АПРИЛското дете се стяга за море!

• 9 241
  • 298
  •   1
Отговори
# 255
  • Русе
На цялата галимация отгоре, моето "лошо куче" днес е "абитуриент"  bowuu - изписват го от яслата. В понеделник, живот и здраве, тръгва на градина. Sunglasses

Чаена, Тони винаги ли е спял така неспокойно? Thinking
Диляна беше така около месец и май се оказа, че е било от бактериите в носа(за които бях писала). Не е била болна (нито е имала Т, нито нищо), просто като спи в носоглътката се събира секрет, който я дразни - откакто пи 2 АБ(след антибиограма), нещата се уталожиха и пак си спи по цяла нощ.
Днес пак я водих да й вземат секрет, да видим дали сме изчистили гадовете, защото са ужасно упорити, мисля че батко й ги мъкне/-ше от яслата.

Мисче, за малко да забравя - честита прекрасна новина!  bouquet Ето, и ти ги ошари (макар че не ти се щеше).
А Филипка да не е дезертирала при януарки 2008? Wink

# 256
Енви, честит рожден ден. Пожелавам ти да си много здрава, щастлива и обичана.
Иленке, и моят Митко днес го изписаха от яслата и другата седмица вече е на градина Simple Smile Сутринта имаше тържество. Ама моят син много див - децата пеят, казват стихчета, а той стои на столчето и грам внимание към това, което става около него.

# 257
Мила Енви, Честит Рожден Ден!!!  

Момичета, тоя дъжд прекалява. През зимата излизахме повече от сега Confused

Утре ако е пак такова ще ни провали празника.

Мисче, радвам се за момченцето много Hug

# 258
Иленка, Тони спеше добре, понякога ако се събуди бе заради биба или нещо дребно, но това годене по глевите ни вече много ме изнервя. Мислех си днес да питам доки какво хомеопатично да давам за лош сън, но беше много натоварена и нямаше как да попитам.
През деня спи много сладко и стабилно, но нощем не е така. И дърпане на шорите не помага. Тази вечер ще го слагаме да спи късно, ще го къпем и да видим дали ще помогне. Вече мисля дневния сън да го редуцирам до веднъж за 2 часа, за да видя дали не си отспива през деня, а нощем не му се спи. И се чудя дали да не правя ядене към 19.00 и после някакво по-леко към 21.00, за да не би да огладнява и от това да се буди. newsm78
Утре ако е такова времето - язък и за празника, и за протеста! ooooh!

# 259
ЧЕСТИТИ АБИТУРИЕНТИ НА ИЛЕНКА  bouquet И НА КАТЯ  bouquet!

Иленке, затъжихме се бе душа! Hug

Бабъл, колко време ще си по родния край!? Да не ни зарежеш и ти, ей!? Wink

Мисче, чудесна новина! Peace Много е хубаво, да имаш разнополови деца!
Остава, да разберем пола на бебоците на Филипа и на Юлче - Мамчето нали каза, че също са ги ошарили! Flutter bowuu

М/увременно татито доведе от градината Пепи с ударения нос - естествено драматизация и нищо страшно. Посетихме доки цялото сем. - носът на Пепи е добре - нищо напукано или счупено /както ни наплаши госпожата от ДГ/, Вили е пипнала вирус, но все още няма, да даваме АБ и ще наблюдаваме. Друга мисъл пак ми вкара относно хемоглобина й - средиземноморските народи, вкл. и ние, сме страдали от вид анемия-таласемия, та добре било цялото сем., да си го изследваме, за да се знае и следи, т.к. една друга док каза, че щом Вили имала жилка от Беломорска Тракия, то вероятно било, да е носител на такъв ген... Бла, бла, бла...  #Crazy Та, дали не е по-добре такива профилактични изследвания, да не се правят Crossing Arms, както пише Татянка!?

Или с две думи - ако не сте вие Heart Eyes, нищо празнично около мен днес!

Времето при нас пък е слънчево и прохладно - само за разходки, но ще пазим къщата с децата... Rolling Eyes Отивам, да ги слагам, да спят.

# 260
                     Е н в и,  Ч е с т и т  Р о ж д е н  Д е н!   
    Най-искрено ти желая домът ти винаги да е изпълнен с щастие и любов!Нека съпругът ти те обсипва винаги с ударна доза любов и нежност! Нека децата ти винаги бъдат твоята най-голяма гордост! Нека здравето и радостта да бъдат ваш неизменен спътник в живота!

Иленка, Катя, и Люси е абитуриент днес! Ще имат тържество и сме се подготвили с кърпички този път, защото осъзнавам, че маймунко вече е голям! Утре вече ще е на ДГ и хем ме е страх, хем се притеснявам от новото, хем пък си казвам, че това е етап от живота! Успокоявам се, че повечето деца в неговата група ще са от групата му в яслата и няма да му е чак толкова непознато.

