Има ли Господ и вярвате ли в него? - II

• 23 130
  • 632
  •   1
Отговори
# 300

Laughing Лиле....няма такова чудо престъпление извършено в ''името''на Бог Wink
Peace
Ако съдим за Бог по човешките постъпки, работата става зле. Те не трябва да са ти ориентира за Него.
Ако можеш, излез от религиозната представа, която имаш, така картината е по-ясна. 
Ако някой съди за Бог по мен, например, ще се отчае. Човека не е еталон, независимо, колко е  вярващ.
Само Христос е такъв.

# 301
  • Linz
migito, ако отида в рая, но моите близки не са там и знам, че в този момент страдат, как мога да бъда щастлива?!

# 302
  • Ямбол
Е добре, де. Опитали са да наподобят десетте божи заповеди.
Казах, че ми харесва, не се водя по тях.
Че има престъпления в името на бог - има.

# 303
Е добре, де. Опита ли са да наподобят десетте божи заповеди.
Казах, че ми харесва, не се водя по тях.
Ама те повечето са добри, като ги погледнеш. Но, този обвинителен тон( в 4-тата)...е показателен и целенасочен.
Никой не отрича изцепките на църквата.

# 304
Значи сте много толерантни, търпеливи и позитивни Mr. Green

ами twins  bouquet   то нали знаеш ...семенцето расте след време Wink   нищо не се знае Peace
За мен май няма шанс... Не искам да ходя в рая, ако там няма да са и хората, които обичам. А някои от тях вече си отидоха от този свят като атеисти.

Рени,аз все си мисля 4е понякога Бог дава дори и по незнайни пътища за нас ,някакъв последен шанс за примирение с Него....в последните дни и 4асове на някой хора.... Thinking

# 305
  • Linz
Рени,аз все си мисля 4е понякога Бог дава дори и по незнайни пътища за нас ,някакъв последен шанс за примирение с Него....в последните дни и 4асове на някой хора.... Thinking
И все пак ако не са там... ще искам и аз да си тръгна Crossing Arms

# 306

ти хем не вярваш в Бог...хем вярваш оба4е 4е има престъпления в името на Бог Wink

първо -кой е Бог.....?и после това 4е един плътски параноик е казал 4е го прави нещото си в името на някакъв бог.....не озна4ава 4е
наистина ....

..''.във Бог''- озна4ава 4е Бог стои зад това дело,4е е направено с Неговото удобрение ./сама си направи сметка колко от тези престъпления са направени с Неговото удобрение Wink/
  да има престъпления в името на нечии интереси,институции,и разни религиозни движения и общества.

# 307
  • Ямбол
Бог е този, за който говорят хората. Хората са го измислили, нормално е и да вършат неща в негово име. Това е моята гледна точка.
Няма значение кой говори за бог, няма нечовек, обаче, който да е говорил за него, така че дали е параноик или си ти, за мен е едно и също.

Ох, вече втора тема си блъскаме главите и се чудим кой е той всъщност. Да вземе да слезе тук долу и да драсне някой ред, да се представи, да се запознаем. Wink Не Му ли омръзна само да гадаем има ли го , няма ли го? Thinking

# 308
  • сред маслини и портокалов цвят
...

Ох, вече втора тема си блъскаме главите и се чудим кой е той всъщност. Да вземе да слезе тук долу и да драсне някой ред, да се представи, да се запознаем. Wink Не Му ли омръзна само да гадаем има ли го , няма ли го? Thinking

„Дали се опитвам да намеря Бог? Той е по-умен от мен — нека опита сам да ме намери.“  Aйзък Азимов   Simple Smile

# 309
Бог е този, за който говорят хората. Хората са го измислили, нормално е и да вършат неща в негово име. Това е моята гледна точка.
Няма значение кой говори за бог, няма нечовек, обаче, който да е говорил за него, така че дали е параноик или си ти, за мен е едно и също.

не може да слезе защото Той е тук. Wink...и отдавна е драснал някой ред и се е представил.Той е тук,до теб....и ти говори.,не Го ли 4уваш ....отвори вратата и Той ще влезе Hug
/ха ха ...не съм паранио4ка де/

# 310

Можеш ли да си сигурна дали са там? Не можеш, но ти ако не го приемеш няма да имаш възможността да бъдеш с Бога, а те ако са там? .... Wink

Лиляна, дори и хората да са измислили Бога, написани са книги какъв е.... А после престъпленията ако не съответстват на тези книги не е възможно да са направени в негово име, не мислиш ли?

А дали е възможно просто да си хвана една пушка да отида да обера една банка и да кажа това е в името на Лиляна? Ти ли ще си виновна?
Какво ни е крив Бог, че разни хорица са му използвали името за какво ли не! какъв е Той е написано. Дали не е слязъл? Слезе и живя нашия живот, за да не можем да кажем, че няма начин да ни разбира! И сега живее с нас.

# 311
  • Linz

Можеш ли да си сигурна дали са там? Не можеш, но ти ако не го приемеш няма да имаш възможността да бъдеш с Бога, а те ако са там? .... Wink

Това ясно... но да речем отида в рая, а се окаже, че любимите ми хора ги няма (или някои от тях)... какъв рай ще е това?

# 312
migito ти го е казала, но мисля, че не си я разбрала. ако толкова ще ти липсват близките хора, значи че ги обичаш повече от Бог, което означава че нарушаваш Божиите заповеди и няма как да отидеш в рая.
тъй, че не мисля за ккаво има да се притесняваш Mr. Green

# 313
  • Linz
migito ти го е казала, но мисля, че не си я разбрала. ако толкова ще ти липсват близките хора, значи че ги обичаш повече от Бог, което означава че нарушаваш Божиите заповеди и няма как да отидеш в рая.

Сега разбрах... ама пак се притеснявам Sick Става въпрос за хората, които са ме направили човек. Ако повярвам, то със сигурност и те ще имат заслуга за това, нали? Rolling Eyes

# 314

Сега разбрах... ама пак се притеснявам Sick Става въпрос за хората, които са ме направили човек. Ако повярвам, то със сигурност и те ще имат заслуга за това, нали? Rolling Eyes

не знам, Рени. заслугите са оценяват по много по-различен начин на небето, отколкото тук на земята Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт