Има ли Господ и вярвате ли в него? - II

• 23 079
  • 632
  •   1
Отговори
# 405
Голденова,не мисля че Бог не желае да не умираме.Аз лично не приемам смърта като нещо лошо,напротив.Мисля че е нещо интерено.Виж жестокоста е съвсем друго нещо.
На мен би ми било интересно да умра.Мился че съм готова да го направя във всеки един момент.Не че не обичам живота,напротив,но не ме е страх от Джак.Мился че раждането и смърта много си приличат.И при двете не знаеш от къде идваш и къде отиваш.Ако може да се отговори на въпроса от къде идваме преди да се родим,бихме могли да разберем в голяма част какво става след смърта.Смърта е единствено тъжна,тъгуваме за хората които няма да са с нас повече.Както и тъгуваме за всичко приятно за нас когато свършва.Но мисля че в това е тръпката да си тъжен,знаеш че след моментите на тъга ще дойде време и за радост.В противен случай ако всичко беше едно и също нямаше да откриваме удоволствието от приятните неща.Живота ни щеше да бъде отегчителен.
Сил,аз мисля че Бог е и разрушител,но за мен с рушенето се ражда новото.За да построиш къща трябва или да събориш стара,или да изсечеш гора,или да затриеш тревичката на въпросния терен.Каквото и да направиш ,винаги ще разрушиш нещо.Със сигурност.Нещо маловажно за теб,но за друг от жизнено значение.Мъката на едни е радост за други.

# 406
Сил,аз мисля че Бог е и разрушител,но за мен с рушенето се ражда новото.За да построиш къща трябва или да събориш стара,или да изсечеш гора,или да затриеш тревичката на въпросния терен.Каквото и да направиш ,винаги ще разрушиш нещо.Със сигурност.Нещо маловажно за теб,но за друг от жизнено значение.Мъката на едни е радост за други.
Ако в "рушене" имаш предвид възобновяване, промяна (а, не лошия смисъл на думичката, защото според мен, в Бог няма лоши помисли) и аз съм съгласна. Нали това е смисълът на живота-движение, свързано е с горните две. Това с мъката...много сложно. Аз вярвам, че има състояние, в което никой да не изпитва такава. Но, не тук-на Земята (заложено е да го искаме).

# 407
amymommy (и Холограмата) виждат Бог в творението  Peace.

Не разбирам почти нищо от това как точно вижда нещата amymommy.

...мисля че не всичко е така както се ражда в пердставата на малкия ни шовешки мозък с почти нулев капацитет...

Човешкият мозък по-вероятно има огромен капацитет.

... Нямаме чисто съзнание,а мисъл пълна с образни представи.Водата е мокра,ска е сладък,тревата е зелена...

Странно с какво щеше да борави съзнанието ти, ако нямаше образни представи. Съзнанието се занимава с материята, материята е пълнежа на образите.

...Водата е мокра,ска е сладък,тревата е зелена.Предполагам че ако никой не ни беше научил на това щяхме да имаме съвсем ралзлични представи за заобикалящият ни свят...

Някой ни е научил на това, така ли? Кой? И защо ли ни е заблудил като водата е суха, а тревата синя?

...Мился че езика е някаква много низша форма на комуникация,единствената която е успяла да ни хрумне от хилядолетия насам.Понятия без покритие.Думи,които по скоро ограничават,отколкото обогатяват...

На бактериите и амебите като не им е хрумнало да си говорят с език, виж колко по-добре се справят. Били са първи тук и тук ще си и останат - далеч след нас.

... Ако можехме да използваме телепатията всичко бибило съвсем различно.Другите биха прозирали смисъла на мислите ни много по-качествено.Уви ,оставаме си амеби,за сега...

Ако можехме да използваме телепатията, щеше да живееш 5% от сегашния си живот.
Телепатията е постижима очевидно.
Въпросът е - кога ще е целесъобразна според замисъла за съществуването ни.

...Аз съм по-склонна да вярвам в прераждането ,отколкото в задгробния живот... Ако се замислим над това какъв е целият смисъл от предаването на генетичен материал,примерно.Защо хората не се раждат с нови гени,а в сложната верига участват данни на хора преди нас за които дори не се замисляме че са съществували някога.Само като си помисля че в моето 30 годишно тяло участват елементи на пещерен човек,че частица от него все още е жива в мен ми става някак страшно. Rolling Eyes

А как по-икономично ще му е на Бог (или на негов редови лаборант) само от една твоя клетка да възкреси всичките ти предшественици. Затова е гена - да ти светне, че става въпрос за възкресение накрая, а не за прераждане.

