"майчин дом "варна

• 62 408
  • 295
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Момичета, почти съм решила вече да раждам в МД - Варна, макар че съм от Бургас (всъщност точно защото съм от Бургас  Wink, а знаете славата на нашата болница). Главният ми въпрос е: какво точно оборудване липсва на домът, че да се налага в някой усложнени случаи бебета да се извозват до местната окръжна? Някъде из форумите четох, че това се налагало там понякога. Бих питала директно в МД, но не знам до колко отговорът ще е обективен и ясен... Thinking newsm78 Rolling Eyes Поздрави!

Не че им липсва оборудване, а просто по законите в България бебета, родени преди 34 седмица, трябва да бъдат настанени в болница с неонатологично отделение. Много бебета след 34 седмица са раждани в МД Варна /миналата година над 30/ и са си оставали там. И моето се роди там в 37 седмица.

# 226
Благодаря за отговорите, мами. Ние сме в 36 г.с. от утре и дано си изчакаме времето, та да си отидем спокойно да се родим във Варна.

# 227
Jeje, в МД няма неонатолози. поне аз не знам да има  newsm78. Какво очакваш тогава от лекарите там?
някой да ти е говорил за неонатолози?усложнения е не само преждевременното раждане

# 228
  • Варна
За какви усложнения говорите например, които не могат да се оправят в МД? Питам, защото съм разгледала апаратурата им там и горе долу знам в какви ситуации са напълно подготвени.Там са наляти много пари, което в АГ например липсва,техниката е стара ,а без техника каквито и да са лекарите в АГ,често  са безпомощни.

# 229
Д-р Юдова е неонатолог.

ха ха проблема не е в оборудването а в това че лекарите не знаят какво да правят като има усложнение

Какво те кара да мислиш така? Интересно ми е просто  Peace

# 230
Д-р Юдова е неонатолог.

ха ха проблема не е в оборудването а в това че лекарите не знаят какво да правят като има усложнение

Какво те кара да мислиш така? Интересно ми е просто  Peace
по-напред в темата съм писала

# 231

Темата съм я чела цялата и съм писала неведнъж.
Просто не видях къде подкрепяш това твърдение
Цитат
лекарите не знаят какво да правят като има усложнение
с факти, затова ми стана интересно.

# 232

Темата съм я чела цялата и съм писала неведнъж.
Просто не видях къде подкрепяш това твърдение
Цитат
лекарите не знаят какво да правят като има усложнение
с факти, затова ми стана интересно.
може и да съм писала в темата за акушер-гинеколози и затова да не намираш нищо , не помня , както и да е , двете неща които бях разказала там се случиха с 2 мои познати , но няма пак да изпадам в подробности , защото гледам че доста момичета ще раждат там , нека не ги плаша и настройвам отрицателно , всеки има право на избор Peace

# 233
  • София
Здравейте мили бъдещи и настоящи мами!
Аз съм съвсем нова във форума и в бременеенето и имам крещяща нужда от вашата помощ/съвети.

Проблемът ми е следния:
1) Преди по- малко от 3г. се преместих във Варна, но нямам личен лекар, въпреки че съм здравноосигурена. Живея във Възраждане, а работя до Чаталджа. Можете ли да ми препоръчате някой, при който не се чака много за направления.

2) До сега съм ходила на частни прегледи при д-р Терзиева в МЦ "Младост" и в МЦ "Надежда" при ... д-р Попова ако не се лъжа. Не съм особено доволна и от двете, т.ч. може би ще се насоча към накой д-р от "Майчин дом", за да ми следи бременността. Ще съм много благодарна ако някоя от вас, която ходи на ЖК в "Майчин дом" от ЗК, ми разясни каква е процедурата. Първо направление ли трябва да взема  и после да отида да се запиша в МД? Колко и кога се доплаща? Отзивчиви ли са към даването на болнични и т.н...?

Предварително благодаря!

# 234
skudu, първо се поинтересувай от лекарите, които приемат по ЗК. В МД не са много, а и приемните им часове са 1-2 пъти в седмицата. Аз лично не съм по ЗК.

Въпрос към раждалите мами, с отрицателен резус фактор - Ако се наложи да ни слагат анти-Д гама глобулин, МД ще го осигури ли? Разбрах, че по принцип се поема от ЗК и ако болницата има сключен договор с тях трябва да бъде предоставен.
Акушерката ми каза, че ще трябва да си поръчам от аптека, а доки пък настоя, че ще бъде осигурено по клинична пътека, та затова сега съм в чуденка...

Пък и термина ми е по празниците, а в малко аптеки поддържат наличност.
Мерси предварително.

# 235

Skudu

По здравна каса ти препоръчвам д-р Георгиев.Аз съм раждала при жена му,но и той ме е наблюдавал.Внимателен е ,винаги си  вдига тел.Дори сега съм се записала при него на ЖК., но платено-това е защото съм на интензивна ЖК.По здравна каса доплащаш 200 лв.Вземаш си направление от личния лекар и тогава отиваш .Записват те на ЖК някъде към 11-12 г.с.За болничните не знам можеш да го попиташ направо.На мен ми дава,но аз съм с ниска плацента и тр да лежа повечко
p.s. Става въпрос за Майчин дом

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 11:02 от ili_29

# 236
  • София
ili_29,

Благодаря за изчерпателният отговор и полезната информация!!!

# 237
Мами аз имам такъв въпрос: Има ли лекар измежду тези в Майчин дом, който да ми препоръчате като по-ориентиран към естественото раждане. Може да кажете че си правя сметката без кръчмаря, но за сега ми се иска да родя с колкото може по-малко лекарска намеса. Т.е. без упойка, без окситоцин в системата и ако може без епизиотомия. Зная че всичко зависи от обстоятелствата, но със сигурност главно обстоятелство е и лекарската преценка, а след ровене в дебелите американски книги съм по-склонна да си избера някой "по-естествен" лекар. Поздрави!

# 238
  • Варна
Мами аз имам такъв въпрос: Има ли лекар измежду тези в Майчин дом, който да ми препоръчате като по-ориентиран към естественото раждане. Може да кажете че си правя сметката без кръчмаря, но за сега ми се иска да родя с колкото може по-малко лекарска намеса. Т.е. без упойка, без окситоцин в системата и ако може без епизиотомия. Зная че всичко зависи от обстоятелствата, но със сигурност главно обстоятелство е и лекарската преценка, а след ровене в дебелите американски книги съм по-склонна да си избера някой "по-естествен" лекар. Поздрави!

Георгиев и Борис Яков са за естественото раждане.

# 239
Георгиев и Борис Яков са за естественото раждане.

Мислиш ли, че са само те?
А Максим Яков?

Общи условия

Активация на акаунт