Цветарки тук сме се събрали, каквото краднали- засяли- 9

• 39 832
  • 575
  •   1
Отговори
# 390
ето това например, или такова точно такава, каквото търсех, не намерих, но може да добиеш като цяло представа

просто малки тиквички с неправилни форми и едни образувания по тях, които приличат на тумори  Sick, но като цяло са много красиви  Rolling Eyes....поне това аз си представих като ми обясняваха какво ще ми дадат де!

а някой да знае дали и къде се продават семена от кратунки  newsm78

# 391
ей пак ме зарибихте, я ми кажете какво става с вашите авокада, моето придоби странен вид Rolling Eyes

# 392
Снеже, аз си купих от панаира за семена март месец декоративни тикви. Дадох ги обаче на мамчето да ги сее в градината,че на терасата едва ли ще станат...

# 393
Снеже, аз си купих от панаира за семена март месец декоративни тикви. Дадох ги обаче на мамчето да ги сее в градината,че на терасата едва ли ще станат...

ми за кратунките казват, че ставало и аз затова съм решила да бодна тези семчици дето утре ще ми ги дадат  Rolling Eyes е, нищо не губя поне ако опитам  bowuu

# 394
  • Разпиляна във въображението
моето авокадо доста дръпна на височина и има много сладки листенца

# 395
  • Карлово
Стават и за тераса тези декоративните тиквички. В по-голяма саксия съм гледала. Обаче кофтито е, че плодовете бързо загниват след като се откъснат. Не е точно загниване, ами нещо като мухъл по кората се получава.

# 396
Кратунките стават и на тераса, но им трябват големи саксии + изкуствено опрашване (то тая година пчели и без това не съм виждала още). Женският цвят е с удебеление, от което се развива плода, а мъжкия няма такова.

Ето различни видове кратунки:

Патисони не съм виждала  Confused.

П.П. Сушат се трудно по принцип, заради това бързо загниват. Нека ни родят пък после ще се мъчим да ги изсушим Simple Smile.

Последна редакция: вт, 05 юни 2007, 17:59 от Margarita

# 397
еми значи "моите" тиквички са вид кратунки според твоята картинка  Rolling Eyes а тези патисони не ги знам какво представляват...

естествено няма ли да се опрашат  newsm78 (ама то нека стигна до там де  Joy) защо им трябва голяма саксия - голям корен ли пускат  newsm78

Miriel, няма ли да покажеш  Rolling Eyes при нас пък бенджаминът и лимонът хукнаха буйно да растат

# 398
  • На края на света !
Момичета днес като пътувахме си харесах едно разстение покрай пътя ,доста се молих на мъжа ми да спре да си скъсам клонче ,накрая склони а пък и какъв дъжд валеше.Сега ще се опитам да си го хвана.Това е то ,имаше по ярко розови но съм доволна и на това стига да стане нещо.
А някой да знае какво е? newsm78
Отдалече прилича на розов захарен памук.

# 399
моето авокадо доста дръпна на височина и има много сладки листенца

моето няма и коренче още Rolling Eyes само се е нацепило около клечките и се чудя дали ще стане нещо newsm78

# 400
  • Разпиляна във въображението
ще снимам и ще кача снимки на авокадото

# 401
  • варненка от София
Ето това е Патисон

и това

А сега и аз да се информирам за банана си. Имам го от доста години, много издънки даде милото ми бананче, расте, но винаги зимата има един и същ проблем. Не успява да разлисти хубаво листата си, а непрекъснато изкарва нови и нови и в един момент се забатачва от нови неразлистени листа и съответно му спира растежа. Лятото се оправя, но зимата е все едно и също. Сменях му местата, но уви, непрекъснато имам този проблем. Да ми кажете от какво е и как да го избегна тово нещо идната зима?

А относно авокадото, аз не съм дупчила, нищо не съм правила, боднах костилката в почвата с острата част нагоре и след известно време изкарва листа. Расте адски бързо, ето го моето авокадо. Емам още едно тръгнало да избива.

# 402
  • На края на света !
Леле как искам бананче моето умря зяедно с издънките  Cryа беше толкова хубаво,преди време питах откъде мога да си купя семена но никой нищо не ми каза , а коренче откъде да си купя тук при нас няма .
Колкото до авокадото и аз така си го посадих дори го покрих цялото ,но едва се е показало ,а знаете ли какви големи дървета стават,само вижте
http://www.miamidade.gov/derm/adoptatree/images/tree_avocado_big.jpg
http://www.hort.purdue.edu/ext/senior/fruits/images/large/avocadotree2.jpg
http://www.5thworld.net/nov99/Img/OtherStuff/Plants/Laakea/AvocadoTree.jpg #Crazy #Crazy
А от патисон можеш да си направиш това

# 403
Как мога да махна издънките на банана,така че да не го нараня?

# 404
  • На края на света !
 Хубаво е издънките да се премахват докато растението не цъфне понеже дърпат хранителни вещества от него и забавят растежа му. След като цъфне може да се остави една издънка която да замести майката банан след като даде плод и умре.Разрови почвата внимателно около издънката и я извади внимателно,но ти гарантирам че той пак ще пусне.

Общи условия

Активация на акаунт