По другите теми след малко ще пиша.

ПП: ужасно ми е гузно и съвестно, че не можах да се обадя на Фил и Иленка, и затова не пиша.

# 261
  • София
средиземноморските народи, вкл. и ние, сме страдали от вид анемия-таласемия,
Да, да, точно така е. Това е най-най-леката форма на анемия и освен наблюдения лечение не се налага. Не бях чувала препоръката за семейно изследвание  newsm78

Оф, незнам какво ще правиме с този дъжд  Sad пак се прибрахме вир вода мокри - аз и количка де, детето - сухо  Crazy Не стигнахме до поликлиниката за преглед  Confused Тръгнахме с гр. транспорт ужким само ръмеше, но на половината път така ни заваля, че направо си хванах рейса за наобратно. Целият ми оптимизъм относно времето вече се изпари  Crossing Arms Верно през зимата излизахме повече  Crossing Arms Съвсем ще лудна и ако и утре е такова времето, толкова време чакам малчо да порасне, за да му купя подарък на 1ви юни, да го кача на въртележка, да му вържа 2 балона на количката  Mr. Green

# 262
Леси, честит абитуриент и на теб!   bouquet Радвам се, че прописа!!! Heart Eyes

Абитуриентски мами, я кажете - в една и съща сграда ли са яслата и градината? Цялата ясленска група ли се мести в градината? newsm78
Финалът на Пепи в яслата беше със самото закриване на цялата ясла. Естествено на госпожите не им беше до празнуване и празник нямаше, но пък правехме подписки, от които нищо не излезе. Rolling Eyes

Следобедното кафенце е от мен, естествено! Grinning

# 263
Мисче, така, хем на момиче, хем на момче ще се радваш и ще знаеш какво е да си едновременно мъжка и женска майка1 Laughing Интересно ми е какви ли ще са бебоците на Фил и Юлчето? newsm78

Татянка, стискам палци новините от болницата да са добри1 Praynig

Енви, а къде се е ударил Пепи? Добре, че не е нещо сериозно, защото то без такива инциденти не може! А за РД аз откакто се е родил Люс, въобще забравям за моя РД и празнуването общо взето е през деня на кафе с приятелки, а вечер с мъжът ми на заведение, нищо по-специално! Само 25-тият РД беше специален!

Иленка, сърдиш ли ми се много?

Нуни, ако знаеш и аз колко много исках да дойда на концерта, просто бях готова да продавам разни работи само и само да дойда, но......... скапаните пари, които все не стигат не ми позволиха. Радвам се, че си изкарала толкова върховно!

От както стана на 1г. Йои е коренно различен. Като че с магическа пръчка изведнъж стана друго дете.
Вече има режим - става в 7, закусва, игра, обяд, следобеден сън почти 2 часа, игра с батко навън, вечеря и в 9 са в леглата. С малко повече упоритост от страна на баща им (той ги научи) вече лягат заедно, всеки в леглото си, в една стая, сами, а ние сме си в спалнята. От тогава и Йо не се събужда нощем, но аз толкова съм свикнала с честото будене през нощта, че още се пробуждам и ходя да ги видя дали са завити.
Единственото нещо, което ме притеснява, че е много агресивен на моменти, когато нещо не му по акъла си удря главата ( от инат вече два пъти с удря носа и текна кръв), хапе, когато някой му вземе играчка, дори батко си беше охапал и той се разрева. Люс изобщо никога не е бил агресивен, дори е много чувствителен и дава всичко, та не знам как да се справям с Йо.

Относно храненето, Йо яде почти всичко - ягоди, череши, домати, таратор. Скоро им правих макарони на фурна и млечна баница, много им хареса.

Телевизор не гледат и двамата, но това е защото им е по-интересно да играят заедно, да се гонят, да пипат, където не трябва.

Честно казано у дома не е за гости - винаги е разхвърляно, всички шкафове се завързани, на ниско няма нищо ценно и красиво.

Последна редакция: чт, 31 май 2007, 15:03 от Лейси

# 264
При нас няма дъжд, времето е страхотно, нито много горещо, нито пък студено. Идвайте насам!  Laughing

Енви, нашата ясла е различна от ДГ, не са в една сграда! От 28 деца, които ще бъдат в ДГ, 8 са или от групата на Люси в яслата, или е играл с тях в парка, а с едното момченце са израснали заедно (приятелски семейства сме), но то досега не е ходило на ясла!
Мерси за кафенцето.

Днес много рожденници има, от сутринта все ме черпят!  Laughing

Този вирус много лош, около мен повечето деца са болни, и аз също съм на тръни!

