"майчин дом "варна

• 62 417
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
# 211
Записвам се да следя темата.
Живот и здраве и аз ще раждам в Майчин дом при Петинка Цветкова-нормално раждане дай боже.

Цюрих,Йоанка,Поли и вие май сте се ориентирали към Майчин дом? Peace

Искам да споделя,че първия път родих в Окръжна при акушерката Кискинова,която сега работи в Майчин дом.Познавам тази жена от 11 години-невероятна е като човек и си разбира от работата.Надявам се като раждам тя да се падне на смяна и в комбинация с Цветкова,за по-голямо мое спокойствие.И дано всичко мине нормално Praynig

Към всички,възползвали се от епидурална упойка при нормално раждане-какво е усещането при поставянето и много ли е болезнено?

# 212

Към всички,възползвали се от епидурална упойка при нормално раждане-какво е усещането при поставянето и много ли е болезнено?
самото слагане на упойката изобщо не боли , едно убождане и това е и после усещащ контакциите но ниама болка , ако те хване , защото мен ме хвана само от едната страна , един пример за да имаш представа -когато дойдоха да видят дали ме е хванала ми сложиха един памук потопен в ледена вода , усещаш памука но не усещаш че е студен , стана ли ти ясно
в МД има ли добре обучен анестезиолог който да ти я сложи интересувала ли си се

# 213
ама аз как го написах ,  Embarassed

# 214
  • Варна
Харем, ако искаш уговори се Добрева да ти е анестезиолога. Аз така направих, и не сбърках. Тя слага предварително местна упойка някаква, и след минута без да усещаш нищо слага епидуралната или спиналната, според зависи. Другия анестезиолог там, Мечоров, не прави такова обезболяване предварително и от приятелки знам, че час от 3-4 път уцелва мястото и че е болезнено слагането при него. Ако имаш уговорка с Добрева, ще дойде по което и да е време.Аз така я вдигнах в 4 сутринта като ми изтекоха водите. Имам 5 различни упойки при нея и една при Мечоров и да ти кажа разликата от работата и отношението на двамата е огромно.

# 215
Тоя Мечоров ако е един с дълга коса ... аз съм много доволна.На мен той ми постави спинална упойка и през цялото време на операцията стоя до главата ми да ме пита как съм:) Не съм усетила нито болка, нито кофти отношение, напротив.

# 216
  • Варна
Аз пък имам 2 операции с пълна упойка, първия път при Добрева, втория при Мечоров. Ами втория излязох много по-лесно и не съм имала гадни реакции ( Sick).

# 217
Ох, като гледам колко различни са отзивите са анестезиолозите.. явно и там си е до късмет.. Praynig
Харемче, всички сме заедно Simple Smile

# 218
Родих второто си детенце миналата година в Майчин Дом. Нормално раждане, с епидурална анестезия. Много съм доволна от отношението и въобще от всичко... ЖК и раждането ми води Д-р Капка Атанасова, енестезиолог ми беше Д-р Добрева. Много са внимателни. А това което на мои приятели им звучи като виц е, че докато ме свиваха контракциите и чакахме заветното разкритие преди да ми сложат упойката, акушерката Горанова (мисля, че така се казваше) ми пееше песни да ме успокоява  Mr. Green
Верно че раждането беше посред нощ... Влязох към 11 часа вечерта и родих към 4 сутринта.
И да, наистина става въпрос за пари, но поне всичко е легално... В другите болници пак се дават пари (под масата) а за отношението - всичко си е субективно.
Първото детенце родих в ІАГ "Света София" в гр.София (бившата Тина Киркова) и без малко да ме уморят - бяха ми забравили плацента и след две седмици получих огромен кръвоизлив... Бях на косъм. Слава богу всичко се размина!
Така че аз с две ръце съм ЗА АГ Майчин Дом гр.Варна... Ако решим да имаме трето детенце, при всички положения пак ще съм там  Peace

# 219
  • под кривата круша
Ще следя темата.

# 220
Аз много се двоумях защото, чувам все или много добри или направо страшни неща за Майчин дом Варна, но реших да запиша ЖК при д-р Капка Атанасова. За нея чувам само хубави неща, а и на мен ми направи добро впечатление. Но все пак ако и вие имате мнение относно решението ми ще бъда благодарна да го чуя  Simple Smile 

# 221
  • под кривата круша
Момичета, имам много спешен въпрос. Някоя лежала ли е в МД за задържане в 5-6 месец от бременността? Ще съм ви много благодарна ако споделите впечатления  bouquet

# 222
Момичета, почти съм решила вече да раждам в МД - Варна, макар че съм от Бургас (всъщност точно защото съм от Бургас  Wink, а знаете славата на нашата болница). Главният ми въпрос е: какво точно оборудване липсва на домът, че да се налага в някой усложнени случаи бебета да се извозват до местната окръжна? Някъде из форумите четох, че това се налагало там понякога. Бих питала директно в МД, но не знам до колко отговорът ще е обективен и ясен... Thinking newsm78 Rolling Eyes Поздрави!

# 223
Момичета, почти съм решила вече да раждам в МД - Варна, макар че съм от Бургас (всъщност точно защото съм от Бургас  Wink, а знаете славата на нашата болница). Главният ми въпрос е: какво точно оборудване липсва на домът, че да се налага в някой усложнени случаи бебета да се извозват до местната окръжна? Някъде из форумите четох, че това се налагало там понякога. Бих питала директно в МД, но не знам до колко отговорът ще е обективен и ясен... Thinking newsm78 Rolling Eyes Поздрави!
ха ха проблема не е в оборудването а в това че лекарите не знаят какво да правят като има усложнение

# 224
  • Варна
Аз много се двоумях защото, чувам все или много добри или направо страшни неща за Майчин дом Варна, но реших да запиша ЖК при д-р Капка Атанасова. За нея чувам само хубави неща, а и на мен ми направи добро впечатление. Но все пак ако и вие имате мнение относно решението ми ще бъда благодарна да го чуя  Simple Smile 
Моите впечатления са много противоречиви - веднъж супер любезна и внимателна, веднъж все едно те няма и си никой.

Dee-Dee, бебетата с проблем се местят в АГ-болница, не в Окръжна. Само там има неонатологично отделение с нужните специалисти. Там се карат такива бебета от много други болници в региона. Не смятам това за проблем. Бебето на мой колега беше спасено така (роди се с дефект).
Jeje, в МД няма неонатолози. поне аз не знам да има  newsm78. Какво очакваш тогава от лекарите там?

Общи условия

Активация на акаунт