# 408
Не разбирам почти нищо от това как точно вижда нещата amymommy.
Не казвам, че мислите еднакво, а че гледате творението и оттам съдите, че е такова-нечие дело.

Има, има, казвах ти аз, преди няколко месеца  Wink
Но и amymommy е права за сегашното му състояние-заради грехопадението е в такова (мое мнение).

Последна редакция: вт, 10 юли 2007, 01:39 от SilIli

# 409

А как по-икономично ще му е на Бог (или на негов редови лаборант) само от една твоя клетка да възкреси всичките ти предшественици. Затова е гена - да ти светне, че става въпрос за възкресение накрая, а не за прераждане.

Хм!  Simple Smile

# 410
# 411
Има, има, казвах ти аз, преди няколко месеца  Wink

Ако всичко е наред с хормоните, де...

# 412
Ако всичко е наред с хормоните, де...
мда, затова ако разчитаме само на собствените си способности и напъни за съвършенство, сме я закъсали...

# 413
...ако разчитаме само на собствените си способности и напъни за съвършенство, сме я закъсали...

Да разчитаме за какво?

(ясно на Кого трябва да разчитаме според теб)

# 414
Да разчитаме, че можем да сме безгрешни.
Не можем. И затова Господ е промислил-имаме си изкупление.
(сега видях допълнението ти)
Виждаш ли? Всичко е с желязна логика (в Библията). Не може един човек да има такъв всеобхватен поглед за толкова много сложни неща наведнъж. Това не е само "Мъдростта на вековете".

# 415
Да разчитаме, че можем да сме безгрешни.
Не можем. И затова Господ е промислил-имаме си изкупление.

Виж, SilIli.
Ти преди да се родиш страхуваше ли се от смъртта. Рзчиташе ли, че можеш да си безгрешна? Искаше ли да си щастлива - чрез изкупление или без?

Просто те нямаше.

По свободната си воля ли се появи?

Поради своя потребност, желание или каприз? Или в минути на отдих и развлечение реши, че трябва да се появиш...

Щом сме създадени от някого, значи сме му нужни.
Сега е важно да се представим добре, за да ни одобри и във втори кръг?
Значи може и да нямам възможност да ти кажа тогава: "Аз нали ти казвах..."

Потребителското име на софтуера го знаем от Библията. Не очаквам да има емоции там - просто тестова селектираща програма. Ще стане за отрицателно време.

# 416
Сега е важно да се представим добре, за да ни одобри и във втори кръг?
Значи може и да нямам възможност да ти кажа тогава: "Аз нали ти казвах..."
От теб зависи дали ще имаш тази възможност. Само от теб!
А аз се надявам да го чуя (там), но с продължението.
Емоциите не свършват тук, според мен.

# 417
Не разбрах ти по свободната си воля ли се появи, че да смяташ "свободната си воля" за нещо, с което сам се определяш на добър или лош.

Въпросът по-скоро е към единствената "неродена мома", за която се сещам.
Тебе риторично те питам - влез в роля. Кажи за Ева.

# 418
Нещо ме взе на бъзик? Е, нося на такъв.

Не съм се появила по свободната си воля, но съм се появила, което не е малко (поне само за мен).

Замислих се над това:
Искаше ли да си щастлива - чрез изкупление или без?

Тогава не съм искала, но сега искам.
При теб как е? Нещо пречи ли ти?

# 419
SilIli, я да си лягаме   Simple Smile

Тъкмо ти пишех, че питам сериозни неща в тази сериозна тема и компът ми се рестартира сам.
Не му се е случвало никога - поне не се сещам през последните месеци, че и година.
Явно с мен някой се избъзика. Ама не вярвам да е титулярът на темата.

До утре, SilIli!
Приех го като знак този дръпнат шалтер. Ще уважа автора му, който и да е той.
Лека нощ.  Hug

ПП Това можеше и на ЛС, но случаят е поучителен и за широката публика.

Общи условия

Активация на акаунт