Cry Cry Cry Прочетох току-що в Клюкарника за Дари - господи, жестоко е, защо животът трябва да е толкова жесток, защо Бог трябва да прибира при себе си такива слънцица, не не ми се говори.......... Cry Cry Cry

Галя, кога стана леля? Честито да ти е жив и здрав племеника!

Сестра ми вече влезе в 9-тия месец.

Фил, да не си при януарки 2008 вече?

И по повод заглавието на темата - стягаме се море края на август, но още се чудя как ще се оправим с пазенето на две деца, имам чувството, че няма да мога да се отпусна и да си почивам, а все ще търча след момчетата. От друга страна пък не мога да си представя да отида на море и да ги лиша от удоволствието и те да се нарадват на морето, от сега си представям радостта на Люс (Йо едва ли ще разбере какво е), затова ще се запасим с нерви и търпение и заминаваме. За информация ще сме на Созопол или Несебър.

Последна редакция: чт, 31 май 2007, 15:10 от Лейси

# 265

Честит рожден ден, Енви! Желая ти преди всичко да си здрава!

Аз днес съм болна. Май изстинах вчера. Освен това прочетох, че Дарина (момиченцето с левкемия) е починало от вирусна инфекция в Израел едва ли не дни преди операцията. Това ми напомни за един познат, също с левкемия, който също почина в нощта преди неговата операция и... В общи линии цял ден рева.

Енви, сега прочетох за съмненията на лекарите. На Велина колко й е хемоглобина? Ако го поддържа под 100, може наистина да има таласемия. Не е опасно, ако е таласемия минор - ако вие с таткото сте с нормален хемоглобин или е здрава, или е с такава таласемия. Вероятно затова искат да ви изследват и вас. Възможно е някой от двама ви да има анемия, а даже и да не подозира - хората с таласемия минор живеят съвсем нормален живот с нисък хемоглобин.
Ето ти линк: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/669/53/

Между другото хората с таласемия не се заразяват от малария. Затова и таласемията е разпространена точно в нашите райони - преди тук е имало малария.

Последна редакция: чт, 31 май 2007, 15:25 от юл4е

# 266
  • Русе
Леси, споко бе, душа Hug Hug Hug, има време бол за още срещи  Grinning Grinning Grinning- представям си каква дандания е било, пък и аз бях ужасно крива през празничните дни... Embarassed
Честит ти абитуриент и на теб, и на Катетоbouquet

енви, нашата ДГ е в различна сграда от яслата, на 5 мин. разстояние. От ясленската група на Преслав изписват 6 деца, от които само едно се е паднало в групата му, другите са или в друга група, или в друга градина. Аз нямам притеснения за новото място, защото свекърва ми е музикален педагог в градината, тъй че "лудьо" ще е долу-горе като у дома си... Wink

За Дарина... Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Cry Cry Cry Cry Cry

# 267
  • София
Мила Енви, дано неприятните инциденти поне за днес да секнат, та с леко сърце да отпразнуваш този РД! Бъди все така лъчезарна и усмихната, горда и щастлива с прекрасното си семейство. Бъди здрава и обичана!

Таничка, какво каза педито? Надявам се Миленката да те зарадва с някой кътник и да се успокоим всички newsm17

Емо от известно време го къпя в банята. Първия път го оставих прав, след това вкарах коритото му, но човека се скъсва от рев и сега слагам корито само ако таткото е в нас. Всеки път се дере щом го вкарам в банята - някакъв ад е. Като му подам играчки, с които доскоро играеше в коритото сегя ядосано ги изхвърля и се криви. Не му харесва в банята, че е много тясна (1кв.м е)

Милата Даринка,  newsm17 вече поне няма да изпитва болка. Много съжалявам за болката на родителите и на сестричката и Лора - още не мога да спра да рева newsm45

# 268
Малееее ужас, горката Дари  Cry  Мир на праха й  Cry

Ние сме ве4е с диагноzа, ура. Викам ура, zаЩото поне zнаем на какво се дължи таzи Т и можем да се лекуваме. Та пипнала е гнойно въzпаление на сливиците и сега сме на АБ  Confused  Температурата пак е над 39  ooooh!  дадох й и антибиотика, и нурофен пак и сега спинка. Дано скоро се оправи.

# 269
  • София
Ох, много ми е мъчно за Дари! Така се надявах за това дете!

Енви, дай ми стойностите на хемоглобин, MCH и MCV - изчетох доста по въпроса за теласемията, когато Мати беше на 7 месеца и имаше шанс за такава болест! На година, обаче резултатите са дори и опасността отпадна! Важно е това MCH!

Общи условия

Активация на акаунт