Цветарки тук сме се събрали, каквото краднали- засяли- 9

• 39 937
  • 575
  •   1
Отговори
# 150
Олеле, какъв град вали.... Спасявайте каквото можете от китките....

Къде има град? Тук само вятър, но е безопасен...Леле, това време.....

# 151
ъ- от нас мина преди няколко дни- може да му измерим скоростта като разделим разстоянието на времето, за което е стигнал до вас.

# 152
Tова е едно невероятно цвете, кампанула. Моята е синя. Започва да цъфти през август, и ако зимата е по-мека- кара до декември! От 3 години я гледам, и зимата изобщо не я прибирам, нито пък я защитавам.
А на въпроса ти за нещата от сандъчето... ами доста неща има- глухарчета и други плевелчета, а това най- вдясно- със сърцевидните листа- е или грамофонче (което аз много харесвам!) или друг вид поветица.
NELLY80, храста, за който питаш се нарича Euonymus japonica (японски чашкодрян):
http://www.tinytreasuresnursery.com/Plant%20Pages/Euonymus%20mic … s%20Variegata.htm
Наистина много красив!
Мамица, страхотна ти е градината!
Чудя се защо като ида в Бриколажа, все на храстовидните рози попадам, и нито веднъж не съм взимала катереща newsm78. То ми е ясно, де- мъжа ми все се рабързва като забия към цветята, и аз взема че забравя част от мисията. Сега съм захлупила едни откъснати клонки от чужди дворове, може пък да станат.
Ламита, кажи кой разсадник посети- дали пък не сме фенки на един и същ? Обясни с две думи местонахождението му Praynig Има един, където имам абонамент; и кучетата ме знаят там,  но аз ако започна с обясненията- със сигурност ще ви объркам Laughing Оттам какви хибискуси съм си купувала... за по 6 лева.

Последна редакция: пн, 28 май 2007, 16:32 от Прасчо

# 153
  • На края на света !
[
NELLY80, храста, за който питаш се нарича Euonymus japonica:
http://www.tinytreasuresnursery.com/Plant%20Pages/Euonymus%20mic … s%20Variegata.htm
Наистина много красив!

newsm10наистина така се казва а итози от тази снимка го имам.

# 154
някой питаше за гинко,в ботан. градина не видях,но може да е имало.аз търси главно цъфтящи.имаше страшно много цветя
прасчо,тези градини се намират зад хотел Плиска.много е евтинко там.имаше и и хибискус,но не беше от кичестия.
моята японска розичка е напъпила  Grinning само да цъфне и ще я снимам
вчера ходих го 1 голям разсадник до Долни Богров(или май беше Горни Богров).имаше страхотни цветя.взех си 3 сакъзчета.по 3лв бяха-не знам дали е евтино,не съм купувала от тях досега  newsm78
харесах си едно бетоново магаренце,с 2 дисаги отстрани,където се поставят цветя.беше оцветено-направо приказка.продавачката вика 90лв и аз готова да го взимам.и изведнъж казва ''ааа,това е 250,неоцветеното е 90лв. ''  Shocked лошо ми стана.мен 90лв не ми се даваха,камо ли толкова  Crazy

# 155
Аз май сях калдъръмчета със семена от Бриголажа, но нещо не изглеждат както при Мамица newsm78 newsm78 newsm78Друго излезе, но със сигурност не изглежда както снимка 14....А ми харесаха калдъръмчетата...

..........

Мамице, кога каза да ти дойдем на гости?
Момент, да не се отчайваш. Моите са кичести ( стеблата), има едни като каскадни. С тънки стебла. Други имам леко червеникави и пак на каскадни наподобяват стеблата.

За гостито когато имаш възможност. В Ботевградско е вилата.

# 156
да ви се похваля какво ми подари половинката днеска  Grinning много се зарадвах
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2987015 и
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2987016
кажете какво да им сложа,за да живеят по-дълго

# 157
  • На края на света !
 smile3501 smile3501 smile3501Браво на мъжа ти.
Направи разрез на кръст на всяка роза и сложи аспирин във водата,редно е да им сменяш водата всеки ден и гледай да е със стайна температура ,така ще ги запазиш по-дълго.Розитетрябва да са с дълъг срез. Първо се прави кръстообразен нарез и след това да се поставят във вода.
Да се махнат трънчетата и листата в долната част на стъблото, което повишава смукателната им възможност.

# 158
вече ги резнах и сложих аспирин,но досега този метод не ми е помагал  Thinking
само няма да мога да сменям водата,защото утре заминавам на почивка за няколко дни  Tired

# 159
  • На края на света !
Тогава пробвай по този начин. Най-разпространеното и ефективно средство за отрязани рози, лалета, нарциси, карамфили, божури, флокс, гладиоли е следното: на 1 литър преварена и охладена до стайна температура вода се добавя захар - 40-50 г (2-3 суп. лъж.) и на върха на ножа - лимонена, ябълкова, салицилова или борна киселина – каквото имаме.Или с активен въглен от аптеката.

# 160
ок,мерси,ще пробвам
преди време бях обещала на някой да пусна снимка на бамбука ми в саксия.е,чак сега се сетих  Embarassed дълго време саксията стоя на тъмно и високо място и затова изглежда така нещастно,но сега му намерих уютно място,защитено от котката ми
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=122263&photo=45

# 161
Ламита,
разкошни рози  Peace

За да са по-трайни, питай в магазина за гранули за букети - една лъжичка от тях се смесва с водата във вазата и траят поне седмица.

# 162
Айде и аз да се похваля - вчера се заприказвах с една продавачка в магазин за цветя и тя ми подари листа от глоксиния - едно от червена с бял кант, едно от лилава и още едно от бяла на съвсем ситни сини точици. Сега съм го натопила във вода и чакам да пуснат коренчета  Peace Да видим дали наистина и луковичните се размножават от листа  Praynig

# 163
Лами, кога имаш рожден ден? Не си се похвалила, още по-малко не си почерпала......Приятна и хубава почивка! Ще ни липсваш и ..нали знаеш - оглеждай се добре....пък може да ти излезе късмета!

Имам спатифилиум.....И бяла лобелия.....Ох, и стига сте говорили за цветя...Че ще ми побъркате бюджета..Все обещавам на милото,че това ми е за последно, а след това се оказва,че го лъжа! Имаше декоративни рози, но хем бяха много изтормозени, хем цената не ми хареса.....

Видях хубава бегония, не знам защо съм се влюбила в бегонията, но не всяка,а такава с едни къдрави листа, особено съм влюбена в кралската си бегония...Това цвете до сега с най-голямо удоволствие си го гледам....Не знам защо.....

Та ако искате да пуснем анкета - в кое цвете сте влюбени.....С много опции.....

Кротона го преместих и фитонията също - да видим дали ще тръгнат.....

argun честити придобивки.....

# 164
  • На края на света !
Как да не говорим за цветя аз едва ви открих а на вас не ви се говори ,колкото до бюджета то и при мен така става . Laughing

Общи условия

Активация на акаунт