл след огромни половинчасови усилия. Първо се шашнах, че нямам кърма. Да, ама не. Защото гърдата си беше пълна. Колкото и да ми е странно, явно има психологически момент. Бебка суче и шумно гълта, а с помпата не пуска и не пуска. Да се чудиш. newsm78 Предполагам, че гърдата е 'отвикнала' да я цеди друг, освен бебо. Е, след няколко дни настояване, пак можех да цедя с помпата. Та може и от това да е.
Както е писала 450, и аз първо уеднаквявам температурите и после смесвам кърмата.

Ноктите режем редовно. Аз с нокторезачка, свеки с ножичка. Растат страшно бързо.

Крем за подсичане преди мажех на всяка смяна на памперса. Е, подсичането почна да се оправя, когато спрях да го правя, а вместо това я оставям да порита малко голичка. Сега мажа горе-долу по веднъж дневно за идеята.

Шезлонг ни подариха за погачата. Страхотен на Фишър Прайз. Голямо удобство е. Вече го усещам, въпреки че още не може да се възползва от всичките му функции.

Активна гимнастика също ще вземем, но още не съм избирала.

Спането. От няколко дни спи по 6-7 часа нощем.  Peace Просто една нощ се размрънка, както обикновено към 3 и станах, смених памперса и тя заспа, докато го сменях! Оставих и я си казах, че ей сега като се събуди ще я нахраня, а тя си откара до 6! После, разбира се беше гладна като вълк и ми се 'кара' през цялото време, докато сменя гащите /щото сменям преди ядене/, даже а-ха да ревне като не можах да я наглася на гърдата от първи опит, НО вече 3-4 нощи е така и се надявам да не се връщам повече към нощното ядене.  Praynig

За позите в  luvbed док каза, че няма никакви ограничения. Ох, как прозвуча.  Laughing Не съм го питала специално за пози, а за това по принцип. Предполагам, щеше да ми каже, ако има проблем в някое отношение.

# 73
Честит празник,мили момичета!
За пъпчиците-при нас минаха за около две седмици,но не съм ги мазала с нищо.Имаше предимно на лицето и малко по вратлето.
Кърмене и шише-не го правете!!!Синът ми го дохранвах от първата седмица,защото кърмата ми не беше никак хранителна и ядеше през1 час.Тогава не знаех как изглежда гъста кърма,но сега вече правя разлика.Кърмата ми беше сивкава и прозрачна като се утаи в помпата,а сега е бяла и лепне.С хиляди усилия успяхме да се кърмим само 4 месеца и детето се отби.
Я кажете, като се подмивам с тази смрадлика, после трябва ли и с вода или само със смрадликата  Embarassed ?
И никой нищо не каза за позите след секцио- има ли такива, които трябва да се избягват или не  newsm78 ? Не че сме почнали още с кексенето де..... Течовете си продължават с пълна сила  Wink.
За по-добър ефект- не изплаквай с вода.А  за позите-правете това,което ви харесва,ограничения -само ако се наложи.Дано всичко е наред и скоро да изконсумирате един сладък кекс Wink Laughing Wink

# 74
alina_nana –Аз не се цедя след ядене, и досега редувах. Но поради болезнена гърда вчера пробвах да изцедя след като беше ял 20 мин. - нямаше нищичко останало. Искренно се надявам да си изяжда всичко.
За кърмата четох в инструкциите на помпичката на Авент да се охлади в студена вода и тогава да се добави.
Кърменето – от няколко дни имам чувството, че не му достига и след като изяде 20-25 мин (следя го дали гълта) му предлагам от другата. Понякога заспива още на първата след 10 мин., понякога изяжда и от втората – от време на време и повръща. Вчера вечерта яде и от двете и след това не можах да изцедя нито капка. Не мога да преценя дали му стига, но се надявам да произвеждам по неговите нужди. Наистина ми прави впечатление че първите 10 мин суче активно – гълта почти на всяко всмукване.
За разбуждането – болна тема. От родилното заспива докато яде или пък спи непробуден и не можем да го събудим за хранене. Щипя го за раменцето или запушвам леко нослето, също и щипане на крачето по ходилото. Но се е случвало изобщо да не мога да го събудя.
Ноктите – с ножичката ги режем под права линия вече два пъти.
Neci – и на мен една вечер така. Докато кърмя от същата гърда слагам отгоре гореща кърпа (гладена с ютия). Няколко пъти докато издържа. Или пък в банята с гореща вода , но е важно веднага да се издърпва от гърдата – или бебето или с помпичка.
за спането - в началото ядеше към 23 и чак в 6, но от няколко седмици заспива рано - около 22 и се буди в 2-3, хапва 5 мин и след това 5:30-6
Ние се носим по цял ден на ръце, заради коремчето и му е най-добре с коремче към тялото, ако го оставим като е заспал след 10 мин. се буди. Има ли други глезанчовци като нас.

Общи условия

Активация на акаунт