Цветарки тук сме се събрали, каквото краднали- засяли- 9

• 39 940
  • 575
  •   1
Отговори
# 135
Аз на всяка манджа мерудия това е тученичка  или по правилно калдъръмче и се хваща от семенца ,има я в доста богати цветове но веднъж посадиш ли си после няма отърваване а и се получават доста интересни цветове когато се опрашат :)1 пакетче семенца е около 1 лев

божееееееее, и аз да не знам, че така се казва #2gunfire а от кога го търся това цвете, и даже вчера ми обещаха кълдъръмче и щях да гледам в нета след малко що за животно е  Embarassed мерси, аз със семенца покрай тези мои глупави теменужки вече си обещах да не се занимавам  Naughty но в интерес на истината това е цветето, което вчера си купих от една баба на пазара и се оказа само боднато клонче  #2gunfire (писах за това)  #Cussing out яд ме е, че спекулират така глупавите търговци, защото аз така искрено се зарадвах, че най-сетне мога да си го купя  #2gunfire

теди, мисля, че декоративни рози ги водят, но наистина почти навсякъде ги има!

# 136
  • На края на света !
Да наистина във ввсички цветарски магазини ги има ,някой им казват мини рози.

# 137
ами да не са онези мъници дето са при латинките обикновено, мен все са ми опърпани и не ги и гледам ooooh!

# 138
Запис.
Аз бях тия дни на вилата. Много съм доволна, че пъ;зящата ми роза дето купих вече е цъфнала. Алпинеума ми се чудя как е още жив след тези дъждове. Голямо наводнение ни сполетя.
Направих няколко снимки. Който иска нека види.
http://picasaweb.google.com/eleonoraa

искам тия рози, как се гледат и за балкон стават ли?
Съмнявам се. Розите по принцип правят голяма коренна система. В голяма саксия ,ако ги сложиш зимата пак, ще замръзнат. На пълзящите рози основните пръчки не се режат. режат се само страничните клонки. На есен се изрязват само малките, които са избили, а основните се оставят. Става огромен храст. Мисля, че само за градина става.

В този ред на мисли, когато купих тези рози пролетта, отрязах малки клонки и вкорених. Една червена и една розова. И двете са се хванали и на двете има малки пъпчици и, ще цъфтят. От Бриколажа бях купила и мини рози - червена и синя. Едната има пъпка за цъфтене.  Laughing

Онова цвете на снимка 14 наистина е калдаръмче и се хваща от семенца. Идята ми е да стане като килимче с много цветове. Обича сушата, вирее на всякакви условия и цъфти цяло лято. Идеално за мен, защото на вилата ходим само събота и неделя.

# 139
  • На края на света !
schneee
Ако не е тайна ти за колко пари го купи???
Просто от любопитство.
Ето това е калдъръмче

има я и в празни цветове не така кичеста

# 140
Запис.
Аз бях тия дни на вилата. Много съм доволна, че пъ;зящата ми роза дето купих вече е цъфнала. Алпинеума ми се чудя как е още жив след тези дъждове. Голямо наводнение ни сполетя.
Направих няколко снимки. Който иска нека види.
http://picasaweb.google.com/eleonoraa

искам тия рози, как се гледат и за балкон стават ли?
Съмнявам се. Розите по принцип правят голяма коренна система. В голяма саксия ,ако ги сложиш зимата пак, ще замръзнат. На пълзящите рози основните пръчки не се режат. режат се само страничните клонки. На есен се изрязват само малките, които са избили, а основните се оставят. Става огромен храст. Мисля, че само за градина става.

В този ред на мисли, когато купих тези рози пролетта, отрязах малки клонки и вкорених. Една червена и една розова. И двете са се хванали и на двете има малки пъпчици и, ще цъфтят. От Бриколажа бях купила и мини рози - червена и синя. Едната има пъпка за цъфтене.  Laughing

Онова цвете на снимка 14 наистина е калдаръмче и се хваща от семенца. Идята ми е да стане като килимче с много цветове. Обича сушата, вирее на всякакви условия и цъфти цяло лято. Идеално за мен, защото на вилата ходим само събота и неделя.

благодаря значи ще си остана с желанието Sad

# 141
ааааааааа, не, това, което аз издирвам е подобно, но със сигурност не е калдъръмче! или поне не е кичесто  newsm78 дано свекито ми го е издирила  Praynig но мисля, че и то от семенца се хваща newsm78
за 1,50! не ме е яд за парите, а за измамата  #Cussing out #2gunfire от къде може да знае човек дали цветето е вкоренено  newsm78

# 142
  • На края на света !
Теди не се отказвай така лесно ,без да си опитала.
Тези рози не са като обикновенните градински и дори се развиват по добре в саксия аз оставих една година в градината едно коренче да видя какво ще стане а то почти не умря сега пак го присадих в саксия и е чудесна очаквам да цъвне в близките няколко дни.Прочети тук малко информация да видиш ,че не е трудно
http://forum.bimbargo.com/viewtopic.php?printertopic=1&t=704 … 69e16d5dcb7d52eb3

Последна редакция: пн, 28 май 2007, 14:43 от NELLY80

# 143
NELLY80, сега се сещам, че и майка ми е насадила две такива храстчета в градината и виреят много добре  Peace

я да попитам аз пак, понеже преди никой не ми отговори на въпроса  #Cussing out преди време си купих лобелия и питанката ми е дали мога да събирам семенцата и евентуално догодина да ги сея или няма смисъл?  newsm78 (тоест дали не е някакъв хибрид, понеже някой беше разправял подобна история)

на латинките трябва ли да се махат старите цветове  newsm78

# 144
  • гр.Добрич
Шнее, Калдаръмчетата лесно се хващат и затова бабата го е бучнала. Ако не си го хвърлила все още, понатисни го малко. То обича песъчлива почва - куча марка е. Моите още са много малки, но до зимата ще цъфнат. Laughing

# 145
spinki , мислиш ли  newsm78 не е ли задължително от семенце? не съм го хвърлила! бучнала съм го и аз (щото го пресях  Mr. Green), ама не му е песъклива почвата  Confused

# 146
Аз май сях калдъръмчета със семена от Бриголажа, но нещо не изглеждат както при Мамица newsm78 newsm78 newsm78Друго излезе, но със сигурност не изглежда както снимка 14....А ми харесаха калдъръмчетата...

Снежна дама, аз си купих лобелия, дадох 1,50 за нея и незнам нищо за нея...Просто ми хареса много на снимката,която помести ти и си купих....За 1,50лв. да ти кажа не си струва май да се купуват семена newsm78...Но пък ако евентуално намеря такива - още рано-рано ще посадя такива - заради тръпката сам да си отгледаш.....

Следобед отивам на Бриголажа...Там има декоративна роза...Казвате не се гледа трудно newsm78 newsm78Имам 2 саксии празни и почва.....

Мамице, кога каза да ти дойдем на гости?

# 147
Снежна дама, аз си купих лобелия, дадох 1,50 за нея и незнам нищо за нея...Просто ми хареса много на снимката,която помести ти и си купих....За 1,50лв. да ти кажа не си струва май да се купуват семена newsm78...Но пък ако евентуално намеря такива - още рано-рано ще посадя такива - заради тръпката сам да си отгледаш.....

радвам се, че съм допринесла с нещо  Hug то и аз уж съм се зарекла да не се занимавам със семенца, ама така за спорта да пробвам - че ми е жал иначе да стават зян  hahaha

за латинката жената ми каза, че като паднат в пръстта и сами се разсаждат (да, ама моите са в саксия  ooooh!)

ти много го любиш тоя бриколаж! ние тук си нямаме  Sad

# 148
ти много го любиш тоя бриколаж! ние тук си нямаме  Sad

Близо ми е, има разнообразие от цветя, но са скъпи и дори понякога и на промоция са скъпи....Просто ходя, гледам и понякога купувам, но често излизам с празни ръце...Иначе имам една цветарска будка,където са ми най-добрите цените,но ми е далеко.....А и тук в квартала няма къде много да отида с децата и предпочитам да се разходя до Бриколажа,защото там са 3 магазина големи един до друг и ги обикаляме и трите и ..минава време....Техномаркет, СВА и Мосю-то....А в СВА понякога след 19,30 има ястия с намаление и ми излиза по-изгодно да взема готово,а не да готвя...

Мами, ето ми и скайпа, ако иска някой да ме намери там....rdjvlg

# 149
Олеле, какъв град вали.... Спасявайте каквото можете от китките....

Общи условия

Активация на акаунт